Allegri: "Két győzelemmel kétharmad részben már miénk a scudetto"

Allegri Massimiliano_1.jpgA Juventus az Empoli csapatát fogadja szombaton, s a torinóiak mestere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy a zebramezeseknek már csak két győzelmet kell begyűjteniük ahhoz, hogy kétharmad részben zsebben tudhassák a következő bajnoki címet.

"Megpróbálom majd a lehető legjobb csapatot küldeni a pályára az Empoli ellen." - nyilatkozta Allegri az újságíróknak a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató során.

"Nagyszerűen szerepeltek ebben a szezonban, s sorozatban nyolc remek eredményt értek el, így jónak kell lennünk, s a megfelelő hozzáállásra lesz szükségünk, hogy megnyerjük a bajnokságot.

Tíz meccs van hátra a végéig, s még hiányzik néhány pont és néhány győzelem ahhoz, hogy elhódítsuk a scudettót. Úgy gondolom, hogy kétharmad részben miénk lesz a scudetto, ha legyőzzük az Empolit és a Parmát.

Azt kell mondanom, hogy még számos eldöntendő kérdés áll előttünk a holnapi mérkőzést illetően, hiszen az utolsó két játékos: Tévez és Pereyra csak tegnap tértek vissza. Ma mérlegelni fogom az erőállapotukat, ahogyan a többiekét is, az egyetlen edzésünkön, ami még rendelkezésünkre áll a mérkőzés előtt.

A regista? Még nem tudom, a mai edzésen elválik. Pirlo egyértelműen kiesett, Marchisio hiányzik, ahogyan hiányzik Pogba is. A középpályán Sturaro, Vidal, Padoin és Pereyra bevethető. Közülük kell majd valakinek a védelem előtt játszania, s Vidal képes erre. Majd meglátjuk."

Hatalmas indulatokat váltott ki a nemzeti csapattal szereplő Claudio Marchisio sérülése, s míg az első hírek keresztszalag-szakadásról és legalább fél éves kihagyásról szóltak, a torinói orvosi stáb szerint a középpályás már a jövő héten játékra kész. 

"Sajnálom, ami történt. A legfontosabb, hogy Marchisio egészséges, hogy a térde jól van, s ha holnap még nem is lesz bevethető, jövő héten már bizonyosan az lesz. A Fiorentina ellen? Meglátjuk, a legfontosabb, hogy a térde jól van.

Egyébként nem hiszem, hogy egyszerű volna abból a tudatból, hogy az embernek keresztszalag-szakadása van, átváltani arra, hogy a térde egészséges. Pszichológiai szempontból jó állapotban tért vissza. Jól van, saját edzésrendet követ, s bízunk benne, hogy Firenzében visszatérhet."

A héten felröppent pletykák szerint a Juventus vezetősége maradéktalanul elégedett az Antonio Conte örökébe lépett Allegrivel, s nyáron szeretnék meghosszabbítani a szakember jelenlegi szerződését.

"Még semmiről sem beszéltünk, mivel ennek nem most van az ideje. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy megpróbáljuk szépen zárni a szezont. Ez nem holnap következik majd be, mivel holnap még matematikailag nem biztosíthatjuk be a scudettót. Úgy gondolom, hogy még négy mérkőzés kell ahhoz, hogy matematikailag is elnyerjük.

Lépésről lépésre kell haladnunk. Most a holnapon járnak a gondolataink, azután jöhet a keddi mérkőzés." - utalt Allegri a Fiorentina elleni Olasz Kupa elődöntő visszavágóra, amelyen a Juventusnak legalább két gólt kellene szereznie Firenzében a továbbjutáshoz. "Egyszerre csak egy mérkőzés, s eljutunk a végére."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr227335960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devil-z 2015.04.03. 22:04:18

A Marchisios részen kívül ugyanezt a nyilatkozatot már olvastam, háromszor

DegerFaCan 2015.04.03. 22:44:40

szerintem ha a következő 6 meccset megnyerjük, akkor már 50% és van esélyünk arra, hogy a következő meccseken legyen esélyünk benne lenni az első háromban... :D tudom hogy illik nekik ezeket nyilatkozni, de azért ez már kezd sok lenni :D

Barolo 2015.04.03. 22:51:01

Hagyjuk a matekot. A következő két meccsen nyerni kell. Forza Juventus!

MDaniel98 2015.04.07. 15:44:09

A következő 9 meccsből legalább 25 pontot kell szereznünk, hogy a tavaly a múltnak átadott Sintér 94 pontot ismét felülmúljuk. Nem presztízskérdés, főleg, ha meglesz a BL 4, de azért jó lenne látni a szezon végén a táblázatra néző Inter-szurkolói arcokat a szezon végén.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása