A Juventus játékosai közelebb érzik magukat Berlinhez

tevez_carlos_golorom_bl.jpgA Juventus nagyszerű játékot nyújtva aratott fontos győzelmet a címvédő Real Madrid ellen, s a zebramezes együttes játékosai bizakodva értékelték teljesítményüket az összecsapás után.

"Nyerhettünk volna 3:1-re is, ahogyan egyenlíthettek volna, s 2:2 is lehetett volna, így higgadt fejjel - amivel most nem rendelkezem - boldogok vagyunk." - nyilatkozta Gigi Buffon a Sky Sport Italia munkatársának.

"A legfontosabb az volt ma este, hogy bebizonyítsuk, hogy képesek vagyunk egyenrangú ellenfele lenni Európa bajnokának. Úgy gondolom, hogy még 1:1 is elfogadható lett volna.

Kicsit olyan volt, mint egy boxmeccs, egymást váltva támadtuk egymást, s arra számítok, hogy a visszavágó is hasonló lesz. A Real Madrid egy hatalmas csapat, de ezen a szinten, még ha papíron erősebbek is nálunk, versenyre kelhetünk velük éhségben, elszántságban és erőnlétben.

Az a legszebb a labdarúgásban, hogy nem mindig a legerősebb győz. Rövidebb távon az adott este jobbik csapata nyer, hosszabb távon azonban mindig a legerősebb.

Buffonnak akadt dolga a mérkőzésen, például Toni Kroos korai próbálkozásánál.

"Olyan védés volt, amelyre azt mondhatjuk, hogy némileg nehezebb volt." - mondta Buffon mosolyogva. 

Mikor Carlos Tévez a győzelmet hozó büntetőt végezte el, Buffon hátat fordított az eseményeknek.

"A 2006-os világbajnokság döntője óta így teszek. Egyetlen olasz szurkolóra összpontosítottam, s amikor felugrott, tudtam, hogy gólt szereztünk!."

A Juventus első találatát az az Álvaro Morata szerezte, aki tavaly még a madridiak kötelékébe tartozott, így érthető, hogy nem ünnepeltette magát a gólja után.

"Nagyszerű volt, mert győztünk, nem azért, mert gólt lőttem. Két mérkőzés dönt, így nem gondolhatjuk azt, hogy el is végeztük a munkát. Úgy kell tekintenünk a visszavágóra, mintha még 0:0-ról indulnánk.

Szinte tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk. Véleményem szerint a Real Madrid rendelkezik a világ legerősebb keretével.

Sok barátom van ott, de ez egy labdarúgó mérkőzés volt, így nem igazán beszéltem senkivel. Ha Spanyolországba megyek, leülhetünk majd vacsorázni.

Amikor a Juventushoz érkeztem, arra gondoltam, hogy el kell jutnunk legalább az elődöntőig. Most ott vagyunk, miért ne juthatnánk el egészen a végéig?"

A torinóiak chilei középpályása, Arturo Vidal hatalmas munkát vállalt magára, s nagy hatékonysággal állította meg a Real Madrid támadási kísérleteit.

"Jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Jó teljesítményt nyújtottunk, de van még hátra kilencven perc, s azonos színvonalon kell játszanunk. Jelen pillanatban mi vagyunk előnyben.

Egy másik elődöntő lesz majd a Bernabéuban, s úgy kell oda mennünk, hogy a saját játékunkat játsszuk. Kizárólag a saját álmainkra összpontosítunk, ami az, hogy megpróbáljuk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Berlin közelebb került ezzel a mérkőzéssel."

Az Öreg Hölgy svájci játékosa, Stephan Lichtsteiner úgy véli, hogy a szervezett játékot nyújtó Juventus feladta a leckét a spanyol csapatnak.

"Úgy gondolom, hogy nagyszerű mérkőzést játszottunk, különösképpen a védekezés terén. Mindig nehéz a Real Madrid ellen, de nem hiszem, hogy hozzá lennének szokva ahhoz, hogy egy ennyire szervezett csapat ellen kell játsszaniuk, amilyenek mi vagyunk. 

Rendkívül nehéz volt a szélen Ronaldo, Isco és Marcelo ellen, így csak elégedettek lehetünk a 2:1-gyel. Nagyon kevés lehetőséget teremtettek, s elégedettek lehetünk a teljesítménnyel és az eredménnyel is.

Tudtuk, hogy vannak nagyon fontos játékosiak, akik képesek megváltoztatni a mérkőzést, ha megzavarodunk. Láttunk néhány kivételes videót arról, azokról a fantasztikus dolgokról, amire ezek a játékosok képesek. Sikerült hatástalanítanunk őket, s most készülnünk kell a visszavágóra a Bernabéuban." 

Patrice Evra, aki már számos Bajnokok Ligája csatát megélt a Manchester United mezét viselve, a Borussia Dortmund elleni találkozókkal lát párhuzamot a spanyolok legyőzése után.

"A legfontosabb dolog a győzelem. Soha sem egyszerű a Real Madrid ellen, de igazán büszke vagyok a csapattársaimra és a stábra. Nagyon jól felkészültünk erre a mérkőzésre, fontos volt, hogy győzzünk, s ez sikerült is. Természetesen egy kicsit csalódottak vagyunk a Madrid gólja miatt, de a győzelem volt a legfontosabb.

Ugyanígy alakult a Dortmund ellen, majd odamentünk, s 3:0-ra vertük őket. Elégedettek vagyunk, s még ötven-ötven százalék az esély a döntőbe jutásra, de ha a döntőért játszik az ember, élete játékát kell nyújtania."

A győzelmet jelentő találatot Carlos Tévez szerezte, akit Evra már régóta jól ismerhet Angliából.

"Tévez egy bajnok, egy igazán nagy profi. Nagyon boldog voltam, hogy ismét találkozhattam vele, s fantasztikus éve van. Nagyon örülök Carlitosnak.

Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját. Jó munkát végeztünk az első meccsen, s most készen kell állnunk a visszavágóra. Nehéz lesz.

A klub tekintélyes történelemmel rendelkezik, amit tiszteletben kell tartani. Senki sem várta, hogy bejutunk az elődöntőbe. Rengeteg régi szurkolónak és egykori játékosnak okoztunk örömöt, mert a múltban már sikerült, de tizenkét év telt el azóta, hogy utoljára az elődöntőbe jutottak. Most megpróbálunk majd bejutni a döntőbe."

A kezdőcsapatba nagy meglepetésre bekerült a Juventus téli igazolása, a mindössze 22 esztendős Stefano Sturaro, aki higgadt és kiegyensúlyozott játékot mutatott élete legfontosabb erőpróbáján.

"Tegnap már kipróbáltunk engem a csapatban, majd reggel ismét, s ma az edző szólt, hogy kezdeni fogok." - idézte fel az eseményeket Sturaro.

"Claudio Marchisio és én nagyjából azonos feladatokat kaptunk, míg Arturo Vidalnak vissza kellett térnie, hogy segítse a középpályát, mikor ők birtokolták a labdát.

Időnként szenvedtünk, de néhány kiváló játékossal kellett szembenéznünk. Mikor a széleken indítottak támadást, kicsivel nehezebb volt, de, hogy őszinte legyek, nem szenvedtünk meg annyira."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr137433986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DegerFaCan 2015.05.06. 13:06:39

Sturaro nyilatkozata... teljesen leírja a meccset, az igazat megvallva része :D
még talán annyit hogy ezek látszik nem az olasz bajnokságban edződnek. Egy tököm Empolit sem egyszerű bedarálni... :) ezért szép, ezért szeretjük.
Lassan megint irigyeink lesznek, nem lesajnálóink :))

Rivendell 2015.05.06. 13:40:57

@DegerFaCan: hát yappp ilyen átjáróház nem nagyon van olaszban,egyedül az Inter volt ilyen az 1ső félidő során.

Lichti szövege...szokásos nagy arc:D elképzeltem Cr-nek üvöltve közli,hogy te kis szerencsétlen ilyen szervezett csapattal még nem találkoztatok mi...ja és kuss,nem vagyok kíváncsi a válaszodra....még valami, ne színészkedj mert alád rúgok

FCB551 2015.05.06. 13:46:50

Bernabeuban simán megfogjátok őket . Főleg Pogba is ott lesz

MdewC 2015.05.06. 14:18:31

Tévez tényleg lekáromkodta Allegrit amikor lehozta a pályáról?

Tudtok erről konkrétabbat?

Valóban volt-e ilyen, vagy csak a füstje nagy a dolognak?

Lehet-e ennek bármilyen következménye?

Rivendell 2015.05.06. 14:23:23

@MdewC: én is úgy vettem észre,hogy kikelt magából Tevez,de szerintem 1ik se foglalkozik már vele.

krisszvector 2015.05.06. 14:25:58

@MdewC: Nekem elsőre fel sem tűnt,hogy kinek mondja,csak most,hogy ezt olvastam."Ne törődjünk azzal, hogy Tevez elküldte a búbánatos picsába Allegrit, amiért lecserélte, a meccs végén már röhögve nyilatkozott. "

DegerFaCan 2015.05.06. 14:47:35

hirtelen Benitezt olvastam :D mér megijedtem hogy mivan :D

stevenh 2015.05.06. 14:59:18

Végre! Óriási élmény volt a tegnapi mérkőzés, elképesztő, hogy milyen szinten játszottunk tegnap, nem hiszem, hogy sokan várták ezt. Egyedül a Dortmund elleni meccsek alapján lehetett bizakodni.

Meccs előtt a várható kezdő alapján 2 embertől féltem, aztán a hivatalos kezdőnél 3 lett, de mint kiderült felesleges volt, Chiellini Pirlo és Sturaro is tanárian játszott szerintem, a gól sajnos helyezkedési hiba volt, legnagyobb gondom, hogy Lichti is mi a faszért nem ment Ronaldoval, vagy Chiellini vagy valaki, az elcsúszás ellenére is egy kivédekezhető gólt kaptunk, remélem nem fog sokba kerülni.

Hihetetlen volt az alázat, és az amit minden egyes játékos letett tegnap. Hétvégén mindenkinek pihennie kellene, főleg MVP hármasnak akik kifutották a belüket is tegnap. Két csatárra sem lehet panasz, Morata is kb már az elájulásig hajtotta magát, szerintem a cserénél jól látható volt, hogy már kezd rosszul lenni. De igazából kár folytatnom, mert kb mindenkit az egekig lehetne dícsérni, egyetlen szívfájdalmam van hogy Llorrente olyan borzalmas formában van, hogy már fejelni is elfelejtett, pedig a múltkori fejes gólja után reménykedtem hogy ismét fejbetalálják.

Allegri megint villantott, lassan tényleg minden kritikára rácáfol, felnőtt a feladathoz és a Juvét is visszavezette Európába.

Ja és mégvalami: Sturaro, 5,5 millió EUR, és kaptunk egy olyan játékost aki nem csinált maga alá mert hirtelen bekerült a Real ellen egy Bl elődöntőben, belőle még lehet valami, kár hogy az első lövése nem akadt be, vagy pattant ki a lepkekirályról, az lett volna az igazán meglepetés. Egyébként lehet kicsit szürkén játszott, de én próbáltam figyelni és elég sok labdát szerzett ő is.

danimester1 2015.05.06. 16:47:40

Nem akarok a dögevő hullarabló csürhével példálózni,de a jelenlegi helyzet kísértetiesen hasonlít arra amikor ők nyerték meg a BL-t.Évekig dominancia a bajnokságban,majd a bajnokságot behúzták a BL-t és végül a kupát.Hiszem hogy a történelem ismételheti önmagát.Akkoriban senki nem adott volna egy lyukas garast sem,hogy sikerülhet nekik és láss csodát,igaz az ő esetükben nem a reál hanem a Barca volt és egy argentín csatár vitte őket a hátán,mint most nálunk...Azért elég érdekes nem?!Szerintetek képesek lehetünk mi is??:-)

Rivendell 2015.05.06. 17:08:44

@danimester1: nem tudom,mi azért most nyíltabb játékot játszottunk,mint ők a BL győzelem során bármikor is,szerintem még a simán +nyert döntőben se voltak ennyire nyíltak.Ők tényleg full betömörülős védelmet alkalmaztak s szinte csak kontra,bár hozzá kell tenni,hogy nekünk a Real mindig jobban feküdt mint pl 1 Barca.

Amennyiben döntőbe kerülünk,akkor 1 tegnapihoz hasonló játékkal akár nyerhetünk is,de oda már 1 teljes keret kéne Pogba-tól és bomba formában kell,hogy legyen mert kell a padra minimum 2,de inkább 3 minőségibb csere. az új Pitbull + Pereyra szint minimum kell a padra.

Drughi Di Bianconeri 2015.05.06. 18:29:15

Óriási Büszkeséggel tölt el hőn' szeretett Csapatunk tegnapi teljesítménye.
Spirito JUVE, Grinta volt a javából !
Férfimunka a primadonnák ellen.
Vidal,Marchisio,Tevez, Morata,Evra mind kiválóan játszottak.
Chiellini pedig igazi tanár volt, szimbolikus,ahogy vérzően,turbánnal a fején is önfeláldozóan vetette bele magát mindenkivel-mindenbe.
Én nem néztem ki belőle ilyet, lehet,hogy csak nagy ellenfél kell neki és újra kijön belőle a King-Kong.
Bonucci volt tőlünk a leggyengébb,de nem számít,mert Chiello ott volt. (mikor lesz olyan hogy mindenki TOP formában van hátul ?).

Pirloval kapcsolatban felemás érzéseim vannak: Elképesztő mezőnymunkát rakott le, Vidal után a legtöbbet futotta,sokat szerelt,csúszott-mászott, 1-2 hosszú indítása/passza pedig élményszámba ment.Tanári volt, na de volt azt hiszem 2 olyan labdaeladása,ami csak a szerencsének köszönhetően nem lett gól.

A meccs előtt azt mondtam,hogy a legtöbb Vidal-Marchision múlhat,hát úgy játszottak,mint az álom ! Harcos gladiátorok !

Kár a bekapott gólért, illetve azért,hogy a viszonylag sok ziccerünk kihasználatlanul maradt (1-1 Tevez és Marci lövés,Morata ziccerei, Llorente 2 ziccere),mert akkor nyugodtabb lennék.

Sturaro nevét sokszor nem lehetett hallani,de stabilitást jelentett,valamint az a mentése James fejesénél elképesztő.

Le a kalappal a Csapat előtt , köszönjük nekik !
Így tovább a visszavágón is irány a BL-döntő !!! :)

Köszönjük Allegrinek is, éppen pár napja "kritizáltam",de igazság szerint tegnap Ancelotti fölé nőtt taktikailag (noha a végén nem értettem Tevez lehozatalát,aki "puta"zott is rendesen a kispad felé menet).De a lényeg,hogy újra ott vagyunk a legnagyobbak között, a tegnapi teljesítményünk nem outsider-style volt, tulajdonképpen végig kontrolláltuk a meccset kivéve az egyenlítő gól utáni 10-15 percet,ott meleg volt a pite,de egyébként Miénk volt minden értelemben a meccs.

FORZA JUVE PER SEMPRE !

(Még mindig qrva másnapos vagyok, a győzelemért elkövetett ünneplés okán :D )

babo0410 2015.05.06. 20:33:31

@FCB551: Egyrészt süt a hsz-eidről, hogy nagyon nem kedveled a Madridot. :) Másrészt meg legyen igazad. Nagyon nagy öröm lenne egy Juve-Barca BL döntő, persze olasz sikerrel a végén. :D Nagyon ráférne már a Juvéra egy újabb BL trófea, mert sajnos most lehet a 8. BL/BEK döntőnk, de ebből csak 2-t tudtunk megnyerni. És ha meglenne mind a 7, akkor ezzel az esetleges ideivel csak 1 győzelemre lehetnénk a a Real befogásától, ami nem kis eredmény lenne. De sajnos valahogy a BL döntőkben valami nem úgy szokott elsülni. Remélem ha idén bejutunk, ez másképpen lesz.

Lord Viktor 2015.05.06. 20:42:12

Jól látom a Barca a mi koerónkat koppintotta le? :D :D :D

babo0410 2015.05.06. 20:46:34

@danimester1: Hiszem, hogy simán. Már csak a példádnál maradva, egy szép fricska lenne az inter drukkereknek, hogy 5 év elég volt nekünk a rekordjuk lepipálásához. Pláne az mekkora lenne számukra, ha mi utána nem összezuhannánk (nem nagyon látok erre esélyt), hanem tovább fejlődnénk, és még jobbak lennénk. @Drughi Di Bianconeri: Nem akarok kötekedni, de Bonucci 7.4-es osztályzatával a 4. legjobb lett, és a védelem legjobbja volt. De Chiellini is nagyon jó volt ez igaz.

danimester1 2015.05.06. 21:07:59

@Lord Viktor: Ma átélheti a szimpatikus vendégszurkoló barátunk amit mi tegnap,bár neki jobb többször megadatott ez a lehetőség.Én nézem a meccsüket jó,bár egyelőre nem vezetnek Neuer élete formájában van.Nem szeretném a bőrbutyisokat a döntőbe...:-)

Goku06 2015.05.06. 21:33:59

hát lehet elfogult vagyok de az eddigi 3 félidő alapján a BL talpon lévő legmeggyőzőbb csapata a Juventus :D

Drughi Di Bianconeri 2015.05.06. 21:39:38

@Goku06: Eddig valóban ! :D
Jómagam nem tudom eldönteni,hogy melyik csapatnak "szurkoljak" ma.
Nyilván a szempont az,hogy ki legyen az ellenfelünk a döntőben :D

Guardiola szépen tönkretette Jupp világverő Bayernjét. Csinált egy ócska Barca másolatot, nem sok sikerrel.(tán' lehet,hogy igazából a Barca bérelte fel,hogy tegye tönkre őket,a 2 évvel ezelőtti 7:0 okán :D ).
Arról nem beszélve,hogy a világ legjobb jobb hátvédjéből sikerült egy teljesen jellegtelen CM-et faragnia,vagy hogy az egymás játékát tökéletesen kioltó Schweini-Xabi duó egyszerre van pályán. A "német Messi" Götze helyét se találta meg,ezért padoztatja. Vagy hogy állandó kezdő nála a Bayern Padoinja: Rafinha :D
Persze nem lehet könnyű úgy,hogy Alaba-Ribéry-Robben sérültek,akkor legalább szét tudnák kontrázni a Barcat.

Egyébként a Barca sem nagy eresztés,Louis Enrique egy nímand,ezt bizonyította a Romaban. Semmi elképzelése nincs igazából,a 3 zsenije oldja meg, ha tudja. Ez a "koncepció".

Remélem nem a Barca jut innen döntőbe, bosszantó lenne,ha egy ilyen semmilyen edző,mint Enrique BL-t nyerne.

1 meccsen szvsz. a Bayern verhető,főleg,ha ilyen töketlenül totojásznak. (Lásd Porto,meg egy rakás német közép-, alsóházi csapat :D )

Rivendell 2015.05.06. 21:42:30

R-R páros hiánya meglátszik,baromi sok az eladott laszti

Rivendell 2015.05.06. 21:42:55

kellett Neuer,hogy ne lépjen meg a Barca

danimester1 2015.05.06. 21:45:25

@Drughi Di Bianconeri: Szerintem az iramra nem lehet szólni,de óvatos mindkét csapat.Helyzet itt,ott,de kockázatot nem vállal egyik sem.Egyelőre a Barca volt veszélyesebb,Neuer meg állja a sarat.Eddig nem közönség szórakoztató a mai meccs.

Goku06 2015.05.06. 22:16:37

én rájöttem hogy a bayernnek szurkolok... mert ha a barca döntőbe jut, akkor másnap a madridi visszavágón addig tolják a realt hogy összejöjjön az el classico...

bayern sérültjei mennyi időre dőltek ki? A döntőig gondolom visszatérnének.. R-R azért nem a legjobb ellenfél lenne a védelmünknek, bár lehet még mindig jobb mint a kis törpe cselgépek..

Hoods. 2015.05.06. 22:43:33

Innen mar nem fog felallni a Bayern.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása