Allegri: „Továbbra sem nyertünk semmit”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató_1.jpgMassimiliano Allegri a pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Lazio elleni mérkőzés méltó a bajnoki címet eldöntő mérkőzésre, ugyanakkor bánja, hogy a csapat nem volt képes a Parma ellen begyűjteni a három pontot.

A Juventus a második helyre felkúszott biancoceleste római együttessel mérkőzik meg szombati este, és minden bizonnyal nem lesz egyszerű mérkőzés, mivel a rómaiak nagyon jó formát mutatnak a bajnokságban.

„Természetesen sok múlik a szombat esti mérkőzésen, hiszen az első és második helyezett ütközik meg a pályán.” - nyilatkozta a Juventus trénere a mérkőzést megelőző szokásos sajtótájékoztatón.

„Továbbá elmondható, hogy az ellenfél kiváló szezont fut eddig, senki nem gondolta volna a szezonkezdetet követően, hogy idáig eljuthat a csapat, és akár második helyen zárhatja az évet.

Sorozatban nyolc győzelem után mérkőzünk meg a Lazióval úgy, hogy a bajnokság második felében azonos számú gólt kapott mindkét csapat, így a szombati mérkőzés méltó egy scudettót eldöntő csatára.

Tény, hogy pár ponttal vezetünk, azonban nehéz ellenfelekkel találkozunk a következő fordulókban, és fontos mérkőzések várnak ránk.

Véleményem szerint a szezon sorsa mostantól a Sampdoria elleni mérkőzésig (34. forduló) fog eldőlni, mivel addig párhuzamosan játsszuk a bajnoki és a hétközi BL-meccseket.

Nem voltunk hanyagok a Parma ellen, egyszerűen gyenge második félidőt hoztunk le, amikor gólt kaptunk. Azonban az első félidőben nem volt rossz a teljesítményünk, három-négy lehetőségünk adódott a vezetés megszerzésére, azonban ezeket nem használtuk ki.

A Monaco elleni szerdai mérkőzés logikus következménye lesz a szombat esti találkozónak. Szerencsére az összes játékos rendelkezésemre áll, így a lehető legjobb döntést hozhatom, különösen a szombat esti és a BL-meccs vonatkozásában.

A Parma ellen például nem állt rendelkezésre az összes játékos.

Szombat este azonban a legjobb csapatot fogom kiállítani, ahogy mindig. A Lazio elleni bajnoki a legfontosabb, aztán meglátjuk, mi lesz szerdán, illetve majd a következő vasárnap.

Nem tartom szerencsésnek azt, hogy valaki ne játsszon azért, mert sárga lappal rendelkezik. Játszhat, aztán ha újabb sárga lapot gyűjt be, akkor kihagyhatja a következő mérkőzést. Előbb-utóbb mindenképpen ki kell hagynia egy találkozót.

Amennyiben az ember így kezd el számolgatni, csak saját magát zavarja össze, mivel így mindig pont ellentétesen sülnek el a dolgok ahhoz képest, ahogy az ember tervezte.

Ami az átigazolási pletykákat illeti, a futball részét képezik, de mivel ez a szezon rendkívül fontos része, ahogy már elmondtam, nem látom értelmét ezek megtárgyalásának, és nem is igazán befolyásolnak minket.

Nekünk a feladatainkra kell koncentrálni, mivel még semmit sem nyertünk, tehát kizárólag a célkitűzéseinkkel szabad foglalkoznunk.”

A Juventus szakmai vezetőjét arról is kérdezték, hogy a legutóbbi bajnoki vereség befolyásolja-e mindazt, amit el fog mondani a csapatnak a mérkőzés előtt.

„Úgy fogok beszélni a csapathoz a bajnoki előtt, mint bármilyen másik mérkőzés előtt. Azonban azt elutasítom, amit sokan mondtak, hogy a Parma elleni mérkőzés során beképzelten játszottunk. Ez teljességgel hamis kijelentés.

Szürreális körülmények között játszottunk a Parma ellen, mert a Parma ellen mindig nagyon furcsa játszani adott körülmények között, délután hat órakor egy erős első félidőt követően.” - utalt a tréner a nagymúltú klub csődközeli helyzetére.

„Ráadásul kedden komoly energiákat mozgósítottunk, plusz nem sokkal a mérkőzés előtt fordítottunk a Coppa Italia visszavágón, ami előzetesen megvalósíthatatlannak tűnt. 

A futballban néha megengedettek ezek a helyzetek. Az a fontos, hogy ezek ne legyenek ismétlődők, és hadd ismételjem meg, tudnunk kell azt, kik vagyunk a szezon ezen döntő szakaszában.

Még semmit sem nyertünk, ezért haladjunk apró lépésenként, hogy végül eljussunk az utunk végére.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr807377972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCB551 2015.04.18. 15:44:37

Gránátvörös-kékek olasz sportigazgatója Ariedo Braida 70 millió Eurót ajánlott a Juventusnak Pogba átigázólásáért. Aki kijelentette, ha idén elengedik Pogbát, akkor 2016 nyaráig kölcsönben Torinóban maradhat, ráadásul a Barcelona hajlandó tárgyalni Pedro és Montoya játékjogának átadásáról, amelyet az Öreg Hölgynél nagyon szívesen vennének.

Rivendell 2015.04.18. 18:23:53

@FCB551: felesleges a BArca-val foglalkoznunk,ha már játékos cserék stb akkor PSG,mert ott jóval komolyabb játékosokat lehetne cserealapnak kiválasztani.../jóval komolyabb=konkrétan a kp-n náluk a kezdőben azért jobbak vannak,mint Pedro és Montoya/

70-t én kevésnek érzem ekkora érdeklődés láttán,ha megy akkor nem kell neki maradni 1 évet kölcsön,legyen 1 magasabb összeg és azon év alatt is be lehet valakit építeni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása