Tacchinardi: „Pogba egy igazi drágakő”

Pogba Paul_gólöröm_1.jpgA Juventus egykori játékosa, Alessio Tacchinardi a napokban igen elismerően beszélt Paul Pogbáról. A hajdani középpályás szerint Pogba egy csiszolatlan gyémánt, aki Zinédine Zidane méltó utódja lehet a klubnál. A fiatal francia teljesítménye fokozatosan javult a két évvel ezelőtti, Manchester Unitedtől való távozása óta, így zsinórban két bajnoki elsőségnek is tevékeny részese lehetett Conte szárnyai alatt.

A Juve játékosaként összesen 17 trófeát bezsebelő Tacchinardi úgy véli, Paul azon kevés játékosok egyike, akiket figyelve az igazán nehéz mozdulatok is semmiségnek tűnnek, olyan természetességgel bánnak a labdával. Emellett úgy is fogalmazott, könnyen lehet, hogy a következő évek Pogba szárnyalását hozzák majd.

„Paul egy igazi drágakő, egy kincs. Elképesztő játékossá nőtte ki magát, de már az első torinói meccse óta látni lehetett, hogy kivételes játékos.” – nyilatkozta a Corriere dello Sport-nak. „Megvan a képessége hozzá, hogy a komplikált helyzeteket egy mozdulattal megoldja. Előtte csupán négy játékosnál tapasztaltam ehhez foghatót: Juan Román Riquelme a Villarreal színeiben, Zidane és Del Piero a Juventusban, valamint Francesco Totti az olasz válogatottban mutatott hasonló játékot.

Vannak egy egész korszakot meghatározó középpályások. Az elkövetkező időszak lehet Pogba ideje, mivel ő a mintaképe annak a védekezni és támadni is magas szinten képes középpályásnak, akit minden edző szeretne a csapatában tudni.”

Tacchinardi ezek után a Manchester Unitedon élcelődött, miután az angolok képesek voltak ingyen elengedni egy ekkora tehetséget, azt követően, hogy Pogba többször is kifejezte elégedetlenségét a klub felé a kevés játéklehetőség miatt. A menedzsment azonban nem vette kellően komolyan, hogy a fiatal játékos alulértékeltnek érzi magát, a többi pedig már történelem...

„Teljesen abszurd. Vannak dolgok, amiket nem lehet tanulni. Mindenképp jár a gratuláció Beppe Marottának, akinek sikerült ingyen megszereznie. Bizonyára bárhol ugyanígy berobbant volna a köztudatba, de a torinói körülmények nagyot lendítettek a pályafutásán.”

Az elmúlt pár hónapban a klubnak rengeteg támadást kellett elhárítania, ami a Pogba megszerzésére tett kísérleteket illeti – már ha hihetünk a sajtóértesüléseknek. Tacchinardit pedig meglepte, hogy az új edző, Max Allegri elszántan ragaszkodott az ifjú Paulhoz.

„A megtartása kész csoda volt. De ugyanezt hosszútávon elérni szinte lehetetlen lesz. Félre ne értsenek, a Juve tökéletes csapat a számára, de van pár európai élklub, amely képes óriási fizetést ajánlani. Meglátásom szerint egy ilyen játékos legalább 80 millió eurót ér, de bárki is szerezze meg, gondosan válogatott középpályára kerül majd.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr856678215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Direct_01 2014.09.11. 15:40:41

100%-ig egyetértek.Nekünk ezt a vonalat kell követni ez teljesen egyértelmű.Ugyan nem vagyok egy Tacchinardi,de Pogba első meccsén már én is láttam benne a klasszist.Még emlékszem is, hogy Vieirával illetve Yaya Touréval kezdtem hasonlítgatni.De hiba volt,mivel Pogbában sokkal, de sokkal több potenciál van,elvégre még csak 21 éves.
Kingsley Comanban pedig szint úgy ezt látom.Hihetetlen nagy tehetségek mindketten.A Barca és a Real Braziliából hozza el a "tehetségeket" 40-50milliókért,nekünk elég lenne átugrani francia földre.Rabiot és Thauvin is jöhetnének,de tudni kell hol a határ és nem szabad túlzásba vinni.

Az viszont számomra hihetetlen, hogy az olasz utánpótlásban nincsenek ilyen srácok.

Shyr Kahn 2014.09.11. 16:17:07

Vegre valaki megemliti Riquelme-t is. Rendkivul alulertekelt jatekos volt, az egzik legintelligensebb kkp volt pedig :(

Ádám.84 2014.09.11. 16:41:33

@Direct_01: tehetséges biztosan vannak, csak az utánpótlás nevelés színvonala miatt nem lesznek (ilyen) labdarúgók

Barolo 2014.09.11. 16:57:37

Ezek alapján Marotta a király ugye?
Nagyon fontosnak gondolom, hogy ilyen tehetségeket sikerül ide hozni. Ehhez képest viszont 2 nagyon gyenge 'lábunk' van amit feltétlenül erősíteni kellene. A saját nevelés fronton szörnyen gyengék az elmúlt év eredményei (csapatba kerülés szempontból) a többi top csapathoz képest. Illetve jó lenne pl. távoli országokból is jobban szemezgetni lásd Porto, Udinese stb. Ez sem kevés pénz, de ha jól csinálnák akkor bőven megérné. Pogbáéknak nagyon kell örülnünk! Forza Juventus!

rockitbaby 2014.09.11. 17:50:57

Bár igaza van, de már marhára unalmas, hogy minden héten valakinek el kell mondania, mekkora őrölt nagy tehetség is ő. Tudjuk. Látjuk. Szeretjük. Élvezzük a mozdulatait. Anélkül is, hogy hetente egy ex juventino ezt megint elmondaná...

Rivendell 2014.09.11. 20:06:08

@Shyr Kahn: pedig én anno sokszor felhoztam Eiquelmet...számomra Pirlo mellett ő testesíti meg az irányító kp-t...teljesen mind1 hogy mélységi vagy sem,úgy az egész irányítói posztot tekintve.
nem Xavi....nálam Riquelme az ász Pirlo papa mellett és sajnálom,hogy sosem játszott nálunk,pláne hogy a juve stílusa nagyon hajaz az övére,hiszen nem volt 1 gepárd sebességű játékos,de lassú játékban verhetetlen volt,márpedig a Juve játéka is mindig kicsit belassított volt,legalábbis még a 2000-es években is.

valamit nem értek..Totti és a válogatott? nála csak max Cavani szerepel le jobban válogatottat tekintve,ha megnézzük mekkora felhajtás van körülöttük és mit várnak el tőlük...Totti esetében vártak el,még D.Rossi is fényévekkel többet tett le válogatott szinten,mint egyéni teljesítmény,maradjon csak neki a Roma,mint ahol nagyot alkot.
Én is mindig sokat vártam tőle,de mindig bebizonyította,hogy nem tud felnőni a feladathoz,de még csak a közelébe se.

MDaniel98 2014.09.19. 19:33:55

Nagyon jó játékos, már-már klasszis, de tényleg túlsztárolják...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása