Zanetti: „A Juve továbbra is favorit”

zanetti_cristiano_juve_mezben.jpgA Juventus és az Inter egykori középpályása, Cristiano Zanetti még nem írná le a Juventust annak ellenére, hogy a torinói rekordbajnok borzasztó szezonkezdetet produkál a bajnokságban eddig.

A harmincnyolcéves futballista 2005-ben Olasz Kupát nyert az Internazionale csapatával, majd az Öreg Hölgynél játszott a Serie B-s időszaktól egészen 2009-ig.

„A Juventus mindössze szerencsétlen incidensek miatt kezdte rosszul a szezont, ebbe a sorba írható például a Frosinone elleni meccs egyenlítő gólja.” - idézi Cristiano Zanetti szavait a TuttoJuve.

„Ezek a dolgok a futball részét képezik, és meg is eshetnek egy szezon során. A csapat teljes újjáépítésen megy keresztül, és bár az újonnan érkezők jó minőséget képviselnek, szokniuk kell a csapatjátékot.

Sajnálom Sami Khedirát, aki megsérült, és véleményem szerint nagyon fontos futballista. Paulo Dybala végtelen potenciállal rendelkezik, míg Mario Mandžukić jól beilleszkedett.

Elvitathatatlan tény, hogy a csapat fontos játékosokat veszített, azonban az is igaz, hogy a vezetőség célzott igazolásokat hajtott végre, és a jövőben nem fogunk erről beszélni, mivel a fiatal játékosok minőséget képviseltek.

Továbbá azt is kiemelném, hogy a Juventusnál Olaszország egyik legjobb trénere, Massimiliano Allegri dolgozik, aki tudja, hogyan kell összekovácsolni a top játékosokat. Neki kissé nehezebb dolga volt a sérülések miatt.

Nem aggódnék, a Juventus továbbra is favorit, függetlenül a nehéz időszaktól, amelynek köszönhetően tízpontos lemaradásuk van a bajnokságban. Csak néhány mérkőzésen vagyunk túl, ez semmi.

Mindössze két vagy három egymás elleni győzelem kell, és a csapat ismét az elsők között lehet, és véleményem szerint a bajnokság sokkal kiegyensúlyozottabb, mint az elmúlt években.”

A Juventus ma este a Sevilla ellen mérettetik meg a Bajnokok Ligája kiírásban, és az olasz futballista szerint jót tehet a torinóiak számára, hogy valami másra koncentrálhatnak, mint az olasz bajnokság.

„A bajnokság egy dolog, míg a Bajnokok Ligája más kérdés. A Juventus ezt nagyon jól tudja. A bianconero együttes nagy csapat, és megfelelő motivációval rendelkezik egy európai mérkőzéshez.

A kezdeti botladozás a bajnokságban talán jót is tehet a csapatnak a Bajnokok Ligájában.

A Juventus helyében csak a saját helyzetemmel foglalkoznék, nem pedig másokkal. A Juventus számára az a fontos, hogy megmaradjon Juventusnak; amennyiben ez sikerül, szerintem semmilyen probléma sem lesz.”

Végül Cristiano Zanettit arról kérdezték, kit nevezne meg a legkiválóbb csapattársként.

„Számos kiemelkedő csapattársam volt. Azonban szerintem az a játékos, aki a különbséget jelentette a meccseken, és mindig segített a pontok begyűjtésében, az Gigi Buffon volt. A szezon végére hét-nyolc többletpontot szerzett a csapatnak, amire más kapusok nem lettek volna képesek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr687871174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása