Morata: "Ez a győzelem csak a kezdet a Juventus számára"

morata_alvaro_golorom_city.jpgA Juventus győztes találatát szerző Álvaro Morata úgy véli, hogy a Manchester City elleni idegenbeli győzelem csak a kezdetet jelenti a Juventus számára.

"Ez egy nagyon fontos győzelem számunkra." - nyilatkozta Morata a Mediaset Premum munkatársának a mérkőzés lefújását követően.

"Nem a lehető legjobban kezdtük a szezont, mivel sok változás történt, s össze kell szoknunk a játékban. A mai nap a kezdetet jelenti, hiszen ha a képességeinknek megfelelően játszunk majd együtt, Európa legerősebb csapatai közé tartozunk.

Az egész meccsen keményen dolgoztam, hogy segítsem a védelmet, s szerencsés voltam, hogy betaláltam. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű kezdet a Juve számára."

A csapat sérüléssel bajlódó középpályása, Claudio Marchisio nem lehetett a pályán társaival, de boldogan kommentálta manchesteri didalt.

"Igaz, hogy a végeredmény az egyetlen dolog, ami számít, de ma este egy csapat voltunk. Mi voltunk a JUVE!" - írta Marchisio a Twitteren és az Instagrammon.

"Áldozat, kemény munka és tartás. Szenvedtem, igazán sokat... mint mindannyian! Ennek a kezdetnek kell lennie csupán."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr467791514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizi8 2015.09.16. 08:19:31

Azt kell mondjam, amit Morata csinált, le a kalappal előtte.

pedronegroo 2015.09.16. 08:29:39

Nos ez gyönyörű volt, na nem a játék hanem a végeredmény! A City-nek megmutattuk hogy mi lenne velük ha a serie a-ban játszanának, valszeg a kiesés ellen küzdenének ha hétről hétre ezt a betömörül fost (amit tegnap mi is nyomtunk) kapnák az arcukba mint mi szoktuk.

Azért ne gondolja senki hogy ezzel bármi is megoldódott, biztos vagyok benn hogy Genoa-ból elhozni a 3 pontot sokkal keményebb dió lesz mint a tegnap esti meccs, mert ott majd nekünk kell támadni...

Morata gólja nagyon szép volt nagyon jó volt a felismerés ahogy egyből kapura tekerte, jelenleg a csapatból ilyet csak ő tud, amúgy neki csak a BL-ben szabadna játszania, a bajnokságban csak csereként pályára küldeni és természetesen nem szélsőként.

Hernanes volt tegnap a meccs Padoin-ja, akkora alibit nyomott a brazil hogy csak néztem, Sturaro tucat labda eladása nem baszott fel ennyire.

A City-re pedig továbbra is igaz hogy a pénz nem tud focizni....

Juvegaspy 2015.09.16. 08:53:38

@pedronegroo: azert Sturaro eleg jol vedekezett am igazad van
De ez a 4-3-3 jo lehet a bjnoksagban is. Ha Sandro es Cudrado jatszik a szelrol jovo beadasok nagyon jok lehetnek. Ugyan gol nem lett belole de Cuadrado 2-3olyan beadast prudukalt amit mar reg lattam szeretett csapatunknal

mpite 2015.09.16. 08:54:56

Azt kell, hogy mondjam, hogy jó, hogy nem én ülök a kispadon, mert engem nagyon felbaszott a sétálgatása kb egész meccsen, ő nem szélsőnek való (a gólját se onnan szerezte) és szerintem teljesen motiválatlan volt. Én már kb a félidőben lehoztam volna, vagy a második félidő legelején. De hát nem véletlen ülök én otthon a fotelban, Allegri meg a kispadon, megint neki lett igaza :) Örülök, hogy Morata lassan olyan játékos lesz, aki szar játékot nyújtva is képes lehet mérkőzéseket eldönteni.

BigP86 2015.09.16. 09:10:50

Morata tényleg középcsatárként az igazi, talán kicsit mélyebbre pozícionálva mint Mandzu, hogy ki tudja használni a dinamikáját és sebességét. A széleken futkározhatna Sandro és Cuadrado, mert hihetetlen sebessége van a két palinak. Ezzel szét lehetne húzni a betömörülő kis fos csapatokat és helyet csinálni középen a Morata/Dybala/Mandzu hármasna k (Zazat nem említem, mert számomra ő meg Khedira nem játékosok). Ezzel a koncepcióval lehetne tolni a 4-3-3-at, meg a 4-4-1-1-et is. A szokásos 3-5-2 helyett érdemes lenne kipróbálni szvsz.

stevenh 2015.09.16. 09:14:10

@mpite: Szerintem hatalmasat küzdött, védekezésből teljesen kivette a részét, jól zárta a területeket, azonban előre a gólját leszámítva gyenge volt, azonban én ezt be tudom annak, hogy a sérülése miatt nem volt teljes a felkészülése, lesz ez még jobb is tőle.

pedronegroo 2015.09.16. 09:16:07

@Juvegaspy: igen, Sturaro védekezésben jó, csak hogy az olasz bajnokikon mi vagyunk akinek támadni kell és arra teljesen alkalmatlan mivel egy tucat labdát elad egy meccsen. Cuadrado-ban van fantázia és tud beadni, ilyet ezer éve nem láttunk a juventusban. :)

A legnagyobb mégis Chiello volt, a meccs utolsó szakaszában Yaya Toure-t 3 percen belül kétszer vitte le a padlóra ráadásul mindkétszer szabályosan labdával együtt rúgta el az ogrét, ja és ebből az egyik eset az Lichti oldalán volt! :) Ilyet csak a mi kingkongunk tud!

Trieszt120506 2015.09.16. 09:33:43

Sturaro előtt le a kalappal, védekezésben tényleg nagyon tehetséges a srác.

A Genoa elleni meccs teljesen más tészta lesz, megint nekünk kellene irányítani a meccset, és felállt védelem ellen helyzeteket kidolgozni, ami eddig ebben a szezonban, nagyon nem ment.

mpite 2015.09.16. 09:35:38

Egyébként igaza van Moratának, ez csak a kezdet lehet. Az ilyen mérkőzések hatására válhat a sok játékos egy egységes csapattá. A City-nél egyedül a pénz motivál, soha nem fognak tudni egymásért és a szurkolókért küzdeni, de ez csak az én véleményem.

BigP86 2015.09.16. 09:36:34

@pedronegroo: Gondolom kicsit felszívta magát Chiello a támaszkodós gól után... :D tudjuk milyen amikor "beagyasodik".. :D

Sturaro lehet hogy sokat szerelt, de minimum kétszer annyiszor adta el a labdát. Többször egy ígéretes támadás kulcspasszát rontotta el, de előfordult az is hogy a saját térfelünkön veszítette el, amiből veszélyesen támadott a City. Nálam ez nem Juve szint, takarodjon a kezdőből ez a szerencsétlen. Elegem van abból, hogy Padoin,De Ceglie, Motta, stb szintű szerencsétleneket próbálgatunk a JUVENTUS kezdőjében. Vagy ha már ennyire ragaszkodik Sturarohoz Maxi, akkor KIZÁRÓLAG ROMBOLÁSI feladatokkal bízza meg és tilos neki támadásban részt venni, vagy előre passzolni. Csak szerelés, rombolás, futás, zavarás és alibi DE BIZTOS passzok. Ezt tudja hozni, ez az ő szintje, ne várjunk el tőle többet.

Tony. 2015.09.16. 09:39:26

Jó gondolatok fogalmazódtak meg. Szervezetten védekezve jól megállítottuk a City-t, ami számomra kevésbé volt meglepő, hiszen ahogy meccs előtt is mondtam, a PL-ben nem találkoznak ilyen csapattal. Fel is sültek egyből. Ettől függetlenül viszont mindkét gól, amit szereztünk, talált gól volt. Sok végigvitt, kidolgozott támadásunk nem nagyon volt az egész meccsen. Ebből továbbra sem látszik, hogy mit is fogunk játszani a szezon során. Hernanes kb. mintha a pályán sem lett volna, Morata a gólján kívül egy katasztrófa volt, a két csatár magára hagyva vergődött végig. Támadójátékunk Cuadrado egy-egy megindulásából állt. A bajnoki meccseken, ahol nekünk kell focizni ott láthatóan ez nem elég.

Ez a meccs inkább lélektani szempontból volt fontos. Simán lehet fordulópont, és elképzelhető, hogy ettől beindulunk és elkezdjük behúzni a meccseket végre. Egy újabb vereség nagyon sokba került volna. De a meccs végén láttam a felszabadultságot, ugyh bizakodó vagyok.

MdewC 2015.09.16. 09:42:49

@pedronegroo: Nagyon egyet értek a brazillal kapcsolatban. Jó lenne, ha sokat javulna.

Nagyon örülök a tegnapi sikernek.

Mixbetegállat 2015.09.16. 10:07:38

Én is örülök a tegnapi sikernek, de csak a jó helyzetkihasználásnak, és Gianluigi-nak köszönhetjük a győzelmet.A játék még mindig siralmas.Pogba javul.Sturarot el kell felejteni, én a Real elleni lábújjhegyes megmozduláson kívül még semmit nem láttam tőle, tőlem ingyen is mehet ahová akar mert egy nagy 0, és valószínűleg az is marad.Morata és Mandzukic is egy nagy szar volt, de egy-egy jó megmozdulás tisztára törölte a bokáig szaros seggüket!

ToTTy-Juve 2015.09.16. 10:11:18

Semleges szemmenel nőzte néhány haverom a meccset és nagyon tetszett nekik a játékunk, nekem is. Sturarora rákérdeztek, hogy kicsoda, mondtam, hogy saját nevelésű fiatal, mire az volt a válasz, hogy becsüljük meg. Mondjuk én nem láttam őt annyira sz*rnak, mint itt páran, bár a helyzetét elpuskézva engem is felidegesített, de azért megkérdeztem, miért mondják ilyen nagy egyetértésben. Erre a válasz az volt, hogy sem Pogba, semp pedig Hernanes nem ütközött, szűrt és harcolt annyit, mint Ő, ráadásul fiatalként a City középpályásait semlegesíteni is kevesen tudják így a Pl-ben. Nem mondom, hogy képzett futbaledzék a haverjaim, de éveken át fociztunk együtt, jó megérzéseik vannak. Lehet csak mi vagyunk ennyire szigorúak a sajátjainkhoz és lehet ezért nincs szinte sosem saját nevelésű kezdő-játékos a csapatban? nem tudom, szerintetek?

A meccshez annyit, hogy öröm volt nézni, bár a szabálytalan ógóllal a bíró kiverte a bíztosítékot, de talán méginkább a sz*rt sem érő vonalbírók. Remélem végre megindul majd ettől a csapat előre. Forza Juve!!!

babo0410 2015.09.16. 10:13:03

Nem tudom ki mit látott, de sokakkal egyetértek, Sturaro védekezésben nagyon jó. És végre jobban játszottunk, mint eddig. Sajnos az a baj, hogy most nem a betömörülő kicsik ellen kellett alkotnunk valamit. Remélem azért majd a tömörülő csapatok ellen is megindul a szekér. Tegnap végre láthattunk valamit a csapategységből. Jó lesz ez. Hétvégén is nagyon kell a három pont. Én nagyon élvezném, ha az iner elleni meccsünk már az első hely sorsáról dönthetne. Ha minimum úgy játszunk, mint tegnap, nem lesz gond.

nemesszabi 2015.09.16. 10:13:36

Szerintem Sturaro, mint védekező KP teljesen jó lehet, Hernanes pedig előrébb játszva mint irányitó. De a sok hiányzó és az összeszokatlanság miatt egyenlőre nem játszhatnak abban a szerepkörben amiben szeretnének. Idővel mindketten sokkal hasznosabbá fognak válni, abban biztos vagyok (persze igy is hasznos volt a játékuk, mert ha 2 középpályásunk is tényleg ekkora szar lett volna, mint ahogy sokan írják, akkor tuti, hogy nem győztünk volna).
Ami a legfontosabb, hogy volt tartása a csapatnak, a kamu 11es után, a semmilyen játékunkból is képesek voltunk felállni, pont mint tavaly a Real ellen. Ebből erőt meríthetünk!

stevenh 2015.09.16. 10:48:21

@Mixbetegállat: Ne vicceljünk már, Sturaronál többet csak Fernandinho szerelt az egész meccsen, rengeteg helyzetet megakadályozott a szereléseivel és aggresszivitásával mindezek mellett csak 2-szer szabálytalankodott, előre játékban egyelőre használhatatlan, de nincs olyan játékos akit ne lehetne megtanítani pontosan passzolni, hozzáteszem ha Lemina hoz ugyanilyen statokat pontosabb passzolással ám legyen, de szerintem feleslegesen ekézzük Sturarot, első percekben szerintem szabálytalanul fellökték, ennél kisebb lökésre is adott szabadrúgást a cicinek az a barom spori, amiből lett az első Buffon védés

Hoods. 2015.09.16. 10:55:17

Tegnapi meccsel kapcsolatban, boldog vagyok nagyon, de azert : Pogba valamit vegre csinalt, viszont ez meg keves egy 100 millios jatekostol. Hernanes teljesen eltunt, Sturaro vedekezesben tenyleg 1x-2x jo volt, de a tamadasokhoz soha ne legyen koze, annyiszor elbaszott mindent, rossz volt nezni. Cuadrado feludules, szint visz a jatekunkba. Morata az egesz meccsen a 0-val volt egyenlo, majd eltalalta jol a labdat, gyonyoru gol lett, el kell ismerni. Mandzu se volt egy asz, sot, de o is 1x villant ennyi eleg volt. Buffon zsenialis, igazabol neki koszonhetjuk, mar a 3. percben, hogy nem alltunk vezetesre. Ismet csak ha o nincs, akkor 5ot biztos kapunk.

Kivancsi leszek a hetvegen mire megyunk. Ideje lenne a bajnoksagban is villantani valamit, mert problemas lenne egy -10korul indulni.

pedronegroo 2015.09.16. 11:12:41

@stevenh: szerintem nem a szerelésekkel van itt gondja az embereknek hanem az eladott labdáival, hiába szerel ha utána a labdával az ellenfelet játssza meg... ettől függetlenül én is azt gondolom hogy hasznosan játszott, kell egy ilyen ütköző verőlegény, én csak remélem hogy előre játékban is fog tudni hozni egy megbízható szintet mert jelenleg komoly rizikófaktor a passzjátéka. Én mondjuk még Hernanes felett nem tudok napirendre térni, mikor már azt hiszi az ember hogy megszabadultunk végre Padointól és már mi baj lehet, erre itt a másik, a brazil Padoin, a próféta, indián nevén "a bujkáló".

stevenh 2015.09.16. 11:32:29

@pedronegroo: Persze, csak szerintem voltak nála sokkal gyengébb teljesítmények is, pl az általad említett Hernanes szerintem rosszabbul játszott, de MM duó sem épp ragyogott a gólokon kívül (kivétel ezalól a védekező munkájuk), tehát nem értem a Sturarot takarítsuk el akár ingyen is hozzáállást, ha ő nincs lehet többször átrohannak rajtunk, nem egy city támadást akasztott meg már-már Vidal szintű harciassággal

Devilke Balla 2015.09.16. 11:38:17

@pedronegroo: Hernanes mintha nem jott volna ki a második félidore,azért az elsoben tobbet volt nála a labda,azt viszont mi nem tudhatjuk hogy Allegri mit mondott neki félidoben,lehet hogy hátrább vonta ot,hogy ne járjon fel annyit,ne legyen a citynek lehetosége létszámban felulmulnia minket a kontráknál.

pedronegroo 2015.09.16. 11:50:21

@Devilke Balla: lehet, de ennyi erővel akkor Padoin se szar, lehet tőle is csak ennyit kér Allegri...

Devilke Balla 2015.09.16. 12:40:17

@pedronegroo: Padoin akár mit csinál akkor se lesz jó,Hernanesnek a Chievo ellen volt 3kapura lovése,mindhárom veszélyes is volt. De amugy Pogba is szar,100ból egy jó labdát ad a 16-on belulre,ami pont tegnap sikerult neki,meg volt egy lovése,ami megint csak nevetséges volt. Adjuk Sturaroval egyutt ingyen akárkinek,tulajdonképp mindenki szar ebben a csapatban,hagyjuk meg Gigit,a tobbi mehet isten hírével ingyen. Persze,nincs 300milliónk évente mint a Citynek,hogy mindenkit pótolni tudjunk,és az utánpótlásunk is szar,így nyugodtan szuntessuk meg a klubot,és ezentul legyunk krikett drukkerek.

Roli984 2015.09.16. 13:19:58

@mpite: Ezt ugye nem Moratara írtad? Szerintem állati sokat futott és zseniálisan védekezett! Tudom egyesek szerint a csatár feladata a gólrúgás, de hát azt is teljesítette.

Rivendell 2015.09.16. 13:36:51

most köcsög leszek...DE....remélem a tegnapi mérkőzéssel te is végre elkezdted a szezont:D Nem ám hetekre eltűnni

KysBé 2015.09.16. 14:04:33

@Rivendell: Nem csak most (ugye nincs harag)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása