Allegri: "Nem aggódom a Juventus teljesítménye miatt"

Allegri Massimiliano_palya mellett uvolt.JPGA Juventus hét közben kiábrándító hazai vereséget szenvedett a Fiorentina együttesétől az Olasz Kupa elődöntőjében, azonban keseregni nincs idő, hiszen hétfőn már a Sassuolo ellen növelheti tovább bajnoki előnyét a csapat, azt követően, hogy a leginkább Radja Nainggolan brutális belépőjéről és Federico Mattiello csúnya sérüléséről emlékezetes találkozón, az AS Roma újabb döntetlennel intett búcsút a bajnoki címtől.

"Nem aggódom." - nyilatkozta Massimiliano Allegri a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. "A kapott góljaink olyan hibákból születtek, amelyeket ki kell elemeznünk, fel kell ismernünk, hogy a jövőben ne essenek meg többet. Javítanunk kell ezeken a dolgokon, azonban még csak március közepén járunk, s három sorozatban is versenyben vagyunk.

Kielemeztük a Fiorentina elleni találkozót. Ha lehetőségem volna rá, újra ugyanazokat a döntéseket hoznám. Négy vagy öt lehetőségünk is volt, hogy betaláljunk, míg az utolsó öt percig a Fiorentina alig jött ki a saját térfeléről.

Nem szabad teljesen leírnunk a csapat teljesítményét. El kell kerülünk ezeket a hibákat az állított helyzeteknél és a kontratámadásoknál."

Allegri túlzásnak véli a negatív hangulatot, amelyet a Juventus legutóbbi teljesítménye eredményezett a szurkolók és az olasz sajtó körében.

"Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy ez a keret zsinórban háromszor is megnyerte a Scudettót. Az emberek már garantáltnak kezelik a negyediket, azonban nagyon kevés csapatnak sikerült ezt elérnie. Úgy érzem, hogy a lelkesedés alábbhagyott körülöttünk.

Elképzelhetetlen lett volna hogy már februárban bebiztosítsuk a bajnoki címet. Az ilyen dolgokhoz időre van szükség, s az embereknek a pozitívumokat is látniuk kellene a negatívumok mellett.

Hétfőn nehéz mérkőzés vár ránk a Sassuolo ellen. A média majd pellengérre állít bennünket, ha nem győzünk? Én inkább két lábbal a földön maradok.

Tudom, hogy nehéz dolog a Sassuolóval szembenézni, hiszen az előző szezonban ez az állásomba került a Milannál. Komoly minőséggel rendelkeznek, s az a három támadó félelmetes, amikor az üres területre törnek be.

A közelmúltban túl sok gólt kaptunk, s javulnunk kell ezekben a helyzetekben, azonban a teljesítményünk egyáltalán nem tűnt olyan borzasztónak. Az én feladatom, hogy változtassak néhány poszton."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr477251681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovaentat besök 2015.03.08. 21:19:55

Inkább arra figyelj, hogy ne törjenek bokák az edzésen!

Barolo 2015.03.09. 00:33:02

Szerintem igaza van azzal kapcsolatba, hogy a bajnoki címet a többség kötelezőnek veszi, és ez még akkor sem kellene, hogy egyértelmű legyen, ha ténylegesen a Juvénak a legerősebb a kerete jelenleg. A lelkesedés hiánya is részben ennek köszönhető (mármint a szurkolói jóllakottság), illetve annak, hogy Conte 'fanatikus/szenvedélyes' személyisége sokkal jobban szerethető, és ezért (is) nehéz az ő öröksége. Én is lelkesebb voltam Conte alatt, de ha reálisan nézem akkor az eredmények és a játék alapján jelenleg Allegrit egyáltalán nem gondolom rosszabb edzőnek mint Contét. Nyilván sok múlik a következő két hónap eredményein persze ebből a szempontból is. Forza Juventus!

vizi8 2015.03.09. 08:27:47

Én az első gólt tenném Allegri nyakába. Szögletnél miért Padoin az utolsó ember. Nem védő és nem robbanékony, ez taktikai hiba volt a részéről.

venember83 2015.03.09. 08:34:00

@vizi8: viszont szögletnél sincs igazán haszna elöl, mivel nem felel jól, nem lő jól.

DegerFaCan 2015.03.09. 08:42:24

Én egy kicsit aggódom azért Maxi :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása