Allegri: „A lehető legjobb felállással lépünk pályára”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató 2.jpgMassimiliano Allegri a pénteki, bajnokit megelőző szokásos sajtótájékoztatón beszámolt Andrea Pirlo, Andrea Barzagli és Arturo Vidal egészségi állapotáról, valamint beszélt arról, milyen javulást vár a csapattól.

Az Öreg Hölgy szombat este idegenben lép pályára az Atalanta ellen, majd ezt követi a jövő héten az Atlético Madrid elleni BL-meccs, illetve hétvégén az AS Roma elleni rangadó, így várhatóan nem lesz könnyű megtartani az eddigi száz százalékos mutatót.

A sajtótájékoztatón a média képviselői azt kérdezték a trénertől, hogy véleménye szerint döntő fontosságú hét következik-e a csapat számára.

„Ez a csapat első osztályú, függetlenül attól, hogyan teljesít a következő néhány mérkőzésen.” - válaszolt nyugodtságot sugározva Massimiliano Allegri.

„Szakmai szempontból természetesen a Juventus még sokat fejlődhet annak érdekében, hogy ismét bajnoki címet szerezzen, és Európában is bizonyítson.

Véleményem szerint a passzolási sebesség és támadások felfejlődése terén van mit fejlődnie a csapatnak. Az AS Roma elleni mérkőzés biztos nagyszerű lesz, de szerintem nem lesz döntő jelentőségű a bajnokság szempontjából, és csütörtöknél hamarabb nem is fogunk ezzel foglalkozni.

A szombati bergamói mérkőzés nehéz lesz, mivel senki se hozza el könnyedén a három pontot az Atalanta pályájáról. A lehető legjobb felállást fogom alkalmazni.

Paul Pogba és Carlos Tévez visszatér, míg Fernando Llorente is nagyszerűen teljesít, még ha nem is szerez sok gólt, rengeteget dolgozik a csapat érdekében.

Azonban ha Álvaro Morata fog játszani, ugyanúgy nyugodt leszek, mivel nagyon tehetséges játékosról van szó, és a játék révén csak javulhat a formája.

Nem igazán szeretnék rotációról beszélni. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy lesz néhány változás, mivel ha rotációt említek, az negatív fényben tüntetné fel azokat, akik kevesebb játéklehetőséghez jutnak.

A Cesena elleni mérkőzés megmutatta, hogy ez a Juventus akkor is képes jó teljesítményre, ha négy-öt kvázi alapember hiányzik. Sebastian Giovinco, Roberto Pereyra, Angelo Ogbonna és Patrice Evra nagyszerűen játszott.”

Kulcsjátékosok visszatérése várható az Atlético Madrid és az AS Roma ellen, feltehetőleg Andrea Barzagli és Andrea Pirlo már akár pályára is léphet a következő meccseken.

„Andrea Pirlo barátságos meccsen fog játszani vasárnap a tartalékosok ellen egy nem bajnoki mérkőzésen, hogy gyűjtsön néhány játékpercet, aztán meglátjuk, hogyan érzi magát a mérkőzést követően.

Eddig az orvosok elvégeztek néhány vizsgálatot rajta, és mindent rendben találtak. Már 33 nap telt el sérülése óta, és az a célunk, hogy kiváló állapotban térhessen vissza.

Hétfőn már a csapattal együtt lesz, ahogy ma reggel is. Kipróbáltam Simone Padoint a helyén, azonban jelenleg Claudio Marchisio fantasztikusan teljesít, és mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb formát mutat.

Andrea Barzagli külön edzésmunkát végez, hogy visszatérhessen egy héten belül. Fontos, hogy mindenki minél hamarabb felépüljön, hogy így több játékos között oszthassam meg a bajnoki meccsek játékperceit.”

Ugyanez a helyzet Arturo Vidallal is, aki a Cesena ellen két gólt is szerzett a hétközi bajnokin.

„Arturo Vidalnak edzenie és játszania is kell. Eddig nem sokat játszott, és a Cesena elleni mérkőzésen nyilvánvalóan elfáradt 70-75 perc után.

Valamiféle egyensúlyt kell találnunk az edzések és mérkőzések között, azonban a legfontosabb az, hogy ne legyen semmi gond a térdével. Szóval ez nagyon fontos időszak az ő szempontjából.”

Amikor arról kérdezték a trénert, hogy várható-e, hogy Carlos Tévez, Fernando Llorente és Álvaro Morata együtt szerephez jusson a pályán, a Juventus edzője határozottan elutasította ennek a lehetőségét.

„Ez csak show céljából lenne, én pedig nemigen szeretem az ilyen show-kat. Dobjuk be akkor Kingsley Comant és Sebastian Giovincót is, de a futball nem arról szól, hogy minél több csatár van a pályán, annál több mérkőzést nyer a csapat. Ez nem így működik.

Mindig azt mondtam, hogy akik a padról állnak be, azok is ugyanolyan fontos szereppel bírnak, és ezt bizonyította is Simone Pepe, Álvaro Morata és Simone Padoin a legutóbb.

Néhány futballista több játéklehetőséghez jut, mások kevesebbhez, de azt remélem, hogy senki nem fogja a szezont egyetlen lejátszott meccsel zárni.”

Massimiliano Allegri végül magyarázattal szolgált azzal kapcsolatban, miért is tűnik el olyan gyorsan, amint megszólal a játékvezető mérkőzés végét jelző sípszava.

„Általában azért vonulok el, mert azt akarom, hogy a szurkolók a játékosokat tapsolják meg. Ezt úgy érhetem el, ha visszalépek a háttérbe, és a lehető legkevesebb kárt okozom. Ez bennem van, és mindig így is fogok tenni a jövőben is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr876735795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F0rz4 2014.09.27. 10:55:11

Ezért nem látszott Padoinon, hogy futballista, mert nem Pirlo helyén játszott. Na, de mostantól, csak úgy szórja majd az álomzsugákat!

venember83 2014.09.27. 11:37:12

Óriási a változás Conte csapatához képest. Conte keményen törekedett minden meccsen a győzelemre, folyamatosan nehéz időszakokról beszélt, míg Allegri simán lenyilatkozza, hogy a következő pár meccs eredményétől függetlenül jó a csapat, minden a helyén, no para. Mintha kicsit nagyobb bizalommal lenne Allegri a csapat iránt, mint ahogy Conte volt.

BigP86 2014.09.27. 11:40:19

Bírom ezt a csókát, szerény és racionális. Mondjuk Comant remélem nem felejti el, jó lenne hasonlóan felépíteni a srácot mint anno Pogba-t. Atalanta ellen nehéz meccset várok, de remélem hazai pályán nem fognak annyira betömörülni, támadnak majd így esélyt teremtve nekünk a gyors, kombinatív támadásokra. Tippem: 1-2. Gólszerzők: Pogba, Tevez. Forza :)

Tony. 2014.09.27. 12:35:49

Remélem Barzagli felépül, mert azért a Madrid és a Roma elleni meccseken nem lenne célszerű Ogbonna-val felállni, főleg a jobb oldalon.

sleepy8 2014.09.27. 12:50:05

@Tony.: Mi a probléma Ogbonna jelenlegi játékával? Idén eddig kb hiba nélkül teljesített. A szerelései brutálisak, de többnyire szabályosak. És nem vállal felesleges kockázatot, mint mondjuk Chiello vagy Bonucci szoktak.
Szerintem nem lenne probléma vele az Atletico vagy a Roma ellen sem.

babo0410 2014.09.27. 13:49:02

Teljesen jó nyilatkozat szerintem Nekem eddig nagyon szimpatikus Allegri.

Tony. 2014.09.27. 13:51:31

@sleepy8: Az ég világon semmi. Csak félő, hogy az említett 2 csapat át is fog jutni a térfelünkre.

rockitbaby 2014.09.27. 15:08:08

@Tony.: Én ettől nem félnék. Emlékezz a Roma mindig mekkor arccal volt a meccse előtt, hogy majd ők megmutatják, és kaptak általában egy laza 3-ast. Ogbonna kifejezetten jó formának örvend, Chiellini-vel megeszik vacsira a Roma támadóit is, meg szerintem az ATMA-t is, bár ott Mandzukic nélkül könnyebb dolguk lesz!

Hoods121 2014.09.27. 15:15:09

@rockitbaby: Valoszinuleg mindket csapat nagyon fog hajtani ellenunk igy egyetertek @Tony.:-val. Azert Ogbonna egyaltalan nem 100%ig megbizhato foleg nem nagycsapatok ellen. Van olyan Juve drukker egyebkent aki nem orulne jobban Barza visszateresenek? Ketlem.

2014.09.27. 15:15:21

Csak jönne végre valaki,aki úgy zavarja el a csába Padoint,hogy az életben többet nem látjuk...amúgy jól kommunikál Allegri,a csapat pedig eredményes,ezen nem kell többet magyarázni!

venember83 2014.09.27. 15:20:41

Most őszintén, inkább jöjjön egy edző, aki Benítezhez hasonlóan vásárolgat, aztán nem jönnek az eredmények, de legalább Padoin eltakarodik, vagy inkább maradjon Padoin, és megmarad a csapat az eredményekkel együtt?

PS. Én se kedvelem Padoint, de elfogadom, hogy a keret része.

pedronegro (törölt) 2014.09.27. 15:56:55

Az biztos, hogy Allegri-t nem kell elküldeni kommunikációs tréningre....

Tony. 2014.09.27. 15:59:19

@rockitbaby: Amióta elkezdődött a szezon, jóformán nem volt olyan csapat amely komoly teszt elé állította volna a védelmet. Nem nehéz "jó formáról" beszélni, ha a feladat kimerül abban, hogy előre meg a védőtársaknak passzolgatjuk a labdát. Ogbonna már számtalanszor "megtört" nyomás alatt, de ha eltekintek a személyétől, alapból sem egészséges egy ballábas védőt jobboldalon játszatni.

Hogrin 2014.09.27. 23:25:05

Azért azt a Barzát játszatni az Atletico és a Roma ellen aki sérülés után tér vissza ki tudja milyen fizikai állapotban és formában elég meredek gondolat szerintem, inkább Ogbonna aki folyamatosan játékban van és egyre jobb formának örvend.
A védelmünk teszteléséről meg annyit, hogy nem azért nem lettek komoly próbatétel elé állítva mert annyira gyenge csapatok ellen játszunk hanem azért mert úgy játszunk, hogy ezt nem tudták megtenni mert nem engedtük nekik, a védelem kb Tevez-nél kezdődik, nem a három védőről szól.

babo0410 2014.09.28. 03:14:04

@Hogrin: Nagyon egyetértek. Ogbonna nem rossz védő, de akkor se Barza-t kell a jövőhéten játszatni. Ogbonna jó lesz, de ha nem ő, akkor Cáceres játszon, mint a sérülésből épp visszatérő Barza.

babo0410 2014.09.28. 03:45:13

@babo0410: Javítom magam, elfelejtettem, hogy Cáceres is sérült. Érdekes, hogy 4 sérültből 3 combizom sérüléssel, 1 meg lágyék. Van egy olyan érzésem, hogy Conte sokkal intenzívebb edzéseket tartott, mert ennyi sérülés (pláne nem izomsérülés) nem volt egyszerre. Összességében ha volt a 3 év alatt annyi sérült, mint Allegri kinevezése óta összesen.

Devilke Balla 2014.09.28. 09:13:43

@sleepy8: én azért minden meccsen látok Ogbonnától egy megindulást,ami aztán labdavesztéssel jár. Szerencséje,hogy ez általában már az ellenfél térfelén van,s a társak vissza tudják szerezni idoben a labdát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása