Allegri: „Magunknak kerestük a bajt”

Allegri Massimiliano_meccs kozben.JPGMassimiliano Allegri mérkőzés utáni nyilatkozatában arról beszélt, hogy bár nem tartja megérdemeltnek a vereséget, a csapat korántsem tett meg mindent a jó eredményért.

„A legutóbbi idegenbeli meccseinkkel összehasonlítva elmondható, hogy ez a jobb teljesítmények egyike volt. Kissé balszerencsések voltunk a befejezéseknél, és kár, hogy nem sikerült jó eredményt elérnünk, mivel véleményem szerint megérdemeltük volna.

Paradox módon így is minimalizáltuk a veszteséget a Lazióval szemben, hiszen ők csak döntetlenre voltak képesek a Chievo ellen.

Miután átvettük a vezetést, mintha szándékosan kerestük volna a bajt, ami elkerülhető lett volna. A Torino visszahúzódott, és nekünk csak meg kellett volna tartani a labdát, akkor semmi nem történt volna.

Mi indítottuk a kontratámadásaikat, ami ostobaság volt, ugyanakkor számos helyzetet kialakítottunk az ellenfél kapujánál is, és pechünkre háromszor is csak a kapufát találtuk el.”

A bajnokcsapat edzője kissé megforgatott kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek, hiszen olyanok hiányoztak a Torino ellen, mint Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini és Carlos Tévez, míg Claudio Marchisio eltiltott volt.

„Nem hiszem, hogy ez mentség lehet a vereségre. Türelmesnek kellett volna lennünk, és semmi szükség nem volt ennyire nyomni az ellenfelet a védelmük áttörése érdekében, amikor előnyben voltunk. Egyszerűen hagynunk kellett volna őket kinyílni.

Amikor háromnaponta játszik egy csapat, fontos megtartani a labdát, és takarékoskodni az energiával. Ha megvan a vezetés, és megvan a labda is, a lehetőségek jelentkezni fognak.

Ami igazán bosszant, hogy két gólt kaptunk ma, míg az előző mérkőzéseken csupán egyet. Nem érdemeltünk vereséget, azonban a szezon előző részében volt olyanra is példa, hogy nem játszottunk ilyen jól, és betaláltunk a kilencvenegyedik percben; a futballt nem mindig lehet megmagyarázni.”

A pályán kívül is összecsapásokra került sor, mivel a Juventus buszát kövekkel, petárdákkal és üvegekkel üdvözölték a hazaiak, majd egy Juventus szurkoló által eldobott tűzijáték a lelátón tizenegy Torino drukker sérüléséhez vezetett, közülük pedig ketten viszonylag súlyos sérülést szenvedtek.

„Csak annyit tudok mondani, hogy ezeket az eseményeket el kellene kerülni. Nagyon szomorú vagyok, mivel a pályán a mérkőzés fair és férfias volt. Sajnos a pályán kívüli események tekintetében itt Olaszországban még messze vagyunk a helyes úttól, és további előrelépések szükségesek a helyzet javítására, amennyiben gyermekeket és családokat kívánunk a stadionokba visszacsábítani.” - zárta az interjút Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr67400964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.04.27. 09:13:52

Igaza van valóban magunknak kerestük.Arról nem tehet hogy nincs padja és némelyik játékos kritikán aluli teljesítményt nyújt,ami átragad az egész csapatra.Nem utolsó sorban több játékos is beteg volt vagy betegen játszott amihez ha társul a kritikán aluli teljesítmény más eredmény nem várható.Mint ahogy a győzelmet,úgy a vereséget is felesleges magyarázni,most így jött ki,máskor meg mi szerzünk pontot vagy pontokat "lájtos" teljesítménnyel.A lényeg a BL,ott kell megmutatni,ott kell maximumot nyújtani. ("Fontos az energiával takarékoskodni", ezt láthatjuk az esetek túlnyomó részében.)

pedronegroo 2015.04.27. 09:21:26

@danimester1: Allegri is ludas, hogy kórházat csinált a keretből, mert e miatt nincs lehetősége rotálni, tehát magának kereste a bajt. :)

Amúgy meg mit számít már? Ha kellett volna a győzelem akkor hozzuk a 3 pontot, természetesen ugyanezzel a szar játékkal amit már egész évben megszokhattunk a bajnokikon.

pedronegroo 2015.04.27. 09:28:22

Naivan kérdezném, hogy a scudetto-val zsebünkben nem lehetne egy laza szórakoztató focit nyomni? Csak úgy élvezetből, minden görcs és nyerési kényszer nélkül. Csak fociznánk, tök mindegy az eredmény, élvezve a játékot. Szerintem ez sokkal pihentetőbb lenne a srácoknak mint hogy próbálunk X-re játszani minden szenvedély nélkül....

pedronegroo 2015.04.27. 10:09:04

Bocsánat, egy meccsünk azért még van a bajnokságban, az IZÉ-t kell még orrba vágnunk, de aztán tényleg csáó! :)

Tony. 2015.04.27. 10:41:43

Ennyit érünk Tevez nélkül. Az első félidőben, főleg Matri által elbohóckodott helyzetekből min. 1-et biztosan gólra váltott volna és 2-0, vége.

Azt viszont nem értem, hogy Max maga mondta, hogy Coman több lehetőséget kap majd a szezon hátralévő részében. Most helyette, meg Llorente helyett egy kölcsönjátékost kell játszatni, ráadásul a legszarabb fajtából?

Annyira már nem szám számít semmi ebben a bajnokságban, csak kár hogy pont mostanában lesznek olyan presztizs meccsek, mint a Napoli vagy az Inter elleni, ahol azért nem lenne jó kikapni.

Most még a Fio ellen kicsit oda kell tenni magunkat, de remélem 7végén a primavera-val állunk fel. Senkire nem lesz szükség azon a meccsen.

Lord Viktor 2015.04.27. 10:42:27

Egyszerűen leszartuk. Szerintem otthon akarunk bajnokok lenni a Fiorentina ellen. :D
Egyébként meg már tényleg zsebben a scudetto. 6 forduló van még, amin 18 pont szerezhető és az előnyünk a Lazioval szemben 14, a Romával szemben 15, a Napolival szemben 17 pont, 4 pontot meg csak összekaparunk 6 foruló alatt... :)) Sőt szerintem a rómaiak is fognak bukni még, szóval itt tényleg csak elfocizgatni kéne, fiatalokat, cseréket játszatni, és csak formába lendülni a BL-meccsekre.

Il Principino 2015.04.27. 11:03:33

Kikaptunk,de NEM ÉRDEKEL:)Ha jól számoltam,akkor 4 pont kell a bajnoki címhez...

devil-z 2015.04.27. 13:25:33

"blabla jó teljesítmény de balszerencse blabla mások csak döntetlen blabla türelemre van szükség blabla nem érdemeltünk vereséget blabla.

Süket duma. A vereséget letojom, még mindig bőven belefér. Az már bosszantóbb, hogy mindig csak a végére tudunk felpörögni. Inkább küldtük volna fel a teljes b-csapatot de csejjével meg Comannal, de azok legalább robotoltak volna 90 percig.

Hogrin 2015.04.27. 13:51:55

Szerintem a tegnapi gyenge teljesítmény teljesen szándékos volt, max annyi balszerencsénk volt, hogy a döntetlen nem jött össze, de egy pontnál nem akartunk többet szerezni az biztos. Szerintem egyszerűen nem akarunk bajnokok lenni a real elleni BL meccs (vagy meccsek) előtt, ami teljesen érthető is, most nem jönne jókor az "ünneplés".
Az meg az "üldözőinket" minősíti, hogy lassan azt se tudjuk, hogy szórakozzuk el az előnyünket aztán mégse sikerül, pedig ők elvileg még nagy harcban vannak egymással.
Most csak a BL számít semmi más, a Fior elleni meccs is ugyanilyen lesz mint ez, AB vegyes erőlködés 90 percig aztán meglátjuk mi a vége de igazából nem számít.

Barolo 2015.04.27. 14:29:52

Az eredménnyel nekem sem volt bajom tegnap, de változatlanul nem értem, hogy miért nem játszik Coman, Vitale, Marrone vagy bárki más az ifiből.... Forza Juventus!

KysBé 2015.04.27. 16:06:05

@Lord Viktor: Tegnap egy x, valamint a Parmat illett volna csapni és máris +4 pont. Nem lett volna lehetetlen...

ToTTy-Juve 2015.04.27. 16:20:54

A meccs előtt azt mondta, a városi derbinek speciális figyelmet fordít.
1. ez nem látszott, vagy nem úgy értette, ahogy mi reméltük
2. ez a kijelentése olaj volt a szurkolók tüzére, tehát ő is ludas
3. Matrica favorizálása kb annyira érthetetlen, mint Conte idején Padoin
4. Vidal miért nem pihenhetett?

DegerFaCan 2015.04.27. 17:49:20

@ToTTy-Juve: ha Llorente kezd akkor meg az a bajotok... Coman kezdett nemrég a szar Parma ellen, hát lefelé tűnt ki... ha meg nem Tevezt hozza be az a baj... utólag minden baj persze, én leszarom, nem sokon múlt tegnap. a győzelem is egyéni hibák. sima 1-0as meccs lett volna

devil-z 2015.04.27. 19:05:17

@ToTTy-Juve: "Matrica favorizálása kb annyira érthetetlen, mint Conte idején Padoin"

Ööö, Pado most többet játszik mint Conténál, akkor ki favorizálja?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása