Allegri: "Még korai Juventus-Roma versenyfutásról beszélni"

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató.jpgA Juventus holnap a Cesena ellen lép pályára az olasz bajnokság hétközi fordulójában, s a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a torinói csapat mestere, Massimiliano Allegri válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Túl korai lenne arról beszélni, hogy a bajokság a Juventus és a Roma között dől-e majd el, hiszen még rengeteg mérkőzés áll előttünk. Az Inter, a Milan, a Napoli, a Lazio és a Fiorentina egyaránt lehetséges vetélytársak a bajnoki cím szempontjából. Nagyon jónak kell lennünk, hogy a az összes találkozónak a megfelelő hozzáállással vágjunk neki."

A sérüléséből visszatérő Arturo Vidal hamarosan ismét teljes értékű kerettag lesz majd, Álvaro Morata kezdőként is bemutatkozhat, míg Andrea Barzagli és Andrea Pirlo visszatérése még várat magára.

"Az elmúlt három-négy napon a csapattal edzett, azonban még nincs százszázalékos állapotban, s játékidőre van szüksége. Sajnos vannak játékosaink, akik megsérültek, s kihagyni kényszerültek az edzéseket."

"Morata? Szeretném megnézni a játékát kilencven percen keresztül, mivel kiváló képességekkel bíró játékos, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egy hónapos kihagyást követően tért vissza az Udinese ellen. Lassan kell a haladnunk a dolgokkal."

"Andrea Barzagli október 1-én tér vissza. Neveznem kellett a  keretbe az Udinese ellen, hogy meglegyen a létszám. Cáceres sérülése nem komoly, s bevethető lesz az Atlético elleni mérkőzésre. Pirlo orvosi felmérésen esik keresztül ezen a héten, de már végez labdás gyakorlatokat."

Allegri szót ejtett a Cesena elleni bajnoki mérkőzésről is.

"Jelenleg jó formában vannak, s keveset engednek az ellenfeleknek, három mérkőzés alatt mindössze kilenc szögletet végezhettek ellenük, s jól védekeztek."

"A bajnokság megnyeréséhez fontos nyerni a kisebb csapatok ellen, hogy a közvetlen riválisok elleni összecsapásoknak erős pozícióból futhassunk neki. Nem fogok sokat változtatni a csapaton, még csak a szezon elején járunk, s nem kell lecserélnem senkit, hogy pihenéshez jusson."

A csapat argentin támadója, aki hosszú időn keresztül mellőzött volt az argentin válogatottnál, kirobbanó formában játszik, s úgy tűnt, hogy az új szövetségi kapitány, Gerardo Martino számol vele, azonban végül mégsem kapott meghívót a Brazília és Hong Kong elleni találkozókra. 

"Tévez kiváló dolgokat művel, ahogyan azt tavaly is tette. Rászolgált arra, hogy meghívást kapjon, azonban nem én vagyok a szövetségi kapitány." - nyilatkozta Allegri.

A Juventus így is képviselteti majd magát az argentin válogatottnál, hiszen a nyári igazolás, Roberto Pereyra bekerült a soron következő két találkozóra készülő nemzeti csapat keretébe.

"Pereyra újonc a nemzeti csapatban, de kiváló teljesítményt nyújt a Juvéban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr566724405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2014.09.24. 11:32:29

Olyan sokan voltak sérültek az Udine ellen, hogy nem voltak elegen, és Barzat nevezni kellett? :O

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása