Allegri: "Meg kell szilárdítanunk helyünket Európa nyolc legjobbja között"

allegri_massimiliano_nyilatkozik.jpgA Barcelona ellenében elveszített Bajnokok Ligája-döntőt követően, a Juventus mestere, Massimiliano büszkeséggel szólt csapatáról és az emlékezetes szezonról.

"Kivételes szezonunk volt, egy nagyszerű döntőt játszottunk, s a legjobb pillanatainkban kaptunk egy buta gólt." - nyilatkozta Allegri a Sky Sport Italia munkatársának.

"Voltak lehetőségeink az egyenlítésre, azonban a Barcelona elképesztő játékosokkal rendelkezik a támadórészlegében, így ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket.

Az elején gondjaink akadtak, s nehezen akadtunk rá a formánkra. Számos próbálkozásunk volt, köztük a mérkőzés első próbálkozása is, s jól játszottunk. Bizonyos helyzetekben még jobbak is lehettünk volna.

Éppen támadtunk, s próbáltuk megszerezni a második gólt, amikor kinyíltunk, s egy kiadást követő kontratámadásból gólt kaptunk.

Úgy gondolom, hogy a Juventus emlékezetes szezont tudhat maga mögött a bajnoki címmel, az Olasz Kupával és a Bajnokok Ligája-döntővel. Mi többet tehettünk volna?

Most az a feladatunk, hogy megszilárdítsuk pozíciónkat Európa legjobb nyolc csapata között, ami a Serie A-ban is még erősebbé tesz majd bennünket."

A mérkőzés kegyelemdöféseként, az utolsó másodpercekben még Neymar is betalált a Juventus kapujába, s így a végeredmény a valóságosnál nagyobb különbséget sugallhat.

"A 3:1-hez vezető gól akkor esett, amikor a mérkőzés lényegében már véget ért. Azt gondolom, hogy ez egy újabb fejezete a fejlődési folyamatnak, mikor úgy érzed, hogy a mérkőzés a kezedben van, még óvatosabbnak kell lenned.

Elképesztő volt a második bekapott gól, ilyen körülmények között, ellentétesen a játék képével. Számos lehetőségünk volt, s a szerencse nem pártolt mellénk, ahogy a lövés irányt változtatott egy vállon, s a léc fölé szállt, míg Pogbát is ellökték, így kitettünk magunkért.

Amint a mérkőzés véget ért, köszönetet mondtam a csapatnak a szezonért és a mérkőzésen nyújtott teljesítményükért. A teljesítményük a jellemvonás és a taktika igazi legjava volt. Mikor a legjobbak ellen játszol, s azt gondolod, hogy a mérkőzés a kezedben van, valaki mindig elviharzik.

A kispadról azt hittem, hogy meg fogjuk nyerni. Elszakadtak tőlünk egy kontrával, mivel három kivételesen kontrázó támadóval rendelkeznek, s mi megfizettük az árát.

Az egyetlen dolog, ami hiányzott, hogy 2:1-re változtassuk az eredményt, mikor mi irányítottunk. Jobbak lehettünk volna az első találatnál is. A döntők soha sem dőlnek el négy perc után.  Türelmesek voltunk, s helyzeteket dolgoztunk ki.

A vereség csalódást jelent, azonban a csapat azt tette, amit tennie kellett. Még nagyobb önbizalmat merítünk majd ebből, s tudatába kerülünk, hogy mire vagyunk képesek. Az idő előrehaladtával fejlődni fogunk az európai mérkőzéseken, s tovább emeljük a lécet. Természetesen nem fogunk minden évben döntőt játszani."

A Juventusnak esélye volt a triplázásra is, azonban így kénytelen megelégedni a bajnoki címmel és az Olasz Kupával. 

"Ez egy súlyos csapás mindannyiunk számára. Nem győzhetsz mindig a labdarúgásban, s az a gond a döntőkkel, hogy nem kaphatunk esélyt rá , hogy azonnal újra próbálkozzunk. A lelkesedés, amely bennünket jellemzett a döntő előtt, a fejlődés, amit Európában mutattunk ebben a szezonban, úgy gondolom, hogy az olasz labdarúgás hálás lehet a Juvénak.

A szurkolók hatalmas udvariasságot tanúsítottak, amikor megtapsolták a játékosokat, s ennek nagyon örülök. Annak is örülök, hogy a szurkolók nagyra becsülik a szezonunkat az online reakcióikban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr667524576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyori_Juventino 2015.06.07. 21:39:38

Nem látom anyira vészesnek a helyzetet, ha nyáron marad Tevez-Pogba-Vidal és mellé Rugani-Dybala-Berardi és még egy minőségi szélső védő akkor szerintem jövőre is csodás évünk lesz.
Coman és Sturaro is beérhet. Emelett egy fontos játékosunk a ghánai alig léphetet pályára.
Cserepadon kell tisztogatni és még sok pénzt meg is sporolhatunk fizetések terén.

Barolo 2015.06.07. 22:00:08

@Gyori_Juventino: +1 A legjobb nyolc stabilan minden évben szerintem egy jó és reális cél.... persze reméljük, hogy az ideihez hasonló évet is lehet majd néha produkálni, de ez nem lehet elvárás, még nálunk jóval gazdagabb csapatoknál sem. Forza Juventus!

Tony. 2015.06.08. 01:49:30

Ezennel jóváhagyom Max Allegri újabb egy évre szóló megbízatását, mint a Juventus menedzsere, valamint ideiglenesen felmentem a jelzők alól, amelyeket volt Milan trénerként kénytelen voltam ráaggatni.

Első évében remekül teljesített, visszakaptunk valamit a régi nagy Juve-k szelleméből, és karnyújtásnyira került attól, hogy Istenné váljon, hiszen aki a Juve-val legközelebb BL-t nyer, az nálam elnyeri a titulust, ő meg még triplázott is volna. A csoda elmaradt, így nem tudom piedesztálra emelni, de üdvözlöm a szezon eredményeit.

Sok szerencsés momentum is segített minket idén, ami miatt nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire volt ez egy kifutott szezon, és hogy Allegri hosszútávon is tud-e majd megközelítőleg ilyen jól teljesíteni.

Apuleius 2015.06.08. 09:24:16

@Tony.: +1 :-)

Ez nagyon jó volt :-)

Lord Viktor 2015.06.08. 09:34:09

@Tony.: +1
A kulcs egyébként itt valóban az, hogy ott tudjuk-e tartani magunkat az elitben. Ha stabilan bejutunk a legjobb 8 közé, akkor van esélyünk újra döntőt játszani, de ehhez megfelelően kell igazolni és megtartani az erősségeinket (nem kiherélni a csapatot, mint ahogy a Dortmund tette).

epaska 2015.06.08. 09:57:06

Remek szezon egy remek klubtól! Most kell erősíteni, és akkor jövőre nem állíthat meg minket senki sem! Jelenleg nyugodtan lehetne gondolkodni olaszokban. Ha Pirlo mester távozik, remélem, hogy akivel pótolni akarjuk, az Verratti lesz, bármi áron is! Bízom benne, hogy szívesen játszana olyan játékosok mellett, mint Marchisio, Vidal vagy Pogba. Dybala már adott, hozzuk el Berardit, aztán elől lehet rotálni, Darmian is remek igazolás lenne, nagy potenciál van benne is, elég nagy csapatok érdeklődnek iránta, az a poszt is meg lenne oldva néhány évre. Rugani is nagy tehetség, ő benne is ott az X.
Ha ez a mercato, így lezajlana idén egy szavunk sem lehetne. És én bízom abban, hogy a vezetőség is hasonlóan gondolkodik, mert jövőre már nem szeretném, ha még egy BL döntőt elbuknánk.
Buffon
Darmian Bonucci Chiellini Evra
Vidal Verratti/Marchisio Pogba
Dybala
Tévez Morata
Rengeteg lehetőség állna Max rendelkezésére,a padon még Storari, Barzagli, Rugani, Caceres, Asamoah, Khedira, Marchisio/Verratti, Pereyra, Berardi, Zaza/Llorrente
Veratti és Dybala azért nagy kreativitást jelentenének. Gondoljatok csak bele, ha szombaton Pirlo helyén egy Verratti szaladgál olyan produkciót nyújtva mint amit nemrégen mutatott a Barca ellen. Egy ilyen kptól, hogy Vidal Marchisio Pogba
Verratti, retteghene a világ, nem volna még egy olyan klub aki felvenne velük a harcot, gyors agresszív támadók kellenek a letámadáshoz és egy masszív védelmi vonal. Aztán később Agüero könyörögni fog, hogy itt játszhasson, miután Tévez távozik :D
Most kell befektetni, amíg van mibe!

Rivendell 2015.06.08. 10:31:10

@epaska: gondolj csak bele,hogy miből?...Verratti 45-Dybala 32-Berardi 15-Pereyra 15

ennyit komolya eladás nélkül nem költhetünk ffp....komolya eladás alat nem Lorit és a 5m/fő értékű játékosokra gondoltam.

konkrétan a teljes BL bevételt kéne elkölteni a nyáron

Apuleius 2015.06.08. 10:32:33

Szerintem Verratti nem ér annyi pénzt, amennyiért mozdítható volna. Remélem nem ilyen igazolásokra tapsoljuk el a bevételt.

Rivendell 2015.06.08. 10:34:48

@Apuleius: amúgy irányítóban milyen a Bayer török sráca?

Apuleius 2015.06.08. 10:44:47

@Rivendell: Nagyon keveset láttam belőle, nem igazán követem a Bundesligát, így nem mernék érdemi véleményt formálni róla. Annyiból, amit láttam, biztatónak tűnt a srác.

Verrattival kapcsolatban az egyik bajom, hogy szerintem képtelen lenne betölteni Pirlo szerepkörét, nagyon más típusú játékos.

stevenh 2015.06.08. 10:45:33

Nagyon jó szezon volt, végre nem volt vége áprilisban és lehetett izgulni mindhárom színtéren. Nagyon örülök az Olasz Kupának, illetve az újabb Scudettónak is. A BL kicsit fáj, sajnos a nagyobb nevekből álló, de szerintem egyáltalán nem jobb csapat nyert, 1-1-nél kezünkben volt a sorsunk, jól játszottunk, a fociban nincs ha, de talán ha Pogba nem sérül le annyi időre, és formában marad, egészen más meccs lehetett volna.

Sokakkal egyet értek, hogy most kell erősíteni, mert most viszonylag egyszerűbb is, hiszen vonzóbbak vagyunk (fizetésekkel még mindig nem tudunk versenyezni, de pár okos igazolást lehetne eszközölni.

@Rivendell: Nem annyira követem az FFP-t, de ha most kaptunk egy 50 m exxon hitelt amit bármire költhet a csapat, plusz a BL-ből is nagyon szépet kaszáltunk akkor is feltétlenül eladások is kellenek, hogy ne sértsük meg az FFP-t?

Darmian,Verratti,Dybala,Berardi négyes óriási erősítést jelenthetne számunkra, ebből Dybala már itt van, a hitelből még van 18 millió ami elég lehet Darmianra, Berardit szerintem játékosok átengedésével fogjuk megszerezni, Verratti pedig az álomkategória lehetne. Emellett ha Pogba továbbáll már annyira nem álom Verratti és pluszban még elhoznám Kondogbiát a Monacotól. Álom-álom....Majd augusztus végén meglátjuk, hogy állunk.

Rivendell 2015.06.08. 10:50:13

@stevenh: érdekes nyarunk lesz az tuti...Berardit én azért fixre várom.

Sandro Corleone 2015.06.08. 11:27:55

@Apuleius: Pirlo már egy éve sem tudta betölteni a szerepkörét, idén meg konkrétan nulla volt...
ezt Verratti tudná sokkal jobban teljesíteni, de én is inkább egy fantasistát szeretnék, de fogalmam nincs ki lehetne az!

szerintem jó úton járunk, van még sok lehetőség, bízom a vezetőségben!

FJPS!

KysBé 2015.06.08. 11:33:21

@Apuleius: 433-ban a Vidal - Veratti - Marci közppálya szerintem nagyon komoly lenne. Veratti mint hátravont irányító s mellette 2 futóbolond, szerintem simán megoldaná a védekezést. Elöttük egy Tévez - Morata - Dybala trió meg nagyon adná magát.

Másrészt, ha jönne a Dybala - Veratti - Berardi trió ( és marad Tévez ), akkor pont nem érdekelne mi lesz Pereyrával.

@stevenh:+1
Darmian,Verratti,Dybala,Berardi + Kondogbia = 140 milla ( Exxor + Bl pénz)

Devilke Balla 2015.06.08. 11:41:08

@stevenh: Sajnos 1-1nél nagyon is el akartuk donteni a meccset,asszem utána volt az hogy 2xer is 5en jottek a 3-ra,talán ha akkor nem kapkodunk annyira,még akár hosszabbítás is lehetett volna. Pogba nyilatkozta is,hogy 11est kellett volna kapnia a Juvenak,de mindegyis,nem nyertunk,de nincs szégyenkezni valónk azt tuti. :) Nem tartom kizártnak,hogy oda-visszavágón is lett volna keresnivalónk a Barca ellen.

Már korábban említettem a blogon,hogy miután Cr megkapta az aranylabdát,Messi akkor szedte ossze magát,s azóta remekel. Errol eszembe is jutott,hogy még az oszon egy barcás havernak mondtam az El-Clasico után talán,hogy nem rossz ez a barca,rúghattak volna egy csomó gólt a Realnak,csak elol nagyon elonzozték mind a 3an. Ehez képest tavaszra tényleg megfordult ez az egész,és jól osszejátszanak.

pedronegroo 2015.06.08. 11:56:12

Ahhoz hogy a BL-ben hasonló eredményeket vagy csak megközelítőt is elérjünk ahhoz azért nagy szerencse is kell amire idén mi nem panaszkodhatunk. De ezt a szerencsét ki kell használni és a BL plusz bevételeket okosan kell elkölteni. Ha folyamatosan a 8 között tudnánk szerepelni akkor minden évben tudnánk venni egy klasszisnak ígérkező fiatalt. De a 8 közé folyamatosan bejutni nem kis feladat amikor vannak olyan "végtelen" anyagi lehetőségekkel rendelkező klubok, mint a M.City, MU, Chelsea, Arsenal, PSG, Real, Bayern, Barca, továbbá plusz mindig van 1-2 csapat akik erőn felül teljesítenek, mint ahogy most mi is, szóval csak azt akarom mondani hogy nagyon erős tud lenni a mezőny és a legnagyobb hiba az lenne ha elhinnénk hogy a jelenlegi koncepciónk az átigazolás terén mindig garantálni fogja a sikereket. Nem minden "occsó" igazolása fog ülni Marotta-nak, bizony kellenek a nagyobb befektetések is (pl. Dybala) még ha értelemszerűen ezek nagyobb kockázatot is vonnak maguk után. Bizakodva várom a nyári átigazolási szezont.

Apuleius 2015.06.08. 11:59:39

@Sandro Corleone: Igen, persze, ez igaz. Pirlo árnyéka önmagának, de szerintem nagyobb szükségünk lenne egy az eredeti posztján jó teljesítményt nyújtó Pirlóra emlékeztető játékosra, mint egy Verratti típusúra. Jó tippem és jelöltem egyébként nekem sincsen.

@KysBé: Nem tudom, én pont irányítói képességeket hiányolom Verrattiból, azon túl, hogy a kapura lényegében semmiféle veszélyt nem jelent. Valahogy nem érzem, hogy a Juvénak egy ilyen típusú játékosra volna szüksége.

RuidaRobert 2015.06.08. 12:21:53

@Apuleius: Ha egy védekezőbb felfogású játékos szerepel Pirlo helyén, akkor Vidal és Pogba dolga is könnyebb, nem kell helyette is dolgozniuk, illetve a csatárok mögötti játékos lehet támadóbb felfogású. Ezzel pedig bőven ellensúlyozhatjuk Pirlo kreativitását.

epaska 2015.06.08. 12:28:04

@Apuleius: Olyan stílusú játékost mint Pirlo, talán még nem is született rajta kívül, és lehet, hogy nem is fog. Az elmúlt két, de inkább az elmúlt egy évben ő már meg sem közelítette saját maga legjobb tudását, inkább csak hátráltatta a csapatot a körülményességével, gyenge sebességével és védekezésével és pontatlan passzaival. Verratti pedig bizonyít a francia bajnokságban és a BL-ben egyaránt. Fiatal, gyors, termetéhez képest erős, jól lát a pályán, jól passzol és amit én a Barca és a Chelsea ellen láttam tőle a Vidal-féle mentalitást idézte bennem. Mindkét párharcban nem lehet szerencséje valakinek, hogy kijön és megy neki a játék. Ha Pogba 80 meg 100 millió akkor ő bizony megér 40-50-et. Nekünk pont ő kell véleményem szerint. A csatárok mögé meg egy olyan ember aki összeköti a kp-t a támadókkal, David Silva álom kategória, de álmodjunk egy nagyot és Dybala legyen jobb, mint ő. Ja, és Pirlo is csak a szabadrúgásaival jelent veszélyt a kapura úgyhogy ez elég gyenge ellenérve a kis olasz érkezésének...

Apuleius 2015.06.08. 12:58:51

@RuidaRobert: Igen, ebben kétségkívül van igazság.

@epaska: Én valahogy egy kreatív játékost hiányolok a középpályáról, s nálam Verratti nem rendelkezik ezekkel a jellemzőkkel, de ez csak egy szubjektív vélemény. Én nem adnék ért 40-50 milliót.

Rivendell 2015.06.08. 13:10:24

mivel Vidal és Pirlo is vkp így minek Pirlo helyett védekezőbb felfogású játékos? ki fog fazont szabni? azért manapság 1 tkp-nek is illik védekezni 1 közepesebb színvonalon.kell a fenének vkp Pirlo helyett,legyen csak szépen 1 szabadon mozgó szervező

KysBé 2015.06.08. 13:20:04

@Apuleius: Lehet rosszul fejeztem ki magam az "irányító" titulussal, inkább olyan játékos, aki összeköti a támadó és védekező szekciót.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása