A hét kérdése

a_het_kerdese_uj_1.jpg

Az új szezonban szárnyal a nyáron váratlanul lemondott Antonio Conte munkáját átvevő, a Juventus szurkolói által erős kétkedéssel fogadott Massimiliano Allegri csapata. Az Öreg Hölgy öt forduló után hibátlan teljesítménnyel, kapott gól nélkül áll a bajnoki tabella élén, s sikeres rajtot vett a Bajnokok Ligája A csoportjában is, hiszen győzelemmel zárta az utóbbi évek kellemetlen skandináv tapasztalatai alapján némi szorongással várt mérkőzést a Malmö ellenében. Allegri mester csapata azonban most rendkívül nehéz, talán sorsdöntő hét előtt áll, a Juventusnak előbb szerdán a tavalyi döntős, a trófeát a finálé utolsó pillanataiban elbukó Atlético Madrid otthonában kellene bizonyítania, hogy Európában is komoly előrelépésre képes, majd vasárnap az egyedüli hazai vetélytársat, az AS Romát fogadva tehet egyértelmű lépést a bajnoki címvédés, a zsinórban elért negyedik Scudetto felé.

Mit vártok Ti szurkolók? A Juventus vajon egyetlen hét alatt két fronton is meggyőzi majd a kétkedőket, vagy bebizonyosodik, hogy Allegri csapatától csak a gyengébb hazai ellenfelek ellen futja meggyőző teljesítményre és kiváló eredményekre?

Az Atlético Madrid elleni jó eredménnyel a Juventus fontos lépést tehet annak érdekében, hogy ismét komoly európai tényezőként számoljanak vele, míg az AS Roma legyőzésével fontos jelzést és erődemonstrációt mutathatna a túlzott önbizalomra kapó fővárosi rivális felé. De vajon milyen teljesítménnyel rukkol majd elő Allegri csapata a hatalmas tét nyomása alatt? Erre a kérdésre várjuk válaszaitokat, véleményeteket komment formájában!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr346740519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2014.09.29. 19:44:21

Allegri nagyon jól nyúlt hozzá Conte taktikájához. Szerintem ezzel meg lehet verni az ATMA-t és a Romat is. Nem azt mondom, hogy tuti nyerünk, de szerintem vagyunk olyan jók minimum, mint a két soron következő ellenfelünk. Én bízom a győzelemben.
Allegri tulajdonképpen szépen feltolta a védelmet, így már a kp-n védekezünk, így az ellenfélnek nehezebb átjutnia a térfelünkre. Tévez visszább hozásával meg azt sikerült elérni, hogy a kp-nek könnyebb jó lasztikkal segíteni őt, mert így távolabb került a tömörülő csapatok védelmi vonalától, és hatékonyabb eszköze is van Allegrinek a tömörülő csapatok védelme ellen. Eleve Llorente magával viszi a védőket, miközben a szélsők is lekötnek pár védőt, így Tévez szabadabban maradhat. Ráadásul ha kell le is támadunk. Így az a véleményem, ha ezen taktikai elemek működni fognak nagyban is, akkor nyerünk. De ha valamelyik csapat keményen levédekezi Tévezt, akkor lehetünk bajban. Ja és jó lenne az ellenfél esetleges kontráit megfogni. Én hiszem azt, hogy Allegri taktikai finomításaival sikeresek lehetünk. Most jön az igazi felmérő az erőnkről.

szeszterciusz 2014.09.29. 20:20:48

Szerintem a Roma nagyobb gondot jelent majd a Madridnál . Ha fejben rendbe lesznek a srácok akkor nem lesz baj . Akarják a győzelmet !!!!

Rivendell 2014.09.29. 20:34:18

@szeszterciusz: idegenben lesz a Roma? mert akkor cumi,ha otthon akkor úgyis össze fognak omlani szokás szerint és éesz 1 nagy favágó szakkőr

Apuleius 2014.09.29. 20:36:12

@Rivendell: Hazai pályán, Torinóban játszunk a Romával.

Rivendell 2014.09.29. 20:39:53

@Apuleius: csesztem elolvasni:( köszi

akkor marad a favágó szakkör

Tony. 2014.09.29. 21:03:57

Hogy ne higgye mindenki, hogy csak egyféle véleményt tudok:

Most optimista vagyok. Nagyon kemény lesz ez a 2 meccs, főleg így egymás után, ugyh én 4 ponttal is bőven elégedett lennék, és erre meg lehet az esély.

Madridban azért a győzelmet nem tartom reálisnak, egy x vagy egy szoros vereség is belefér. A Roma-t meg szerintem hazai pályán megverjük.

Minden esetre valóban nem játszottunk még a szezonban ilyen kaliberű csapatokkal, és itt főleg az Atletico-ra gondolok, mint komoly mérce.

niccolo 2014.09.29. 21:14:08

A.Madrid döntetlen minimum,Rómát megkell verni,kapott gól nélkül.

Type-R 2014.09.29. 22:26:31

Csatlakozom Tonyhoz az eredményeket illetően. Madridban én örülnék 1 pontban, viszont jó lenne a Farkasokat otthon elkalapálni. Így a 4 pontra azt mondom jó eredmény, és akkor mindenképp megkövetem Allegrit -de már így is közel áll hozzá Max.

Apuleius 2014.09.29. 22:35:02

Mindkét mérkőzésen győzelmet várok a csapattól.

epaska 2014.09.29. 22:42:47

Mindkét meccsen győzelmet várok! Nem azért mert elfogult vagyok, hanem mert abból indulok ki, hogy Juve drukker vagyok!!! :D Mikor ha nem most? A játék megvan, a keret megvan és jó formában! Biztos vagyok benne, hogy a csapat foggal körömmel akar majd bizonyítani az ATMA ellen, hogy mit is tud valójában egy Olasz bajnokcsapat. Ráadásul, ha belegondolok abba, mit láttam a milántól tavaly ellenük az eredménytől függetlenül, egyáltalán nem vagyok beszarva ezektől a középszerűjátékosokbólállóistentudjahogyandoppingoltundorítómadridibunkóktólakiknekkinemállhatomazedzőjüketmertannyiraellenszenvesapofája!!!
A tippem: 0-2
Fino Alla Fine Forza Juventus!

hurbiny3k 2014.09.29. 22:45:18

Egy biztos.. Sok mindenre választ kapunk egy hét alatt.. Annyit vàrok a srácoktól, hogy itt vagyunk b@szd meg, számolni kell velünk!!!!

hurbiny3k 2014.09.29. 22:46:46

Kábé egy fél mondatot kihagytam, úgy fel vagyok spanolva, de a lényeg gondolom átment.. :D

Rocky80 2014.09.29. 23:25:19

Először az előszóról tehát Allegriről:

Nekem úgy tűnik, felkészültebb edző Allegri mint Conte volt. Lehet, hogy nem akkora motivátor (pontosabban még nem tudjuk), lehet hogy nem ég annyira ezer tűzben, mint az ex mesterünk, de mindenféleképpen jó hatással van a csapatra, ebben 100%-ig biztos vagyok. Példaként csak Tévez formáját említeném, aki a tavaly mutatott jó teljesítményére is rá tudott tenni egy lapáttal, pedig más szerepkörben játszik. Egyszóval bizakodó vagyok. Szerintem Allegri nagyobb stratéga és tudatosabb edző, mint Conte, de ez csak annak egészen nyilvánvaló, aki a közelében van - tehát a játékosoknak.

A meccsekről:

Egyvalamiben biztos vagyok: Nem vallunk szégyent a héten, és az egész szezonban sem! Az Atleticonak történetesen élet-halál meccs a hétvégi, ha két meccs után 0 ponttal állna a tavalyi BL döntős, az több volna, mint meglepetés, és kezdhetnének megbarátkozni az EL - neadjisten a kiesés gondolatával. Ne kívánjunk ilyet nekik, végeredményben spanyol viszonylatban egy szimpatikus csapatról és edzőről van szó.
Nekünk igazából megfelel a döntetlen is, nem Madridban kell megnyernünk a csoportot, de ugyanakkor nem szabad döntetlenre játszanunk. Allegri is megmondta, hogy a heti eredményektől függetlenül ez egy jó csapat. Mindezek tükrében egy nálunk sokkal motiváltabb csapathoz látogatunk, döntetlen körüli meccset várok, amivel elégedettek is lehetünk, ez végeredményben egy jó eredmény lenne. De cáfoljanak rám a fiúk.

A Roma elleni meccsen hazai pályán nem lehet más a célunk, csakis a győzelem. Meg kell mutatni nekik, hol a helyük. Itt egyértelműen meg kell mutatnunk, hogy minden összevetésben jobbak vagyunk. Egyénileg, mint csapat, taktikailag, stb.-stb.

Még egy fontos dolog: Lóri remélem beköszön a héten. Nagyon kellene neki is, és a csapatnak is.

babo0410 2014.09.30. 00:38:52

@Rocky80: Most, hogy olvasom a hsz-edet, az jutott eszembe, ha kiejtjük a Madridot, mi leszünk a rossz ómen a BL győztes/döntős csapatok számára. :) két éve a Chelsea-t csaptuk ki, mint címvédő, idén meg az Atleticot verhetjük ki, mint döntős. Nem lenne semmi teljesítmény. Pláne, ha ehhez egy szép hosszú menetelés párosulna. A keretünk a legjobb 8-hoz megvan, onnantól meg kell a szerencse is. De én ezt a csapatot az eddig látottak alapján még egy elődöntőre se tartom esélytelennek. De szerdán kiderül mit érhetünk el a BL-ben (remélem lemossuk at Atleticot).

MdewC 2014.09.30. 09:13:34

Jó 2 meccs lesz, az már tuti. :)
Azt várom a 2 meccs után, hogy ezt halljam vissza: "Uhh csak a Juvét kerüljük el...!"

Hajrá!

venember83 2014.09.30. 10:28:20

Eddig nem sok panaszra van oka a Juve szurkolóknak, még a játékkal sincs baj, az eredmények meg ugye nyilvánvalóan magukért beszélnek. Mondjuk én nem tulajdonítanék nagy jelentőséget a madridi meccsnek, szerintem a Juve egy x-ért megy Spanyolországba, bár természetesen ezt senki nem fogja lenyilatkozni. A jó kezdés után félek, hogy úgy fog járni a Juve a BL-ben, mint az olasz válogatott a VB-csoportban. Nem lepne meg.

pedronegro (törölt) 2014.09.30. 11:51:15

Én csak jó játékot várok a csapattól. Az Atleti-től és a Roma -tól is ki lehet kapni csak az nem mindegy hogy. Egyébként egyik meccs sem sorsdöntő így nem kell túlmisztifikálni. A srácok a komolyabb csapatok ellen mindig felszívják magukat én ezért nem igazán aggódom. Ha tippelnem kéne a két meccs közül szerintem az egyiken biztos nyerünk.

Hogrin 2014.09.30. 14:40:29

Én az Atleti elleni meccstől nem félek, a nagyok ellen mindig felszívjuk magunkat (ettől még persze benne van egy x vagy egy szoros vereség de ez nem számít igazán), a BL-ben sokkal jobban féltem a csapatot az Olimpiakosztól meg a dánoktól idegenben. Tavaly is jók voltunk a Real ellen de mégis elbuktunk mert a kicsiket nem vettük komolyan. A Romat meg otthon ütni fogjuk, itt még a hazai pálya előnye sincs mellettük, a két csapat között pedig még mindig komoly különbség van és ez ki is fog jönni.

danimester1 2014.09.30. 18:46:32

Mindenki lényegében leírta amire számítani lehet sokkal egyet tudok érteni.A legfontosabb,hogy a srácokon ne legyen teher,mert ezek a meccsek még nem döntenek semmiről.Véleményem a könnyebb meccs Madridban lesz,mert az eredmény szempontjából nekik "sürgősebb",ezért nekünk "könnyebb" egy támadó csapat ellen játszanunk.A romák ellen fontos tényező lesz,hogy mennyit fog kivenni a srácokból a Bl,így szerintem még a döntetlen is elfogadható eredmény.Ha mindegyik meccsünk x-re sikerül az sem lesz baj.Visuonz mint Juve drukker egyértelműen két győzelmet szeretnék:-)

harciretek 2014.10.01. 09:31:50

Az e heti két meccsből 4 pont tökéletes lenne (inkább Madridban szeretnék nyerni), 6 pont hab a tortán. Ha 4 pontnál kevesebbet szerzünk az sem tragédia, tanulni kell belőle. Allegri és a csapat eddig jó munkátt végzett, a héten fontos válaszokat kaphatunk, hogy mire megyünk a velünk közel egy szinten lévő csapatok ellen. Én - az eredményektől függetlenül - azt várom, szeretném, ha két szép és hajtós meccset látnánk, ami után egy semleges szurkoló is azt mondaná, hogy "igen, ez komoly meccs volt, erős ez a Juventus". Főleg Európában nagyon ránkférne már, hogy valamit visszaszerezzünk régi hírnevünkből. Még nagyon a szezon elején járunk, ha nyerjük mindkét meccset, akkor sem elégedhetünk meg ezzel, menni kell tovább, ha nem megfelelő eredmények születnek, le kell vonni a következtetést és menni tovább. Szóval a héten nem dől el semmi, nálam a lényeg, hogy jó benyomást keltsünk vagy ha úgy tetszik fent tartsuk azt, amit év eleje óta a bajnokságban már felépítettünk.

Kicsit más. Az idei eredmények fényében itt az idő, hogy a csapat és Allegri mellett megemlítsük Marotta és a vezetőség érdemeit is. A tavalyinál szerintem jóval erősebb keret jött össze. Belegondolni is rossz, hogy mi lett volna velünk tavaly, ha Pirlo, Vidal, Barzagli, Chiellini, Cáceres szinte egy időben sérültek. Idén ezt egyelőre gond nélkül átvészelte a csapat. Mondjuk azért az is elgondolkodtató, hogy mi lehet annak az oka, hogy Conte alatt szinte soha nem volt egynél több komoly sérültünk. Evra/Asamoah, Pereyra, Ogbonna, Cáceres, hacsak nem minden 20. meccsen kell beállniuk, egyenértékü alternatívái a kezdőjátékosainknak. Moratából, Romuloból, Comanból, Giovincoból eddig kevesebbet láttunk, viszont az számomra több volt mint bíztató. Szóval annyit tudok csak mondani, hogy csak így tovább!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása