Allegri: „Nem kockáztattuk a továbbjutást”

Allegri Massimiliano_nyilatkozat.jpgMassimiliano Allegri a keddi, gól nélkül végződött mérkőzést követően beismerte, hogy a Juventus nem kívánt a találkozón kockázatokat vállalni, mivel el akarta kerülni a vereséget az Atlético Madrid ellen.

Az Öreg Hölgy számára elégséges volt egyetlen pont a második hely megszerzéséhez, így az olasz klub megelőzte az Olimpiakosz csapatát a görögök eredményétől függetlenül, ám a mérkőzés előtt a torinóiak úgy nyilatkoztak, hogy céljuk a kétgólos győzelem, amivel a csapat megszerezheti a csoportelsőséget.

„Mindig nehéz az Atlético Madrid ellen játszani, mivel nagyon jól védekeznek összehúzott sorokkal, így nem egyszerű megtalálni a sorok között átvezető passzokat. - mondta az olaszok edzője a mérkőzés után a Sky Sport Italia stábjának.

„Néhány alkalommal kockázatokat vállaltunk, Gigi Buffon jól teljesített az első félidőben pár védésnél, és előttünk is adódtak lehetőségek.

A második félidőben próbáltuk megnyerni a meccset, azonban ugyanakkor nem kívántuk kockáztatni a vereséget. Nem akartuk meghiúsítani a továbbjutást, amely véleményem szerint teljesen megérdemelt volt, mivel az Atlético és Olimpiakosz elleni mérkőzéseken nem volt igazságos a vereségünk.

Természetesen fejlődnünk kell, mivel az ilyen jelentős klubok ellen néha védekezni kell, és cél az eredmény megóvása, amit az Atlético Madrid csapatától láthattunk a meccs jelentős részében.

A keddi eredmény alapján kijelenthető, hogy a Juventus valamely csoportgyőztessel fog szembe kerülni a sorsolást követően a legjobb tizenhat között.

„Európai színtéren három vagy négy csapat magasan a többi fölött van, így a Bayern München, a Barcelona, a Real Madrid és a Chelsea.

Mi pedig küzdünk az eredményért, miközben tisztában vagyunk az erősségeinkkel. Lassan javíthatunk önbizalmunkon, és véleményem szerint jó eredményeket értünk el a csoportban úgy, hogy nem megérdemelt idegenbeli vereségeket szenvedtünk el Athénban és Madridban.

A Diego Simeone által vezetett Atlético Madrid nemigen foglalkozott a támadásokkal, inkább átadták a hazai csapatnak a kezdeményezés jogát, amit jól mutat az első félórában a hetven százalékos Juve labdabirtoklás.

„Megtiszteltetés, hogy Mario Mandžukić Andrea Pirlo semlegesítésével foglalkozik. Ez a csapat évek óta a legtöbbet hozza ki erősségeiből, letámadja az ellenfeleket, azonnal ráugrik a labdát birtokló játékosra, és nagyon erős a csapat a levegőben. Amikor Arda Turan és Raul Garcia megtalálja a szükséges helyet, gondot okoznak az ellenfélnek.

Az ellenfél évek óta jó eredményeket ér el, és bár a labdabirtoklásuk nem kimagasló, továbbra is a legkeményebb ellenfelek egyike az Atlético Madrid.

Mivel egyik fél se változtatott csapatán a mérkőzés alatt, az előírt kilencven percen túl csupán egy perc hosszabbításra került sor.

„Célunk a gólszerzés volt, és ha ez nem sikerül, akkor vigyáznunk kellett, ne kockáztassuk a rendkívül fontos továbbjutást.

Köszönettel tartozok a srácoknak, mivel szállították a sikert. Öt éve képviseltetem magam a Bajnokok Ligájában, négyszer az AC Milant irányítva, és minden alkalommal továbbjutottam a kieséses szakaszba. Az edző hatással lehet a csapatra, de leginkább akkor, amikor kárt tesz! - zárta az interjút mosolyogva Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr576971417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Zamboni nem egy tészta 2014.12.10. 09:12:08

korrekt és nem nyafogott a sérültek miatt (mondjuk meg is szokta a Milánnál)

Lord Viktor 2014.12.10. 09:38:13

Korrekt nyilatkozat, és ezt is láttam a csapaton. Az első félidőben látszott, hogy mi nyerni akartunk, és sokat tettünk érte, az Atlético pedig csak ölte az időt. Aztán a kemény védekezésük miatt mi is visszavettünk, inkább csak a gól elkerülése volt a cél.

ToTTy-Juve 2014.12.10. 09:58:51

Gratulálok! Ezért a meccsért érdemes volt a szurkolóknak megvásárolni a jegyet, utazni órákat és fagyoskodni 2 óra hosszát. Azon kívül a csapat nemzetközi megítélése/besorolása az ilyen meccsek eredményeitől függ. Nem hinném, hogy ezzel most nagyot léptünk előre. Értem én, hogy kellett a továbbjutás, de ha már le van "vajazva" a meccs, akkor már lgyen 2-2 a 0-0 helyett.

GabeTR 2014.12.10. 10:46:23

@ToTTy-Juve: Ezt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy meccs előtt leültek a felek és pár sajtos pogácsa és szénsavmentes ásványvíz mellett kötöttek egy meg nem támadási szerződést?
Ez olyan volt mint egy boksz meccs. Mindkét fél kettős fedezékben próbál bevinni pár ütést, de kinyílni nem mer, mert tudja, hogy a másiknak nagyon el tud sülni a keze.
Nemzetközi megítélés? Kiesett a Liverpool, Benfica, Bilbao, CSZKA

GabeTR 2014.12.10. 10:47:42

Amúgy meg sok pénzt fog a csapat kapni, ami jó. Ha kiesik ma a Roma, akkor még többet, és ez még jobb. :)

Jack Bauer 24 2014.12.10. 11:59:05

@GabeTR: Én azért örülnék, ha a Roma is továbbjutna!(bár nem vagyok Roma drukker) Szerintem az az olasz focinak sem tesz jót, ha már a csoportkörben kiesnek a csapataik.

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.12.10. 12:20:23

@ToTTy-Juve: Mit hittél? Hogy majd egy gólzáporos 4-3as meccsen jutunk tovább? Ha ezt hitted, akkor elég naív vagy. Sztem rajtad kívül mindenki tudta, h ez egy ilyen meccs lesz. Sztinte borítékolható volt a 0-0. Ebben a meccsben 1nél több gól nem volt benn. Ezzel a focival (bunker a biztonsági ellen) ez a 0-0 teljesen reális. Aki meg azért utazott sok 100 km-t és vett drágán jegyet, h ez izgi, sokgólos meccset nézzen meg, az meg is érdemli.

GabeTR 2014.12.10. 14:20:59

@Jack Bauer 24: Mindössze önző rövidtávú anyagi haszonszerzés miatt lenne üdvös a Roma kiesése... :)

2014.12.10. 14:26:03

Szerintem hagyjuk ezt a meccset,nem kell semmit túlmagyarázni ezen! Ez a mérkőzés ezzel a két csapattal a futball szégyenfoltja marad a szememben örökre! Ócska fos hulladék szar,remélem a kieséses szakaszba szarrá bontanak minket is,meg az Atleticot is,azt érdemli ez a két semmirekellő undormány szarkupac!

bfeco 2014.12.10. 14:30:17

Várható volt az eredmény. A Madridi csapatot rühelem a játékossokkal együtt és lássuk ez az undorító foci ellen a Real és Barca csak szenved. Várom, hogy komolyabb ellenfelek ellen, hogy teljesít a csapat. Szerintem nem volt annyira vészes a helyzet. Pirlo amúgy néha pihentessük már, Vidalt meg toljuk hátrébb, mert elől katasztrófa.

hurbiny3k 2014.12.10. 14:56:58

@fire06: Én is nagyon-nagyon szégyelltem magam tegnap.. Az utolsó 20 percet végig tudtam volna bőgni.. Hiába, ez nem az a Juve, akibe beleszerettem, csak még mindig nem szoktam hozzá..

ToTTy-Juve 2014.12.10. 15:23:53

@GabeTR: @Kotrevák Kelly: Az hogy mit hittem és miben hiszek az rátok nem tartozik. Nekem is van egy véleményem a meccsről mint ahogy nektek is és másnak is. Tessék tiszteletben tartani! Az én nézőpontomból lehet ti néztek ki naívnak, mert elhiszitek, hogy mindkét csapat mindent beleadott, mert az egyik tovább akart kerülni (más alternatíva nem volt ugye?) még az ellenfele mindenképpen meg akarta tartani a csoportelsőséget (foggal-körömmel küzdötek is érte ugye?). Most hagyjuk, hogy miről is szól a sport...
És akkor naívak vagytok ha elhiszitek, hogy azért ölnek milliókat egy csapatba, hogy a szurkolókat szórakoztassák. A foci - mint a már említett box is - üzlet. Már pedig ez az üzlet is a fogyasztótól, azaz a szurkolóktól függ, mert a tőlük összegyűlt pénz a klubbok legnagyobb pénzforrása (ha nem is a jegyek, de a kulcstartók, jelvények, mezek stb.) De hagyjuk, nem meggyőzni akarok senkit, csak ha nektek én tűnök naívnak, akkor nekem meg ti vagyok vakok. Szurkolókat nem az ilyen meccsekkel kell gyűjteni!
Ez az eredmény és meccs az üzletet szolgálta és nem a szurkolókat - nincs is ezzel különösebben bajom, csak lehetett volna okosabban is csinálni. Aztán meg amiért keserű a szám íze, az meg ott áll a klubb mottójában.
+ Kellyke - ha jól értelmezlek, akkor ha valaki tegnap felajánlott volna neked jegyet a Juve meccsre, vagy mondjuk a Margitra, akkor te inkább az utóbbira mentél volna... tudot mit, te is megérdemled: Gratulálok! :)

Hogrin 2014.12.10. 15:46:17

Látom megint megy a nyafogás csak azért mert Allegri ül a padon, tudjátok mi volt a szégyen, az hogy tavaly Conte-val kiestünk a csoportból na az volt a szégyen nem ez. Nemzetkötileg meg pont senkit nem érdekel, hogy mi történt a csoportban, a lényeg most jön az alapján fognak megítélni minket. Vezetjük a bajnokságot és továbbjutottunk a BL-ben úgyhogy fejezzétek be a sírást aztán igyatok meg egy sört és örüljetek!
Ne legyünk már reál drukkerek, hogy nem sziporkázik a csapat meg nem nyerünk 4 góllal minden meccset aztán már sírunk!
Forza Juve!

GabeTR 2014.12.10. 16:06:59

@ToTTy-Juve: Felőlem azt hiszel és azt mondasz, amit akarsz. Én mindössze reagáltam az általad elmondottakra, mivel ez egy fórum, és nem kinyilatkoztatás. Azt hiszem ehhez minden itt jelen lévőnek joga van.
Nem akarlak meggyőzni, mindössze elmondtam a véleményem.
Felőlem nevezhetsz naivnak - én ezen nem fogok megsértődni - de nem hiszem, hogy ilyen szinten bárki bármilyen megegyezést kockáztatna. Az más lapra tartozik, hogy az utolsó 15 percben mindkét csapat belenyugodott az eredménybe, és inkább hagyjuk egymást alapon, jó nekünk, ha már így alakult.
Nem értek egyet veled, viszont hagyd meg nekem azt a jogot, hogy ezt le is írjam, ahogy én is tiszteletben tartom a Te véleményed és nem vitatom el azt, hogy ezt közöld.

hurbiny3k 2014.12.10. 16:18:02

@Hogrin: Mi a tökömről beszélsz, hogy jön ide Real Madrid megint? Sőt, kimondottan kedvelem Allegrit.. De ami tegnap történt, az a sport arcon köpése.. És inkább megdöglöm szépen, mint szégyenben éljek.. Nem fogok se a Madridnak meg a Citynek szurkolni holnaptól, de lehet többet nézek Sassuolo meccset, mert nem szarnak be semmitől..

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.12.10. 16:42:15

@ToTTy-Juve: Most akkor aztán sok újdonságot írtál... Ha nem mondod, akkor is észrevettem, h a foci csak a pénzről szól már 1000 eve. Csak az eredmény számít es pont ezért írtam azt a hszem, amire reagáltál. Ezért írtam, h naív vagy, ha azt hiszed, h szép játékot fogunk látni. Így csak magadnak mondtál ellen. A véleményem meg csak elmondhatom. Egy asztalnál egy pofa ser mellett ugyanezt mondtam volna mindenféle sértést nélkülözve.

west30 2014.12.10. 16:58:51

Kíváncsi lennék azért hogy melyik csapat esne neki ennek az Atleticonak ilyen helyzetben,meg arra is a továbbiakban hogy vajon ki ejti majd ki őket.

babo0410 2014.12.10. 17:16:23

@fire06: @hurbiny3k: @ToTTy-Juve: Ez aztán szurkolói hozzáállás. Sz.rok vagyunk, nem érdemeltünk továbbjutást, essünk ki, Allegri takarodj, stb. Minek kell minden meccs után a hibákat keresni és hisztizni? Attól jobb lesz? Elvártátok, hogy azt az Atleticot verjük meg egy gólzáporos meccsen, sziporkázva, amelyik a Realt és a Barcát is folyamatosan hülyére veszi? Jobb lett volna, ha letámadjuk őket, sziporkázunk, majd kizúgunk megint a BL-ből? Inkább örüljünk, hogy nem kockáztattak, és nem estünk ki. A Real tavaly a döntőben elég hamar benyelt tőlük egy gólt, és csak az utolsó utániban sikerült egyenlíteniük egy szögletből. Járhattunk volna mi is így. Kérdés, hogy akkor mi hogyan egyenlítettünk volna, ha gyorsan belőnek nekünk egy gólt? Akkor még inkább le kellett volna rohanni őket, még jobban kinyílunk, és még jobban lekontráznak. Allegri annyit vállalt csak, amennyi a továbbjutáshoz kellett.
@Hogrin: Teljesen egyetértek veled.

bianconeri_2007 2014.12.10. 17:57:34

nem tudom, miért szörnyülködtök ennyire. kb. a malmö elleni győzelem után tudni lehetett azonnal, h ez akkora "biscotto" lesz, mint a ház. főleg úgy, h ennek a színészkedő, rugdosódó, reklamáló csürhének nekieseni maga az öngyilkosság. élvezzük ki a továbbjutást és nézzük meg a roma meccsét este, azzal csak jól járhatunk. ha kiesnek több zsé jut, ha továbbjutnak, marad nekik is a kettős terhelés.

Hogrin 2014.12.10. 19:46:24

@hurbiny3k:
A reál szurkereket csak példaként említettem meg mert ők azok akiknek nem elég az eredmény még akkor is fikáznak mindenkit.
Egyébként ha tegnap egy hajtós nyílt meccsen 3-2 re kikapunk és kiesünk akkor te most boldogabb lennél ? De komolyan?
Mert szerintem akkor tele pofával hörögne itt mindenki h Allegri takarodj meg Marrotta takarodj meg szar az egész serie A meg...

hurbiny3k 2014.12.10. 20:21:57

@Hogrin: Persze, nyilván örülök, és józanabb fejjel már nem tűnik csalódásnak a tegnapi célfoci.. Pénz ide, pénz oda, legalább a látszatát fenntarthatták volna, hogy a 3 pont otthontartása a cél.. DE!! Alszom rá kettőt, aztán ugyanúgy végigizgulom a soron következőt, ahogy Te is.. ;) Forza Juve!

ToTTy-Juve 2014.12.11. 00:07:17

@GabeTR: Már elnézést, de én a poszthoz szóltam hozzá és nem én voltam az, aki valaki másnak a kommentjére "ugrott rá". Tökéletesen igazad van, ez az a hely, ahol mindenki leírhajta a véleményét, viszont a Juvéval kapcsolatosan és nem egymásról, vagy egymás véleméynéről.
@Kotrevák Kelly: Nem hinném, hogy magamnak mondtam ellent, esetleg kifejtenéd mire gondolsz? Én sehol nem írtam le, hogy gólzáporos meccset vártam. Ezt te írtad. Én csak arra utaltam, hogy pl. az Atleti semmit nem veszített volna, ha mondjuk lövünk egy gólt. 1-0-nál ugyanez az eredmény van,ahogy 2-1-nél is, csak a meccs lett volna szórakoztatóbb.
Mondjuk szerintem kár folytatni ezt a vitát, mert az előző kérdésemre sem válaszoltál. Ráadásul már nem csak én érzek csalódottságot és némi űrt itt a tegnapi meccs kapcsán a hozzászólók közül. Kezét csókolom és legközelebb kérem a poszthoz is szóljon hozzá hölgyem! Nem kell itt személyeskedni! :)

ToTTy-Juve 2014.12.11. 00:15:43

@babo0410: Tőllem soha, semilyen formában nem olvashattad az általad felsorolt kifejezéseket. Soha nem mondtam, hogy sz*rok vagyunk és Allegrit sem süllyesztettem soha egy kutya szintjére. Csalódtam, mikor ő jött Conte helyett, de akkor is csak annyit írtam, hogy vele visszaesés lesz az idei év. Szerencsére rám cáfol eddig, de várjuk ki a végét - mondjuk nem bánnám ha nem lenne igazam :)
Egyébként ahogy idegenben játszottunk ellenük szerintem jogos elvárás lett volna ugyanaz a parázs meccs, elvégre is "a győzelem nem fontos, az egyetlen dolog, ami számít". Még ha akkor ki is kaptunk egy szerencsétlen góllal, itthon saját közönség előtt kötelező lett volna egy intenzív, izgalmas meccset játszani, mert hogy ez a sport lényege és nem a "leányzó fekvéséről" szól.

ToTTy-Juve 2014.12.11. 00:29:45

Ja és majd elfelejtettem a lényeget. Az Atleti sem verhetetlen - nem is értem, miért tartják itt sokan annak. Az Olimpiakosz 3-at pakolt nekik egy nyílt meccsen. A Juvét sokkal jobb csapatnak tartom, ebből kifolyólag mi is képesek lehettünk volna egy hasonló meccsre. Ráadásul legtöbbször akkor kapunk ki, amikor egy döntetlenért megyünk fel a pályára. Lehet talán nem is a gólokat hiányolom leginkább, sokkal inkább, a kapuralövéseket. Bele sem merek gondolni, hogy mi lehett volna, ha mondjuk Pogba még a meccs elején el kezd távolról tüzelni és más is kedvet kap hozzá... de kár a múlton bánkódni. :(

babo0410 2014.12.11. 00:31:08

@ToTTy-Juve: Lehet, hogy nem, de egyetértesz azokkal akik ezeket leírják, és a te hsz-ed is eléggé negatív hangvételű volt.
Lehet te azt vártad el, hogy essünk neki az ATMA-nak, de hála ég Allegri és a játékosok inkább a biztosra mentek. A 2. félidőben nagyon betömörült az ellenfél, ilyenkor nagyon nagy kockázatot kell vállalni a győzelemért. Ha ez egy tét nélküli meccs lett volna, vagy csak az első helyet döntötte volna el, ki már nem eshettünk volna, akkor valószínűleg minden kockázatot felvállaltunk volna. Mivel egy esetleges vereséggel kizúgtunk volna, így nem vállaltuk be azt a kockázatot, ami a győzelemhez kellett. Akkor egy kontrából simán gólt lőnek, és kiesünk. Szerintem inkább jussunk tovább egy ilyen meccsen (ami véleményem szerint nem volt rossz), mint essünk ki úgy, hogy brillírozunk.

doki0326 2014.12.12. 16:35:58

Én örülök a továbbjutásnak!!Jobb lett volna ha kinyílunk azt kiesünk mint tavaj???szerintem is gyenge volt a meccs de ha tudom is hogy ilyen a meccs akkor is elmegyek mert én nem csak akkor szeretem a csapatot ha hetet rúgnak hanem MINDIG!!!!!!!FORZA JUVE!!!!!!

Drughi Di Bianconeri 2014.12.13. 13:56:54

@babo0410:
"Lehet te azt vártad el, hogy essünk neki az ATMA-nak, de hála ég Allegri és a játékosok inkább a biztosra mentek."

Ezzel nem is lenne baj,sőt egyet is értek vele,meg ismerem is az olasz,vagy olaszos (mint az Atléti) csapatok magatartását, a csoportkörben.
Elég volt az X,így egyik fél se szakadt meg, sőt sikeresen lehozták a BL forduló legunalmasabb meccsét.

De a lényeg: 2 hete Te és a cimborád szipákoltatok itt,hogy márpedig csoportelsők leszünk,mert megverjük 2:0ra az Atléticot :D :D :D

babo0410 2014.12.13. 15:25:19

@Drughi Di Bianconeri: Én ezt így nem jelentettem ki. Nem kell folyton félremagyarázni amit leírok. Én azt mondtam, hogy nem lehetetlen, és meg tudnánk verni őket. Csak mi nem kockáztattunk, nagyon helyesen. Máskülönben, ha csak a csoportelsőség lett volna a tét, biztosra veszem, hogy bármit megtettünk volna azért. Most viszont a kiesés veszélye mellett kellett játszani.

4Evorg 2014.12.13. 15:36:55

@Drughi Di Bianconeri: Nem bírsz vele. Nem hagy támadási felületet, bezárja a kiskapukat. :D

Drughi Di Bianconeri 2014.12.13. 16:48:41

@4Evorg: Bizony, elméje minden kiskapuját bezárja az értelmes gondolatok elől :D

@babo0410: Te magyarázod félre saját magad, azt se tudod mit írtál másik kommentben..

babo0410 2014.12.13. 17:10:41

@4Evorg: @Drughi Di Bianconeri: Ha megkérhetlek titeket fejezzétek ezt be, mert erre a stílusra nem kíváncsi senki! Ráadásul Drughi, te már párszor megkértél, ha jól rémlik, hogy ne szóljak hozzád. Látod? Ennyit érsz. Megkérsz vmire, utána te vagy bunkó. Ráadásul olyan hülyeségeket adsz a számba, amiketn én nem írtam le. Ha meg értelmezési problémáid állnak fenn, akkor ne kötekedj. És ha már megkérsz nem egyszer, hogy ne reagáljak a hsz-eidre, akkor legyen ez fordítva is. Pláne nem kell folyton rajtam élcelődni.

BigP86 2014.12.14. 00:40:12

@babo0410: azt vágod Babo, hogy megtaláltunk facebookon? :-D na viccet felreteve, fájna egyszer bevallani hogy faszságot beszéltél? :-)

babo0410 2014.12.14. 01:54:16

@BigP86: Szerinted érdekel a véleményed? D ha már ennyire büszkék vagytok arra, hogy a face-en megtaláltatok, írd le a nevem. Na? Amúgy az csak szerintem szánalmas, ha kutattok utánam, és velem vagytok folyton elfoglalva?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása