Vidal: "Coman nagyszerű igazolás volna a Bayern számára"

coman_kingsley_csikosban_1.jpgA Torinóból nyáron Münchenbe költöző, s így Olaszországban népszerűségét vesztő Arturo Vidal úgy véli, egykori csapattársa, Kingsley Coman fényes pályafutást futhat be, ezért azt javasolta új munkaadójának, a Bayern Münchennek, hogy próbálja megszerezni a Juventus francia ígéretét.

A mindössze 19 esztendős támadó a tavalyi szezont már a Juventus kötelékében töltötte, s ugyan mindeddig nem tudta beverekedni magát a zebracsíkos kezdőcsapatba, több alkalommal megcsillantotta tehetségét.

Legemlékezetesebb megmozdulása talán a Hellas Verona ellen szerzett káprázatos találat volt az Olasz Kupában, de csereként pályára lépett a berlini Bajnokok Ligája-fináléban is, s a kezdő tizenegy tagja volt a Lazio elleni, diadallal zárult Olasz Szuperkupában.

Coman jelenlegi szerződése 2019 nyaráig érvényes, s a pletykák szerint a Bayern München már Torinóban határozott és egyértelmű visszautasításra kerülő ajánlat formájában próbálta Németországba csábítani a támadót.

"Kingsley nem csak egy fiatal játékos, de elképesztően gyors, fantasztikus képességekkel." - idézte Vidalt a Sport Bild"Fényes jövő áll előtte. Nagyszerű igazolás volna a Bayern számára, ha követne engem Münchenbe." 

A chilei középpályás felidézte a múltat is, amikor a Bayer Leverkusen játékosaként, dacára a bajor sztárklub érdeklődésének, végül a Juventus ajánlatát fogadta el.

"A szavamat adtam a Bayernnek, de a Bayer Leverkusen nem adott volna, s inkább a Juvéhoz engedett el. 

Bevallom, örülök, hogy a dolgok így alakultak, mert kivételes éveket töltöttem a Juvénál. Sokat fejlődtem Olaszországban, s ez most hasznára lesz a Bayernnek."

A nyilatkozat során szó esett a Juventusnál töltött évekről, valamint a berlini Bajnokok Ligája-döntőről is, amelyen a Juventus szoros mérkőzést játszva, végül 3:1-es vereséget szenvedett az FC Barcelonától.

"Mi rendelkeztünk-e a Bajnokok Ligája legerősebb középpályájával? Bizonyos, hogy Pirlóval és Pogbával nagyon, nagyon erősek, nagyon tehetségesek és kreatívak voltunk ebben a csapatrészben. Sajnos a berlini döntőben ez sem volt elegendő.

Remélem, hogy több szerencsém lesz a Bayernnel. Csalódás volt számunkra a Juvénál, mivel nagyon nehéz utat jártunk be, s igazán közel jártunk a trófeához.

2:1-es állásnál biztos voltam benne, hogy kiegyenlítünk, s büntetőkkel nyerni fogunk. Szerencsére a Copa América megnyerése elhozta nekem ezt az örömöt.

A Barcától elszenvedett vereség kihatással volt a döntésre, hogy elhagyom Torinót, mivel minden játékos szeretné a pályafutása során valamikor a magasba emelni a Bajnokok Ligája-trófeát. Úgy érzem, hogy a Bayern csapatával meg tudom nyerni ezt a trófeát."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr377700982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2015.08.12. 15:11:42

+meg adunk 20-25millat es adjak Gotzet!!!
Mondjuk egy ilyen kozombos ember nyilatkozata szart se er.

sleepy8 2015.08.12. 15:19:29

Mekkora gyoker ez a csavo

JuventusFanatikus 2015.08.12. 15:23:54

Csak azért jött a Juventushoz hogy aztán elmennyen a Bayernba és azt állította hogy mekkora Juventino.Útálom az ilyen embereket.

Gabuero9 2015.08.12. 15:31:20

Kozben Khedira megkapta a 6os szamot Pogbatol ha erdekel valakit :D

pedronegroo 2015.08.12. 15:37:15

Bárcsak elvinné a Bayern Coman-t mivel a serie a nagyon nem fekszik neki.

neuropa 2015.08.12. 15:39:37

A "gyökér" itt nem Vidal. Amit mondott (már ha..), azt most, UTÓLAG látja így, nem pedig anno, ELŐRE tervezte. Senki sem lát a jövőbe, így ő sem vehette biztosra, hogy Münchenben köt majd ki a Juve után.

Comant pedig már hetekkel ezelőtt megkörnyékezték, de mennyivel jobb érzés lehet emiatt is Arturót köpködni..

Lord Viktor 2015.08.12. 15:40:03

Hát FArtúró Vidal szépen lerombolta a nimbuszát...
Tőle tényleg elhittem, hogy szívét-lelkét kiadja a csapatért, ez érződött a meccseken és a nyilatkozataiból is. Erre most azt mondja, hogy mindig is a Bayernbe akart menni...

BigP86 2015.08.12. 15:43:20

"A szavamat adtam a Bayernnek, de a Bayer Leverkusen nem adott volna, s inkább a Juvéhoz engedett el.

Bevallom, örülök, hogy a dolgok így alakultak, mert kivételes éveket töltöttem a Juvénál. Sokat fejlődtem Olaszországban, s ez most hasznára lesz a Bayernnek."

Tehát Vidal számára a Juve nem volt több mint egy ugródeszka, egy iskola a "NAGY" bayernhez. Aha, értem. Igazi gerinces ember. Megyek elégetni a Vidal mezem.

venember83 2015.08.12. 15:50:24

@BigP86: nem ég, át kell itatni valami éghető folyadékkal.

Amúgy elmondta a véleményét, nyilván másról nem beszélhet, mint azokról a játékosokról, akikkel együtt edzett.

pedronegroo 2015.08.12. 16:03:22

@BigP86: "Dobd át azt a Vidal mezt nekem, el ne égesd!!! Előre is köszi! :))

harciretek 2015.08.12. 16:04:16

@Lord Viktor: Hát szerintem a nyilatkozataiból leginkább az érződött, hogy nem egy okos ember. Egy szimpatikus latin-amerikai, aki mindig kimondta amit épp akkor gondolt, de soha nem tudott következetesen nyilatkozni. Ha megnézzük elég nagy a kontraszt pl. (az Európában játékosként remekül felépített) Pogba és az ő szívből jövő nyilatkozatai között. Pogba mindig elmondja, hogy szeret itt lenni, csak a játékra koncentrál, más csapatok ajánlataival az ügynöke foglalkozik. Ez profi és számomra hiteles nyilatkozat. Manapság annyira elszabadult a játékospiac, hogy egy top játékos felelősséggel nem jelentheti ki, hogy holnap is ugyanazt a mezt viseli. Ezzel szemben Vidal néha el tudta képzelni, hogy innen vonul vissza, aztán máskor a Colo-Coloban akarta befejezni, mindig a Juventusba akart jönni, de néha a Bayernbe stb.. Ennek ellenére nagyon szerettem a játékát és hiányozni fog a csapatból, elég furán néz ki Bayern mezben :/

csakajuve111 2015.08.12. 16:06:07

Lehet Vidal megígérte Marottának, hogy a távozásáért cserében segít jó áron elpasszolni Comant :-)

BigP86 2015.08.12. 16:08:05

@venember83: "Fényes jövő áll előtte. Nagyszerű igazolás volna a Bayern számára, ha követne engem Münchenbe." A véleményét elmondhatja, sőt agyon is dicsérheti az excsapattársakat, na de hadd ne csábítgasson már át játékosokat, főleg ne így nyíltan a sajtón keresztül. Ez nem más mint az eddigi Juves nyilatkozatai, önmaga és a régi csapattársai (barátai??) szembeköpése. Btw, köszi a tippet, úgy érzem a tapasztalat szólt belőled.. :D
@pedronegroo: Azért még meggondolom az égetést.. :)

KysBé 2015.08.12. 16:13:56

Én eddig nem köpködtem Vidalt, de ha ez igaz, akkor tényleg kapja be.
Másrészt:
"Kingsley Coman fényes pályafutást futhat be, ezért azt javasolta új munkaadójának, a Bayern Münchennek, hogy próbálja megszerezni a Juventus francia ígéretét"

Ez azért kicsit sántít. Elmegy a Bayernhez és 5 nap után már Ő tesz ajánlatokat.

Jó lenne a dolgok mögé látni....

Apuleius 2015.08.12. 16:21:26

Kiegészítettem a nyilatkozatot egy bővebb verzióból, benne néhány gondolattal a berlini döntőről.

Lord Viktor 2015.08.12. 16:24:10

"A Barcától elszenvedett vereség kihatással volt a döntésre, hogy elhagyom Torinót, mivel minden játékos szeretné a pályafutása során valamikor a magasba emelni a Bajnokok Ligája-trófeát. Úgy érzem, hogy a Bayern csapatával meg tudom nyerni ezt a trófeát."

Csak nekem jött az le, hogy egy lúzer csapatnak tartja a Juvét, akikkel nem lehet BL-t nyerni? :D Tényleg nem az eszéről híres, de azért megválogathatná a szavait... :)

pedronegroo 2015.08.12. 16:39:06

Vidal-nak jár a pacsi ha Coman-tól megszabadít minket! Még hogy nem juventino! :)
15 milla meg se kottyanna a bajoroknak mi meg ebből a pénzből mehetnénk Cuadrado-ért is akár...

mpite 2015.08.12. 16:48:01

@Lord Viktor: Igen, azért ilyen nyilatkozatokat nem szokás tenni szerintem egy átigazolás után...

Én igyekeztem azok táborát erősíteni, akik nem szidták Fartúrót az eligazolása miatt, de még pár ilyen odaszúrás a Juventusnak és én is szívből meggyűlölöm az itt töltött 4 éve ellenére is.

devil-z 2015.08.12. 17:37:40

Szóval Vidal szóban megegyezett akkor a Bayernnel, majd a klubja bekavart és ennek köszönhetően minket választott, ahol a történtek ellenére szívét-lelkét kitette a csapatért. Majd dicséri az itt eltöltött éveket és reálisan nézi a dolgokat miszerint a bajorokkal nagyobb esélye van BL-t nyerni mint ezzel a mostanra teljesen szétvert khm. épülő Juventussal.
Hát tényleg micsoda szemét ez a csávó. Emlékeim szerint mikor ő idejött a Juve 2 botrányos szezonon volt túl, tehát nem lehettünk a legvonzóbb választás.

Comanról meg annyit, hogy bár nem játszott sokat de eddig nem győzött meg, viszont megérdemel még egy szezont a srác.

Rocky80 2015.08.12. 17:46:05

Csak lehet ebben a Coman gyerekben valami akkor. El ne adjuk, max kölcsönbe valahová. Aztán vagy kiforrja magát, vagy nem.

Mixbetegállat 2015.08.12. 17:57:12

Ezek szerint ő úgy gondolja hogy Pirlo nélkül már több BL döntőre esélytelen a Juve.

szeszterciusz 2015.08.12. 18:47:29

Sokakkal ellentétben én sose szerettem Vidalt és örülök , hogy elment !!

rockitbaby 2015.08.12. 18:57:25

@devil-z: A totális építkezést gyakorlatilag az ő távozása miatt kell elkezdeni, és kapkodni is. Így azért másabb a leányzó fekvése. Tevékeny része volt a döntőbe jutásnak, és a döntő nem azon ment el, hogy mennyire jobbak voltak, hanem egy kis aprócska szerencsén. Ami kitartott odáig, az ott elfogyott. De semmivel sem volt kevesebb esélyünk a Barca ellen, mint a most vele felálló Bayern-nek. Tartom magam, hogy idén sem fognak BL-t nyerni, holott most már Pep-nek nagyon is illene.

Nincs mit szépíteni, ha tetszik, ha nem, gyakorlatilag mi csak arra voltunk neki jók, hogy sokkal több tapasztalattal menjen Münchenbe.

MDaniel98 2015.08.12. 19:35:10

Hát azért ez a nyilatkozat valóban nem a legszebb, de olyat nem igazán mondott, ami ne lenne igaz, csak a tálalást rontotta el, de azt nagyon. Ha a Bayern valóban ajánlott 15 milliót Comanért azt (egy alapos cigánykodás után) be lehetne fektetni a Götze/Cuadrado bizniszbe, azért legyünk annyira realisták, hogy a srác valószínűleg nem kap majd sokkal több lehetőséget az érkezők miatt, és amikor kapott többnyire akkor sem tudott élni vele, így pedig a 15 milla kiváló ár érte.

DINOBIZZO 2015.08.12. 23:37:02

nem hiába engedte el Allegri...

babo0410 2015.08.13. 01:55:49

Nekem ez a nyilatkozat nagyon nem szimpatikus. Eszerint csak ugródeszka volt neki a Juve? És milyen az, hogy nyíltan csábítgatja a játékosainkat? Meg azért ment el, mert itt nem nyert BL-t? Ha megnyerte volna, akkor gondolom az lett volna a duma, hogy itt már mindent megnyert. Egy besz.ri fráter. Fiatalítottunk, erre ő lelép, mert nem hisz benne, hogy a fiatalok beválnak. Köszönjük az elmúlt 4 évet, de úgy érzem jó döntést hoztunk az elengedésével. Aki ennyire el akart menni a kis kedvenc csapatába, azt nagyon nincs értelme itt tartani. Egyre világosabb, hogy azért engedtük el, mert ő kikönyörögte, hogy a kedvencébe mehessen. Értelmetlen lett volna itt tartani, mert egy akkora nulla lett volna ezek után, hogy azt el se tudjuk képzelni.

MVPP 2015.08.13. 06:48:00

Még a nyilatkozatban elhangzott ez - " A szavak embere vagyok. Ha valamire az ígéretemet adom, akkor azt be is tartom.

Direct_01 2015.08.13. 07:34:27

@babo0410: Csak megfelelően kellene pótolni.Én várom még azt a nagy bummot,de augusztus kozepen márcsak csillagászati összegért lehet klasszist venni,aki képes Vidalt pótolni. Ez nem Marotta erőssége de jön majd a kölcsön+opcio ...

udawa 2015.08.13. 09:27:47

Juvésként biztos rossz ezt olvasni, de amit mondott, az nehezen kikezdhető! @babo0410: furcsa tőled ilyen írást olvasni, amikor nem is olyan rég még szentül állítottad, hogy Vidalnak a mindene a Juventus és ha valaki, akkor ő biztosan nem fog távozni... Amikor ennek az ellenkezőjét írtam nem is vetted jó néven, aztán most tessék! Pogba véleményem szerint dettó!
El kell fogadni, hogy a Bayern jelenleg meghatározóbb, mint a Juve. Egy picivel talán nagyobb esélye van BL-t nyerni a Müncheniekkel, mint nálatok, de én is hiányolom az általa elmondottakból a tiszteletet egykori klubja felé. Egy "kicsit" sikertelen lett ez a nyilatkozat (már ha valóban így hangzott el)!
Végszó: Vidal nem fog szerintem BL-győzelmet ünnepelni a Bayernnél sem! :) A Juvéval döntőbe jutott, egy meccsen pedig bármi megtörténhetett volna, ebből a szempontból a Bayernnel sincs előrébb! :D

Apuleius 2015.08.13. 10:25:31

@udawa: Ismételten örömmel olvastam hozzászólásodat, s azt gondolom, hogy nagyjából megfogalmaztad az érzéseimet és gondolataimat az üggyel kapcsolatosan. Vidal kurtán-furcsán távozott (sajnos nem ő az első a sorban a klub nagyjai közül), de a motivációi teljességgel érthetőek és elfogadhatóak. Ennek ellenére valahogy számomra is talán "hideg" és "távolságtartó" a nyilatkozat a Juvéval kapcsolatban, ami szintén elfogadható valahol, de az én ízlésemnek ez nem tetszik. Talán naivitásnak tűnhet (szerintem nem az), de számomra valahogy furcsa egy BL-döntő után olvasni Vidal szavait arról, hogy azért igazolt a Bayernhez, mert ott nagyobb esélye van megnyerni a sorozatot, miközben ő volt az egyike azoknak a játékosoknak, akik a pályán a lelküket kitéve próbálták "elhitetni" velünk, hogy a Juve közelít a legszűkebb elithez.

Vidal távozása egyben szimbolikus ügy is, s pontosan jelzi, hogy a Juventus még nem tart ott, ahol tartani szeretne. Meggyőződésem, hogy el kell jönnie a pillanatnak, amikor a Juve éppen aktuális csillaga határozott nemet mond a "nagyok" hívó szavára, s kitart a Juve mellett, hívják az illetőt Pogbának, Dybalának vagy bármi másnak. Amíg ez nem következik be, addig a három nagy messze előttünk jár majd. Vidal távozása talán azért is fájó, mert sokan benne látták a lehetőséget, hogy egy új Nedvěd vagy Camoranesi szülessen a klub történelmében. Nem született, ezt el kell fogadni, meg kell köszönni Arturónak, amit értünk tett, s túl kell lépni az ügyön, mocskolódás nélkül.

Én is azt érzem, hogy Vidalnak nem jön össze a BL-győzelem a Bayernnel, de lehet, csak a vágyaim szólnak belőlem, mert talán nincs még egy klub, amely ennyire ellenszenves lenne (na jó, az Inter).

GabeTR 2015.08.13. 11:14:07

@Apuleius: Amit boncolgattok, kicsit messzebb vezet szerintem. Kicsit olyan, mint a tóba dobott kő. Amivel baj van az egész olasz közeg.
Jelenleg Olaszország nem olyan vonzó a befektetőknek.
- Calciopoli - Ha az egyik legnagyobb klubbal ilyet lehet tenni, akkor bármi megtörténhet
- Marketing - Az olasz szövetség képtelen felfuttatni a bajnokságot, egyrészt hiteltelen és tehetségtelen, és valószínűleg korrupt is.
- Olasz adószabályok - Ennyi teher ha jól tudom egyik topligában sem jellemző

...és lehetne még sorolni.

Így együtt nem csodálni való, hogy egy játékos nem itt akar klubikonná válni, amennyiben nem ezer szállal kötődik a Juvéhoz - nyilván ez valószínűbb az olasz játékosoknál, kivételt képez az olyan mentalitású játékos mint Nedved, de ebből azért kevés van.

Vidalhoz: annyit várok el egy játékostól, hogy tegye ki a szívét, lelkét a pályán. Ha elmegy, akkor tisztességgel köszönjön el a klubtól, a szurkolóktól. Későbbiekben ne köpködjön vissza. Ennyi.

A nyilatkozatokat pedig nyilván jórészt a sajtófelelősök írják és adják a játékosok szájába. Ebből senki ne vonjon le messzemenő következtetést.

Apuleius 2015.08.13. 11:20:35

@GabeTR: Igen, teljesen igazad van azokban, amiket írsz. Ez egy igencsak összetett probléma, s a szálak messzire vezetnek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása