A BL-negyeddöntő előrelépést hozhat Falcao ügyében

Falcao Radamel_kolumbia.jpgA Juventus ellenfele az AS Monaco lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, s az olasz sajtó találgatásai szerint a két csapat összecsapása párbeszédre is lehetőséget biztosít majd a klubok között a franciák kolumbiai támadója, Ramael Falcao ügyében, aki a szezon lezárultát követően, bizonyosan távozik jelenlegi állomáshelyéről, a Manchester Unitedtől.

A torinói klub már nyáron is közel állt a támadóhoz, ám Falcao végül kölcsönben a Manchester Unitedhez került, ahol olyannyira nem sikerült rálelnie korábbi, meggyőző teljesítményére, hogy az utóbbi hetekben már az angol klub ifjúsági keretével készült. 

A kolumbiai válogatott játékos nyáron ismét visszatér majd a Monaco kötelékébe, s a Tuttosport szerint a Juventus igazgatói, Beppe Marotta és Fabio Paratici élni fognak a Bajnokok Ligája negyeddöntő kínálta lehetőséggel.

A legfőbb akadálynak Falcao csillagászati, évi 12 millió eurós bérezése tűnik. A hírek szerint a Manchester United 12 millió eurót fizetett a támadó kikölcsönzéséért, s 55 milliós vételi előjogot is szerzett, amellyel az angol klub teljességgel kizárható, hogy élni szándékozna.

A találkozón, Radamel Falcao mellett, más játékosokról is szó eshet, mivel a Juventus az AS Monaco több fiatal játékosa, köztük Geoffrey Kondogbia és Anthony Martial ügyében is tapogatózni szeretne.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr417290511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2015.03.22. 12:15:42

Kondogbia ok,de Falcao még csak véletlenül se....40 alatt nem adnák oda,akkor meg 1 fiatal extra tehetséget kellene annyiért elhozni és nem 1 lassan kiöregedő játékost

Gyori_Juventino 2015.03.22. 12:23:13

Kondogbia gyerket én is nagyon támogatnám. Ha ennyit kiadunk egy csatárért akkor inkább Cavani.

2015.03.22. 12:55:14

Előbb venném meg Dybalát 25-ért. Belőle még lehet valami, Falcaonak meg már csak lejjebb van innen. Persze ha lehet lejjebb annál amit idén művel.

babo0410 2015.03.22. 13:02:43

A fiatalok ok, de Falcao NEM KELL! Helyette hozzuk el a két fiatalunkat és vegyük meg Dybala-t. Sokkal jobban járnánk, mint egy 29 éves kiégett valakivel. Nem hinném, hogy ilyen igazolásokkal nyerhetnénk BL-t. Olyan játékosokkal ugyanis nem lehet, akiknek már jó ideje nem megy. Jó példa volt erre Torres a Milannál. Én nagyon nem örülnék Falcaonak, pláne, hogy ha bele is menne a fizetése csökkentésébe, akkor is vagy 5-6 milliót biztos kérne. Akkor meg sokkal inkább Dybala, aki nem lenne olcsóbb, mint ő, de kevesebbet is keresne, és legalább fiatal tehetség, lehet még belőle valaki, de Falcaoból már túl nagy erősítés nem. Ráadásul drágán rövid távra érkezne.

m.martin91 2015.03.22. 13:09:16

Én sem támogatom Falcao leigazolását, semmilyen formában, szerintem befejezte pályafutását a legmagasabb szinteken. Nincs már értelme ezeknek a nagy nevű, nagy fizetésű, kiégett játékosok leigazolásának, inkább ambiciózus fiatalokkal kell próbálkozni. Persze vannak kivételek, Tevez is valami ilyesmi.
A Monaco-nál amellett, hogy elfogyott a pénz nagy része, valószínűleg tudatosan próbálnak beépíteni fiatal játékosokat, s a jelek szerint ezt elég jól csinálják. Nem tudom, hogy a Juventus tudna-e hozni tőlük játékosokat a számunkra megfelelő áron, de meg lehet próbálni. Martial egyébként kifejezetten jó benyomást keltett az Arsenal ellen. És még nincs 20 éves.

Apuleius 2015.03.22. 13:18:48

@m.martin91: Én nem vagyok meggyőződve arról, hogy Falcao befejezte a legmagasabb szinteken, azonban, mivel egy már 29 éves játékosról van szó, én is csak abban az esetben tartanám jó ötletnek, ha zsebpénzért megszerezhető volna, s nálunk töredék fizetésért próbálna magához térni. A Monaco szabadulni akar majd tőle, mert a 12 milliós fizetés elég komoly sarc számukra. Egyetértek, én is inkább ambiciózus és valóban tehetséges, a legmagasabb szintekre is potenciálisan felnőni képes fiatalokban keresném a hosszútávú megoldást. Tévez szerintem más tészta volt, ő soha nem járt falcaói mélységekben, s a City-nél valóban nem játszott ugyanazon a szinten, mint előtte a MU-nál, vagy azóta nálunk, de borítékolható volt, hogy hatalmasat fogunk vele (legalábbis nekem nem voltak kétségeim).

Nem ismerem pontosan a Monaco anyagi helyzetét, de nem tartom valószínűnek, hogy a tehetséges fiatalok, akik idén a nyolcaddöntőig vitték a csapatot, a Juventus számára is reálisan mozdíthatóak lennének. Kondogbiát jó játékosnak tartom, már Spanyolországban is annak tűnt, a többieket kevésbé ismerem.

m.martin91 2015.03.22. 13:58:32

@Apuleius: A Monaco játékosaival kapcsolatban sajnos nekem is ez a véleményem. Ha el is adják egy részüket, azokat nagyon magas áron, a kőgazdag elitnek fogják eladni, a Juventus-nak nem lesz pénze ezekre a futballistákra. Inkább az történhet meg, hogy azoktól a pénzes csapatoktól hozunk oda már nem kellő játékost, akik éppen egy monacói fiatallal vagy egy másik csapattól érkező fiatallal kívánják pótolni a már nem kellő játékost. Gondolok itt például egy Kurzawa-Kolarov cserére.

Barolo 2015.03.22. 15:55:10

@m.martin91: Igen, ez kb. a reális.
Én amúgy látok minimális esélyr Falcao érkezésére.... pl. Tevez idén nyáron hazamegy, Cavani nem jön (mert megnyerik idén a Bl-t :)), akkor lehet ez neki egy jelentős fizetés csökkentéssel egy mentőöv. Persze elég kockázatos lenne (kicsit jobban mint Tevez volt). Forza Juventus!

Rivendell 2015.03.22. 16:10:00

@Barolo: Falcao-t baromság lenne elhozni,horror ár és fizu,cserébe lenne benne max 3-4 év,bár részemről ő már most sem a régi és soha nem is lesz az fix...sérülés neki totálisan betett

Rivendell 2015.03.22. 16:11:32

Tevez azért a City-ben is asszem nagy szezont futott 1ső évében

Hogrin 2015.03.22. 18:51:38

Falcao-t csak akkor szabad elhozni ha viszonylag olcsón adják és a fizetési igényéből is visszavesz, de tekintve az értékelhetetlen szezonját erre van is esély. Viszont amiről még nem esett szó itt és szerintem fontos, hogy Falcao leigazolása azért elég komoly marketing értékkel bírna. Ő az a név aki vonzza a szurkolókat pláne a dél-amerikaiakat, ha esetleg nyitni akarunk arrafelé akkor ez jó húzás lehet. Ráadásul vele azért mezeket is lehetne eladni bőven, egy szép új Adidas mez, három csillaggal, (esetleg egy ezüst csillaggal :) ) és egy Falcao felirattal azért fogyna rendesen. Szóval Falcaoval azért pénzt is lehet keresni, nem csak viszi, ráadásul ha a kisebb elvárások és nyugodtabb körülmények mellett még formába is tudna lendülni akkor duplán megérte!

Drughi Di Bianconeri 2015.03.22. 19:15:13

Falcao mostanra úgy tűnik: teljesen kiégett.
Nagy szerepet játszott ebben a horror-sérülése is, illetve az is,hogy aláírt -még ha csak kölcsönben is- oda,ahol Rooney - RvP duó van előre, és mindkettő előtte van: Shrek ikonikus, angol stb. RvP meg holland,mint Gál Lajcsi...

Igazából Falcao-t szerintem leginkább a pénz motiválta mindig is: leigazolt 2 egészen elképesztő Atletico-s szezon után egy Monacohoz,ahelyett,hogy BL-ben is megmutatta volna végre magát,aztán továbblépett a MU-hoz,ismeretlen terepre, de ismét BL nélkül. Az Atleticoban Istenség lehetne, mert legalább 1 szinttel jobb,legalábbis tehetségesebb,mint D.Costa és Mandzukic - bár Cholo taktikájába ezek a barbár,hentesek jobban illeszkednek.

Mindig is kissé túlértékeltnek tartottam egyébként,pont emiatt,mert a legnagyobb szinten nem derült ki,hogy mit tud,a VB-re meg ugye sérülés miatt nem utazhatott szegény.
A portugál,meg a spanyol bajnokságban + az EL-ben nagy vagány, de máshol/más szinten nem biztos.

Ez már nem fog kiderülni,ugyanis öregszik (+ugye eleve állítólag 2 évvel idősebb,mint amennyi) , és ilyen formánkívüli , súlyos sérülésekkel megpecsételt játékost egyetlen épelméjű klubvezető/sportigazgató nem fog bevállalni akkora pénzért,mint amennyibe kerülne Ő.
Bármennyire is leépült,kizártnak tartom,hogy 40-45 M alatt mozdítható lenne, de még kölcsönvenni sem éri meg évi 12 M-ért (!),kivéve a MU-nak,akiknél a wc-t is pénzzel öblítik. :D

Egyébiránt jómagam Cavanit mindig is többre tartottam: mindkettejük fénykorában (Falcao - Atletico, Cavani - Napoli) nagyjából hasonlóan eredményesek voltak,de nekem Cavani volt a szimpibb,a hatalmas mezőnymunkájával, meg kb. a legjobban védekező csatár manapság is, továbbá alázatosabb játékos is. Falcao talán valamivel pengésebb,viszont azért Ő sem egy Ronaldinho,úh. elhanyagolható ez a +skillje,ahhoz képest,hogy soha nem láttam védekezni,vagy hátrafelé futni :D

A megoldás: vegyük meg Cavanit :D

Rivendell 2015.03.22. 19:31:49

@Drughi Di Bianconeri: hát...akkor már Ibra ingyé,vagy nagyon olcsón..:DDD Cavanit én nem tartom klasszisnak,Olaszban jó volt,de amúgy mindig vannak előtte jobbak...PSG-Ibra..Uruk-Suarez és ő is 55-60m + magas fizu,akkor maradjunk 2 extra tehetség leigazolásánál Cavani árán és fizuján

Falcao szerintem jobb játékos volt a sebessége miatt,de annak már lőttek és az MU-ban végleg hazavágták.

ha megnézzük mennyibe van CAvani mondjuk 5 évre számolva,akkor jobb 1 Kondogbia-Dybala páros,akikkel 2 posztot is megoldanánk+ 1 Berardi és akkor ha már Asat annyira balon akarják Evra mellett,akkor Kondogbia miatt maradhat is balon,cserébe a jobb támadóbb felfogású lenne + 1 jobb csatár szekciónk lenne jövőre....55m+ 5x8m-s éves fizu,valszeg ennyibe simán lenne Cavani

Drughi Di Bianconeri 2015.03.22. 19:45:13

@Rivendell: Nyilván csak félig-meddig poénnak szántam.
Cavanit,vagy hasonló szintű játékost mi a büdös életben nem fogunk leigazolni.
Nézd már vissza a Marrotta-Agnelli éra igazolásait: minden átigazolási ablakban a 0-s mercato volt a cél. Ebbe nem fér bele egy 60 miliós csatár szerződtetése.
SENKIT nem fogunk igazolni a Zaza-Berardi-Pereyra-Rugani 4esen kívül,max vmi tényleges squad playert az Atalantából (mert,hogy Pereyra meg Zaza amúgy BL-szintű klasszis játékosok :D ).

Ízlések és pofonok, nekem jobban bejött Cavani a mentalitása miatt.
Hogy Falcao gyorsabb e ? - Ezt nem tudhatjuk,jómagam azért kételkedem ebben, mert Cavani egy vegytiszta kontracsapatban volt gólkirály (és nem úgy,hogy a 16osnál állva vakarászta a tökét,hanem box-to-box csatár módjára).

Falcao talán valamivel labdaügyesebb,ezért lehet,hogy kicsiben gyorsabb.

Kondogbia mi a f@sznak kéne ide ?! még egy védekező középpályás,holott kreatív ember kéne. Az egyetlen kreatív játékosunk Tevez + Pogba (de Ő most 2 hónapig off).
Legalább 30-40 M-ba kerülne, annyit nem ér, és nem akarok még egy védekező embert középre. Esetleg,ha Pogba itt maradását megszilárdítjuk vele,mivel spanok és társak középen a válogatottban...de nem valószínű,hogy amiatt tovább maradna Pogba.

Más kérdés,ha Vidal-t eladjuk,ami nagyon is valószerű,bár mostani állapotában maximum 25-30 M-t kaphatnánk érte,hol van az a tavalyi állítólagos 60-tól...

Én abban az esetben is máshogy/mással pótolnám Arturot.

JuveWinC 2015.03.22. 20:08:57

Szerintem Tevezhez hasonlóan Falcao is beválhatna nálunk. Ő is klasszis és ki lehetne kukázni; persze max egy 20-ast adnék érte és jelentősen le kéne adnia a fizetési igényeiből (de ha jön, úgyis előbb kölcsönben jönne :D )
Azt hiszem nem kell bemutatni: a Portoban 87 meccsen 72 gól, 18 gólpassz, az Atleticoban 90 meccsen 70 gól. Mindkét csapatnak szinte egymaga nyerte meg az EL-t 18 és 12 góljával egymás utáni szezonokban! Tény h a BL-ben még nem sokat mutatott (azért a Portoval játszott egy szezont és 4 góljából betalált az Atleticonak és az Arsenalnak is), de ezelőtt Tevez sem tündökölt még ott. A Monacoba szerződéssel sajnos valóban inkább a pénz után ment, de sérüléséig ott is lőtte a gólokat. A MU aztán vakvágány.. de még mindig csak 29 éves, áron alul el lehet hozni, ez Marotta specialitása :D

babo0410 2015.03.23. 00:08:00

@JuveWinC: Pont ugyanazt látom nálla, mint Torresnél. Mindkettejüknek a sérülés nagyon betett. Én már nem igazolnám le pláne, hogy 29 éves. Ennyiből, mint amennyibe ő fájna nekünk (fizetés + vételi ár), fiatalabbat is találnánk nála bőven. Pl. akkor már jöjjön Dybala. Fiatalabb, és a kockázat kb. semmivel se lenne nagyobb. Akkor már nem megérné inkább egy fiatal tehetséggel kockáztatni?

JuveWinC 2015.03.23. 02:00:21

Én meg semmi extrát nem látok Dybalában. Lőtt 12 gólt a Serie A-ban.. ennyit tud eddig felmutatni egy Palermoban. Szerintem Zamparini futtatja csak fel ennyire... nála minden vmit mutató csatára 40 millió (Amauri, Abel Hernandez..)

babo0410 2015.03.23. 02:39:02

@JuveWinC: Pont ugyanolyan, ha nem jobb statokkal bír, mint Cavani anno a palermoban, mikor a Napoli lecsapott rá. Rá is sokan ezt mondták, aztán tudjuk mi lett belőle. Szerintem ha a fél világ őt akarja, olyan rossz nem lehet. Pl. anno Amaurit egyedül mi voltunk oly bolondok, hogy leigazoltuk. Senki másnak nem kellett.

Juventus 2015.03.23. 09:07:29

@JuveWinC: +1 Dybala jelenleg egy túlsztárolt fiúcska aki sehol sem 40 millát.Százszor inkább Falcao,új környezet és Tevez kettő lehetne belőle.Fizetést harmadolni és elhozni kölcsönbe :-D

Rivendell 2015.03.23. 09:36:30

Falcao már a múlt,konkrétan jelene sincs és fiatalabb se lesz már...ja amúgy azt se tudni,hogy 29 vagy 31. hol érné meg nekünk akár 40-et is kiadni érte,bár valszeg még annyiért se sikerülne elhozni.

Akkor már megfűzném Agüerot,hogy kezdjen el kicsapongó életet élni és egyéb cselekedeteket csinálni,hátha elzavarják viszonylag nyomottabb áron...45m körül

Devilke Balla 2015.03.23. 10:43:09

@Rivendell: "Akkor már megfűzném Agüerot,hogy kezdjen el kicsapongó életet élni és egyéb cselekedeteket csinálni,hátha elzavarják viszonylag nyomottabb áron...45m körül"

twitter.com/GeniusFootball/status/578305175246368768?s=07 :D :D aguero nem jon :D

Il Principino 2015.03.23. 10:56:22

Falcao akármilyen is nekünk simán jó lenne!Jó csatár még mindig,nem hinném,hogy elfelejtett focizni!Csak a hollandus egy kókler,azzal a kerettel a top 4 alig lesz meg neki...Tévezt is sokan leírták már,a Tigrisnek is csak egy "család"kell,aki bízik benne!Talán már belátta,hogy a pénz nem minden(lejjebb ad az igényeiből,ha akar még valamit nyerni),az ügynökét a helyében meg kirúgnám a véreresbe...
Az olasz liga szerintem feküdne neki!

Rivendell 2015.03.23. 14:30:46

@kg19850508: vegyük figyelembe,hogy Tevez esetében olyan óriási befektetést nem kellett eszközölni.Falcao brutális áron lenne,csillagászati fizuért,mert 7-8m-t tuti kérne csökkentett verziónál is

Rivendell 2015.03.23. 14:31:55

@Devilke Balla: tehát véletlenül se szeretne BL-t nyerni:D

Devilke Balla 2015.03.23. 16:22:26

@Rivendell: én a helyében alapbol nem egy citybe mentem volna,de hát o tudja. :)volt egy ilyen kijelentése,hogy addig nem megy el a citytol még nem nyerik meg a bl-t,aztán ahogy kiestek,csinálták meg ezt a trollkodást. De hát o tudja,ha jol érzi magát ott,felolem maradhat,bár én is orulnék ha itt játszana.

Roli984 2015.03.23. 16:47:31

Szerintem nem tehetjük meg, hogy kiöregedő játékosra 10 millió fölötti összeget költsünk. Ha veszünk egy fiatal játékost, akkor az ha nem válik be el lehet adni, de egy 30 éves játékos magas fizetéssel már nem kell senkinek. Max akkor jön, ha Tevez a nyáron távozik.

Il Principino 2015.03.24. 12:18:55

@Rivendell: Szép lassan nekünk is közelítenünk kell a nagy klubok fizetéseihez,de ez csak kiugró bl szerepléssel,vagy folyamatos bl 8-al,majd a talán ezzel járó zsírosabb szponzori szerződéssel érhető el!Szerintem válaszút elé érkezett a Tigris,ha pénz akkor irány arábia,ha címek,akkor Juve az egyik opció+folyamatos bl szerepléssel jár,de ez áldozattal is jár!Írkálnak Liverpool-Chelsea opcióról,de Costa mögött másodhegedűsnek lenni...,vagy megint kihagyni a bl-t,ha a Poolban kötne ki,bár már ezt megszokhattuk nála!Egy 2 csatárral felálló csapatban könnyen kezdő lehet,persze minden "csak"pénz kérdése,szerintem beválna,mozgékony+jól fejel,Tévez is engedett a fizuigényéből,hátha ő is fog:)A Juve az a csapat,ahol meg lehet újulni,neveket kár is sorolnom:)Én nem leszek szomorú,ha ő jön,vagy mondjuk Dybala:)

Rivendell 2015.03.24. 14:46:27

@kg19850508: persze,csak Falcaok esetében nem csak fizu lenne nagy ugrás,de még az ár is....1x-re a 2 nem fog most még menni,pláne hogy kéne 3posztra is igazolni a nyáron

Il Principino 2015.03.24. 22:33:34

@Rivendell: Jelenlegi formája alapján kb annyiba fájna,mint Dybala kb 25m...a fizuja lehet magasabb..

Rivendell 2015.03.25. 03:02:49

@kg19850508: szerinted ránézésre/szerintem se érhetne többet/ csak hát ugye teljesen más összegekről hallani a hírekben manapság is

Il Principino 2015.03.25. 08:42:10

@Rivendell: Meglátjuk mi sül ki belőle,mert Marotta mindig a kedvezőbb"opciót" választja,én nem lennék elkeseredve,ha ő érkezne,vagy esetleg Dybala..
Gio/Matri helyére valaki érkezni fog,lehet,hogy épp Zaza!A 3 srác közül lesz egyik a befutó szerintem és abból is a legolcsóbb,bár Morata érkezése annyiért nagyon meglepett anno:)

MDaniel98 2015.03.26. 09:32:44

Falcao nélkül úgy gondolom tudnánk boldogulni, gigafizetése van, és a Monaco valószínűleg még ilyen pocsék szezon után is csak 30-35 milliótól kezdene el érdemben tárgyalni bárkivel is, a 60 misis vételárból kétlem, hogy olyan sokat szeretnének bukni. Nem a mi pénztárcánknak találták ki őt, és abban sem vagyok teljesen biztos, hogy egy komoly sérülés után a formáját nem találó 29 éves csatárban kellene a jövőt látnunk.
Martial tényleg tehetséges, de nem gondolom, hogy jelen pillanatban Juventus szintű labdarúgó lenne, neki még nagyon sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy komolyabb csapatoknál érdemben felmerüljön a neve, amire a Monaco jelenleg ideális terep. Jobban jár, ha inkább még pár évig ottmarad. Az is kérdéses lenne, hogy nálunk mennyit játszana, mert nem nagyon szeretjük játszatni a fiatalokat, úgy látom(Coman).
Kondogbia esete ettől már érdekesebb, a kérdés az, hogy szükségünk van-e még egy védekező típusú középpályásra, mert ebből a típusból már Dunát lehet rekeszteni nálunk...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása