Allegri: "Jó esélyünk van a Bajnokok Ligája megnyerésére"

allegri_massimiliano.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri arra figyelmeztette játékosait, hogy gondolataik ne szaladjanak előre, a Bajnokok Ligája június 6-án megrendezésre kerülő döntőjéig, mivel a csapatnak még van tennivalója a hazai színtéren is. A zebramezes együttes előbb hétvégén az Inter ellen játszik tét nélküli bajnoki találkozót, majd szerdán az Olasz Kupát is elhódíthatja húsz év szünet után.

"Igaz, hogy nagy a lelkesedésünk." - nyilatkozta Allegri a bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával. "Hatalmas eredmény bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe, azonban nem szabad szem elől tévesztenünk egy fontos célkitűzést, az Olasz Kupát, amelyet a Juventus már húsz esztendeje nem hódított el. 

Holnap csaknem teljes kerettel látogatunk a San Siróba, mivel kizárólag Cáceres hiányzik majd, mindenki más rendelkezésre áll. Az edzés után, ma este busszal utazunk majd, s talán lehetőséget adok egy kis szusszanásra azoknak, akik többet játszottak.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy ott van nekünk szerdán az Olasz Kupa döntője, amely a második fontos célunk. Ugyanakkor fontos mérkőzésünk lesz holnap is, mégiscsak egy Juventus-Interről van szó.

Ők az Európa Ligáért játszanak, nekünk pedig azért kell a San Siróba utaznunk, hogy jó mérkőzést játszunk taktikailag, de iram szempontjából is. A San Siróban mindig jó játékra van szükség."

A Real Madrid elleni  továbbjutás óta, a Juventus szurkolóit heves lázban tarja az FC Barcelona elleni finálé, s Allegri úgy véli, hogy csapatának jó esélye van arra, hogy két évtizedes szünet után, ismét Torinóba szállítsa a legrangosabb európai serleget.

"Csak szépen sorjában, előbb a holnapi mérkőzésre kell felkészülünk." - nyilatkozta Allegri. "Azután vasárnap elkezdünk készülni az Olasz Kupa döntőjére. Az Olasz Kupa után ott van nekünk a Napoli, amikor a pályán átadják nekünk a scudettót. 

Nem tudom, hogy az ünneplés mikor lesz, ezek olyan részletek, amelyekről a klub ad majd tájékoztatást önöknek.

Azután lesz egy hetünk, amely során kaphatunk néhány napot a pihenésre, s amikor fel kell készülnünk erre a Bajnokok Ligája döntőre, anélkül, hogy lefárasztanánk magunkat, s így aggodalommal érkeznénk oda.

Ez egy döntő, s annak tudatában játszunk majd, hogy egy nagyon erős csapattal nézünk szembe, de tudva azt is, hogy nagyon jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük ezt a Bajnokok Ligáját. Nem lesz egyszerű, de nem hiszem, hogy egy Bajnokok Ligája döntő valaha is egyszerű lehet.

Nem szabad nyomás alatt játszanunk, így emlékeznünk kell arra, hogy a döntő június 6-án lesz. Nem játszhatjuk le előbb, nem változtathatunk az időpontján."

A bajnoki címmel a zsebben, vajon nem áll-e fenn a veszély, hogy a csapat motivációja lanyhul és a játékosok kiesnek a ritmusból?

"Motivációt kell jelentsen, hogy mi vagyunk a Juventus, így nagyszerű mérkőzéseket kell játszanunk. Most, hogy mindenki a rendelkezésemre áll, azok a srácok, akik mindeddig kevesebbet játszottak, játéklehetőséghez juthatnak.

Holnaptól visszatér Asamoah, akinek némi játékidőt kell nyernie a lábába, még akkor is, ha nincs nevezve a Bajnokok Ligájába, mivel fontos, hogy lássuk, milyen kondícióban van.

Ugyanez a helyzet Rômulo esetében, s van sok játékosunk, aki valamennyi időt kihagyott, így talán játéklehetőséget kaphatnak a következő néhány mérkőzésen. Azután ott van a szerdai mérkőzés, majd további kettő, amelyeket arra használhatunk fel, hogy fenntartsuk a munkát és jó formában maradjunk, hiszen ez kulcsfontosságú lesz június 6-ra."

Az olasz sajtó egybehangzó állítása szerint a klub igazgatói már a jövő szezon Juventusát építik, s tegnap sikerrel zárták a tárgyalásokat a Palermo argentin támadótehetsége, Paulo Dybala ügyében.

"Nem fogok más csapatok játékosairól beszélni. Ő még nem a Juventus játékosa."

Allegri ugyanakkor szentelt néhány gondolatot a Juventus kapitányának, Gigi Buffonnak, akin úgy látszik, nem fog az idő.

"Ismét bebizonyította, hogy egy bajnok. Úgy gondolom, hogy Gigi igazán egy bajnok, olyasvalaki, aki húsz évet töltött a csúcson, s még mindig ott van.

Még mindig hatalmas elszántság munkál benne, egy kölyök lelkesedésével, s a technikai minőség mellé, jelentős emberi minőséggel is rendelkezik. Ő nem egy kölyök, s tudja, hogy a pályafutásából már nincs sok hátra, de szeretne kijutni a hatodik világbajnokságára, ami, őszintén remélem tiszta szívemből, hogy sikerül neki.

Teljesen normális, hogy a célok fontosabbak számára, mint egy húszéves srác számára, akinek még sok van hátra. Nem gyakran alkotok véleményt kapusokról, de Buffon egy bajnok."

Míg a Juventus bebiztosította zsinórban negyedik bajnoki címét, a leendő ellenfél FC Barcelonának még egy győzelemre van szüksége, hogy matematikailag is lezárja a La Liga küzdelmeit.

"Úgy gondolom, hogy a spanyol bajnokság lényegében véget ért. Nem kell sok a Barcelonának ahhoz, hogy megnyerje. Meglehetősen valószínűtlennek gondolom, hogy a Barcelona mindkét hátralévő meccsét elveszítse. A spanyol bajnokság szerintem befejeződött."

A Juventus május 20-án csap össze a Lazióval az Olasz Kupa döntőjében, a Barcelona azonban csak május 30-án lép pályára a Copa Del Rey fináléjáéban. Ez vajon előnyt jelenthet a Juventus számára?

"Nem hiszem hogy ez előnyt jelentene, amikor a Bajnokok Ligája döntőjében játszik az ember, nagyon kevés előnye van."

Zárásul szóba került Allegri szerződéshosszabbításának kérdése is.

"Jelen pillanatban a holnapi mérkőzéssel foglalkozunk, majd a szerdaival. Azután lesz néhány napunk a Napoli elleni mérkőzés után, amikor lesz időnk egy szerződéshosszabbításra."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr297461458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devilke Balla 2015.05.15. 15:19:01

15pontos elonyunk volt,s folyton azt hangoztatta hogy még nem dolhetunk hátra,még nem nyertuk meg. Bezzeg a Barcelonának két meccse van hátra,ami az egyik Atletico ellen,de ok már megnyerték :D

Rivendell 2015.05.15. 15:21:04

Inter ellen pihentetni kell,nehogy valakit lerúgjanak,majd mindent bele a Lazio ellen és részemről a Napoli ellen már nem pihentetnék,mert bőven lesz idő a BL döntőig...Napoli meg viszonylag gyors csapat,lehetne taktikákat letesztelni ellenük.

4Evorg 2015.05.15. 15:21:12

Felmerült bennem egy (lehet, hogy triviális) kérdés Asamoah kapcsán. Ha megnyernénk a BL-t, ő kapna érmet?

rockitbaby 2015.05.15. 15:24:25

@4Evorg: Ha lett neveze még annó a sorozat indulása előtt, még nyáron, szerintem igen.

Apuleius 2015.05.15. 15:30:28

@4Evorg: Természetesen kapna, a csoportkörben több mérkőzésen is kezdőként lépett pályára. Egyébként szerintem minden a sorozatra nevezett játékos kap érmet.

Alex8610 2015.05.15. 15:33:17

@4Evorg: Én ugy emlékszem nem lett nevezve Asa ugyhogy neki bukó lenne

Alex8610 2015.05.15. 15:34:52

@Apuleius: Akkor nem írtam semmit:)

rockitbaby 2015.05.15. 15:38:12

@Alex8610: 2014.9.2-ai hír:
A BL-re nevezettek listája

Kapusok: 1 Buffon, 30 Storari, 34 Rubinho

Védők: 3 Chiellini, 4 Caceres, 5 Ogbonna, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 26 Lichtsteiner, 33 Evra

Középpályások: 2 Romulo, 6 Pogba, 7 Pepe, 8 Marchisio, 11 Coman, 20 Padoin, 22 Asamoah, 21 Pirlo, 23 Vidal, 37 Pereyra, 38 Mattiello, 39 Marrone

Támadók: 9 Morata, 10 Tevez, 12 Giovinco, 14 Llorente

Javaslom gondold át, hogy még a sorozat előtt ki lett nevezve :)

Apuleius 2015.05.15. 15:39:39

@Alex8610: Ősszel nemcsak hogy nevezve volt, de pályára is lépett:

A Malmö elleni torinói mérkőzést végigjátszotta.
Az Atlético elleni madridi meccsen a kispadon ült.
Az Olimpiakosz elleni meccset idegenben végigjátszotta.
Az Olimpiakosz elleni hazai meccsen kezdő volt (a 83. percben lecserélték)

4Evorg 2015.05.15. 15:52:06

@rockitbaby: @Apuleius: Ja igaz, el is felejtettem, hogy az egyenes kieséses szakaszra ismét kellett nevezni játékosokat, és őt csak oda nem neveztük, de a csoportkörben játszott.

Köszönöm.

Rikoo 2015.05.15. 15:57:20

@rockitbaby: Ezt a keretet elolvasva hihetetlen, hogy BL döntőt fogunk játszani.
Így nevek alapján szerintem a csoportkör előtt még egy negyeddöntő is álomkategória volt számunkra. :D

GLB 2015.05.15. 16:30:00

@4Evorg: ha valamilyen furcsa módon nem nyerjük meg a döntőt akkor is kapunk érmet:)))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása