Conte lemondását hozhatja a hétfői válságértekezlet

conte_antonio_valogatott.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint Antonio Conte holnap találkozik az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnökével, Carlo Tavecchióval, s a válságértekezleten szóba kerül a válogatottat irányító szakember esetleges lemondása is.

Az elmúlt napok során az olasz napilapok állandó témája volt a hír, miszerint Conte rendkívül mérges a klubok és a szövetség közti együttműködés hiánya miatt. A Juventus egykori mestere hétfő délután négyszemközti egyeztetéseket tart majd Tavecchióval Rómában a kialakult helyzetről.

A Corriere dello Sport állítása szerint könnyen előfordulhat, hogy Conte idő előtt bedobja a törölközőt, s beadja lemondását, másra átruházva a stafétabotot a 2016-os Európa-bajnokság előtt.

A legutóbbi nézeteltérést a februárra tervezett válogatott összetartás robbantotta ki, amelyet végül törölni kellett, mivel a Juventus és az AS Roma nem engedte el játékosait.

A héten nyilvánosságra hozták a 2015-16-os szezon menetrendjét, amely szerint a bajnokság a szokásosnál némileg előbb, május 15-én zárul majd, azonban az Olasz Kupa döntőjére csak ezt követően kerül sor.

A válogatottnál kialakult feszült helyzet mellett egyre erősödnek azok a pletykák, amelyek arról szólnak, hogy a következő szezonban Conte veheti át az egyre mélyebbre süllyedő AC Milan vezetését, de a Paris Saint-Germain és több angliai együttes érdeklődése is egyre erősödik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr97152561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnaratti10 2015.02.08. 18:54:20

Hát ha Conte a Milánhoz megy akkor nem tudom azt meg lehet e bocsátani neki.
Én személy szerint nem fogom.
Ezt nézzétek el nekem.
Ha Olaszországban bárhova igazol az számomra elfogadhatatlan.

molnaratti10 2015.02.08. 18:55:08

@molnaratti10: illetve ha hazajön akkor még oké,bár nem tudom az jòt tenne e a csapatnak.

mozambo 2015.02.08. 19:30:04

Nemhiszem hogy visszajönne a Juvéhoz hiszen semmi sem változott, de abban egyetértek, hogy nem lenne túl szimpatikus húzás tőle ha leülne a milán padjára

Tony. 2015.02.08. 19:56:03

Számomra már az is elég visszataszító lenne, ha egyáltalán otthagyná a válogatottat.
Nyáron inkább a vezetőséget tettem felelőssé, de ha Conte valóban olyan, hogy 1-1 szembejövő probléma után fogja magát és csak úgy távozik valahonnan, akkor nem lenne más, mint valóban egy fürdős.
Remélem ez csak a sajtó kreálmánya és csak megvitatja a kérdést, de tovább nem megy.

A Milan padjára nem tudom minek ülne le. Ott aztán még kevésbé bontakozhatna ki, mint a Juventusnál.

Mondjuk pl. a PSG élén el tudom képzelni nyártól.

Lord Viktor 2015.02.08. 20:07:38

Előttem is elásná magát, ha a nyáron leülne valamelyik milánói padra. Egész más kontextusba helyezné a tőlünk való távozását, meg aztán... aki hithű Juventino, az nem tesz ilyet, már csak ezért is egész más megvilágításba kerülne a jelleme.
Egyébként kicsit ciki, hogy pont mi nem engedtük el a játékosainkat, de azért Conte is tudhatná, hogy működik ez, állt már ő a barikád másik oldalán. Szóval szerintem műbalhé.

venember83 2015.02.08. 20:09:29

Remélem, nem futamodik meg. Ha már elvállalta, akkor végig kell csinálni, eredménytől függetlenül. EB után meg mehet, ahova akar, akár Milánó vörös-fekete felére is.

Csak Csucsu 2015.02.08. 20:20:08

Attól tartok, hogy a mester túl korán fogadta el a szöv kapitány posztot. Nincsenek edzések nincsenek meccsek, szerintem rohadtul unatkozik és nem tudja mit csináljon. Valószínű már megbánta pláne ahogy látja a Juve meccseket és nem nagyon hiányolják őt.. Nem fog Olaszországba padra ülni, ha meg igen akkor önmagát csapta be azzal, hogy eljött a Juvetol mert nem kapott erősítést utána pedig elmegy egy gyengébb csapatba. Aminek itt realitása van az a PsG vagy kacsa a cikk

west30 2015.02.08. 20:23:19

De most ezt vajon komolyan gondolta hogy el fogják engedni a klubcsapatok a játékosaikat ilyen baromságokra?vagy csak ürügyet keres mert az új helyen sem annyira finom a koszt...

pataska 2015.02.08. 21:10:24

Ez a conte olyan mint egy gyerek,ha valami nem tetszik neki egyből hisztizik meg fenyegetőzik,hogy lemond!!Azt hiszi azért mert nyert két címet már ő az évezred edzője!Ha idén megnyerjük a bajnokságot nélküle,majd akkor elgondolkodik ,hogy kinek van kire szűksége!!

babo0410 2015.02.08. 23:55:11

Mondjuk ez érdekes lenne. Egyébként nem tudom hol olvastam a teóriát, de már azt találgatták, hogy azért kellet lemondania, mert követelődzött nálunk is. Bizonyos mértékig érthető, hogy posztokra kér játékosokat, meg elmondja kiket tudna elképzelni, de mikor közlik vele, hogy jelenleg nincs pénz XYZ-re, és nekiáll hisztizni, akkor teljesen jogos, hogy elválnak. Már ha igaz a teóriából bármi is. De szerintem, ha nem akarja magát még jobban elásni, akkor most nem fog lemondani.

Gannicuss 2015.02.09. 00:19:58

Remélem nem mond le, illetve nem is jut eszébe a Milánhoz menni. Baromi nagy blama lenne és ahogy a válogatottban ott sem tudna csodát tenni. Sokat rontana saját értékén...

Shyr Kahn 2015.02.09. 00:49:36

Marcello Lippi 1999-ben az Inter kispadjára ült le, közvetlen azután, hogy 3-szor játszott BL döntőt a Juvéval és mégsem csalódott benne senki sem. Conte, ha leül a Milan kispadjára, nem értem miért lenne ez csalódás tárgya?

Egyébként nem fogja megtenni. Szvsz külföldre megy, ha felmond a válogatottnál.

BTW jól csinálja. Ha valami feltételt nem teljesítenek, akkor fel kell mondani. Ha mindenki ilyen tökös lenne, akkor nem itt tartana a világ, hiszen a nem túl barátságos munkáltatóknak is fel kellene kötniük a gatyát, hogy ne menjenek tönkre és barátságosabb feltételeket biztosítsanak a munkavállalóiknak.

rockitbaby 2015.02.09. 07:41:10

@Shyr Kahn: Lippi nem volt játékosként Juve legenda. Conte ezer szállal kötődik/ött a Juventus-hoz, és ha elvállalná az AC Milan vezetőedzői posztját, akkor azzal nem feltétlenül magával a csapattal ásná el magát a szurkolóknál. Ha csak valamennyire is igaz, hogy az erősítések hiánya miatt lép lepett le, majd egy év elteltével leül annak a Milan-nak a padjára, ahol még ennyi erősítést sem kaphat, az az egész szakításunk alapjait kérdőjelezi meg. Na meg a jellemét. Szerinted mennyire építi a renoméját, hogy az első elébe állítot akadálytól meghátrál?

Ha igaz, hogy azért akar felállni, mert a két bajnokesélyes csapat a scudetto harc jelen pillanatában legfontosabb pillanatában nem engedi el játékosait egy alapvetően felesleges hercehurcára, akkor ez nem több, mint egy kifogás. Valamint ahogy már mások is leírták, volt ő a másik oldalon is, tudni kell, vagyis kellett, amit kér, nem fogják a csapatok teljesíteni.

pedronegroo 2015.02.09. 08:20:17

Remélem Conte megy a Milan-hoz és jó leszopat minket is, aztán majd lehet Conte-t szídni!!! Sokan elfelejtik hogy miket köszönhet neki a Juventus. A válogatottat is nyugodtan ott hagyhatja hívják vissza Prandelli-t vagy keressék meg Del Neri-t meg a hasonló olasz középszer edzőket akik nem tudnak és nem is akarnak változtatni az olasz focin, nyílván erre van igény és nem Conte-ra....

devil-z 2015.02.09. 09:54:19

Én egyáltalán nem neheztelnék Contéra ha a Milánban kötne ki. Mintha azt olvastam volna, hogy elképzelhető, hogy megveszik a klubot és dőlni fog a pénz a csapatba. Akkor Conte a saját ízlése szerint alakíthatná a csapatot, ez az amire mindig is vágyott. Ha megkapja a kellő beleszólást a dolgokba akkor biztosra veszem, hogy hosszú évekig elkötelezi magát.

Nekem tetszik a tökössége, ha más leszarja az ő igényeit akkor ő minek erőlködjön? évekig türelmes volt a Juventusnál. Az egész olasz focira ráférne a tökösség, puha pöcsként még lejjebb süllyed a színvonal.

Hoods. 2015.02.09. 09:58:49

@pedronegroo: +1 Conte amilyen jo edzo kihivas lenne egy olasz kozepcsapatot ujra az egekbe emelni. A liganak se tenne rosszat ha a Milan ujra bajnokeselyes csapat lenne..

harciretek 2015.02.09. 10:06:26

Nálam nem áll meg az az érvelés, hogy ha nálunk nem erősíthette meg a keretet a kedve szerint, akkor miért menne a Milanhoz?! Nálunk az előrelépéshez egyértelműen kellett volna pár játékos. A jelenlegi kerettel maximum tartani lehet az előző 3 év szintjét: Olaszországon belül megnyerhetünk mindent, de a BL-ben még a csoportból való továbbjutás sem biztos. A Milannal teljesen más a helyzet, kb. ugyanazon a szinten vannak, mint mi Conte előtt. Conte gatyába tudná rázni az ott lévő játékosokat (akik olasz szinten azért többre hivatottak a 10-11. helynél) és egy új szezonban minimum olasz bajnoki 3. helyre esélyes csapatot tudna építeni. Szóval a lényeg, hogy a Milánnál komoly befektetés nélkül Conte kvalitásaival valamit fel lehetne építeni, míg nálunk további gazdasági fejlődés kéne a csapat előrelépéséhez.

Hogrin 2015.02.09. 11:02:03

Hát ha ebből a hírből bármi is igaz akkor Conte rájött, hogy a válogatottal semmit nem fog elérni és csinálja a műbalhét, hogy leléphessen. Ennek semmi köze a tökösséghez meg, hogy nem teljesítik az egyébként irreális elvárásait. Azt meg simán el tudom képzelni, hogy a Milanhoz megy Olaszországban ez egyáltalán nem elképzelhetetlen dolog. Külföldre meg hülye lenne menni, idegen környezet, ismeretlen bajnokság, nulla tapasztalat ráadásul egy psg-nél még komoly elvárások is vannak, nagy pofáraesés lenne. A Milan meg pont testhezálló feladat lenne neki, kb ugyanabban a helyzetben van mint anno a Juve. Rövid távon nagy sikereket érne el aztán jönne az anyagi korlát aztán némi balhé keretében lelép onnan is. Aztán vagy lesz elég bátor, hogy megméresse magát külföldön vagy jöhet az Inter, Roma, Napoli hármas épp aktuálisan gödörben lévő tagja.
Persze ez egy kicsit rosszindulatú megközelítés de kezdem úgy érezni, hogy Conte ilyen.

rockitbaby 2015.02.09. 15:01:53

Aztán az is lehet, hogy más lesz a háttérben. Ugyanis Conte-t megvádolják még a Siena-s korszakából, hogy tudott meccs fixálásról, de nem jelentett. És bár mi annak idején kiálltunk mellette ez ügyben, az olasz szövetség, lehet korántsem ilyen elnéző.

MDaniel98 2015.02.09. 20:17:08

Véleményem szerint nem lenne túl elegáns, ha Conte pár hónap után bedobná a törülközőt, pláne egy eléggé irreális feltételének nem teljesülése miatt. Azt azért én eléggé kétlem, hogy kizárólag csak ez lenne a háttérben, a szövetségi kapitányi posztokat nem szokás olyan hamar otthagyni, nem fizet az olyan rosszul. Az meg a másik, hogy szezon közben, ráadásul átigazolási szezon után nem biztos, hogy a legszerencsésebb átvenni egy csapatot, még akkor sem, ha az (az egyébként nem túl jó formában lévő) PSG-t venné át. Ha meg a Milant, akkor no comment...

ToTTy-Juve 2015.02.11. 21:42:02

Na ilyen problémák sincsenek a top bajnokságokban. Észure kellene már venni az olasz klubboknak, hogy nem egymást kell felfallni. Conte meg maximalista, és ha gátolják a munkáját, akkor érthető, ha kifogásolja. A FIGCnek oda kellene már csapni az asztalra és nem engedni ezt a sok vádaskodás meg mocskolást/alápiszkálást.... nem azért, de a Juve ilyet nem csinál és lehet egyedüli klub olasz honban ebben a tekintetben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása