Vieri: „A hétvégi rangadó nem dönt semmiről”

vieri_christian_juve_mezben.jpgChristian Vieri a hétvégi rangadó előtt beszélt a Juventusnál tapasztalható problémákról, illetve kifejtette véleményét a hétvégi Juventus - Milan találkozó jelentőségéről.

„Nem lesz döntő mérkőzés, természetesen, azonban fontos meccs mindkét csapat számára.” - olvasható a csatár véleménye a La Gazzetta dello Sport hasábjain.

„A többi nagy csapat nagyon komoly tempót diktál, és veszélyes lenne a további pontvesztés a két csapat közül bármelyik számára, mivel mindkét együttes BL-helyen kívánja zárni a szezont.

A Juventus lassú kezdése csak részben jelent meglepetést. Ilyen sok trófea és a Bajnokok Ligája-döntő után érthető, hogy jelentkezik a megelégedettség érzése, még ha ez tudatalatti is. Azonban sor került a keret masszív megújítására és megfiatalítására, ami okos és időszerű döntés volt.

Fontos fiatal játékosokat szerzett meg a csapat, de jöttek tapasztalt és megbízható futballisták is például Mario Mandžukić és Sami Khedira személyében. Minden megvan ahhoz, hogy a csapat megmaradjon a legjobbak között úgy országos, mint nemzetközi szinten.

Csupán türelemre van szükség. Az új játékosoknak meg kell adni a szükséges időt, mivel az illető környezet által kifejtett hatást soha nem könnyű feldolgozni.”

Az egykori csatár természetesen nem hagyhatta ki a nyári távozók megemlítését sem, hiszen nem meglepő módon Andrea Pirlo, Arturo Vidal és Carlos Tévez együttes távozása nagyon komolyan rányomja a bélyegét a csapat aktuális teljesítményére.

„Három rendkívüli játékos távozott, akik alapemberek voltak technikai képzettségük és személyiségük okán.

Véleményem szerint Andrea Pirlo távozása volt a legnagyobb hatással a csapatra. A legborzasztóbb, semmire sem jó helyzetet is képes volt újrahasznosítani, borzasztó labdákat kiváló passzokká változtatott, így mindenki jobban játszott.

Röviden, Andreával a csapatban a labda tisztán és gyorsan járt körbe a játék kezdetétől. Most a Juventusnak kicsit nehezebb hátulról építkeznie.

Meg kell emészteniük az új filozófiát, azonban ez csak idő kérdése, és a Juventus hamarosan ismét elől lesz, veszélyeztetve a jelenlegi tabellavezetők pozícióját.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr918091300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

consminor 2015.11.19. 15:27:26

hogy a francba ne döntene? a csapatnak először van lehetősége győzelmi sorozatot építeni, ráadásul a győzelemmel egy közvetlenül előttünk álló csapatot előzhetünk meg a tabellán, aki nem mellesleg a legnagyobb történelmi riválisunk. itt nem a 3 pont a tét elsősorban, hanem a mentális löket, amit pár meccs után már vizionálni véltünk augusztus vége óta. ha ez nem dobja meg a csapat morálját, akkor ne akarjunk komoly célokat már idén.

consminor 2015.11.19. 15:30:51

hogy a francba ne döntene? a csapatnak először van lehetősége győzelmi sorozatot építeni, ráadásul egy olyan csapat ellen, akiket közvetlenül megelőzhetünk a győzelemmel a tabellán. ráadásul a legnagyobb történelmi riválisunkról van szó. itt nem a 3 pont a lényeg, hanem a mentális löket a csapat számára, amit már többször vártunk a szezon során. ha ezzel a lehetőséggel nem él a csapat, ne akarjunk komoly célokért küzdeni szerintem.

consminor 2015.11.19. 15:31:56

* bocs a dupláért, nem jelezte a rendszer az első kommentet, hogy megjelent volna :)

babo0410 2015.11.19. 17:24:39

Egyetértek vele, habár Pirlo távozása sajnos időszerű volt, és amit mond róla, az sajnos az utolsó idényben már nem feltétlenül volt jellemző rá. Sajnos már az utolsó 1-1,5 szezonban már nagyon könnyen lehetett zavarba hozni. Így az utolsó szezonra már nem igaz szerintem, hogy vele gyorsabban járattuk a labdát. Egyszerűen több olyan játékos volt a keretben, akikkel ez lehetséges volt. Most is vannak ilyenek a keretben, csak türelem kell, hogy beépítse őket Allegri.

Rocky80 2015.11.19. 18:06:18

Nem vagyok képben most, ki nem áll rendelkezésre a hétvégén? Vagy mindenki felépült már?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása