Allegri: „A csapat jól játszott, de pontatlanul”

allegri_massimiliano_palya_szelen_all.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint a Juventus azt tette, amit tennie kellett, és csupán a passzok pontatlansága miatt kapott ki a Napoli együttesétől.

A tavalyi évhez képest a Juventusnak tizenhárommal kevesebb pontja van, miközben héttel kevesebb gólt lőtt a csapat, és öttel többet kapott a szezon ugyanezen szakaszához hasonlítva.

A tavalyi évben a Juventus összesen három mérkőzést veszített el, miközben idén a csapatnak ezt sikerült már csupán hat találkozó alatt elérnie.

„Ha nem tévedek, a Napoli véleményem szerint nagyon jól kontrázott. Többször labdát vesztettünk, a második gól pontatlan passzok nyomán született.” - kezdte magyarázkodását Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia stábjának a 2-1-es vereséget követően.

„A srácok azt tették, amit tenniük kellett, több jó lehetőséget kialakítottak, azonban ezeket nem sikerült értékesíteni. Nehéz pillanatokat élünk át, ezt senki nem tagadhatja, azonban a bajnokság hosszú, és hamarosan jön a válogatott szünet.

Körülbelül az első huszonöt percben mi voltunk a jobb csapat, és úgy tűnt, hogy irányítottuk a meccset, azonban a mérkőzés ismét egy pillanatnyi összjátékon dőlt el, amely Lorenzo Insigne és Gonzalo Higuaín nevéhez fűződik. A Napoli jól szervezett csapat, és amikor ellenük hibákat vét egy együttes, akkor várható, hogy ezeket a hibákat kihasználva a Napoli büntet.

A futball könyörtelen. Előfordulhat, hogy harminc kapura lövés után két gólt kap a támadó csapat kontrákból. Azon dolgozunk, hogy minél több játékost visszanyerjünk megfelelő fizikai állapotba, ami révén több lehetőségem nyílik.

Ahogy a többi mérkőzésen is, nem kérhetek többet a játékosaimtól.”

A Napoli elleni mérkőzésen Hernanes trequartistaként játszott, miután előzőleg a védősor és a középpályások teljesített szolgálatot az edző utasításai szerint.

„Azért döntöttem így, mert Mario Lemina gyorsabb játékos a központi középpálya jobb oldalán, Hernanes pedig jobban tud osztogatni. Volt néhány jó megmozdulása, illetve néhány kevésbé jó.

Jelenleg ezek a játékosok állnak a rendelkezésemre, és ezeket a döntéseket kellett meghoznom.”

A Napoli sokkal agresszívebb csapatnak tűnt, és tizennégy alkalommal szerzett labdát az ellenfél térfelén, míg a Juventusnál ez a szám mindössze kettő.

„Azt hiszem, hogy a játék gyorsaságának a tekintetében ma este elég egyenletes mérkőzést láthattunk. A csapat jellemző Dybaláva, Pereyrával és Zazával inkább a sebességre épülnek, nem pedig a fizikai erőre.

Európában teljesen más a helyzet, mint az olasz bajnokságban. Például ezek a mérkőzések továbbjutásról döntenek, ez pedig előny lehet. Tudom, hogy vannak statisztikák, amik számtalan dolgot mutatnak, mint például a középpályán megszerzett labdákat, azonban a csapatom jól játszott.

A Napoli rendkívül minőségi csapat, és teljesen természetes, hogy ha hibáink révén helyet adunk nekik, akkor kihasználják a lehetőséget.”

A Juventus számára egyre távolodik a sorozatban ötödik scudetto álma, vagy elérhető lenne még a bajnoki cím?

„El tudok képzelni olyan Juventust, amely képes a tabella elején elfoglalt helyekért harcba szállni. Azt nem tudom, hogy képesek vagyunk-e bajnokságot nyerni, de mindenképpen meg kell próbálnunk.

Helyt kell állnunk a Bajnokok Ligájában és a Coppa Italia küzdelmeiben is. El kell ismernünk, hogy csak egyetlen győztes lehet, és vannak évek, amikor a dolgok nem a mi kedvünk szerint alakulnak. Egy szöglet képes megváltoztatni egy egész bajnoki sorozatot, azonban ez nem törli el a múltbeli teljesítményt.”

A Premium Sport számára adott interjúban a tréner egyéb szempontokat is megvilágított, és a kemény munka szükségszerűségét emelte ki.

„Tudom, hogy edzőként mindig célkeresztben vagyok. Most talán annyira meg kell dolgoznom a Juventusért, mint még soha. A tavaly nagyon jól teljesítettünk, ám most nehézségeket tapasztalunk.

Dolgoznunk kell azért, hogy leküzdhessük ezeket. Az eredmények és a Serie A állása nem írható át. Most győznünk kell, ahhoz pedig elengedhetetlen a kemény munka.

Nem volt egyszerű a Napoli ellen játszani, mivel ők mindig veszélyesek.”

Az egykori Cagliari edző nem vesztette el hitét saját ötleteiben vagy a játékosaiban, és nem szeretné, ha bárki túlságosan csüggedt lenne a Juventus aktuális formája miatt.

„Mindenki adott módon látja a dolgokat. Én hiszek a saját ötleteimben és az elmúlt szezonokban ezek jó szolgálatot tettek számomra. Ahogy mondtam előzőleg, a srácok jól játszottak, és nem sokat hibáztak.

A futballban elkerülhetetlenek a nehéz pilanatok, azonban nem szeretnék savanyú arcokat látni, mintha temetésen lennénk. Ezeket a helyzeteket ki kell elemezni és meg kell oldani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr537841130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sleepy8 2015.09.27. 08:28:28

Ertem en hogy nem akarja tovabb rombolni a moralt azzal hogy kerekperec kimondja a tutit, de azert ennyire nem kell nyalni a csapat segget. Rengeteg hibaval jatszottunk...Hernanes egy labdat osztott le, azt is Higanynak... Zaza meg a sebesseg... Ha az oltozben is ezeket mondja, akkor ertheto miert van baj.

rob1 2015.09.27. 08:41:04

A csapat jól játszott de pontatlanul. Hogy játszik jól aki pontatlan? Én már ezt nem értem de szerintem ő sem.

DINOBIZZO 2015.09.27. 09:09:39

Az egész meccs a középpályán ment el. Hernanes megbukott regista szerepkörben. Pogba már idegesítően erőlteti. Szerintem az ő helyzete ront a legjobban a csapaton. Nagyon rosszat tett neki ez a teher és eddig egész szezonban nem volt egy jó meccse sem.Ráadásul Alex Sandro sem kezdhet és csakis miatta, mert teljesen megöli a játékát Pogba. Az egész középpályán Lemina nyújtott csak értékelhetőt. Dybala meg nem Tevez. Teljesen másképp kellene hasznosítani. Remélem ,hogy amint meglesz a BL továbbjutás 110%ot adunk a bajnokságba.

Lord Viktor 2015.09.27. 09:11:34

Ahogy már elmondtam tegnap, ez a Napoli minimálisan (ha egyáltalán) lett jobb a tavalyihoz képest, ráadásul az edzőjük sem valami nagy szám. Beszédes, hogy bajnoki címre törnének, de a forduló előtt csak 1 ponttal előztek meg minket. Ez nem egy jó csapat. A probléma az, hogy ezektől is sikerült kikapni. Értem én, hogy a San Paolo gyepe mindig töri a lábunkat, de most a mutatott játék is szörnyű volt. Padoin baszki egyáltalán nem lógott ki lefelé, talán a legjobb meccse volt a Juventus mezében, ami elég cinkes a csapatra nézve.
Sürgősen rendezni kell a sorokat.

Gyori_Juventino 2015.09.27. 09:14:33

Azt érzem , hogy nincs alapcsapat és mindenkki keresi a helyét leginkább. Remélem ha mester megtalálja alapcsapatot és mindnekinek ideális helyét ugrásszrűen meg fog nöni az eredményesség.
Sevillat verni kell és utána Bologna-t( ha jól tudom velük játszunk válogatott szünet elött). Válogatott szünetben meg sérülteket jó lenne rendbeszedni, hogy utána elkezdjük a felzárkozást.

Rivendell 2015.09.27. 09:29:41

ha tegnap jól játszottunk,akkor milyen az amikor szarul?

szerintem nagyon max 1 szokásos átlagos középcsapat tök átlag teljesítményét láthattuk az este,nem hogy jót...

ToTTy-Juve 2015.09.27. 09:44:22

@DINOBIZZO: szerintem már most is 110%-on játszunk, csak annyira fel van forgatva a csapat, hogy "a kapus főz a konyhán és a takarító játsza az éket" - mint anno valamelyik pici ország csapatára mondták :)

Apuleius 2015.09.27. 10:12:40

Padoint a kezdőbe rakni egy első osztályú mérkőzésen... Vicc vagy, Allegri. Nézhetetlen, lélektelen borzalom, amit a csapat produkál. Messze nem csak a pontok és a gólok hiányoznak sajnos.

Mitya11 2015.09.27. 10:19:27

H kapaszkodik már most a múltba :D ezt vártam ... Pogba 10 es meze... Padoin kezdetése többször mikor Rugani meg 1 percet nem kaphatott aki szvsz mind1 ki helyett kap helyet ő a jövő nem 1 empoli meccset láttam...Marotta csodás munkássága a nyáron és az h Allegri nem képes csapatot kovácsolni ami látszik... Na aki anti drukkernek neveztek minket 1 hónapja csak mert reálisan láttuk a dolgokat most nézzenek tükörbe !

Juvegaspy 2015.09.27. 10:37:25

Na igy tiszta fejjel is azt mondom h a BL mecstol fuggetlenul Allegri mehet ha minoseg ul le a helyere.
(Ancelotti v Capello talan Klopp. Montella lutri)
Ok h uj a keret de pl a vedelem a regi csak tobb feladat harul rajuk...Ruganit megneznenk mar ahogy Sandronak is tobb jarna 4percnel.
Serulesek utan megmutathatja Allegri. Van 1honapja h produkaljon utana repul ha nem megy.

sleepy8 2015.09.27. 10:53:54

@Gyori_Juventino: Sérült az alap csapat fele.

@Mitya11: Rugani nem szélső védő. Belsőben meg Barza is előbb fog játszani (ami jelenleg érthető is, mert Dani "csak" a jövő).

@Juvegaspy: A 4 felsorolt edződből csak 3at iskolázott le tavaly ez a szar Allegri :D A védelemre meg jó hogy több hárul, Pogba-Hernanes duo összesen nem szerzett 2 labdát. Szerintem ennél még Khedira is jobb lesz..

Mitya11 2015.09.27. 11:00:58

@sleepy8: igen gondoltam h lesz vki aki ilyenkor is talál magyarázatot mindenre.. hát én meg Ruganit játszatnám 1 Frosinone ellen nem Barzat mert képzeld neki is kellenek a játékpercek :) Padoint nem szidom meccs közben mert önmagában az a vicc h ez az ember kezd 1 juvéban sosem érdekelt melyik poszton... és megnyugodhatsz ha a mindenki által (kivéve 1-2 embert) utált Khedira visszatér sem lesz jobb semmi...

bianconeri_2007 2015.09.27. 11:02:46

minden meccs után ránézek a whoscored statjaira, és idén észrevettem egy tendenciát: mindig az ellenfelünk szerel többet és sok az elszórt labda. ez gyenge középpályás játékot jelent. a tegnapi számok szerint szerelések: 34-15 a napolinak, eladott labdák: 6 nápolyi, 25 (!) nálunk. egyszerűen ledaráltak minket a középpályán...

Juvegaspy 2015.09.27. 11:04:50

@sleepy8: nem szrozom Allegrit tolem maradhat ha jonnek az eredmenyek. Ahogy tobben is irtak finomhangolasban az egyik a legjobb a vilagon. De csapaepitesben egyszer mar megbukott es szepen halad a 2.bukasa fele is. Meroben mas a helyzet mint tavaly. Nagy dolgokat vitt veghez az elozo evben amiert halasak lehetunk. Egy kesz csapattal pl Real Barca Bayern akar Inter sikeres lenne de most epiteni kell az meg nagyon nem az o asztala

sleepy8 2015.09.27. 11:08:15

@Mitya11: Ezek szarz tenyek, nem megmagyarazas.

@Juvegaspy: En azt mondom varjuk meg amig az egez csapat a rendelkezesere, ha akkor se jonnek az eredmenyek akkor valoban alkalmatlan a feladatra. De ugy felepiteni egy uj csapatot, hogy folyamatosan tobb alapember is hianyzik, nem egyszeru feladat.

Magyar Közöny 2015.09.27. 11:14:37

Tavaly még ilyen kutyütő játékkal is meglett volna a minimum 1 pont, mert volt elöl egy Tévez. A 2 összesen közel 60 milliós csatárunk még a cipőjét sem köthetné meg. Agüero meg Sánchez nem kellett 40-ért, a félszezonos Dybala meg igen. (Tudom, magas fizetés, de akkor nem hozok Khedirát, Zazát meg levitézletteket magas fizetésért, hanem egy klasszisnak adom) Vidalt apróért elkótyavetyélni, tökösen meg kellett volna mondani, hogy ülj le fiam, egyes, vagy vihetitek, Götzéért cserébe.
Ráadásul jó belegondolni abba, ha a hozott csatárok abszolút nem válnak be, esetleg bl-hely sem lesz meg, Morata, Pogba megy, Barza, Evra visszavonul. Eléggé sötét jövő, de cáfoljanak rám.

Glaci 2015.09.27. 11:19:29

Vegyes érzelmekkel állok a csapat eddigi teljesítménye előtt. Elég sok oldalról lehetne boncolgatni az okokat amik a jelenlegi helyzethez vezettek. Sok előzőekben elhangzottakkal egyetértek és sokakkal nem, főleg azokkal akik teljesen negatív módon nyilatkoznak.

Azt gondolom ha objektíven nézzük a dolgokat szerintem, a következők a főbb bajok jelenleg:

1. Azért nem gondolom hogy egyből azzal kellene kezdeni hogy Allegri takarodj, gondolkozzunk már egy bl döntős edzőről beszélünk..Az is unalmas már hogy így a vezetőség,úgy Marotta stb., gyerekek legyünk már kicsit objektívek, kicsit olyan ez a rinyálás, hogy egyesek azt várják hogy mikor lehet szidni Allegrit és Marottat. Azt gondolom hogy a vezetőség igen is jó munkát végzett egy dolgot hiányolok ami eddig ki is ütközik, hogy nem igazoltak egy igazi vezért, ami sajnos eddig ki is ütközik.

2. Nagyon nem tett jót az év elejei sok sérülés, mert gyakorlatilag nem tudta pályára küldeni az alap csapatot amit Allegri megálmodhatott, és ezért azt gondolom nem szabad azért hibáztatni, hogy kényszer megoldáshoz kell folyamodni (lásd Padoin, Sturaro, mert gondolom mindenki tudja hogy ha nem lennének sérültek nem ők rohangálnának a pályán) Amit e tekintetben Allegrinek lehet fel róni, hogy lassan építi be az újakat (lásd Sandro, Dybala, Lemina)

3.Köszönhetően a sok sérülésnek Allegri nem is találja az alapcsapatát, ezért is látható a szervezetlenség, és tanácstalanság, hogy minden meccsen más formáció más emberek egyszóval, nagyon hiányzik a stabilitás. Ezáltal a játékosok a formát is nehezen fogják megtalálni. Azt gondolom hogy Marci visszatérése sokat fog lendíteni és főként a stabilitáson. Sokan azt gondolják hogy alibizik, tény hogy nem mindig látványos a játéka de elképesztően hasznos és látható mennyire hiányzik.Véleményem szerint kezd körvonalazódni hogy Marci mellett Pogba és Lemina lesz az alap. (látható volt tegnap is azért hogy Leminaban óriási potenciál van, tegnap ő volt aki kiemelkedett a kpről)

4. Ha a kpra visszatér a stabilitás a védelem is remélhetőleg újra stabil lesz és nem lesznek olyan potya gólok mint ezádáig voltak. Gondoljunk már bele, hogy eddig, (Udinese, Chievo, Frisione vagy hogy kell leírni)a felsorolt csapatok összesen kb 4 szer lőttek kapura amiből gólt kaptunk és amik sajna pontvesztéshez is vezettek.

5. Végezetül mint említettem az elején az egyik legnagyobb probléma a támadó részleg, nincs vezér, nem tudták pótolni Tevezt, ok hogy jött Dybala, akiben benne van a potenciál, de még nagyon messze van Teveztől, így nagyon nincs eddig potenciál a csatársorban és ez nagyon hiányzik. Minden bizonnyal ezt Allegri is érzi, mert eddig minden meccsen forgatja a csatársort, próbálja az ideális alap felállást megtalálni.

Összességben azt gondolom nem gyenge a keret, sokat kell érnie, van benne potenciál, de nagyon látszik a kapkodás (főleg Dybala). Azt gondolom ha a teljes keret rendelkezésre áll majd és kitudjuk küldeni a legerősebb alap 11 et, (Allegri is megtalálja a preferált formációt és alap kezdőket) akkor lehet majd messzebbre menő következtetéseket levonni. Addig fölösleges a vezetőséget, és főleg az edzőt szidni, persze tény hogy nagy hátrányba kerültünk, de ez van...nézzük a pozitív oldalát innen már csak felfele vezethet az út..

Bocsi hogy kicsit hosszú voltam de eléggé felhalmozódott bennem...

Buffon91 2015.09.27. 11:37:45

Hát ennyit a bajnoki címről. :(

Gannicuss 2015.09.27. 11:42:36

Sajnos ez így már nagyon sok. Valami nem kerek itt, azért ennyire nem gyenge ez a keret. Ráadásul a védelmünk csak erősödött és botrány ahogy védekezünk.

alexGicamo 2015.09.27. 12:10:41

@Glaci: Egyetértek . Szerintem,remekül összefoglaltad a helyzetet !
FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

Sztricski (törölt) 2015.09.27. 12:27:24

Évente max 2x írok ide, de csendestarskent mindig itt vagyok elég regota...de ez már bicskanyitogató, holott azt mondtam, várjuk meg az első 10 fordulót, addigra hátha lesz értékelhető és stabil arculata a jatekunknak. A sokadik rinyalas azonban nagyon felhuz: igen, világos volt hogy utolsó utáni percben lett teljes a keret és próbálgatni kell a játékosokat, de az is csak úgy megy ha van legalább némi fogalmam arról, hogy mire is akarom ezt a tavalyihoz rendesen felgyorsult keretet használni, ugye allegri? Persze a kobránk is utolsó utáni húzásával alapjaiban vágta szét a csapatot, de legalább alaposan odatette magát vele...

A csapat felé sérült? Nézzük csak: Marci hianyan kívül kinek a hiánya ujkeletű probléma? Khedira: akkor lesz egészséges 2 meccs erejéig, amikor én balkezes (soha), szegény asamoah: bízom benne hogz vissza tud még térni, sajnálnám ha Pepe 2 lenne a beceneve. Lichti: 3 tudovel tolja, de egyre dühitőbb, nincs agya a játékhoz és sose volt egy dribbling zseni és beckhammel se rokonok.

Nem számít (illetve dehogynem) hogy edetleg nem lesz 5. Scudetto, nem vagyok telhetetlen, pláne hogy még a serie b-s meccseket is képes voltam anno vegigszenvedni, de vmilyen fazonja legyen már a jatekunknak!!! Lásd a tegnapi ellenfél, a napoli nem jobb mint tavaly, de van stilusuk... nehogy már az Öreg Hölgynek ne legyen baszki!!!!
SándorSándort jatszatni kell, most már lassan barzagli kell hogy rugani backupja és mentora legyen, cuadrado bőven jobb szélén lichtinel és hernanest (én bízom a masodviragzasaban) nem akarom mélységi iranyitokent látni tobbet...

Egész nap irhatnam, amit ti már az előző cikkek alatt is osszedobtatok, a lényeg: állíts fel allegri egy fix kezdot, jatszasd egy hónapig őket megállás nélkül, az se érdekel ha 5bol 3X kikapunk: de érezze már magát mindenki otthonosan a FIX posztján, mert csak így lehet elvarni h háromnál több passz sikerüljön!

Ja igen: kedves max, mizu a kapuralovesekkel? Tudodn nagy számok törvénye...aaah, minek is töröm magam.

Kitartást mindenkinek!

krisszvector 2015.09.27. 12:33:19

2014.12.22

Juventus: Buffon – Lichtsteiner (Padoin, 79.), Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo (Pereyra, 66.), Marchisio, Pogba – Vidal – C. Tévez, Llorente (Morata, 105.)

így álltunk ki a bevándorlók ellen a szuperkupán, tavaly!

Ebből a kezdőből, tegnap jelen volt 4 darab manus!

krisszvector 2015.09.27. 12:45:01

@krisszvector: manus + a kezdőben! és egy dögölj meg Allegri is lemaradt!

The king of alibis 2015.09.27. 12:59:14

Ki játszott jól te ökör? Most már én is azt mondom, hogy ideje a váltásnak. Jöjjön Montella vele sem lennénk rosszabbak.

Tony. 2015.09.27. 13:59:09

Allegrinek mennie kell. Marotta elkúrta az egész nyarat, de ugyanaz a helyzet, mint Ferrara idejében. "Ennyire azért nem szar a csapat, és nincsenek rossz játékosaink"

venember83 2015.09.27. 14:00:04

El kellene dönteni, hogy mi a cél. Ha egy jövőbeni csapat, akkor abban bizony Ruganinak és Dybalának helyet kell csinálni, játékpercek nélkül csak kidobott pénz volt a vételáruk. Ha pedig idén is nyerni akar valamit a csapat (már nem fog), akkor meg tessék egy stabil kezdőt kialakítani, akik összeszokhatnak, és ne ugorjunk már a-b-c-d tervek között folyamatosan. Nagyon szomorú így látni a Juventust, őszintén mondom, hogy mindentől elmegy a kedvem, amikor ezt az elképzeléstelen, fejetlen, lélektelen csapatot látom a pályán. Elhiszem, hogy külön-külön akarnak, és törekednek a jobbra, de ez nem egy csapat, a Juventus pedig csak csapatként veheti fel a harcot Olaszország és Európa legjobbjaival (mint látható, csapat híján kb. bárki elkalapálhatja az Öreg Hölgyet: „Mindegy, hogy a Napoli, a Carpi vagy az Empoli az ellenfél, ez nem számít.”).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása