Buffon: "Tizenkét éve azt hittem, kevesebbet kell majd várakoznom"

buffon_gigi_unnepel.jpgAz AS Monaco elleni kínkeserves idegenbeli döntetlennel a Juventus tizenkét évnyi várakozás után kvalifikálta magát a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe, s izgatottan várhatja a péntek délben esedékes sorsolást, ahol már nem sodorhat könnyű ellenfelet a torinóiak útjába Fortuna szeszélye.

"Mikor tizenkét évvel ezelőtt ugyaneddig a szakaszig jutottam, azt gondoltam, hogy kevesebbet kell majd várakoznom, de látva, hogy milyen nehéz út áll a hátunk mögött, még jobban kiélvezhetjük az eredményt." - utalt a Juventus klasszisa, Gigi Buffon a klub nehéz időszakára a Sport Mediasetnek nyilatkozva.

"Természetesen tudjuk, hogy még nem értünk el semmit. Mindenáron be akartunk jutni a következő körbe. Tudtuk, hogy ez egy hatalmas lehetőség, s tizenkét év után tisztelegjünk a Juve történelme előtt. Sokkal nagyobb volt itt a nyomás, mint Dortmundban, mivel tisztában voltunk vele, hogy a Monaco nehezebb ellenfél, s szűkös előnyünk volt, így a legkisebb hibáért is kétszeres árat fizethettünk volna. Úgy gondolom, hogy a nyomás a szokásosnál is jobban megfogott bennünket."

A zebramezesek chilei középpályása, Arturo Vidal már szót ejtett a pénteki sorsolásról, s a várható ellenfelekről is.

"Ez egy érett Juve volt. A fejünkkel játszottuk ezt a nehéz mérkőzést, s mindent megtettünk, ami ahhoz kellett, hogy továbbjussunk. 

Senkitől sem tartok. Azt gondolom, hogy az elődöntőbe jutott mind a négy csapatnak megvannak az erősségei, s pénteken meglátjuk, kivel nézünk szembe, de jelen pillanatban azt gondolom, hogy egyenrangúak vagyunk mindegyikükkel. A fejünkkel játszunk, s érett csapat vagyunk. Most elkezdhetünk gondolni a torinói rangadóra és a Scudetto elhódítására."

A mérkőzésen mindvégig megbízható teljesítményt nyújtott Leonardo Bonucci, aki szintén hozzáfogott ahhoz, hogy a lehetséges elllenfelek nevét ízlelgesse.

"Boldogok vagyunk, hogy bejutottunk az elődöntőbe, azonban nem szabad, hogy ez legyen a végállomás. Pillanatnyilag ott vagyunk Európa legjobb négy csapata között, így semmi sem lehetetlen. Még jobban kell hinnünk magunkban.

Ma este a szerencse is kisegített bennünket, de nem volt egyszerű a Monaco ellen játszani. Elértük a célunkat, de a Bajnokok Ligája java még csak most következik. Folytatnunk kell az álmodozást, s most szeretnénk megnyerni az elődöntőt is. A szezon kezdetén a negyeddöntőt akartuk, de most már a Bajnokok Ligája legjobb szakaszában játszunk.

Kivel szeretnénk találkozni az elődöntőben? Mind azonos szinten állnak. Biztosan egy olyan Juvét láthatunk majd, amely készen áll a feladatra. 

A Bayern München talpra állt, és megsemmisítette a Portót, ezért úgy hiszem, hogy remek csapat, de nem volna egyszerű a Barcelona vagy a Real Madrid ellen sem."

Az ellenfél veterán olasz védőjátékosa, Andrea Raggi szintén a Juventus erényeit méltatta, s a végső győzelmet sem tartja elképzelhetetlennek.

"Hiányoztak az utolsó húzások, más szóval a gól." - nyilatkozta Raggi a Sky Sport Italiának a mérkőzés lefújását követően. "A játékunkat a nyomásgyakorlásra építettük, de képtelenek voltunk ezt győzelemre váltani, amit nagyon sajnálunk. Ma este bebizonyítottuk, hogy a Monaco rászolgált arra, hogy bejusson a negyeddöntőbe, s kiérdemeltük, hogy ott lehettünk.

Úgy gondolom, hogy a Juve bárkivel felveheti a harcot. Talán a Real Madrid és a Bayern München egy kicsivel előrébb jár, de a zebramezesek képesek arra, hogy felvegyék a versenyt. Ma nyomás alatt játszottak, mégis továbbjutottak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr237391140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.04.23. 11:25:48

Emlékszem amikor kizártak minket és mindenki megrémült mi lesz a Juventus-al.Többször össze is vesztünk a haverokkal,hogy egy év a b-ben majd visszajutunk és pár év múlva megint ott leszünk.Aztán amikor megtudtuk,hogy a csapat java is távozik,akkor jött az igazi pánik.Feljutottunk majd más lett a véleményünk, én akkor 5-10 évet mondtam,volt aki 15-20-at,pláne akkor mikor edzőzsenik tömkelege érkezett.Valóban örömteli és megható pillanat volt a tegnapi,annak örülök hogy a játékosaink átérzik a súlyát,ennek megfelelő hozzáállást várok el tőlük.Büszkén vállalom,hogy Juventus szurkoló vagyok!A B-ben is az voltam és akkor is az leszek ha most ki is esünk!Forza Juve!!!

bianconero78 2015.04.23. 12:37:14

Ha Nedved játszhatott volna azon a döntőn...

szabo2323 2015.04.23. 12:55:06

Hát szerintem ez a meccs pont az volt amin nem lehetett felmérni a jelenlegi erőnket. Ez a Monaco elleni meccs nagyon becsapós mert mindenki séta galoppnak könyvelte el. A Monaco előtt pedig le a kalappal mert parádésan védekeztek! Szerintem a többi csapattal szembe pont ez lesz az előnyünk,hogy nem fognak így betömörülni és lesz lehetőségünk támadni. Valószínűleg mindenki minket akar majd a sorsoláson és ki szerencsével alá becsülnek majd minket mint a Monacot az Arsenal tette. Meg az lenne az igazán jó dolog ha mi kezdenénk idegenbe.

GabeTR 2015.04.23. 13:16:26

@bianconero78: Pavellel együtt milliónyi Juve drukker rogyott akkor a földre.

bianconero78 2015.04.23. 13:29:57

@GabeTR: Így van..Nincsen ha a sportban,de vele tuti meglett volna a BL győzelem..

The king of alibis 2015.04.23. 19:45:22

Gyerünk fiúk, már csak Buffon miatt is meg kell nyerni a BL-t!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása