Allegri: „Bíznunk és figyelnünk kell”

allegri_massimiliano.jpgA szombati bajnokit megelőző pénteki sajtótájékoztató komoly részében Massimiliano Allegrit a sajtó munkatársai nem is a hétvégi bajnoki fordulóról, hanem a szerdai Bajnokok Ligája találkozóról kérdezték.

Az Öreg Hölgy trénere pedig arról beszélt, hogy véleménye szerint csapata nincs pszichológiai előnyben a Real Madriddal szemben, azonban örülne annak, ha valósággá válna Luís Enrique reménye, aki a minap arról beszélt, hogy szívesen vívná meg a Bajnokok Ligája döntőt a Juventus ellen.

A torinói rekordbajnok a hét közepén ütközik meg Spanyolországban a madridi csapattal, és bár 2-1-es eredmény született az első találkozón, korántsem lesz könnyű helyzetben az olasz bajnok, amennyiben biztosítani kívánja helyét a Bajnokok Ligája döntőjében.

„Szívesen tennék eleget Luís Enrique kívánságának, remélem, hogy bejutunk a döntőbe.” - mondta ki nyíltan és mosolyogva Massimiliano Allegri a riporterek kérdésére válaszolva.

„Legutóbb 180 percre voltunk a döntőtől, most már csak 95 percre. Nem egyszerű, mivel véleményem szerint valami kiemelkedő teljesítmény szükséges ahhoz, hogy döntőbe jussunk.

A Real Madrid jelenleg gyenge csapat benyomását kelti, azonban óriási potenciál van a csapatban, képesek a hang sebességével járatni a labdát, tehát úgy gondolom, hogy Madridban nagyszerű meccset kell játszanunk, jobbat, mint Torinóban.

Hinnünk kell, illetve figyelnünk kell. Azonban erről beszéljünk majd hétfőtől.

A Barcelona két hónapja kiváló futballt játszik, a három támadó pedig mintha transzban futballozna. Véleményem szerint jelenleg nagyon nehéz ellenük futballozni, azonban egy dolog két mérkőzésen felvenni velük a harcot és teljesen más egyetlen találkozón megütközni velük.”

Ezt követően a torinói csapat trénerét arról kérdezték, mit gondol a Juventus pszichológiai előnyéről, amellyel készülhet Carlo Ancelotti Madridja ellen.

„Ez az előny nem létezik. Ezt bizonyították a Bajnokok Ligája meccsek.

A legutóbbi mérkőzés háttérbe szorította azt a bajnoki címet, amelyet sorozatban negyedjére sikerült megnyernünk, és amelyet négy mérkőzéssel a bajnokság vége előtt sikerült bebiztosítani. Fontos eredmény volt ez számunkra, mivel ez már sorozatban a negyedik, és nyerni soha nem egyszerű.

És ennek ellenére ez a háttérbe került. Ez azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligája külön hangulattal bír, és amikor egy csapat a Bajnokok Ligája elődöntőben játszik, nem ötven meccs egyikén szerepel, hanem csupán két meccs adatik meg a bizonyításra.

Ha pedig egy csapat eljut a legjobb négy közé, és ha jól teljesít, illetve kis szerencséje is van, következik a döntő, vagy Európa egyik legerősebb csapatától szenvedi el a vereséget.

Nem létezik előny, a Real Madrid kivételes csapat, mi pedig kivételes teljesítményt kell, hogy nyújtsunk, olyat, ami technikai szempontból felülmúlja a torinói találkozót.” - zárta a sajtótájékoztató BL-re vonatkozó részét Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr957441938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.05.08. 16:02:39

"A Real Madrid jelenleg gyenge csapat benyomását kelti..."

????????

Apuleius 2015.05.08. 16:16:24

@m.martin91: Ezen én is felkaptam a fejem, de itt szerintem valószínűleg nem volt pontos az angol szöveg, amiből venember83 kolléga dolgozott, s valami elsikkadt az olaszról angolra fordítás közben.

Valószínűleg valami olyasmit akar mondani, hogy a Juventustól elszenvedett vereség után és a sok sérült miatt néhányan talán leírják a madridiakat, de a valóságban ez óriási tévedés, blablablabla.

venember83 2015.05.08. 16:31:27

@m.martin91: szerintem arra utal, hogy most gyenge csapatnak tűnt a Real Madrid, azonban ez nagyon könnyen változhat, én így értettem a forrásból.

"It seems that Real Madrid are a poor team now, but they are a team of great talent"

MdewC 2015.05.08. 17:59:22

Mennyire lenne elvetemült elmélet, hogy Agnelliék tudatosan rakták ki Contét, bízva abban, hogy az elméletileg nagyobb BL tapasztalattal rendelkező Allegrivel sikeresebb lehet a csapat a BL-ben és egyébként pedig Conténak intéztek egy olasz kapitányi posztot a szövetséggel? :D

Tudom ez így lehet sok egy picit...

Rivendell 2015.05.08. 18:03:06

@MdewC: sokkal nagyobb tapasztalata Allegrinek se volt...Conte-ban is volt már 2 BL szezon..Allegrinek mennyi volt a Milan-ban? 3 max 4

mit csodálkoztok...1 középszer volt a Real:DDDD szarháziak csapata ,nem fordították félre,tény hogy 1 gyenge csapat:DDD

ui:ne nyaljuk már ennyire a senkiházi real seggét + a spanyol bajnokságét

Hogrin 2015.05.08. 21:57:28

Látom már megint ott vagyunk mint Dortmund után, már megint egy gyenge csapatot vertünk meg :) ugyan már ez nem a tavalyi BL győztes Real már gyengék, elment Alonso, elmennt Di Mária már végük, eladták Ancelotti alól a keretet :DD

De a leg szörnyűbb az egészben, hogy nem tudom megnézni a szerdai meccset mert a világ végén leszek Pölöskén :(

No mindegy azért Forza Juve! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása