Allegri: „Túl sok pontot hullajtottunk el”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató_1.jpgA Juventus mai bajnoki mérkőzését megelőzően Massimiliano Allegri arról beszélt szokásos sajtótájékoztatóján, hogy csapatának ismét formába kell lendülnie a bajnokságban.

Az Öreg Hölgy az Atalanta csapatát fogadja Torinóban ma este, majd pár nap múlva a Borussia Dortmund lesz az olasz bajnokcsapat ellenfele, azonban a tréner tisztában van a bajnoki mérkőzés fontosságával, játékosai figyelmét az Atalanta elleni mérkőzésre kívánja koncentrálni.

„A péntek esti mérkőzésre való felkészülés során nem hagyhatjuk figyelmen kívül, mennyire fontos is a pénteken megszerezhető három pont.” - nyilatkozta Massimiliano Allegri az újságíróknak a bajnoki előtti szokásos sajtótájékoztatón.

„Véleményem szerint jelenleg elvesztettük szem elől az idei célunkat, az idei év egyik célkitűzését. Úgy tűnik, mintha a bajnokságot már bezsebeltük volna, mintha már senki sem előzhetne meg.

Véleményem szerint a számok másról tanúskodnak. Tény, hogy megelőzzük az AS Roma együttesét néhány ponttal, ám még számos mérkőzést kell lejátszanunk a bajnokság végéig, és fontos, hogy mindig csak az illető következő mérkőzésre koncentráljunk.

Péntek este az Atalanta lesz az ellenfél, és arra kell koncentrálnunk, hogy megszerezzük a bajnokság szempontjából fontos három pontot. Aztán előkészítjük a keddi fontos Bajnokok Ligája meccset, amelyen a Borussia Dortmund ellen lépünk pályára.

Ezekből kiindulva azt mondhatom, hogy véleményem szerint túl sok pontot veszítettünk a szezon során Vasárnap a Cesena ellen jó mérkőzést játszottunk, és véleményem szerint mindenki látta, mi történt: két pontot elhullajtottunk.

Elismerés illeti a Cesena csapatát, jól játszottak, azt tették, ami módjukban állt, és amit tenniük kellett, mi azonban képtelenek voltunk megszerezni a nagyon fontos győzelmet.

Azonban a győzelem esetén sem változott volna semmi a bajnokság végkimenetelének tekintetében, mivel a kilenc pontos előny sem tekinthető garanciának a bajnoki címre.

Mindkét lábbal a földön kell állnunk, dolgoznunk kell, egyszerre csak a következő meccsre összpontosítani, és lehetőleg minél több pontot begyűjteni.

Az Atalanta ellen azok fognak pályára lépni, akik az edzésen a legjobb teljesítményt nyújtják. Számomra ismeretlen a rotáció kifejezés.

Az fog péntek este pályára lépni, aki a legjobb fizikai és pszichikai állapotban van az Atalanta elleni küzdelemre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr167190859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2015.02.20. 10:21:13

"Véleményem szerint jelenleg elvesztettük szem elől az idei célunkat"

Kicsit rossz szájízzel olvasom ezt, mert nekem ebből az jön le, hogy a cél a bajnokság és pont. Egyébként szerintem nem állunk rosszul, a BL-ben kéne végre mutatni valamit.

Il Principino 2015.02.20. 10:36:10

Nyerni kell ma,kell az önbizalom keddre!Na meg a megnyugtató 7 pont különbség a romákkal!Talán megint pontot hullajtanak:)Kár,hogy csak a meccs végére érek haza...

pedronegroo 2015.02.20. 11:11:39

Kár a sok elhullajtott pontért de szerencsére a romák eddig nem tudtak ránk ijeszteni.
Idén lehet félgőzzel is meg lesz a scudetto, de ez nem igazán jó senkinek....

venember83 2015.02.20. 11:36:52

@Lord Viktor: hadd jegyezzem meg, hogy véleményem szerint az angol cikk is ezt sugallta.

Apuleius 2015.02.20. 12:03:14

@Lord Viktor: @venember83: Szerintem ezzel Allegri egyáltalán nem azt akarja mondani, hogy a bajnokság az elsődleges célunk. A teljes szövegkörnyezetet látva inkább valami olyasmit jelent a szófordulat, hogy a bajnokságban túlzottan nyeregben érzi magát a csapat, s nem koncentrál eléggé (ezért jött a Cesena elleni botlás is). Lásd a következő mondatot.

danimester1 2015.02.20. 13:08:55

Ezt talán a játékosokkal is meg kellene értetnie és igenis ki kell préselni belőlük a maximumot.Ez a feladata nem pedig a szépen csengő ígéretek és nyilatkozatok.Neki is felkészültebbnek kell lennie taktikailag,mentálisan és végre nem a sajtó nyomása miatt játszatni Pirlot.Erre csak azért gondolok,mert ha nem tenné tuti cikkeznének róla hogy problémája van Andival.Szerintem nem kivitelezhetetlen és megoldhatatlan feladat a ma esti meccs,tisztes profi hozzáállással a Bvb sem legyőzhetetlen.Ezeknek a srácoknak tisztábban kell lenniük az értékükkel és meg kell tudni értetni velük,hogy küzdeni kell a céljaink eléréséért.Ha ezeket a dolgokat megcsinálja lényegesen megnőnek az esélyeink minden fronton.Mint mondja is valóban nem sok a 7 pont,de tényleg sokat elhullajtottunk és ezek a pontok szerintem mentálisan a mi malmunkra hajtották volna a vizet,igaz szerintem így is.Mindegy,ez már történelem,végre szeretném látni,hogy valóban tanultak a hibáikból amit előszeretettel hangsúlyoznak mindig csak apró bibi,hogy az ellenkezőjét láttuk.Forza!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása