Allegri: "Meg kell szabadulnunk a nyomástól"

allegri_massimiliano_palya_szelen_all.jpgA Chievo elleni újabb pontvesztést követően, a Juventus mestere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy csapatának le kell ráznia magáról a nyomást, s egészséges vakmerőséggel kell kiállnia a mérkőzésekre.

"Nem tetszik, hogy jobb teljesítményt is nyújthattunk volna a középpályán. Sok helyzetet dolgoztunk ki, habár a második félidőre kicsivel kaotikusabbá váltunk." - értékelte a látottakat Allegri a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"Most és az Udinese elleni mérkőzésen az első kapura tartó lövésből gólt kaptunk. A válogatott kötelezettségek és az új igazolások érkezése miatt, csak három napja áll rendelkezésemre a teljes keret, így időre van szükség az összeszokáshoz.

Szerettem volna, ha azonnal sikeresnek bizonyulunk, azonban realistának kell lennünk, s el kell fogadnunk a helyünket a tabellán, a teljesítményre összpontosítva."

Allegri némi meglepetést szolgáltatott azzal, hogy a csapat új tízesét, Paul Pogbát a kispadra ültette.

"Két mérkőzést játszott a francia válogatottal, szerdán érkezett vissza, így inkább adtam neki egy kis pihenőt. Ugyanez volt a helyzet Giorgio Chiellini és Stephan Lichtsteiner esetében is. 

Jelen pillanatban megszenvedünk azért, hogy gólokat szerezzünk, de határozottan jobban játszottunk, mint a Roma és az Udinese ellen. Claudio Marchisio combizma bekeményedett, ezért úgy döntöttünk, hogy elővigyázatosságból inkább lehozzuk.

A Juventus jelentős átalakuláson ment keresztül, s a Chievo ellen nem egy összeszokott csapat képét mutatta. 

"Két vereséget követően idegesen és sietősen próbáltunk gólt szerezni. Többet kellett volna járatnunk a labdát, nagyobb futómennyiségre kényszerítve a Chievót. A hozzáállás a mérkőzéshez jó volt.

A Roma elleni első óránk felelőssége engem illet, mert azt éreztem, hogy úgy kell játszanunk, azonban a labdarúgásban a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy azt várná az ember.

Jól reagáltunk ma este, s hamarabb is betalálhattunk volna. A dolog jó oldalát kell néznünk, jó lett volna, ha kilenc pontunk van a táblázaton, de sajnos nincsen. Az a Juventus célja, hogy márciusban még három fronton is harcban álljon. Tudtuk, hogy a bajnokság idén nehezebb lesz, így ez nem meglepetés. 

Nem szabad többé azokról a játékosokról beszélnünk, akik az előző szezonban voltak itt. Ez egy új csapat, számos új játékossal. Időre van szükség. Most az a feladatunk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a védelemben, mert túlontúl kinyíltunk az első félidőben, s kevésbé kell kapkodósnak lennünk a támadásokkal." 

A Juventusra roppant nehéz mérkőzés vár, hiszen a zebramezeseknek kedden az angol bajnoki tabellát százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül vezető Manchester City vendégeként kell majd szerepelniük a Bajnokok Ligája csoportkörében.

"Nagy mérkőzés lesz, s jelen pillanatban nekünk kisebb nyomás alatt kell játszanunk, több egészséges vakmerőséggel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr837783804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2015.09.13. 11:13:31

Nem megszabadulni kellene a nyomástól, hanem megszokni azt.

rob1 2015.09.13. 11:16:08

Nem a nyomástól kell megszabadulni hanem tőled a Juventusnál mindig nagy a nyomás ezzel együtt kell élni.

Magyar Közöny 2015.09.13. 11:53:09

A legnagyobb gond továbbra is az -tegnap Tévez kb 2-őt biztos inézett volna - , hogy az új Messink eléggé súlytalan eddig, illetve - Vidal hiányában - a kp eléggé átjáróház, Pogba arca a 10-es mezzel a sztratoszférát is elhagyta. A pozitívum, hogy Sandro, Cuadrado és Hernanes jó teljesítményt nyújtottak. Elég rossz érzés, hogy 3 hónappal ezelőtt Bl döntőbe jutásért kellett izgulni a real ellen, tegnap meg azon, hogy az x meglegyen a Chievo ellen...

Tony. 2015.09.13. 12:22:57

Szerintem nyugodtan ki lehet mondani, hogy a játékvezető megmentette őt is, és mindenkit attól, hogy 3 vereséggel kezdjük a szezont. Ugyanis elvesztettük ezt a meccset is, csak kaptunk érte 1 pontot, mert a Chievo szabályos góljának érvénytelenítése után, 0-2ről egészen biztosan nem állunk fel. Aztán, hogy Cuadrado tizije mennyire volt az, az megint egy másik kérdés, de ha teszem azt tényleg az volt, akkor is elég siralmas, hogy így menekültünk meg.

Sandro-ról viszont mindenképp meg kell emlékeznem. Lehet, hogy azért mert baromi rég nem láttam hasonlót nálunk, de engem egészen lenyűgözött. Az elmúlt években egy játékos miatt sem lettem ilyen lelkes, és mindjárt az első meccse után. Balbekk ilyen teljesítményt 10 éve nem tett le az asztalra, mint ez a gyerek tegnap. Megveri az embereket 1az1 ben, gyors, erős, beadni is tud. Bődületes igazolás, a legjobb! Valaki írta a meccs előtt, hogy kíváncsi sikerül-e kiszorítania Evra-t a kezdőből. Szegény Evra a srác mellett max kiegészítő ember lehet szezon során.

Deer12 2015.09.13. 12:29:34

Hát lehet ha vesztjük Allegri már nem kell jöjjön edzést tartani,és lehet az lenne a legjobb...én nagyon remélem nem lesz ö sokáig,mert így nagy baj lesz figyeljétek meg...

Juvegaspy 2015.09.13. 12:52:57

@Deer12: 3-4meccset kap meg tuti.
Ha nem fordul a kocka Ancelottit meg kene kerdezni hogy nem e unatkozik

bianconeri_2007 2015.09.13. 12:56:03

az igazi nyomás allegrin van, neki kell megszabadulni tőle. tavaly állandóan azt mondta, h mennyit kell még javulnunk "technikailag" - most megkapta, amit kért. a conte-féle rekordpontszámos csapatban legfeljebb 3 játékos volt, aki 1 az 1-ben ki tudott cselezni valakit (pirlo, pogba, tevez, jobb napjain vucinic és giovinco), a mai keretben legalább 7 van (sandro, hernanes, pogba, pereyra, cuadrado, dybala, morata). látszott ez tegnap is, mert volt 1-2 szép csel, sarkazás, kötény, DE nem ér semmit, amíg a középpályás védekezés nem létezik! hatalmas volt a terület a védelem és a többi csapatrész közt (a gólt ebből kaptuk), nehezen ment a labdaszerzés, a letámadás szervezetlen volt, a lecsorgó labdákat (pl. hosszú kirúgásnál) nem tudtuk összeszedni. ez csapatjáték kérdése, ráadásul pont azok sérültek (asamoah, marchisio, khedira), akik ezen javítani tudnának. és még valami: mindenki szar formában és kurva idegesen játszik (a legjobb példa pogba) - ezen segíthetett volna aszurkolás, ha ott van a curva sud, talán nem ekkora a görcs rajtuk.

KysBé 2015.09.13. 14:40:56

Egy hónapja a fél blog szopkodta Allegri f@szát... Most meg...
Hamar kiderűlt ki a divatdrukker!!!!

Trieszt120506 2015.09.13. 15:10:56

furcsamód tavaly végig azt ordibálta az oldalvonal mellett, hogy calma, calma, tegnap ez valamiért nem jutott eszébe, hagyta a játékosokat túlpörögni, meg ész nélkül rohangálni.

Hoods. 2015.09.13. 15:50:43

Siralmas a jatekunk, nincs ezen mit szepiteni. Viszont Sandro, Cuadrado es Hernanes is biztato. Dybalatol egyaltalan nem vagyok elajulva, ha o az uj Messi akkor jo nagy szarban van a labdarugas. Stuaro egy 0 de ezt mar irtam regebben joparszor, az a gyerek egy cserenek jo, amikor egy favago kell az eredmeny tartasara az utolso 10 percre.

Kemeny honapok varnak rank, bar azert 1-2 biztato jel van.

west30 2015.09.13. 17:25:00

Roppant idegesito volt latni,hogy kb mindenki egyedul akarta megvaltani a vilagot es allandoan belevezette a vedokbe a labdat,legszivesebben mar kivagtam volna a tvt az ablakon.Ez a Juventus,itt szinte soha eletemben nem lattam lyet es szerintem elfogadhatatlan.Az i-re a pontot pedig az tette fel,hogy hitetetlenul nem erzik egymast a jatekosok,hiaba a sok uj arc stb,akkor is elkepesztoen rozsdas a gepezet,ezt rohadt gyorsan orvosolni kell,de a kozeppalyas labdaszerzes is a lofasszal volt egyenlo,semmi agresszivitas nem volt.

babo0410 2015.09.13. 17:25:59

Szerintem igaza van Allegrinek. Türelem kell, és nem egyből nekiesni a csapatnak. Fogunk mi még jobban is játszani, de jelenleg össze kell szoknia a csapatnak. És örülök, hogy jól látja a hibákat.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.13. 17:28:51

Kezdődik a kishitű Allegri-korszak ? :/

"...realistának kell lennünk, s el kell fogadnunk a helyünket a tabellán, a teljesítményre összpontosítva."

Mister,már hogy lehetne az realista,ha elfogadjuk,hogy szeretett csapatunk, az olasz rekordbajnok, a tabella 16-ik helyén szégyenkezik ?
Úgy,hogy az eddigi 3 meccsből a 2 hazai a kötelező kategóriába tartozott...
Mindezt egy Man. City elleni idegenbeli várható mészárlás előtt...

Egyébként igaza van: sok a kapkodás,nincs nyugalom,nincs szervezettség.
De ez szerintem az Ő dolga lenne.

A játékosok közül pont az újoncok tetszettek leginkább: A.Sandro (qrva jó lesz!),Hernanes és Cuadrado.
Ennek a 3 embernek állandóan kezdőnek kell lenni.
Nem a lelkes fél-amatőröket (Sturaro,Pereyra) kéne erőltetni.

Pogba valami katasztrófa,azt hitte h. megkapja a 10es mezt és nem kell csinálnia semmit ?
Lehet h. megbánjuk a szezon során,hogy Pogba helyett Vidal-t passzoltuk le ?
Vidal qrva jó teljesítményt nyújt a Bayernben, Pogba meg úgy nyomja,mint,aki 10 M-t sem ér, nem hogy 100-at.

A játékosok között nincsen kohézió,semmilyen értelemben.
Néhányan önbizalom hiányban,vagy éppen túltengésben (Pogba) is szenvednek.
Nagyon össze kell őket egységesen csiszolni, külön-külön meg el kell velük beszélgetni,helyre rakni őket.
Ez lenne egyebek mellett Allegri feladata...

Reménykedem a legjobbakban,hogy mi hamarabb összeáll.

A Man.City elleni meccset amúgy én az esélytelenek nyugalmával várom,már nem tartok,mert a legjobb opció az,hogy nem leszünk sz@rrá alázva,csak kicsit megvernek.

Szerencsénk,hogy Agüero és Silva sérültek, és talán nem játszhatnak kedden, így megúszhatjuk 2 bekapott góllal - talán.

Juvegaspy 2015.09.13. 17:52:18

@KysBé: nem nagyon olvasok olyat h szidnak itt az emberkek Allegrit.
Viszont az allasa konnyen veszelybe kerulhet ha nem kapja ossze a csapatot.

Deer12 2015.09.13. 18:55:22

Csakhogy ilyen helyzetbe nem nagyon sikerült neki túl nagyot alkotni egyenlőre itt, de máshol meg biztos...lásd milan

The king of alibis 2015.09.13. 19:28:32

Ami egyértelmű és lejött a 3 meccsen mégpedig az, hogy Allegri nem tud csapatot építeni. Ha beül a készbe akkor jó eredményeket tud produkálni de ha neki kell 1 csapatot építenie az már nem megy. Én már holnap elzavarnám és hoznám Montellát vagy Carlo papát, amíg még nem késő.

KysBé 2015.09.13. 19:39:07

@Juvegaspy: Nem szídják csak elzavarnánk!

Juvegaspy 2015.09.13. 19:52:32

@KysBé: hat ilyen kezdes utan nekem is eszembe jut h ekkora klubnal nemigen megengedett egy ilyen gyatra szezonkezdes csapatepites ide vagy oda. Bizom a feltamadasban de nem szeretnem hDortmund szindroma legyen. Dicseretes amit tavaly csinalt s szurkolok neki h meg tobbet elerjen de - bocs h ismetlem magam - ha meg 3-4meccs mulva is ez a szitu es mondjuk Ancelotti elerheto lenne nem sokat gondolkoznek

patrik1112 2015.09.13. 20:17:03

Carlo nemreg nyilatkozta hogy nyarig biztos nem lesz csapata, most pihenni szeretne. Szoval o kilove, de inkabb tamadjunk fel ne uj edzot keressunk! Forza

ToTTy-Juve 2015.09.13. 23:26:12

Én úgy látom, hogy míg a betömörülő védelem ellen Tevez rendszerint sikeresen végrehajtott egy betörést, most ezt nincs, aki felvállalja. Mondjuk ez Dybala stílusából lenne elképzelhető, de nem nagyon meri meghúzni. Továbbá a távoli átlövések sem igazán jönnek, amit Pogba és Vidal előszeretettel alkamazott. Sajnos már Vidál nem fog itt, Pogbát viszont nem értem, miért nem vállalkozott egy-egy távolira.
Továbbá ami pozitív, hogy Hernanes és Cuadrado próbálkozik a betöréssel(új a környezet, majd csak siokerül nekik) és Alex Sandro pedig a beadásokkal, akkor viszont Madzunak nagyobb hasznát vettük volna mint Moratának.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása