Allegri: „Buffon teljesítménye meghatározta a meccset”

Allegri Massimiliano_magyaráz_1.jpgMassimiliano Allegri az Atalanta elleni 3-0 után úgy nyilatkozott, hogy Gigi Buffon védése döntő mértékben befolyásolta a mérkőzés eredményét.

„Nagyszerű győzelem volt. Az AS Roma ugye előzőleg megszerezte a három pontot, így még nagyobb nyomás volt rajtunk, hogy legyőzzük az ellenfelünk. Nem volt egyszerű, mivel az Atalanta kifejezetten erős hazai pályán.” - nyilatkozta az Öreg Hölgy edzője a Sky Sport Italia riporterének.

„Voltak problémáink az első tíz percben, és nem szabadítottuk fel a kapunk előtti régiót, így veszélyes helyzet alakult ki. A srácok jól teljesítettek, aztán Gianluigi Buffon a védésével döntően befolyásolta a meccs eredményét.”

A torinóiak hálóőre kivédte German Denis tizenegyesét, amikor még csak 1-0 volt az eredmény, majd ezt követően Carlos Tévez ismét betalált csapata számára.

„Véleményem szerint az a különbség Gigi Buffon és a többi kapus között, hogy ugyan kevésszer kell védenie egy adott meccsen, azonban szükség esetén lehet számítani arra, hogy kivédi az ellenfél próbálkozásait. Így ismerszik meg az igazi bajnok.

A hétközi fordulóban pihentettem Paul Pogbát, Arturo Vidalnak pedig meccsekre van szüksége, hogy formába lendüljön. Álvaro Morata nagyszerűen állt be a padról, és gólt is szerzett, ez is mutatja, milyen nagyszerű a csapatszellem a keretben.

A taktikánk attól is függ, hogyan támadnak le minket ellenfeleink, mivel képesek vagyunk támadásokat kezdeményezni úgy négy- és háromvédős rendszerrel egyaránt.

Jobban védekezünk, ha távol tartjuk a labdát a kaputól, mint a kapu közelében, ami azonban nem mindig egyszerű, és komoly koncentrációt igényel. Az este volt, amikor öt játékossal védekeztünk, ahogy fáradt a csapat, és csökkentenünk kellett a meccsre fordított energiabefektetést.

Elég stabil a védősorunk, azonban ez azért is van így, mert a csatárok is azon munkálkodnak, hogy segítsék a csapatot. Nem hiszem, hogy folyamatosan képesek vagyunk a meccs minden egyes szakaszában száz százalékon teljesíteni, így néha szükséges kicsit lassítani a meccs ritmusát.”

Az edzőt ezt követően arról kérdezték, hogy véleménye szerint Carlos Tévez jelenleg olyan szerepet tölt-e be a csapatnál, mint amilyen fontossággal bírt Zlatan Ibrahimović Massimiliano Allegri bajnoki címet szerző AC Milanjában.

„Carlos Tévez tényleg bizonyítja minden meccsen, milyen nagyszerű labdarúgó, gólokat szerez, gólszerzési lehetőségeket alakít ki, keményen dolgozik, áldozatokat vállal a csapatért, és élen jár a játék tempójának meghatározásában.

Hogy ugyanazzal a szereppel bír-e, mint Zlatan Ibrahimović az AC Milanban? Különböző játékosokról van szó, azonban mindkettőben megvan az állandó törekvés a győzelemre. Carlos Tévez sokat segít a csapat átlendítésében nehéz időszakok során.” - méltatta zárásként a tréner csapata sztárcsatárát.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr866738167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bianconeri78 2014.09.28. 12:22:09

Azért ha lehet,a nyilatkozatoknál kíváncsi lennék az ellenfél edzőjének értékelésére is..Nem mintha sok vizet zavarna..:P De úgy kíváncsiságból..:)

venember83 2014.09.28. 12:58:58

@bianconeri78: Colantuono elégedett volt csapata teljesítményével, ő is a meccs szempontjából kritikus pillanatnak nyilvánította a tizenegyesvédést. Megpróbáltak mindent, amit lehetett, ennyi sikerült.

Sajnos nemigen van kapacitás arra, hogy a meccsek után az ellenfél értékelését is közreadjuk. Örülnék, ha a mérkőzések utáni reggel a meccsösszefoglalót le tudnánk közölni, de jelenleg ez is csak ritkán lehetséges.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása