Nedvěd: "Agnelli dühös"

nedved_es_agnelli.jpgPavel Nedvěd, a Juventus alelnöke elismerte, hogy Andrea Agnellit, a klub elnökét felbőszítette a csapat hétközi veresége Sassuolóban, és kijelentette, hogy a gárdának össze kell szednie magát a ma délutáni torinói derbire.

A Bianconeri korábbi klasszis játékosa sajnálta, hogy nem tudott jelen lenni a mérkőzésen, ugyanis akkor éppen hazája, a Cseh Köztársaság Érdemérmét vette át Prágában.

"Ott kellett volna lennem nekem is szerdán a stadionban, hiszen egy különösen fontos mérkőzés várt ránk" – nyilatkozta Nedvěd a cseh Sport című lapnak.

"Agnelli elnök úr pedig az Egyesült Államokban tartózkodott, és szintén sajnálja, hogy nem lehetett jelen."

Nedvěd a meccs alatt éppen Prágában vette át a neki járó érdemérmet Miloš Zemantól, a Cseh Köztársaság elnökétől. A kitüntetést azok kaphatják meg, akik kiemelt szolgálatot tettek az országnak, a korábbi kiváló labdarúgó pedig nagyon megtisztelve érezte magát. Azt nyilatkozta a díjátadó után, hogy eddig az Aranylabda volt a legnagyobb elismerés, amit valaha megkapott, viszont ez a díj még fontosabb, hiszen az érdemérmet csak nagy "nemzeti hősöknek" szokták odaítélni.

A csodálatos estét azonban beárnyékolta a sassuolói játék.

"A ceremónia alatt kikapcsoltam a telefonom, de amikor visszakapcsoltam, elkezdtek jönni a rossz üzenetek. Megnéztem a percenkénti történéseket, olvastam, hogy 1-0 a Sassuolónak és Chiellinit leküldték. Éppen félidő volt, én meg a szívinfarktus határán..."

Nedvědnek a meccs után sikerült beszélnie a Juventus elnökével is, aki nem volt elragadtatva a hallottaktól.

"Körülbelül hajnali 1 óra körül beszéltem Agnellivel. Én Prágában, ő pedig az Egyesült Államokban volt. Nagyon felbőszítette az, ahogy a dolgok alakultak, régen hallottam őt ennyire dühösnek. A 12. helyen állunk a tabellán, ilyen nem sűrűn fordul elő. Rettentően csalódottak vagyunk. Természetesen beszéltem Beppe Marottával is, aki kint volt a meccsen és beszámolt a részletekről."

A vereség azért is fájó, mert az Öreg Hölgy már javuló formát mutatott, emellett a riválisok győzelmével megint távolabbra került a bajnoki cím reménye.

"Csúnya helyzet ez, tennünk kell valamit, hogy visszatérjünk a győztes útra. Meg voltunk győződve róla, hogy ez már megtörtént, aztán kaptuk ezt a pofont az arcunkba..."

Nedvěd nem sokkal a visszavonulása után vállalt tisztséget a Juventus igazgatótanácsában, a közelmúltban pedig előléptették a klub alelnökévé. Azonban ez nem jelenti azt, hogy egész nap egy irodában üldögél.

"Ha nem vagyok a gyakorlópályán, akkor vagyok csak az irodámban, heti két-három napon. Jobban érzem magam a pályán, és úgy vélem, hogy jobban tudok úgy segíteni, ha kapcsolatban vagyok a sportigazgatóval és az edzővel is. Emellett pedig szerintem a játékosoknak is fontos, hogy mellettük legyek. Elég fiatal keretünk van, tudok számukra tanácsokkal szolgálni.

Mindent összegezve, játszani sokkal egyszerűbb, mint elnöknek lenni!" – zárta interjúját a klub alelnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr948038542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.10.31. 11:56:00

Hát megnyugtathatom Agnellit, nem csak ő ideges.

börb 2015.10.31. 11:59:05

Na majd ma este... :-)

ambrobert 2015.10.31. 12:49:01

Az már jó,ha tényleg ideges, csak merjen lépni is, nagy cimborák capelloval... el sem hiszem, hogy ennyire nem találja a játékot allegri, conte a nulláról alig két hónap alatt megtalálta.folyamatosan variál, nem volt meccs, ahol a jó kezdőt megtalálta, az meg, hogy a city ellen két éket fölrakott párban, azóta meg egyre rosszabb, a játékosokon azt látom, hogy akarnának, de nincs meg a rendszer. Conténál minden támadás esetleges volt, jött allegri, jöttek a jól begyakorolt támadások, erre most meg csak vergődünk. Első körben megtiltanám bonuccinak, hogy indítson, aztán mandzut ki se engedném az ellen 16osáról, a beadásokat eröltetném, ha már van egy sandronk, középre beraknám hernanest, dybalat meg a kispad közelébe se engedném.

2015.10.31. 13:00:43

Szerintem még egy 50 milliót rá kellett volna szánni és bevállalni, hogy kicsit mínuszban lesz a költségvetés és a középpályára egy támadásban biztosan minőséget képviselő játékost kellett volna hozni. Bár nyilván nem gondolta a vezetőség, hogy különben meg a csapat lehet hogy nem ér oda az 1-3. helyre, ebben az esetben pedig attól a pénztől így is úgy is elbúcsúzhatunk. Én nem a meglévő játékosokat bántanám, inkább sajnálom őket, mert egy igazán kreatív támadó középpályás hiányában csak szenvednek.

Rikoo 2015.10.31. 13:45:39

@Dr. Grant: dehogy kellett volna még 50 millió. Ki tudja kiket hozott volna még a kancsi. Még szarabb lett volna a helyzet. Így is 11 új játékos van. Normális igazolást nem nagyon kell várni amíg ez a szerencsétlen az igazgató. Így is szétb@szta egy nyár alatt a Juventust. Volt több, mint 100 millója virítani és a fizetéseket még nem is említve...

Juveboy92 2015.10.31. 14:02:44

@ambrobert: utolsó mondatod Dybalaval tökéletesen komolytalanná tette a mondanivalód... nézd meg elöbb a statisztikát hol van Dybala úgy hogy sokszor a "kicselezek mindenkit, de semmit nem érek vele" Cuadrado miatt padra szorul...

ambrobert 2015.10.31. 14:17:00

@Juveboy92: a kispados dolgot nem úgy értettem, hogy még oda se ültetném le hanem hogy akkor is végigjátszatnám vele az összes meccset, ha egyszer se ér labdába

MdewC 2015.10.31. 14:50:07

@Dr. Grant: Egyet értek. Már korábban említettem ugyan ezt.

Magyar Közöny 2015.10.31. 15:54:46

Hoztak a nyáron 3 csatárt,közel 80 misiért,akik Llorente-Matri szintjét is alulmúlják.
Nem hoztak kiemelkedő irányítót.
Nincs pontrúgó,amikor a sokadik veszélytelen Dybala pontrúgáson vagyunk túl,és már Bonucci megy fel a huszadik után elvégezni,akkor már az agyf.sz kerülget.
Amikor sokadjára hallom,hogy a ,,védelem összeállt,, , hová? Ugyanazok a védők,mint tavaly.
Ha lenne 1! jó szabadlövőnk,Moratán kívül még egy épkézláb csatárunk,simán benne lennénk az első 3-ban.
Tavaly is voltak vergődős meccsek,de Pirlo vagy Tévez általában kihúzta a szarból a csapatot.

2015.10.31. 16:26:49

@Magyar Közöny: van egy jó szabadrúgáslövőnk, de a padról elég nehezen menne neki (Hernanes).
És ha visszamegyünk a Sassuolo elleni meccsre: a középpályáról ki építene támadást, ha a védőket nem számoljuk? Pogba, aki nincs jó formában? Sturaro, aki inkább védekező kp? Lemina, aki szintén? Vagy Mandzukics, akit ki kéne szolgálni? Akkor majd Cuadrado kicselez 5-6 embert, vagy Dybala megoldja egyedül...ja Őt meg felrugdosták, meg pofonkönyökölték, az az alkalmatlan bíró meg még le sem fújta. Csendben megjegyzem, hogy a Sassuolo szabadrúgását is egy olyan eset előzte meg, amikor erőből elrúgták Dybalát a labdával együtt.
Nem a csatárokkal van itt a fő gond szerintem, hanem hogy nincs összerakva a középpályás támadójáték.

Magyar Közöny 2015.10.31. 17:18:54

@Dr. Grant: Régen rossz,ha egy Sass ellen a bíróra kell mutogatni. Fújhatnak egy csapat ellen, na de itt nem erről van szó. Sőt. Egy szavunk sem lehet,mert Leminát is leküldhette volna zuhanyozni. Gólt/gólokat kell szerezni.
Hernanes? Aki talán egyszer játszott elfogadhatóan? A többi játékpercén,mint Pirlo a legrosszabb napjain fog 4 év mulva az araboknál.
Tavaly Tévez sokszor a félpályától megoldotta, nem beszélve a szabadjairól,harcosságáról. Utóbbi talán Zazában van,de ő meg Matri ,unokaöccse'
Dybala osztályozhatatlan eddig, kb egy kiemelkedő meccs,kétségkívül tehetséges,Giovinco is annak lett beharangozva.
Még egyszer leírom, a Sass ellen játszottunk,egy kötelező 3 pontos meccsen, nem a Bl döntőben.

2015.10.31. 19:03:57

@Magyar Közöny: Lehet, hogy Leminát leküldhette volna, viszont a Sass a semmiből kapott tőle egy gólt. + ami megfeküdte a gyomrom, az hogy "Dybalát bárhogy állítsuk meg" játékot hagyta. Amikor direkt lekönyökölték szigorúbb birónál az piros, ez meg még le sem fújta...de a bíró csak az egyik fele volt a problémának.
Tevez egyszer-egyszer a félpályáról megoldotta, viszont Ő egy zseni volt egyrészt, másrészt szerintem a foci az csapatjáték. És itt láttam a másik felét a problémának. Hernanestól sem meg Dybalától sem azt várnám el, amit Cuadrado is próbál sikertelenül, hogy 4 emberen átmegy és gólpasszt ad, vagy tizenegyest harcol ki, hanem kellene egy jól felépített középpályás támadójáték/variációk. De Sturaro, Lemina, Pogba melyikük támogatja hatékonyan a csatárokat, hogy ne kettejüknek 5-6 emberrel kelljen szembenézniük? Nem vagyok edző, de azt látom, hogy mi hiányzik.
Kellenének a jó teljesítmények, de szerintem egy meccset csapatként kellene megnyerni...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása