Allegri: „Megérdemeltük a győzelmet”

Allegri Massimiliano_magyaráz_1.jpgMassimiliano Allegri az Olimpiakosz ellen 3-2-re megnyert torinói mérkőzést követően elmondta, hogy nem látta Arturo Vidal büntetőjét, valamint magyarázattal szolgált az alkalmazott meglepetéstaktikára is.

Az edző még a végső sípszó előtt bevonult az öltözőbe, így nem láthatta, ahogy Arturo Vidal büntetőjét Roberto a kapufára védi.

„Már csak harminc másodperc volt hátra, csak a tizenegyes maradt. Sajnos kihagytuk, de az ilyen dolgok előfordulnak. - nyilatkozta az Öreg Hölgy edzője a Sky Sport Italia stábjának.

„Megérdemelt győzelem volt. Két gólt kaptunk rögzített helyzetekből, és számos hibát vétettünk az ellenfél kapuja előtt, azonban az a fontos, hogy győztünk.

A rendkívül fontos BL-mérkőzés előtt az olasz bajnokcsapat trénere változtatott az eddig megszokott taktikán, és 4-3-1-2 mellett döntött, így Arturo Vidal trequartistaként teljesített szolgálatot.

„Már kipróbáltuk ezt a felállást a szezon elején. Az állandóság és a nagyobb biztonság jegyében ezekkel a játékosokkal megtartottuk a 3-5-2-es felállást, azonban kissé más értelmezéssel ruháztuk fel.

Most azonban nem számíthattam Ogbonna játékára, így inkább középpályások használata mellett döntöttem, illetve egy trequartista támogatta a két csatárt. Próbáltam minél kevesebb referenciapontot biztosítani az ellenfeleinknek.

Lényegtelen volt, hogy az Olimpiakosz egy vagy két csatárral áll fel. Vidallal támadásban három játékost indítottunk kettő ellen, és próbáltuk hátulról támadni az ellenfelet felváltva. Véleményem szerint látványnak is kellemes volt ez a mérkőzés.

Álvaro Morata kezdőszerephez jutott a mérkőzésen, azonban a Juventus sokkal jobban teljesített, miután a padról beállt Fernando Llorente.

„Álvaro Morata jobban támadja a szabad területeket és többet mozog, mint Fernando, de Fernando is nagyon jól teljesített, miután beállt, és referenciapontot jelentett Carlos Tévez számára. A két ibériai csatár különböző tulajdonságokkal rendelkezik, azonban mindketten jól együttműködnek Carlos Tévezzel.

Természetesen napok óta sokan mondják, hogy Álvaro Moratának a kezdőben a helye, most pedig azért panaszkodnak, miért is lépett pályára kezdőként. Mindössze huszonkétéves a játékos, és soha nem volt még igazán kezdő. Még fejlődnie kell, és tapasztalatra van szüksége.

Ma helyenként jó játékot mutatott, azonban az Empoli elleni mérkőzéssel vagy az athéni mérkőzéssel összehasonlítva gyengébben teljesített. Ez természetes, hiszen még fiatal és fejlődésben van.

Például azt gondolhatnánk, hogy Kingsley Comannak minden meccsen játéklehetőséget kellene biztosítani, azonban ő még húszéves sincs, és időre van szüksége a fejlődéshez.

A Bajnokok Ligájában csak olyan csapatokkal találja magát szembe az ember, amelyek megnyerték bajnokságukat vagy nagyon elöl végeztek. Fizikai szempontból szerintem nagyon intenzív játékot mutattunk, és képesek voltunk minden egyes tekintetben válaszolni az Olimpiakosznak.

Nagyszerű győzelmet arattunk, a srácok jól játszottak, de az egyetlen dolog, ami ma számított, az a győzelem volt. A mérkőzés egy adott szakaszában úgy nézett ki, hogy kiesünk, de végül is győztünk.

Véleményem szerint a csapat nagyon jól teljesített, sok gólhelyzetünk volt, és továbbra is versenyben vagyunk az első helyért. Elégedettek vagyunk. - zárta az interjút summázással a torinói edző.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr346865689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2014.11.05. 09:42:56

Mondjuk, hogy hoztuk a minimumot, ami kellett ahhoz, hogy egyáltalán érdemes legyen még pályára lépni a sorozatban...

Az elmondottak alapján, ha Ogbonna nem sérül meg, megint a 3-5-2t nyomtuk volna. Sajnos a tegnapi változtatást a kényszer szülte és még véletlenül sem az, hogy a kókler változtatni szeretett volna.

Egyébként végre volt egy nézhető, jó Juve meccs. Kár lenne kiesni.

realsequator 2014.11.05. 09:47:54

Jó iramot diktáltunk. A befejezések katasztrofálisak.

Nem sikerült úgy megütni az Olympi-t, hogy előnyt kovácsoljunk belőle sajnos.

Bízzunk a legjobbakban...

szabo2323 2014.11.05. 10:22:50

Szerintem azért az Olimpiakosz csak a szerencsének meg a kapusának köszönheti,hogy el kerülte a nagy zakót,Én most azt számolgatom,hogy ha hazai pályán az Attleticot meg verjük amire ilyen játékkal van esély és az atleticó kikap vagy ikszel az Olimpiakoszal vagy kikap akkor mi könnyen csoport elsők lehetönk meg idegenbe alázni kéne a Malmőt mert nem játszanak szar focitegy kezdő Bl csapathoz képest itt még lesz szerintem rendesen kavarás :/ És van egy olyan érzésem,hogy az a kihagyott büntető lehet,hogy hiányozni fog :( Meg nem értettem mért nem Tevez lőtte.

a Zamboni nem egy tészta 2014.11.05. 10:35:55

Nekem azért voltak rossz érzéseim meccs közben. Ez a játék szabadrúgás ide/ode még mindíg rosszabb volt, mint az év eleje. Pirlo Marcsi tengelyt így 4-4-2-ben nem éreztem működönek. Pirlo gyakran csak a szélre tette a labdákat, Marcsi el volt veszve. Őszintln szólva gól ide/gól oda, Pirlo ballaszt és szerintem az, hogy majd a Cesena ellen tök mást játszik mindenki őmiatta, mint az Atletico ellen (sebesség...) nem igazán jó megoldás.

Il Principino 2014.11.05. 10:50:51

Sokba kerülhet ez a kihagyott tizi a végelszámolásnál...A következő körben kellene kiharcolni a továbbjutást egy svédországi győzelemmel,és remélhetőleg az Atleti is veri a görögöket...a lényeg,hogy 3 pont előnnyel vágjunk neki az utolsó hazai meccsnek a spanyolok ellen,mert a görögök tuti bedarálják otthon a svédeket!Ebben az esetben az Atleti sem"venné véresen komolyan" torinói meccset,és egy szép x-et játszanánk velük a 2. helyen meg tovább jutnánk:)aztán jöhetne a Leverkusen/Porto páros valamelyike,ahol több esélyünk nyílna egy 8 közé kerüléshez!Nekem meg bilibe lóg a kezem:)

pedronegroo 2014.11.05. 11:43:35

Csak a győzelem volt a lényeg, mindegy hogy hogyan, a mutatott játékot most hagyjuk...
Már megint Pirlo húzott ki minket a szarból...
A tegnapi felállással úgy kell kalkulálni hogy 2-3 bekapott gólt meccsenként garantálják a védőink, mert a 2 védős felálláshoz túl átlagos képességűek és körülményesek, lassúak a védőink, nem véletlen lett ez a 3 védős rendszer kitalálva. 3-4-1-2 talán jobb lenne, de tegnap is látszott hogy nem a felállás itt a lényeg hanem a hozzá állás. Továbbá mindenki dekoncentráltnak tűnik vagy csak egyesek ennyit tudnak a "Conte-faktor" nélkül. Hogy a kaput nem tudjuk eltalálni az vicc, itt a fejekben van valami nagy gebasz.

Tovább kell jutni, ha szenvedve is, mert kell a pénz új Padoin-okra! (tudom ezt már tegnap is írtam)

penge09 2014.11.05. 11:48:21

@pedronegroo: Szerintem a mutatott játékunk messze a legjobb volt idén, a befejezések meg eddig egész szezonban nem mennek.Valahogy ezt a lendületet kéne megőrizni és akkor erőből lehoznánk az ellenfeleket.

pedronegroo 2014.11.05. 12:01:20

Jó, de a mutatott játékba beletartozik a befejezés is és az mindent elárul hogy egyik gólunk se akcióból született.... Továbbá a görögök fel álltak a 16-osuk körül és ennyi, tehát mezőnyben nem volt nehéz "jól" játszanunk. A kapu előtt meg csak bénáztunk....
Szerencse is kellett tegnap, mert én úgy gondolom egyébként hogy a mutatott játék alapján a görögök taktikája érvényesült jobban, de mint mondtam a győzelem a lényeg meg hogy meg legyen a tovább jutás és legyen pénze Marotta-nak a középszerekre.

Tony. 2014.11.05. 12:02:24

Egyébként Vidal gyereket még mindig nem sikerült fejben helyre tenni. Én még nem nagyon láttam olyat, hogy valaki a 11-es elvégzése előtt elkezdi lóbálni a karjait a szurkolók felé, mintha már 3x belőtte volna. Még egy CR7 sem engedi meg magának, hogy ne a tizire koncentráljon minden idegszálával. A nagyképűsködésnek meg is lett az eredménye.

Jack Bauer 24 2014.11.05. 12:38:38

@Tony.: Igazad van! Conte alatt ilyet nem csinált (legalább is én nem emlékszem ilyenre)! Fegyelmezetten odament, s bevágta úgy, hogy nem volt esélye a kapusnak.

Apuleius 2014.11.05. 12:44:36

@Tony.: Igen, ezt a jelenetet én sem igazán értettem, s az egész olyan volt, mintha az esemény valami barátságos gálameccsen történt volna. Be kell rúgni a labdát a kapuba, utána kell bazári majmot játszani, ez a sorrendiség, nem a fordítottja. Ez a kihagyott tizenegyes még nagyon sokba kerülhet a Juventusnak.

Alex8610 2014.11.05. 13:32:14

Abban egyet ertek az elottem szolokkal hogy itt a fejben cannak a gondok tegnap nagyon jol toltak a sracok igy kellene a bajnoksagban is aztan egy fekido alatt lelennwnek rendezve a kis es kozepcsapatok ha es itt a gond ki lennebek hasznalva a helyzetek Vidalra kiterve oke bekellett volna lonie de ha ugy alakulna nem ot kell majd savazni volt egy Morata egy Tevez egy Lori ziccer egy ezek bemennek azaz 11es a vegen senkit nem erdekelt volna vedelmet hagyjuk rogzitett helyzetbol nem lehet ennyi golt kapni nem figyelnek a sracok nemtudom Allegri mennyit beszel a jatekosaival de fejben kell itt rendbe tenni a csapatot Vidalt foleg.

Type-R 2014.11.05. 13:35:55

Jók voltak a srácok, jó volt az iram, rég volt már ilyen. Brávó!
Bezzeg ha döntetlent érünk el Görögországban, akkor már csak svédeket kellene legyőznünk a biztos továbbjutáshoz...

Alex8610 2014.11.05. 13:37:37

Ja es akik a tegnapi utan mar manchesterbe kuldtek volba a chileit-latszik hogy akar ujra az akar lenni aki volt latszott tegnap is ha nem ert el egy labdat vagy kiment rola full ideg volt.Ott a tuz a sracban nem szarik az egeszbe megegyszer fejben vannak gondok a helyzeteket nem loheti be helyettuk Allegri tegnapi utan megvedem ha kenyszer volt a valtoztatas akkor is viszont hogy mennyire tud hatni es pszichesen felkesziteni a jatekosokat az mas teszta ebben Conte nagy tanar volt...

asvééd 2014.11.05. 13:44:41

Vidal nagyképű f@sz volt, már amikor pózolt a közönségnek hogy hergelje őket tudtam hogy kihagyja..... Amúgy ha van egy olyan Ember (Pirlo) aki akár ötvenről is picsán rúgja a pókot a sarokban labdával, akkor miért Vidal lövi ezeket???????Érthetetlen, és számomra nyilvánvaló hogy az edző hibája! Ideges vagyok mert egyszerűen ez a keret sokkal-sokkal többre képes és van benne mint amit kiadnak magukból!!!!!!!!!!!Olyan 20-30% csak.
Néha az az érzésem hogy behúzott kézifékkel nyomjuk a padlógázt!Erőlködés az egész. Allegrivel sztem gond lesz, halvérű.

Apuleius 2014.11.05. 13:47:22

@Type-R: Én is ezen gondolkodtam, hogy vajon mi a búbánatért nem lehetett ugyanígy játszani Athénban meg az utóbbi néhány bajnokin. Amúgy tényleg, nagy gratula a csapatnak, a sok kihagyott helyzet ellenére, öröm volt nézni, hogy végre focit látunk a Juventustól. Vidal kihagyott büntetője nagy butaság volt, de leginkább a védelem teljesítménye az, amit kritikával kell illetni. Egy ilyen meccsen, egy ilyen ellenféllel szemben, amely a kapunk közelébe sem került, elfogadhatatlan, hogy másfél helyzetből két gólt kapjunk. Remélem mostantól hasonló teljesítményt nyújt majd a csapat.

west30 2014.11.05. 13:48:29

Kivételesen én a többséggel ellentétben nem így éltem meg ezt a Vidal jelenetet,nekem inkább úgy tűnt,hogy teljesen be van szarva ezért vár biztatást,persze ekkor már biztos voltam hogy kihagyja.Ha a tegnapi akarat megmarad benne,előbb-utóbb szerintem megtalálja a jobbik formáját is és végre láthatunk valamit a kb egy éve nem látott Vidalból.

szabo2323 2014.11.05. 14:09:12

@west30: Én is Éreztem,hogy ki hagyja :( Már mikor láttam,hogy ő lövi akkor tudtam,hogy ki marad :( Tevez jobban meg érdemelte volna. Allegri legnagyobb hibája ,hogy a lefújás előtt be megy az öltözőbe.

tjunior 2014.11.05. 16:02:19

Lehet ekézni a 3-5-2őt, viszont tegnap látszott az is Allegri miért ódzkodik a 4 védős felállástól
1. Lichti teljesen alkalmatlannak tűnik jobbhátvédnek, állandóan fennragad, mögötte meg ott az üres terület.
2. Meccs közben direkt figyeltem a védők, hát kész káosz volt néha, össze-vissza szaladgáltak.
Nyilván ezek a dolgok a gyakorlással változni fognak, de jelenleg sokkal előrébb nem vagyunk 4 védővel, idő kell az átálláshoz.
Meccsről annyit, hogy egy elmebaj volt, amiből most mi jöttünk ki jól. Végre láttam a tüzet a játékosokban, de ez egy ilyen sorsdöntő meccsen a minimum. Talán átbillennek a dolgok már, illetve visszabillenek a szeptemberi gördülékeny formához.

Barolo 2014.11.05. 16:04:16

@Type-R: Elég lett volna még egy gól tegnap (pl. a tizenegyes, bár nem hegyezném ki arra a dolgot) és akkor már csak a svédeket kellett volna verni a továbbjutáshoz, feltéve, hogy a spanyolok otthon verik a görögöket (ami szerintem valószínű,hiszen ha nem nyernek, akkor nekik is neccesé válik a helyzetük). Lett volna egy utolsó derbink, amin csak a csoportelsősség múlott volna. Na mindegy nézzünk előre és verjük meg a svédeket, ami a tegnapi összefoglalók alapján egyáltalán nem lesz egyértelmű feladat. Forza Juventus!

ejhaa 2014.11.05. 16:49:36

@asvééd: anélkül,hogy Pirlot megbántanám,de full középszer tizinél,tavaly vagy tavaly előtt volt,hogy sorra hagyta ki őket.?
Nem az ő világa,pedig egyet értek veled,30-ból,30-at kellene berúgni ilyen technikai tudással.

ejhaa 2014.11.05. 17:00:51

Vidal..szerintem a csávó mélyponton van,de tegnap már voltak jelek,amik azt mutatták,hogy visszatérőben van.
Aki képben van,a kinti újságok ill szurkolók véleményeivel,gondolok itt a meccsek alatti beordibálásokra a nézőtérről.Azt kapja amit itthon?
Szar vagy,fos vagy,miért nem adtunk el a nyáron,áruló....én ezt a tegnapi karmozdulatot inkább annak tudom be,hogy oda kint is kapja rendesen az arcába a kritikákat,és egyszerűen ő ezt nem bírja el lelkileg.Önbizalomhiánya van,méghozzá nagy,és ennek szólt az a mozdulat.Magának,a nagyképűje..:D

babo0410 2014.11.05. 17:48:01

Nekem nagyon tetszett a meccs. Jól játszottunk. És Allegrinek sajnos igaza van, nagyon bizonytalanok a védők 4 védős rendszerben. 3 védővel, ha úgy pörgünk, mint gegnap, sokkal stabilabbak szoktunk lenni hátul. A védelmet sajnos cserélni kell. Nagyon kedvelem Bonuccit is, meg Chiellot is, de januárban, vagy legkésőbb nyáron minimum 1 védőt igazolhatnánk. És a helyzet az, hogy szerintem sem a felállás, hanem a hozzáállás, a sebességünk nem volt jó eddig. Ha Így játszanánk 3-5-2-ben is, azzal is nyernénk. De egy 3-4-3-at, vagy egy 3-4-1-2-t is megnéznék azért.

consminor 2014.11.05. 19:47:42

@ejhaa: sajnos én nem így látom Vidal helyzetét, és nem feltétlen a 11-es miatt. volt még 1-1-nél egy ziccer helyet, amikor három támadó vitte rá két görög védőre a labdát. Tévez középről kipasszolta Vidalnak, aki kb az ötösről a kapussal szembe visszagurította középre lövés helyett. az volt számomra jelzés értékű, a 11-es már csak hab volt a tortán

devil-z 2014.11.05. 20:01:04

Itt néhányan úgy tűnik még sosem láttak olyat, hogy egy játékos feltüzeli a nézőket, hogy több biztatást kapjon ő / a csapat.
Régebben is csinált ilyet, igaz akkor még mindenki kedvence volt, valahogy senkinek sem jutott eszébe faszozni, bazári majmozni.

Kétlem, hogy ezt arcoskodásból/provokációból csinálta, pont ellenkezőleg.
Igaz ez a végeredményen nem változtat.

Apuleius 2014.11.05. 20:35:20

@devil-z: Ha te mondod, akkor egészen biztosan így van... Egy mérkőzés 94. percében, 3:2-es vezetésnél, a büntető elvégzése előtt elég szokatlan dolog a "nézőket tüzelni", ahelyett, hogy valaki előbb a tizenegyesre koncentrálna. Ez a kevésbé avatott szurkolók számára igencsak másnak tűnhetett.

"Régebben is csinált ilyet, igaz akkor még mindenki kedvence volt, valahogy senkinek sem jutott eszébe faszozni, bazári majmozni."

Egészen pontosan mikor, melyik mérkőzésen csinált ilyet egy büntető előtt? Vidal változatlanul a szurkolók kedvence, képmutató dolog ezzel jönni. Ettől még amit csinált, az hülyeség volt, ennyi a történet.

konrad66 2014.11.05. 20:44:03

@babo0410: Főleg Bonucci szerintem
Egyébként védelmi gondjainkat Marotta Heartauxxal oldaná meg(Udineseben játszik,5 millió euró az ára,28 éves kb) télen

Forza Juve !!! 2014.11.05. 21:08:31

Ne akarjátok már elõre Vidal nyakába varni a kiesést... Ha meg kiesünk az nem ezen a 11-esen fog múlni hanem a rengeteg kihagyott helyzeten

6utbolcse 2014.11.06. 00:28:20

Volt szerencsém élőben megtekinteni a meccset!! kb 10 méterre az olympiakos szurkolók melett voltunk! Bazsi Panathinaikos sálja vitt mindent,megadta a kezdőlöketet az iszonyatos hangulathoz XDXD Higgyétek el Vidal mindent megtesz a pályán a csapatért,felszántja ő azt,de élőben is azt láttam h fejben nincs mindig itt,persze lehet nincs igazam! Szerintem az önbizalma csappant meg és ha mögötte állunk mi szurkolók akkor az ő tavalyi formája is viszatér és maradni fog még sokáig! A szurkólóknak igenis ki kell mellette állni! Azért mert a büntetőnél tüzelte a közönséget avagy kért egy kis segítséget nehogy már el legyen ítélve,semmi nagyképű nem volt benne és ott mindenki szívből buzdította,segítette! Pirlo,Pogbaval karöltve nagyon jó meccset játszott!Pogba...egy ki*aszott zseni,nem lehet tőle elvenni a labdát,minden mozdulatára érdemes figyelni XD Ellenben Moratatól 3-4 méterekre pattant a labda,Matrira emlékeztetett,nagyon nem ment neki,de ügyes kis spíler,reméljük jobb lesz,megvan benne a potenciál csak valami hiányzik még! Nagyon jó meccs volt!Hamar lepereg a 90 perc XC Forza Juve!Forza RUJ!

6utbolcse 2014.11.06. 00:53:15

Majdnem kiment a fejemből,de a legértékesebb 24 perc,amit mélyen a tudatomban elraktároztam,Padoin játéka.............felejthetetlen XDXD

babo0410 2014.11.06. 02:51:31

@konrad66: Ezt hol olvastad? Én nem halottam még ezt a hírt. Amúgy Hertaux annak ellenére, hogy csak egy Udine-ben játszik, nem olyan rossz védő. Amúgy csak 26 éves francia, és a transfermarkt szerint is szépen fejlődik. Igaz az első olasz szezonja nem sikerült túl jóra, viszont idén már nem teljesít rosszul. Nem feltétlenül lenne rossz, pláne, ha kell, akkor Lichti helyett is bevethető. És szerintem azért is őt nézte ki Marotta, mert szintén 3 védős rendszerben játszik az Udine. Hertaux igen is jó védő. De én jobban örülnék neki, ha a védelmünk közepe legalább megmaradna olasznak. Igaz Cáceres is játszott már ott. De sajnos nálunk is tendencia kezd lenni, hogy a tehetségesebb külföldi (főleg francia) játékosoknak nagyobb bizalmat szavazunk. A tehetséges olasz játékosokat miért nem merjük kipróbálni, beépíteni? Szerintem Berardi vagy Immo is simán megérdemelték volna a bizalmat. Vagy akár Zaza is.

babo0410 2014.11.06. 03:20:48

Javítom magam. Heurtauxnak kell írni a nevét. Amúgy megnéztem a whoscoreden, idén 10 meccsből 4x kapott csak 7-es alatti osztályzatot. Amúgy 7, 7,2, 7,6, 7,5, 8-as osztályzatokat kapott. Ellenünk volt a leggyengébb 6,1-es osztályzattal. Egyébként pont Barza vagy Lichti helyén bevethető. Pont oda kéne vki, aki két és három védős rendszerben is jó. És Heurtaux ígéretes. Ha marad a 3 védős felállás, jó megoldás. Ha váltunk két védőre, akkor viszont nem őt hoznám.

Apuleius 2014.11.06. 08:40:46

@devil-z: Értelmesen továbbra sem tudsz reagálni a tiéddel ellentétes véleményre, de ezt mondjuk megszokhattuk tőled.

Idéznék a blog szabályzatából:

"A hozzászólás nem mocskolódást jelent. Amennyiben mégis ezt teszed, a blog szerkesztőinek jogában áll moderálni a kommentedet teljesen szubjektív módon. Reklamációt nem fogadunk el.

A másik hozzászólót ne szidalmazd, és ne kötözködj; amennyiben mégis megteszed, a blog szerkesztői moderálhatják a hozzászólásodat. Reklamációnak helye nincs."

A kommented törlését, különösen annak tudatában, hogy sokadjára kell téged moderálni a pökhendi, arrogáns és kötözködő hozzászólásaid miatt, nyugodtan veheted határozott figyelmeztetésnek.

Drughi Di Bianconeri 2014.11.06. 11:00:03

Az idei szezon eddig legjobb játékát nyújtva nyertünk,teljesen megérdemelten a nagyon masszív,szívós Olympiacos ellen, szerintem.
Pokolból a Mennybe (Pirlo szabija),majd Purgatórium (egyenlítés),majd újra a pokol bugyra...aztán egyenlítés és fordítás.
Hihetetlen izgalmak, é kifejezetten jó,lendületes,ötletes játékot nyújtottunk időnként.
Ez az új felállás nekem nagyon tetszik (kb. már 2 éve ezt mondom,hogy ez lenne az ideális felállás,Pirloval a kezdőben,HA lenne vérbeli trequartistánk,de így sem volt rossz).
Hogy a jobb játék vajon a másfajta taktika/felállás egyenesági következménye,vagy "csupán" a bizonyítási vágy,a küzdeni akarásé e, azt nem tudom,talán mindkettőnek betudható.
Számomra érthetetlen,hogy az eddigi BL (és bajnoki...) meccseinken miért nem ilyen elánnal,erővel és ötletességgel játszottunk.Mivel tudunk így.

Ami viszont negatívum:
-a védelmünk borzalmas.Egy olasz csapat,hogy a fenébe kaphat gólt szögletből ?!
Mindkét belső védőnk összehozott 1-1 gólt,hiszen az 1. egyértelműen Chiellini hibája,a másodiknál meg Bonucci volt túl kényelmes.Persze mindkettőnél részt vállalt egy picit Buffon is.
Ha nincs az a 2 bénázás,sima 3:0 ide...Talán ezért játszunk 3 belső védővel,ott kevésbé jön ki 1-1 belső védő saját gyengesége/dekoncentráltsága/képességbeli hiányossága.

- A helyzetkihasználásunk valami katasztrofális.
Volt legalább 2-3 olyan ziccer Morata révén, +egy beadás után,amire 4en (!) érkeztek,és senki nem tudta bekotorni 1 méterről,de még voltak lövései/helyzetei Pogbának,Marchisionak,Teveznek is.Szóval a BL, egyebek mellett pont attól BL,hogy ennyi helyzetet nem szabad elbénázni.
A legnagyobbak ismérve a hatékonyság.1 gólhoz elég nekik max. 3 helyzet,nekünk nagyon meg kell szenvedni 1 lőtt gólért.Hogy ennek "csupán" a szerencsétlenség,vagy más esetleg pszichológiai,vagy egyéb oka van,azt nem tudom,de sürgősen megoldást kell rá találni,mert baj lesz.

- Vidal kihagyott 11ese óriási blama.Azonban nem értem,hogy miért kárhoztatjátok sokan,nem Ő az 1. olyan játékos a világon,aki tüzeli a közönséget akár egy 11es előtt. Szerintem csupán biztatást akart.
Egyébként kedden már valamit mutatott a régi Vidalból,még nem az igazi,de már úton van.
Szvsz. a 11t azért akarta elvégezni,hogy azáltal is nagyobb önbizalomra tegyen szert a további meccsekre.Erőszakos volt,hogy Ő állt oda (noha alapvetően Ő a 11es lövőnk),de azt Teveznek,vagy Pirlonak kellett volna,mert Arturo,még közel sincs 100%os mentális állapotban.

A továbbjutás még egyáltalán nem lefutott,nem csak rajtunk múlik.
Mi csak annyit tehetünk,hogy szurkolunk a Csapatnak,ők meg ha legalább annyit tesznek a további meccseken,mint kedden, akkor minden esély megvan a további győzelmekre, és az ezzel járó továbbjutásra.
(Ami persze az elvárható MINIMUM volt a csoport kihirdetésekor...)

Remélem innentől ezt az arcát mutatja a csapat, és a felállás is maradhatna,bajnokikon is,hogy szokják a fiúk.

Forza Juve !

Apuleius 2014.11.06. 13:35:06

@Apuleius: Egy dolog egyet nem érteni a másikkal, s egy másik, ha a véleményéért "primitívnek" nevezed. Ez utóbbi megoldás sajnálatos módon nem elfogadható és tolerálható. Változatlanul él a figyelmeztetés a jövőre nézve.

Apuleius 2014.11.06. 13:37:55

@kilakikitt: Nem, én azt írtam, hogy egy adott szituációban úgy viselkedett Vidal mint egy bazári majom, ez pedig marhára nem azt jelenti, hogy Vidalt összességében és egyébként bazári majomnak tartom. Pont itt kezdődik a probléma, ha valaki képmutató módon ezen elkezd lovagolni, és arrogáns stílusban osztani az észt. A blog szabályzata pedig rád is érvényes.

Apuleius 2014.11.06. 13:41:29

@devil-z: Ez az utolsó figyelmeztetés.

devil-z 2014.11.06. 13:42:49

Annyit árulj el, hogy az utóbbi hozzászólásom miféle szabályba ütközött?

Apuleius 2014.11.06. 13:44:16

@devil-z: Ezt itt és most zárjuk le szépen, s javaslom, a jövőben próbáljuk meg elkerülni az egymás kommentjeihez fűzött hozzászólásokat.

devil-z 2014.11.06. 13:46:37

Én szeretném kikérni a többi szerkesztő véleményét ez ügyben, mert én úgy gondolom, hogy a hozzászólásaim mindenféle ésszerű érv nélkül törlődtek és jelentősen visszaélsz moderátori jogaiddal.

Apuleius 2014.11.06. 13:50:55

@devil-z: Nem élek vissza a moderátori jogommal, aligha hiszem, hogy valaha ilyesmit tettem volna, viszont nem szokás a másikat "primitívnek" nevezni azért, mert valamiről marhára más a véleménye. Az ilyen és ehhez hasonló kommentek törlésre kerülnek. Ráadásul nem is olyan nagyon régen már törölgetni kellett a kommentjeidet személyeskedés miatt.

Apuleius 2014.11.06. 14:03:28

@devil-z: Bárkinek kikérheted a véleményét, a vita azonban itt le van zárva. A dolog nem onnan indult, hogy én szólítottalak meg. Az utolsó hozzászólásodhoz hasonló személyeskedő kommentek változatlanul törlésre kerülnek.

pedronegroo 2014.11.06. 17:58:34

@Apuleius: Csatlakoznék devil-z kollégához és nem azért hogy bárki mellé is álljak hanem nekem se tiszták ezek a dolgok és szerintem sokan mások is így vannak ezzel.

Kérlek ha van rá lehetőségetek akkor ezt valami joghoz hozzá értő emberkével tisztázzátok, hogy hol van a szabad véleménynyilvánítás határa, meg ilyenek. Előre is köszönöm ha ennek utána jártok és esetleg egy cikk elejéig foglalkoznátok vele annak ellenére hogy nem sok köze van a focihoz. :)

penge09 2014.11.06. 18:05:46

@pedronegroo: Azt hiszem ezzel a céllal írták össze ezt:
juventuz.blog.hu/2012/06/10/szabalyzat_873

Az meg hogy mi számít minek a blog szerkesztőjének szubjektív döntése,nem írhatnak minden egyes esethez példát.

Apuleius 2014.11.06. 18:51:32

@pedronegroo: Persze, semmi gond a kérdéseddel. Ez alapvetően nem "jogi" kérdés, a szabad véleménynyilvánítás kérdése némileg más ügy, s ebben a formában egy blog nem így működik. Ahogy @penge09 kolléga is írta, a blognak van egy szabályzata, s alapvetően ez az irányadó. A blog arról szól, hogy vannak bejegyzések kedvenc csapatunkkal kapcsolatosan, hogy Ti szurkolótársak minél hamarabb hozzáférjetek a Juvéval kapcsolatos hírekhez, pletykákhoz stb. Ugyanakkor a szabályzat 2. pontja szerint: "A blog nem fórum, nem azért jött létre, hogy Te leírhasd a véleményedet. A bejegyzésekhez azonban hozzászólhatsz, ha van mondanivalód.".

Természetesen a blog szerkesztői örülnek a hozzászólásoknak, véleményeknek, s főként annak, hogy egyfajta közösség jött létre a blog körül. Egy mérkőzés hevében, egy-egy hír vagy pletyka kapcsán természetesen adódhatnak egyet nem értések, kialakulhatnak viták, s elszabadulhatnak indulatok. Ha átfutod a szabályzatot, alapvetően a személyeskedés, mocskolódás, kötekedés és feszültségkeltés, a másik provokálása (nem feltétlenül csak csúnya szavakkal) az, ami a leginkább kerülendő, s egy-egy eset megítélése és mérlegelése mindig szubjektív döntés (persze van olyan drasztikus vagy szélsőséges hozzászólás, ami mérlegeléstől függetlenül azonnal kukázandó). Egyértelmű, hogy egy szubjektív mérlegelésnél számít, hogy az illető sokadszorra kap-e figyelmeztetést, miként reagál a figyelmeztetésre (pl. nekiáll-e tovább kötekedni a szerkesztővel), illetve a dolog milyen szituációban történik (az ember nyilván elnézőbb és megértőbb egy vesztes mérkőzés után). Persze, ha van ennél kicsit konkrétabb kérdésed az ügyben, ne tartsd magadban :-)

pedronegroo 2014.11.06. 20:55:04

@penge09: @Apuleius: köszönöm a válaszokat. közben szétnéztem e témában a neten és hát elég bonyolult téma ez és megoszlanak ebben a vélemények. fontos a szabad vélemény nyilvánítás mindenkinek joga van hozzá de a személyeskedésnek valóban elejét kell venni ne rontsuk el ezt a jó kis közösséget :) a véleményről jut eszembe hogy a vélemény olyan mint a seglyuk, mindenkinek van, de senki se kíváncsi a másikéra! :) szóval ha elgurul a gyógyszer ez mindenkinek jusson eszébe :)

Type-R 2014.11.06. 23:38:31

Szerintem hagyjuk abba a jogi rendelkezések és a blogszabályzat ízekre szedését, mert azt hiszem hamar meddővé válna -vagy már azzá is vált a vita. Próbáljatok meg a blog szabályai által meghatározott keretek között kommentelni és mindeközben elismerni a másik véleményét! Kösz!

devil-z 2014.11.07. 00:13:02

@Type-R: "Értelmesen továbbra sem tudsz reagálni a tiéddel ellentétes véleményre, de ezt mondjuk megszokhattuk tőled."

Ez nem tartozik bele a mocskolódó, lekezelő, személyeskedő tartományba viszont az, hogy primitív dolognak tartom, hogy Vidalt bazári majomhoz hasonlította az már igen, és törlendő - sőt figyelmeztetendő - hozzászólás?

6utbolcse 2014.11.07. 12:16:24

Én másképp éltem meg mert ott voltam,Vidal önbizalma a padlón van,ennek ellenére felszántotta a pályát,kérte a szurkolók segítségét a büntetőnél és az egész stadion zúgott,mert szüksége volt rá! Hazajövök és azt látom hogy faszozzák meg bazári majomhoz hasonlítják a viselkedését! Hát nagyon felb@sztam magam.....és egy-két vélemény avagy gondolat Vidalról igenis primitívre sikeredett! Ezzel lezártnak tekintem a magam részéről a témát!

Apuleius 2014.11.07. 12:27:05

@kilakikitt: Én továbbra is tartom, hogy Vidal butaságot csinált, s maximálisan a büntetőre kellett volna koncentrálnia. Azt gondolom, hogy egy profi játékosnak akkor is így kellene tennie, ha önbizalmat szeretne meríteni a szurkolók támogatásából. Lehet, hogy egy csomó dolog másként érződik odakint a lelátón, s a monitor vagy tévé mögött ülve (sőt, egészen biztosan), ezért őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre. Pl. más szituációkban is látni vagy érezni lehetett-e Vidal önbizalomhiányát? A másik dolog, amire kíváncsi lennék, hogy a lelátón miként viszonyulnak a szurkolók Allegrihez? Persze csak ha van néhány szabad perced a válaszokra.

6utbolcse 2014.11.07. 13:50:01

@Apuleius: Azt tudom elmondani mit éreztem,sajnos nem nagyon beszélgettem senkivel olasz nyelv híjján! Allegrit őszintén szólva alig láttam,a lelátó sem zúgott a személyét sértő rigmusoktól! Bár a Curva Nord-ban a kapu mögött foglaltunk helyet pár méterre az Olympik ultráktól,akik miatt vajh keveset halottam a Juve ultrákat XD azt tapasztaltam az olasz közegben,hogy mindenki tűzben ég és a csapat pozitív oldalát közelíti meg közvetlen a meccs előtt,hogy a mérkőzés után milyen vélemények feszülnek egymásnak a kocsmákban azt sajnos nem tudhatom,mert jöttünk haza egyből! Vidal....látni rajta,el sem tudja rejteni,hogy vmiért nincs rendben fejben!voltak ugye helyzetei és amikor kimaradtak leszegett fejjel támasztotta a reklámtáblát..nyilván utánna ment vissza és robotolt!Egyszerűen semmi nem akar összejönni neki. Úgy vettem észre,hogy ő szeretne a régi lenni,de mintha mi is egy kicsit elfordultunk volna tőle,a nyári atigazolási időszak és az az utáni viselkedése miatt! Ezen a meccsen látszódott igazán,hogy szíve mélyén ő még velünk van,de szüksége van ránk szurkolókra,hogy újra mögötte álljunk!Igyekszik Ő,ezzel próbálja visszaszerezni a bizalmunkat,csak "sz*póágon" van szegény XDXD
Egy nagyon picit az egész csapaton érezni az önbizalom hiányt,de ha ez megszűnne,és egyet lendítenénk a fordulatszámon nagyon sokáig menetelhetnénk a Bl-ben! Én is nagyon kritikus vagyok a csapattal szemben,de itt csak a fránya fejekben kéne rendet tenni! Jó csapatunk van,amit otthonról a tv-ből nem feltétlenül érezni! Kicsit máshogy látom most már a csapatot és egy-egy rossz teljesítmény után higgadtabnak kéne legyünk velük szemben! Nyilván nehéz lesz XDXDXD Szerény véleményem az,hogy Pogba messze a legjobb,legértékesebb játékosunk,tegyük össze két kezünket,hogy 2019-ig elvileg velünk van XD Bonut jó volt látni,hogy is használja a könyökét XD Chiellini favágó becsúszásait élmény volt nézni XD Pirlo papa,tényleg mint egy karmester,úgy küldi el az embereket szotyiért egy finom mozdulattal XD Tevez az első félidőben a pályán sem volt,a másodikban már jobban pörgött!

Apuleius 2014.11.07. 14:04:33

@kilakikitt: Nagyon szépen köszönöm a beszámolódat, s még így, a sorokon keresztül is bizsergetően átjött a hangulat, irigykedem is rendesen :-)

A képernyőn keresztül egy csomó dolog nem jön át, de az így is látszott, hogy Vidal lényegesen jobban játszik, mint ebben a szezonban bármikor, de valahogy pont azok a megoldások nem jönnek össze, amiktől ő igazán nagy tud lenni. Miatta nem aggódom, meggyőződésem, hogy hamarosan ismét a régi Vidalt látjuk majd, s mindig is megvédtem, amikor sokan fikázták a nyári szappanopera miatt. A büntető miatt dühös voltam rá, s a mérkőzés hevében nyilván az ember mond olyanokat is, amiket nem szó szerint úgy értett. Nem véletlen, hogy az ő neve olvasható az otthoni Juve-mezemen. Én is azt gondolom, hogy jó csapatunk van, s ami számomra legalább annyira fontos, ez a csapat szerethető is. Nem tudom miért akadozik a gépezet a BL-ben, de ebben a csapatban ennél lényegesen több van. Pogba kapcsán abszolúte egyetértek, ha megy neki, kimagaslik a csapatból, de hát belőle óriási világklasszis válhat. A hosszabbítása pedig az eddigi szezon talán legfontosabb eseménye volt. Nagyon sok hasonló élményt kívánok Neked, s köszönöm a válaszokat és az élménybeszámolót!

6utbolcse 2014.11.07. 14:34:49

@Apuleius: Igazán nincs mit és a többi szurkolótársamnak hasonló jókat! Kívánom mindenkinek,hogy jusson el Torinoba! Csak bíztatni tudok mindenkit a spórolásra!Én lemondtam a bulikról 2 hónapon keresztül,de bőven megérte!Én már úgy vagyok vele,hogy inkább egy Torino-i út,mint pár "azt se tudom mi volt az este" hétvége XD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása