Pogba: „Nem kívánok visszatérni a Unitedhez”

Pogba Paul_6.jpgPaul Pogba nemrégiben egy bővebb interjúban beszélt jelenlegi helyzetéről, múltjáról, véleményéről a Serie A bajnokságról, illetve természetesen klubjáról és kicsit jövőjéről is.

Te lettél a világbajnokság legjobb fiatal játékosa, és a Juventusnál is nagyszerű teljesítményt nyújtasz. Úgy érzed, hiányzik valami most az életedből?

„Tény, hogy jelenleg minden nagyon rendben van, nagyon boldog vagyok, hogy semmilyen problémával sem kell küzdenem. Ugyanakkor számomra nem elég jónak lenni, jobbá akarok válni, mindennap keményen akarok dolgozni.

Véleményem szerint ez a hozzáállás fontos ahhoz, hogy nagy játékossá lehessen az ember. Ők soha nem elégedettek, mindig előre néznek, és fejlődni akarnak. Én is ilyen hozzáállással rendelkezek.

Nemrégiben az Aranylabda jelöltek listájára is felkerültél, milyen céljaid vannak?

„Igen, ezt dicséretnek tekintettem. Szeretnék a lehető legtöbb trófeát begyűjteni a Juventusszal és a válogatottal. Tisztában vagyok azzal, hogy én egyedül nem vagyok elég trófeák megnyeréséhez, azonban hozzá tudok járulni ahhoz, hogy csapatként nyerjünk. Mi a személyes célom? Hogy a világ legjobb futballistája legyen a jövőben. Nem hiszel bennem? Szerintem ez korántsem lehetetlen…

Ennek a célnak a nyílt kijelentésével komoly nyomás alá helyezed magad, ezzel tisztában vagy, igaz?

„Persze, és egyáltalán nincs ellenemre. Ezzel üzenetet kívánok küldeni mindenkinek, aki nem hisz bennem. Úgy érzem, hogy magas szintre jutottam eddig, és ha folytatom a javulást, akkor pár év után miért ne sikerülne? A Juventus csapatában nem lehet apró célokat kitűzni. Azért fogok harcolni, hogy mindenkinél jobb legyek.

Tényleg úgy gondolod, hogy képes vagy felülmúlni Ronaldót vagy Messit?

Jelenleg természetesen ez nem lehetséges, ezt mindenkinek be kell látnia. Mindketten földön kívüli futballt művelnek, és minden elismerést megérdemelnek. Rendkívül felnézek rájuk. Azonban azt is látom, hogy nem fiatalodnak, miközben rám pár év múlva is még fiatal játékosként fognak tekinteni. Amikor eljön az idő a visszavonulásukra, remélem, hogy én készen leszek arra, hogy átvegyem a helyüket.

Miért hosszabbítottad meg a szerződésed a Juventusszal 2019-ig?

„Viszonozni akarom a Juventusnak, amit ők tettek értem. Véleményem szerint soha nem szabad elfelejteni azokat, akik segítettek. A Juventus segített nekem, amikor gyakorlatilag senkit sem érdekelt a sorsom. A Unitedben összesen három bajnoki meccset játszottam, nem hittek bennem. Megoldást kellett találnom erre a problémára, mivel a Unitednél nem lettem volna képes megtenni a szükséges lépéseket előre. Szerencsére a Juventus ott volt, és bizalmat mutatott irányomba. Köszönettel tartozok ezért, és ezért vagyok hűséges. A Juventus számomra olyan, mint egy család.

Nem gondolod, hogy a La Liga és a Premier League magasabb szintet képvisel, mint a Serie A?

„Nem, egyáltalán nem. Ezt nem lehet ilyen biztosan kijelenteni. Mindannyian tudjuk, milyen eredményeket érnek el az angol és spanyol csapatok, azonban nem lehet elvitatni az olasz csapatok minőségét. Minden héten egy nagyon kemény ellenféllel kell összecsapnunk. Az összes ellenfél taktikailag százszázalékosan felkészül a meccsekre. Borzasztóan nehéz a csúcson maradni. Egyetlen részlet fontosságát sem szabad lebecsülni.

Gondolsz arra, hogy esetleg visszatérj a Unitedhez, hogy bebizonyítsd, mekkorát tévedtek veled kapcsolatban?

„Nem gondolok ilyesmikre jelenleg. Azonban azt el szeretném mondani, hogy rengeteget tanultam a Unitednél, ezért nem érzem azt, hogy rossz tapasztalat lett volna számomra. Nincs jósgömböm, azonban ha egy napon úgy döntök, hogy elhagyom a Juventust, és egy másik klubhoz szerződök, minden bizonnyal nem fogok a Unitedhez menni azért, mert annak idején nem biztosítottak számomra játéklehetőséget. Nem érzem szükségét, hogy bizonyítsam bárkinek a tévedését, hiszen ezt ők maguk is láthatják.

A fenti interjú a cseh Pro Football magazinban jelent meg, és mivel a szerkesztőségben senki nem beszéli megfelelően magas szinten ezt a nyelvet, a cikk a JuveFC.com oldalon fellelhető angol átirat alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr287080313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2015.01.17. 10:59:19

korrekt nyilatkozat

ToTTy-Juve 2015.01.17. 17:24:09

Ez a fiatal srác olyan dolog bírtokában van, amivel a kortársai és az utána következő generációk mind nagyon híján vannak, mégpedig az eltökéltség a célok elérésére. Nekem tetszik, hogy elszánt és tudja mit akar. Remélem sokáig látom még ebben a mezben, de bárhogy is legyen, sok sikert kívánok neki!
...
Apropó: Ki az a Ronaldo és Messi? :D

babo0410 2015.01.17. 19:04:25

Ez egy szimpatikus nyilatkozat, és nagyon úgy tűnik nekem, hogy ő még nem szeretne távozni. Idén marad remélhetőleg. Pláne, hogy nagyon sok helyen fellelhető pletykák szerint Bale-t a United 150 millió + David De Gea játékjogáért akarja megvenni nyáron a Realtól. Ha ez az üzlet összejön, akkor Bale majd 200 millió értékben vált klubot. Innentől kezdve Pogba-ért a 100 millió kevés lesz. Nehogy már egy Bale 100 millióval többet érjen nála. Ha távozik Pogba, pláne a Realba, akkor 100-on felül kell kérni érte. Én remélem, hogy nem mostanában távozik.

MDaniel98 2015.01.31. 10:44:02

Nagyon szimpatikus nyilatkozat remélem marad még pár évig.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása