Allegri: „Elsietett volt a kritika”

Allegri Massimiliano.jpgMassimiliano Allegri korai kritikáról beszélt, miután a Juventus nyert az Empoli ellen, a Napoli pedig legyőzte az AS Roma csapatát.

Az Öreg Hölgy csapatát a hétközi fordulóban beérték az üldöző farkasok a tabellán, azonban a szombati kétgólos győzelemnek és a fővárosiak vereségének köszönhetően ismét három pont a torinóiak előnye.

„Tisztelem a munkájukat, azonban az én feladatom meglátni a kiegyensúlyozott összképet, és véleményem szerint nem volt igazságos két mérkőzés után kijelenteni, hogy a Juventus teljesen értékvesztett csapat lett. - nyilatkozta Massimiliano Allegri a SportMediaset munkatársának a meccset követően.

„A múltban mondtam, hogy kiegyensúlyozott szezonnak nézünk elébe. Önök közül sokan már megfeledkeztek a Napoli együtteséről, azonban minőségi játékosokkal rendelkezik a déli csapat, és ha nincs a két kihagyott Higuaín tizenegyes, ők is elöl lennének.”

A Stadio Castellani gyepén az első találatot Andrea Pirlo szerezte szabadrúgásból, míg a második találat Álvaro Morata helyezett lövéséhez fűződik.

„Elégedett vagyok a második félidővel, azonban az elsőben túlságosan elhamarkodtuk a helyzeteket, és számos hibát vétettünk. Dicséretben részesítem a csapatom, mivel kitartottak a terv mellett, és nem vállaltak túlzott kockázatot, amíg a mi előretörésünk egybe nem vágott az Empoli visszaesésével.

Andrea Pirlo megszerezte első találatát, és véleményem szerint egy pszichológiai gátat is áttört ezzel a góllal olyan teljesítményeket követően, amelyek nem voltak méltók a tőle megszokott szinttől. Ő azon játékosok egyike, aki képes eldönteni a meccseket rögzített helyzetekből, és javuló tendenciát mutat, ahogy Arturo Vidal is.

Massimiliano Allegri következő feladata felkészíteni csapatát az Olimpiakosz elleni sorsdöntő BL-mérkőzésre, amelyre kedden kerül sor a Juventus otthonában.

„Mindent eldöntő meccs lesz, mivel nagyon nehéz lenne kiharcolni a továbbjutást, ha kedden nem szerezzük meg a győzelmet, azonban ennek ellenére nyugodtan kell kezelnünk a mérkőzést.

Valós potenciál van a csapatban, és ezt bizonyítottuk a legutóbbi görögországi mérkőzésen azzal, hogy számos helyzetet alakítottunk ki, míg az ellenfélnek kevés lehetőséget adtunk.

A Juventus eddig három BL-mérkőzéséből kettőt elvesztett, így valóban nehéz helyzetbe került, hisz csoportjában csupán a harmadik helyen van, igaz, otthon fogadja a csoport vezető párosát, illetve idegenben mérkőzik meg a Malmö együttesével.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr176855307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoods121 2014.11.02. 10:25:55

Majd ha a Bayern/Real/Barca 3as kozul valamelyik ellen tovabbjutunk akkor elhamarkodott de amig egy Empolit alig alig birunk legyozni addig igenis nagy szarba van a csapat. Szegyen

Tony. 2014.11.02. 10:38:45

Nevetséges vagy allegri.

Juvegaspy 2014.11.02. 11:09:37

Az baj h nem tudni igazat beszel e. Mert ha tegnap tenyleg csak felgozzel jatszott a csapat akkor a gorogoket egy sima 3:0val haza kuldjuk de ha mindent beleadtak es ilyen volt a jatek akkor a baj nem kicsi!

penge09 2014.11.02. 11:21:56

@Juvegaspy: Hát szerintem ha Pogba odateszi magát és a csatársor akkor lehet vlami keresni valónk,mert a többiek nem nagyon képesek jó támadójátékra(talán Marci ha jó napot fog ki) a védelem meg, ha nem 4 védő lesz akkor az már szégyen.

GabeTR 2014.11.02. 11:56:48

Utáltam, amikor az edző azt mondta: "Aki hét közben firkál, az hétvégén sem tud rajzolni ..." oltári nagy közhely, de én sem hiszem, hogy el lehet lazsálni bármilyen meccset, és utána varázsütésre fel lehet pörögni. Októberben csak a mezt küldték ki a srácok.
Az Empoli meccs 1. félideje semmiben sem különbözött a Sassuolo meccstől. A másodikban a kényszerű (!) változtatások miatt legalább gólt rúgtunk. Pedig olyan szépen indult minden szeptemberben. Mi történt????

juventino92 2014.11.02. 12:25:40

Hát igen az Empoli ellen volt karakter...remélem ez a karakter az OLYMPIACOS ellen egy nyögvenyelős sikerre elég lesz

Gaben Smith 2014.11.02. 13:03:14

Örülök a győzelemnek ,de egy csak egy gyengébb csapat elleni...ennek nem kell mérvadónak lennie a Juvénak az ilyen meccseket nagyon -nagy %-ban hoznia kell így nem értem Allegri mit játsza a kakast a szemétdombon.
A mérkőzést nem láttam az viszont feltűnt h Morata színt vitt a támadásokba és Vidal is egy fokkal jobban muzsikált...
A következő mérkőzés lesz a fokmérő igazság szeint kár ,hogy ezt kell mondani rá hiszen a a görögök azért messze nem az a szint...de ilyen időket élünk.
Forza Juve!
Allegri takarodj!

Goku06 2014.11.02. 15:16:40

Allegri legutóbbi nyilatkozatai alapján szerintem neki egy BL kiesés + SerieA 2. helyezés esetén is olyan nyilatkozata lenne hogy "ilyen erős mezőnyben a 2. hely is bőven jó"....
pár gyengébb meccs? Kb a kiesés szélén vagyunk a BL-ben, innentől nincs mentség, meg kell nyerni a görögök elleni meccset, malmőt is ütni kell és az Atletico ellen is kell legalább 1 pont.. ha ez nincs, akkor Allegri takarodhat.. ha ez a 3 meccs megvan, akkor meg kijelenthető hogy nem rombolta le a csapatot pár hónap alatt, mint ahogy az az elmúlt hónap 3 vereségéből következhetne..

De nehogymár egy Empoli elleni győzelem akkora k*rva nagy siker legyen már Maxi számára...

Juventus 2014.11.04. 13:37:08

Ma este minden kiderül és remélem a csapat remek játékkal küldi haza a görögöket.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása