Allegri: „Szükségünk lesz a szurkolók támogatására”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató 2.jpgA Juventus edzője, Massimiliano Allegri megpróbálta nyugtatni az újságírókat és a szurkolókat, akik rendkívül aggódnak az utóbbi időben megsokszorozódott torinói sérülés miatt.

Az utóbbi hetekben többen is kidőltek a sorból, így Andrea Pirlo még az első bajnoki előtt, de a válogatottól sérülten tért haza Arturo Vidal is.

„Túl nagy hangsúlyt kaptak a sérülések.” - nyilatkozta Massimiliano Allegri még pénteken. „Mindannyian tudják, hogy volt két-három játékos, akik az utóbbi néhány hónapban sérüléssel bajlódtak.

Például Andrea Barzagli és Arturo Vidal, míg Giorgio Chiellini eltiltott volt, de most már ismét edz. Andrea Barzagli várhatóan a padon lesz, míg Álvaro Morata visszatér, Andrea Pirlo pedig jó úton halad a felépülésben. Carlos Tévez esetén pedig semmilyen sérülésről nincs szó.

Beszélek Carlosszal a meccs előtt. Jól érzi magát és játszani akar, de bármilyen kockázatot ki akarok értékelni, mivel hamarosan elkezdődik a BL menetelésünk is.

Álvaro Morata készen áll, azonban nem képes végigjátszani egy teljes meccset. Megfelelő formában van, de sokat várunk tőle. Gyors játékos, és emellett minőséget is képvisel.

Bízok a rendelkezésemre álló játékosokban. Hosszú szezon vár ránk, és mindenkinek hozzá kell járulnia a csapat teljesítményéhez.”

Miután az első fordulóban a Chievo ellen győztesen hagyta el a pályát a Juventus, a cél ebben a fordulóban is a győzelem a hazai, Udinese elleni szombat esti mérkőzésen.

„Az Udinese nehéz ellenfél. Robusztus csapat, és Andrea Stramaccioni jó keretet örökölt Francesco Guidolintól.

Különleges mérkőzés lesz számomra, mivel ez lesz az első mérkőzésem a Juventus edzőjeként a Juventus stadionban. Szükségünk lesz a szurkolók támogatására.”

A Juventus nyáron kinevezett edzője az Antonio Contétól örökölt 3-5-2-es felállás megtartása mellett döntött a veronai meccsre, és ezúttal is ez várható, bár annyi változással, hogy az Udinese ellen Patrice Evra is szerephez jut.

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba: attól, hogy a Juventus négyvédős rendszerrel játszik, nem tartozik egy adott edzőhöz, míg teljesen másik edzőhöz, ha három védővel áll fel.

Nincs értelme megszüntetni egy működő rendszert. Ráadásul Barzagli és Chiellini hiányában nem is kerülhet szóba nálunk a négyvédős felállás alkalmazása.

Evra fontos nyári igazolás volt, és szombaton játszani is fog. Ő egyaránt képes négyvédős rendszerben védői feladatokat ellátni, illetve középpályásként is bevethető, ha a csapat öt középpályással játszik. Egyszerűen csak hozzá kell szoknia az olasz futballhoz.”

Az Öreg Hölgy edzőjét a Juventus bajnoki vetélytársairól is kérdezték.

„Az AS Roma nagyszerű átigazolási szezont tudhat maga mögött, ahogy az AC Milan is.

Kiegyensúlyozott bajnokság lesz, nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly. Az utolsó néhány hétben fog eldőlni, ki lesz a bajnok. Valamint a Napolira is érdemes lesz odafigyelni.” - zárta a sajtótájékoztatót a három fő aspiráns megemlítésével a Juventus trénere.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr306694485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsatsee 2014.09.13. 15:09:34

Mennyivel masabb nyilatkozat mint Conte. Elore nez nem csak a mostani meccset.Latszik hogy komolyabban akarja venni a BL-t.

Rocky80 2014.09.13. 16:19:42

Egyre szimpatikusabb ez az Allegri nekem is. Nyilván lett volna jobb alternatíva is nála, de ha már ő az edzőnk akkor kapja meg az esélyt a szurkolóktól is a bizonyításra.

konrad66 2014.09.13. 16:43:36

Várjunk szerintem a Milan elleni meccsig akkor derül ki,hogy motiválja a keretet rangadó előtt.

venember83 2014.09.13. 17:11:46

@konrad66: egy valamire való Juventus játékos motivációra szorulna az AC Milan ellen? :)

MdewC 2014.09.13. 19:02:28

Majd ha virít a csapat. Ez csak 1 nyilatkozat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása