Allegri: „Jó futballt játszottunk, de nagy árat fizettünk”

allegri_massimiliano.jpgMassimiliano Allegri a Frosinone elleni 1-1-es mérkőzést követően csalódottan beszélt az Öreg Hölgy csapatáról, amely véleménye szerint bárkit képes megszorongatni, ám sajnos bárkitől képes vereséget is szenvedni.

A bianconero csapat egy kemény első félidőt követően Simone Zaza első góljával megszerezte a vezetést, ám Leonardo Blanchard szabadon fejelhetett a hosszabbításban egy szögletet követően, amivel ki is egyenlítettek a vendégek.

„Hogy mérges vagyok-e? Nem, csak csalódott.” - nyilatkozta a hazaiak mestere a Mediaset Premium mikrofonja előtt.

„Végül jogos volt, hogy gólt kaptunk egy szögletből, mert nem irányítottuk a helyzetet, és nem lett volna szabad megengedni nekik, hogy egyenlítési lehetőséghez jussanak.

Hiba volt szöglethez juttatni a Frosinone csapatát a mérkőzés utolsó percében. Megpróbáltuk cifrázni a helyzetet, amikor csak annyit kellett volna tegyünk, hogy birtokoljuk a labdát.

A tabellán most így számos pontot veszítettünk. Sok fiatal játékos van a csapatban, akik még nincsenek hozzászokva, hogy egy nagy klub mezét viseljék, és tanulni fognak ezekből a hibákból.

Sajnos jelenleg itt állunk; képesek vagyunk bárkit legyőzni, ám bárkitől vereséget is szenvedhetünk ugyanakkor.”

Massimiliano Allegri a második félidőben beállította Paulo Dybalát, és átállt 3-5-2-es rendszerre.

„Azért döntöttem ezen felállás mellett, mert szét kívántam húzni a Frosinone védelmét, illetve biztosítani kívántam a védősor szilárdságát. A futballunk minősége jó volt, és számos gólszerzési lehetőséget kialakítottunk, azonban végül megfizettünk a meccs végén jelentkező hibáért.

Ez fejlődési szakasz a csapat életében, azonban gyorsabb fejlődésre van szükség, mivel nem hagyhatunk el ennyi pontot a meccsek során.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr467815288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hiribi 2015.09.24. 09:19:51

"Sajnos jelenleg itt állunk; képesek vagyunk bárkit legyőzni, ám bárkitől vereséget is szenvedhetünk ugyanakkor.”

Mi van???? Ilyen nincs! Nem azért kellene dolgozni, Max, h a tavalyi BL-döntős otthon legyőzze a Fosinonet??? Engem nem érdekel, h ez egy átmeneti időszak, meg h sokat lövünk kapura, meg h sok a sérült. Lesz@rom!! Egy ilyen csapatot bármikor!!! meg kell verni. Eddig tetszett Allegri hozzáállása és helyzetértékelése, de ez is megváltozott. Konkrétan baromságokat beszél. ( miért nem lehet kivédekezni egy szögletet???) Erre a meccsre nincs semmi mentség.

Juveboy92 2015.09.24. 09:24:41

@Hiribi: alapjáraton nem kivédekezni kellett volna a szögletet, hanem a 35!!! helyzetünkből rommá verni a Frosinonet...

Hiribi 2015.09.24. 09:40:10

@Juveboy92: persze, ezzel egyetértek. De mi az hogy " Hiba volt szöglethez juttatni a Frosinone csapatát a mérkőzés utolsó percében" ??? Erre írtam, h mi az h egy szögletet nem lehet kivédekezni??

rockitbaby 2015.09.24. 09:41:17

@Juveboy92: Ki gondolta volna előre, hogy Vidal távozása nem is annyira lesz komoly, minit Tévez-é?... Bár tény, egy misét megérne, hogy a védekezés, ami az elmúlt pár évben igen magas szinten működött, hogy lehet, hogy lassan alig tud lehozni egy clean sheet-et...

pedronegroo 2015.09.24. 09:56:23

Basszus, tegnap olyan szépen álomra hajtottam a fejemet azzal a biztos tudattal, hogy reggel mikor megnyitom eme becses oldalt, főcímben olvashatom a rég várt sorokat hogy Allegrit kirúgták. Hol ez a cikk??

Mixbetegállat 2015.09.24. 10:11:04

Nem kéne már a múlton rinyálni.Régi játékosok ide vagy oda előre kell nézni.Jó ez a csapat.Ez egy tipikusan peches mérkőzés volt egy fos csapat ellen.Lehetett volna 8-0 is csak jött az a fránya 2%.Az inter örülhet ennek a kis előnynek, de kevés lesz nekik.

MdewC 2015.09.24. 10:26:17

@Mixbetegállat: Bizakodni lehet. Én is azt teszem.

Apuleius 2015.09.24. 10:30:13

@pedronegroo: Ugyanabban a cikkben valaki a nevetséges nyári mercatóért is elvihetné a balhét...

Magyar Közöny 2015.09.24. 10:32:26

Amikor a 40 milliós csatárunk tizedszerre hátra passzolt, már teljesen elgurult a gyógyszerem. Nincs töke még egy sereghajtó ellen sem. Akkor ki ellen lesz? Nemhiába nem kezdő.
Zazát sem értettem, mikor idehozták, de azt a szintet, mint Mandzukic eddig, ő is lehozta.
Gyakorlatilag Morata az eddigi egyetlen értékelhető támadónk, akinek szintén nincs konstans jó teljesítménye.
Szabadrúgások majdnem minden meccsen voltak kedvező helyről, a legidegesítőbb, hogy tudom, felesleges, bárhonnan is kapjuk, mert úgy is a parkolóban landol a labda.
Ugyanilyen idegesítő, hogy minden egyes ellenünk végzett szögletnél izgulni kell, hogy ne legyen gól.
Elképesztő.
A legidegesítőbb az volt, hogy a legtöbben akkora mellénnyel voltak, mintha egy sima edző meccsen lettek volna, aminek úgy is kellett volna történnie.
Cuadrado (és Pereyra) voltak értékelhetőek, előbbit vegyétek ki, milyen lett volna úgy a játékunk, hát eléggé siralmas.
Amennyiben a vezetőség edzőcserét akar, azt most kell meglépniük, mert év közben nem épp a legjobb.

Juve82 2015.09.24. 11:15:05

Egy biztos...ez a csudi jó mérkőzés vitte a tippmixemet amit el sem akartam hinni :( !

venember83 2015.09.24. 11:57:30

Az eredmények elmaradásával valahogy a bajnokok száma is megcsappant (legalábbis a nyilatkozatokban), pedig kétlem, hogy Barzagli, Buffon, Chiellini, Marchisio kisebb bajnok lenne, mint pl. másfél éve.

pedronegroo 2015.09.24. 12:00:48

@Apuleius: Nekem mindegy, csak jöjjön már az a cikk! :) Mondjuk én előbb edzőt váltanék és ha az új edzővel is ugyanolyan gyatra lesz a csapat akkor mehet Marotta is és persze a játékosmegfigyelőinket is illene akkor lecserélni.

Tony. 2015.09.24. 12:02:34

Csak nehogy mégis azoknak legyen igaza, akik mindvégig azt mondogatták, hogy a tavalyi még mindig Conte csapata volt. Most meg megnézhetjük magunkat.
Allegri tényleg remekül fejlesztette tovább a Conte-csapatot, de most, elvesztve a gerincét, sehol nem vagyunk.
Az a gond, hogy most nem "finomhangolni" kell, hanem csapatot építeni. Kívülről teljesen fogalmatlannak látszik Max tevékenysége, aki minden meccsre más csapatot és taktikát küld fel. Dybala nem játszik, Hernanes nem játszik. Rohangál össze-vissza mindenki, egyénileg próbálják megoldani, a nagybetűs "CSAPAT" sehol nincs.
Marotta jól hátbaszúrta ezekkel a kései igazolásokkal, és lehet, hogy ő maga buktatja meg a saját edzőjét, de azért alapvetően nem annyira szar a keret, hogy ilyen eredményeket produkáljon. Szét van csúszva minden és mintha Max nem lenne ura a helyzetnek.

Kíváncsian várom, hogy meddig tart a türelem. Óriási választék van most edzők terén.

Hiribi 2015.09.24. 12:41:49

@Tony.: teljesen egyértek veled!

giorgio007 2015.09.24. 12:50:16

Ez a bárkitől kikaphatunk duma azért nem kis cihológiai löket az ellenfeleinknek. Eddig azért nem valószínű, hogy elhitték (főleg a kiscsapatok), hogy le tudnak minket győzni. Szerencsére most a master elárulta nekik miben higgyenek :D

delpi0823 2015.09.24. 12:50:36

Tovabbra is aztmondom allegri a megfelelo ember ezt a bullshit szart meg hagyjatok mar hogy contenak koszonhetjuk a tavalyi evet meg ilyenek ettol nagyobb baromsag nincs is conteval impotensek voltunk a blben ez egyertelmu de meg csak a hazai rendezesu el finaleba se tudtunk bejutni mert egy 30percig emberhatranyban levo benficanak nem tudtunk begyotorni egy nyomorult golt

babo0410 2015.09.24. 12:58:10

@Mixbetegállat: A proféta szóljon belőled, és bízzunk benne, hogy végre elindulunk felfelé. Nagyon kéne már.

stevenh 2015.09.24. 13:09:17

@Tony.: Marotta tökéletesen leépítette a csapatot, nem amiatt, akiket hozott, hanem amikor. Alex Sandro, Lemina, Cuadrado, és Hernanes is későn érkezett, ráadásul Cuadrado gyakorlatilag posztnélküliként (4-3-1-2-be sehova be nem illeszthető) de már most mutatja, hogy neki kezdenie kell, ami azzal jár, hogy vagy 4-3-3-at erőltetjük, amiben gyakorlatilag Dybala és Hernanes is posztnélkülivé válik (Dybala nem szélső, Hernanes meg nem VKP vagy box-to-box) és így nem is kezdenek, vagy visszatérünk a 3-5-2-höz ami a jobb oldalon Cuadradoval még működhet is, de ki tudja mennyire gyengül emiatt a védekezés (ráadásul Hernanes itt is posztnélküli az általunk "játszott" 3-5-2-ben).

Én úgy érzem hogy nevekben jól állunk (idén végre a padon is) mégse lennék Allegri helyébe, mert azok a játékosok akik különbséget tudnának jelenteni sose tudnak egyszerre a pályán lenni olyan formációban ami a BL-ben is eredményre vezetne (3-5-2 akárhogy csavarjuk nem az még mindig ahhoz valami óriási fejlesztésen kellene átesnie) ezáltal összeszokni se tudnak

2015.09.24. 13:15:31

Eddig ez a szezon katasztrófa, a bl-t kivéve. Csak bízni lehet, h lassan vége lesz a balfaszkodásnak és h az ellenfelek elkezdik hullajtani a pontokat.
5 forduló, 5 pont. Szürreális.

pedronegroo 2015.09.24. 13:24:29

@stevenh: Marotta eddig is össze-vissza igazolt csak Conte megoldotta amíg meg nem unta.

Amúgy én nem szeretnék Allegri-n pro és kontra vitatkozni, csak egyet mondjatok meg, mit veszíthetünk ha Allegri-t lecseréljük???? Kevesebb pontunk már nem lehet.

m.martin91 2015.09.24. 13:24:40

@stevenh: A felállással kapcsolatos problémákat nagyon jól látod. Konkrétan nincs is épkézláb felállásunk, hiszen mindig van valaki, akinek az adott hadrend nem felel meg. 4-3-3-ban Dybala és Hernanes valóban posztnélkülivé válik, pláne, ha még Marchisio is visszajön. Márpedig a szabadrúgás specialistát, aki egy lövéssel eldönthet meccseket, luxus lenne padoztatni. Dybalát még inkább, mivel ő a legjobb támadójátékos. A 3-5-2 elavult, és nemzetközi szinten használhatatlan, de Olaszországban mindig működött. A 4-3-1-2-ben a szépfiú tényleg nem tud játszani, pedig szerintem ez lenne a legjobb felállás. Szóval, üljön a padon, vagy tanuljon meg valamilyen poszton játszani ebben a rendszerben. Ha olyan jó játékos, akkor megoldja.

stevenh 2015.09.24. 13:39:04

@m.martin91: Lehet, hogy tudna, az más kérdés mennyire lenne hatékony. Tudom te bohócnak tartod, de tegnap is értékelhetőt Lemina mellett egyedül Ő nyújott, mint ahogy kb az összes meccsen.

Juventus 2015.09.24. 13:41:21

@pedronegroo: Miért kellene Allegri-t lecserélni???
Biztos ez lenne a megfelelő megoldás?

m.martin91 2015.09.24. 13:44:08

@stevenh: Nézd, meg kell próbálni. Szélső védőt nem játszhat, maximum, ha támadnunk kell. Játsszon előrébb, de egy kölcsönjátékos miatt, akinek csak a 4-3-3 felel meg, ne padoztassuk már a sztárigazolást. Ennek semmi értelme. A Fiorentinában játszott ez az ember valamiféle második csatárt is. Akkor próbáljuk meg a középcsatár és Dybala mögött. Valamit csináljunk, mert mennek a meccsek és nem állunk sehogy.

stevenh 2015.09.24. 13:46:18

@pedronegroo: Idehoznak egy bohócot és a bajnokság bukása mellett a Bl csoportból is nagyobb eséllyel pottyanunk ki?

Klopp nem fog idejönni, Ancelotti sem (személy szerint ennek én nagyon is örülök, ne is jöjjön a Juve háza tájára) Montella akkora lutri lenne mint Conte első évében, Prandelli franc se tudja mit tud hozzátenni, Deschamps épp a haza EB-re készül a válogatottal, Conte nem fog visszajönni (ezzel szintén elég vegyes érzelmeim vannak, lehet nem is szeretném)

stevenh 2015.09.24. 13:49:17

@m.martin91: Jelenlegi forma alapján, hogy őszinte legyek inkább Cuadrado számít sztárigazolásnak, de értem mit mondasz.

Most van az a pillanat amikor a jelenlegi felállást tekintve elgondolkozzunk azon, hogy érdemes volt-e Dybalát megvenni Berardi visszahozatala helyett.

Egyébként ha úgy védekezne ahogy a City ellen, akár szélső hátvédet is játszhat.

pedronegroo 2015.09.24. 13:51:29

@Juventus: Nyilván ezt jelenleg senki nem tudja megmondani, van még egy-két meccse hogy helyre rakja a dolgokat, de az eddigiekből kiindulva nem várható fordulat.

m.martin91 2015.09.24. 13:54:20

@stevenh: Azért ne essünk túlzásokba. Egyetlen értékelhető szezonja volt az embernek 13/14-ben, egyébként kapura teljesen veszélytelen, életében nem rúgott 5 gólnál többet egy szezonban, leszámítva 13/14-et. Azokon a meccseken, amikor Dybala játszott, egyértelműen látszott, hogy remek játékos, az egyetlen kreatív támadónk, pedig én is szkeptikus voltam a leigazolásakor. Egy Cuadrado miatt nevetséges volna jegelni, sőt, vérlázító. Akkor inkább adjuk el télen 25 millióért, vegyük meg az árából Cuadrado-t, és jók leszünk a 8-10. helyre. Ennek is több értelme lenne, mint a padra ültetni.

pedronegroo 2015.09.24. 13:54:47

@stevenh: Jelenleg Allegri a bohóc... lehet egyszerűbb ha marad, de jövő nyáron Deschamps-nál mindenképp be kell próbálkozni de akár Montella is megérhet egy próbát. Egy-két meccs múlva okosabbak leszünk.

mpite 2015.09.24. 13:57:20

Allegri mester, nincs más megoldás, meg kell nyerni a BL-t, ha jövőre is a csoportkörben szeretnénk lenni!

stevenh 2015.09.24. 14:02:21

@m.martin91: Nem estem túlzásokba, annyit írtam, hogy jelenlegi forma alapján Cuadrado-t sincs értelme jegelni, mindkettőnek pályán kellene lennie, de ahhoz valami hatalmas fordulatnak kellene történnie, és elő kellene vennünk egy olyan felállást ami meg lehet Pogbának nem ízlene, Leminának és Marchisionak még csak-csak, meg azt se lehet tudni a csapatnak hogy állna.
Jelenlegi eredmények tükrében nagy veszíteni való nincs.

Buffon
Licth-Bonucci-RUGANI-Evra/Sandro

Marchisio-Lemina

Cuadrado-Dybala-Morata/Sandro

Mandzukic/Morata/Zaza

pedronegroo 2015.09.24. 14:04:28

@m.martin91: Én nem vagyok olyan nagy taktikus és szakértő mint Allegri, de egy 4-4-2-be mind Dybala-nak mind Cuadrado-nak van helye, és így még Sturaro-t is kevesebbet kellene néznünk mert nyilván a 2 belső középpályás Pogba és Lemina lenne. Hernanes akinek ebben a formációban nincs helye, de ő érte nem is kár, csak egy kiégett brazil semmi több.

pedronegroo 2015.09.24. 14:06:39

@m.martin91: de stevenh kollega átal felvetett 4-2-3-1 is megérne egy próbát.

Juventus 2015.09.24. 14:20:55

@pedronegroo: Igen,tökéletes lenne a 4-2-3-1,de nem ebben a szereposztásban.
Rugani max jövőre kezdőként.
Buffon

Lichti-Barza-Bonu-Sandro

Lemina-Marci

Cuad-Pogba-Dybala

Morata

stevenh 2015.09.24. 14:58:19

@Juventus: Dybala pont ugyanannyira használhatatlan lenne mint a 4-3-3 bal szélén, pont ez a gond. Pogba jelenleg meg többet árt mint használ, és ennek főleg nem lehet örülni.

mpite 2015.09.24. 15:16:13

@stevenh: De honnan tudjuk, hogy használhatatlan lenne Dybala a balszélen? Játszattuk már ott? Pereyráról is a fene gondolta volna, hogy képes ott játszani, pedig szerintem kifejezetten jó teljesítményt nyújtott tegnap az első félidőben, mikor ott volt.

sleepy8 2015.09.24. 15:22:06

@m.martin91: Cuadrado/Dybala kérdésben teljesen egyetértek. Vicc az egész. @pedronegroo: Hernanes-ért igenis nagy kár, mivel rajta kívül kb senki nem tud szabadot rúgni...talán Dybala, de ugye ő is szalaizik...

stevenh 2015.09.24. 15:23:18

@mpite: Pereyra az Udinében is gyakran játszott ott, én ezen nem lepődtem meg, hogy ilyen teljesítményt nyújtott.

Én csak azon a következtetésen vagyok, hogy valami miatt nem játszatja Allegri a 4-3-3-as rendszerben amit most próbálgat, ennek pedig azok után, hogy tegnap is inkább formációt váltott ahhoz, hogy behozza az argentint azt jelenti nálam, hogy edzésen próbálná de nem megy.

Berardira is folyamatosan azt mondjuk hogy az a baja, hogy szélsőnek lassú, Dybala sem villámléptű, lehet Teveznél is kicsit lassabb

Tony. 2015.09.24. 15:30:26

Szerintem Hernanes+Dybala többet ér, mint 1 Cuadrado. Magyarul forma ide vagy oda, ő kellene, hogy áldozatul essen. Főképp, hogy ő még csak nem is a mi a játékosunk.
Allegrinek megvannak az emberei a 4-3-1-2-höz. Eddig ezt akarta, most meg a kolumbiai miatt inkább erőlteti a 4-3-3-at.

Devilke Balla 2015.09.24. 17:32:18

Lehet itt játszani sokmindent. nem csak 4-3-3,at de 3-4-3-at is,vagy akár 3-3-1-2-ot is.stb...

KysBé 2015.09.24. 18:21:36

@stevenh: Marottának a 40 millás Dybala miatt is fejlövés járna....

Juvegaspy 2015.09.24. 18:41:15

@KysBé: miert? Ertem en a haragod de Dybala nem sok mindenrol tehet ha nem jatszik

Apuleius 2015.09.24. 18:43:14

@KysBé: Dybala szerintem pont nem olyan húzás, amiért fejlövés járna neki...

MDaniel98 2015.09.26. 14:49:45

Én azért azt is látom ezekben a sokkoló vereségekben, hogy az a szerencse ami a BL-ben végig mellettünk állt most kiegyenlítődik az idei bajnokságban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása