Conte: "Az elválás volt a legjobb megoldás"

Conte Antonio_Juventus Stadium.jpgA Juventus kispadjáról nyáron váratlanul lemondó, majd az olasz válogatott vezetését Cesare Prandellitől átvevő Antonio Conte torinói távozásáról, s egykori csapatáról mesélt.

"Egy erős és érzelmes kapcsolatban egyszer eljön az idő, amikor mindenki számára az elválás a legjobb megoldás." - nyilatkozta Conte. "Ezt a szurkolóknak nehéz megérteniük, de minden a legjobb szándékkal történt."

"A kapcsolatom Agnellivel, Marottával és Paraticivel nem romlott meg. A kapcsolat megmarad, de azt gondoltam és azt mondtam, hogy három év után a végére értünk valaminek."

A Juve egykori mestere zsinórban három bajnoki győzelemre vezette csapatát, első szezonját veretlenül, míg utolsó évét európai pontrekorddal zárta az olasz bajnokságban. 

"Három esztendő alatt a Juve egy felhőkarcolót emelt a semmiből. A csapat két hetedik helyezésen volt túl, s nem volt egyszerű meghonosítani a megfelelő mentalitást. Azonban amikor az edzőtáborba vonultunk, ráébredtem, hogy a rendelkezésemre álló csapatot olyan játékosok alkotják, akik minden akadályt le akarnak küzdeni."

"Nagyszerű csapatom volt, az elnökkel hittünk abban, hogy csodákra leszünk képesek, s végül így is történt."

Conte szót ejtett a nemrég rajtot vett bajoki szezon esélyeiről, s nem meglepő módon, egykori csapatát nevezte meg a legfőbb esélyesnek.

"Továbbra is a Juve a Scudetto esélyese, azonban a Roma hasonló utat követ, mint amilyenen mi elindultunk. Tavaly megnyerhették volna a bajnokságot, azonban egy rettenetes Juvéval kellett szembenézniük."

"Végrehajtottak néhány okos igazolást, s megpróbálnak saját stadiont építeni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr946723563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2014.09.23. 11:31:09

Ez csak az én olvasatomban jelenti azt, hogy vagy nem akarta továbbvinni vagy nem is tudta volna amit ő maga kezdett el?

keshudioo 2014.09.23. 11:39:37

Conte megunta, hogy az Öreg Hölgynek mindig fájt a feje... :-)

vizi8 2014.09.23. 12:11:46

Gyorsan akart nagyot alkotni nemzetközi szinten is, és ebben a juve nem volt partner.

Tony. 2014.09.23. 12:38:33

Én azt is elhiszem, hogy elfáradt, de szerintem ha kapott volna 1-2 komoly játékost, akikkel nagyobb eséllyel nekivághat a BL-nek, akkor maradt volna.

hellan (törölt) 2014.09.23. 12:54:50

Annyira kezd unalmassá válni már, hogy folyamatosan a szakítás körülményeiről nyilatkoznak, nem egyszerűbb lett volna még aznap egy sajtótájékoztatót összehívni, bejelentik, hogy ennyi volt és onnantól lezárni a fejezetet és a jelenlegire koncentrálni.

Lisandro 2014.09.23. 15:19:08

Szerintem maradt volna,ha megkapja azokat a játékosokat akik kellettek volna neki ahhoz,hogy europában is sikeresek legyünk!

rockitbaby 2014.09.23. 16:02:48

@Lisandro: Bár nem Di Maria és Cuadrado, pláne nem Sánchez, de Coman és Morata is bőven alkalmas a 4-3-3-hoz kellő szélső poszthoz. Ellenben kapott volna a középpályára egy Romulo-Pereyra kettőst, ami tovább növelte volna a középpályás variációkat. És akkor még az állítólag miatta meghiúsult Iturbe dolgot nem is említettem. Bár anyagi lehetőségeink közel sincsenek egy Real/Barca/PSG/Chelsea/ManU stb csapatéhoz, de a lehetőségekhez képest igenis a lehető legjobban igazoltunk. Kicsit unalmas már ez a vezetőség nem hozta akit akart dolog. Egyszerűen nem akart maradni, mert tudja hogy vagy nem tudta volna, vagy nem is akarta volna felülmúlni az elmúlt 3 év Scudetto sikereit.

@hellan: Mond már meg nekem kedves kolléga mikor intézte a Juventus a könnyebb, rövidebb úton a dolgait? :D

Rivendell 2014.09.23. 16:21:52

@rockitbaby: sajna a lehetőségek a béka segge alatt vannak-voltak a nyáron,hiszen a lehetőségeink az nem más,mint Morata ára ás Stuaro ára..többi mind szerencsés igazolás,legalábbis Coman és Evra,hiszen ők választottak minket és nem mi választottuk k őket,mert nekik lett volna másra is lehetőségük...Coman esetében meg pláne.

Úgy gondolom ami nagy hiba,hogy még mindig beadni képes jobb oldalunk van,csatárposzton nincs gond,kp rendben ha visszajön Pirlo és Vidal + Evra-Coman páros játszik,mert akkor a sebességet és előre játékot a nagymester Pirlo gond nélkül megoldja + lesz 1 Asa is középre,de a jobb szél és a védelem még mindig nagyon kérdéses BL szintjén.

ui: én 1 scudettot várok és max 1 BL 16,tehát nagy elvárásaim nincsenek és így nagy pofont nem is fogok kapni,számomra akkor lesz kudarc a szezon ha az 1ik nem sikerül,mert mind2-nek kötelezően teljesülni kéne.

legyen sikeresebb szezonunk az én elvárásaimnál:DDD

Rivendell 2014.09.23. 16:22:42

beadni képtelen akart lenni

babo0410 2014.09.23. 16:34:54

@rockitbaby: Teljesen egyetértek, én is ezt akartam írni. De itt sajnos mindenki meggyőződése az, hogy nem igazoltunk jól a nyáron, csupa középszer jött, és persze nyilván Conte is azért lépett le, mert nem kapta meg akiket kért. Ha kapott volna egy Sánchezt, egy Shaqirit, egy Nastasicot, egy nem tom én kit, tuti maradt volna a többség szerint. A helyzet viszont nem ilyen egyszerű, és szerintem is jól igazoltunk.

Hogrin 2014.09.23. 17:09:03

Érdekes,hogy itt sokan folyamatosan felhánytorgatják, hogy Conte lelépett mert nem igazoltunk nagy pénzért sztárokat, na meg, hogy milyen gyenge edzőt hoztunk a helyére.
Nézzétek meg az ellenpéldát, ott a MU na ők megpróbálták erőből megoldani a dolgokat, odavittek egy edzőt akit mindenki félistenként tisztel, elköltöttek végtelen mennyiségű pénzt csupa nagy nevekre, aztán mégiscsak eléggé döcög a szekér.
Szóval a sikeres BL szereplés és a nagy nevek között nincs egyértelmű párhuzam, és az is csak egy feltételezés, hogy Conte sikeres lett volna a BL-ben ha... és ha nem ? Na pont ezért lépett le.

rockitbaby 2014.09.23. 17:10:04

@Rivendell: Tény, hogy a nyarunk egy kicsit Galliani-sra sikeredett, miszerint a majdnem semmiből kellett előhúzni épkézláb megoldásokat, de szerintem a lehetőségekhez képest akkor is jól igazoltunk. Az mindegy, hogy milyen a lehetőség maga, de kihoztuk, amit ki lehetett. A Scudetto sanszosan megint minimum lesz, de az ilyen minimumokkal van már tele a padlás is kb. Én egy BL legjobb nyolcat olyan lazán elcserélném a Scudetto-val, hogy csak na. De cserébe azért a Coppa legyen meg végre. És akkor jövőre az Adidas 3 arany és 1 ezüst csillaggal dobhatja ki az új csilli-villi mezünket!

Azért nem izgat a Scudetto, mert úgy tűnik, hogy a Roma kivételével megint nem nagyon lesz ellenfelünk, így a stabil BL megvan.

De ha lehet kérni még valamit, akkor én a sInter oda-vissza gyalázását kérném egy laza 8-0-as összesítéssel. A legjobb meg az lenne, ha mégis lesz scudetto, hogy ők állják a sorfalat! Más nem lesz télapó :)

molnaratti10 2014.09.23. 20:14:28

Conte elment és pont!
Max van ezzel kell főzni.Engem már nem mozgat meg miért,vagy hogyan történt,nincs itt és kész.
Azért azt majd évvégével ne mondjuk már,hogy a Conte csapat nyerte meg ezt meg azt.Ez már Allergri csapat és számomra máris szimpatikusabb!

hellan (törölt) 2014.09.24. 10:43:39

@rockitbaby: Sosem. :(
Rendben volt addig, hogy még aznap kidobtunk Youtube-ra egy videót, amelyen Conte elmesél ezt-azt, de rögtön utána szépen kiül Marotta, egy irányba csapja a szemeit és Antonioval együtt elmondják az igazat és nem olasz szövkapként is még ezzel kell foglalkoznia.

Apuleius 2014.09.24. 11:13:55

@hellan: Igazából az ügyben nem sokat változtatott volna, ha annak idején egy sajtótájékoztatón elmondják ugyanezt a bullshitet hivatalosan is. A történet arról szól, hogy az újságírók újra és újra megkérdezik és meg is fogják kérdezni az okokat, s a szurkolókhoz hasonlóan a valódi, mögöttes okokra kíváncsiak (márpedig azt hivatalos sajtótájékoztatón aligha mesélték volna el).

rockitbaby 2014.09.24. 12:25:00

@hellan: Az aznapi videó is csak annyira adott következtetni, mivel Conte sírógörccsel küszködött, valami eltört benne. Szó szerint. Most, korábban vgy jóval korábban, az már mindegy. Látszott az utolsó évében a csapaton, hogy valami nem stimmelt. @Apuleius: kollégával értek egyet, hogy amíg tényleg nem fog kiderülni, mi is volt a valódi indok, addig mindegy milyen padon ül Conte, ez téma lesz. Ez persze egyet jelent, hogy hosszú évekig még kaphat ilyen és ezt firtató kérdéseket...

Már egyszer kifejtettem, szerintem Conte építő mester. Ő egy romjaiban lévő csapatot sikeresen felépít gyakorlatilag szinte semmiből ( jó példa az akkori Siena, Juve és a mostani olasz válogatott ), de mikor csúcsra kellene járatni, abban MÉG kevés. És inkább nem vállalta fel, hogy "bukjon", így lemondott. Nekünk meg pont olyan edző kellene, aki most már tökéletesít. Allegri lehet ilyen, egyelőre bíztató, amit csinált, csak így tovább. De hogy ezt, ha igaz, akkor a büdös életbe senki nem fogja nyilvánosan felvállalni, nagy összegben fogadni mernék rá!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása