Bonucci: „Balotellinek csapatemberré kell válnia”

Bonucci Leonardo_valogatott mezben.jpgLeonardo Bonucci határozott üzenetet küldött honfitársának, Mario Balotellinek, aki ezúttal kimaradt a válogatott keretéből. A védő azt tanácsolta a Liverpool csatárának, hogy amennyien válogatottságra vágyik, értse meg, hogy az olasz nemzeti csapatba kerüléshez meg kell tanulnia együttműködni csapattársaival.

A Juventus védője kedd este gólt szerzett Norvégia ellen, a kétgólos mérkőzésen pedig a másik találatot is egy Juventushoz köthető játékos szerezte, Simone Zaza, akinek ez volt az első találata a válogatottban.

„Olaszországban már megismertük Zazát, gyönyörű gólt lőtt a Juventusnak a Sassuolo mezében még tavaly.” - nyilatkozta Leonardo Bonucci a Rai Sport stábjának.

„Korához képest bölcs, és nyitott a kemény munkára, és fizikailag is nagyon jó adottságokkal rendelkezik.”

Tulajdonképpen Simone Zaza átvette Mario Balotelli helyét a csapatban, és ha így folytatja, nem lesz egyszerű a Liverpool csatárának visszakerülni a válogatott kezdőjébe.

„Mario minden bizonnyal látta a mérkőzéseket. Ha azt teszi, amire az edző kérte, akkor biztos pont lehet a válogatott számára.

Az a probléma, hogy meg kell értenie, hogy a nemzeti válogatottban mindannyiunknak együtt kell működni, együtt kell futni, és folyamatosan mindenkinek mozogni kell.

Soha nem volt semmilyen gondunk Marióval. Mindannyian tudjuk, milyen személyiséggel bír, és a világbajnokságon próbáltam beszélni a fejével, de tudjuk, hogy a jelleme az ő Achilles-sarka. Erőssé teheti őt, ugyanakkor gyengítheti is.”

Leonardo Bonucci a védősorból próbálja támogatni a csapattársakat, főleg a sérült Andrea Pirlo hiányában van szükség erre.

„Határozottan tetszik ez a szerepkör, és az edző számos feladattal bízott meg, amikkel segíthetem a csapat mozgását. Számomra jó érzés a vállaimra helyezett felelősség.

Ahogy mindig is mondtuk, amikor Antonio Conte a Juventusnál volt, az a fontos, hogy az összes játékos hozzájáruljon a védekezéshez. Az újoncok tanúsíthatják, hogy az edző mennyire elvárja azt és mennyire nagy hangsúlyt fektet arra, hogy senki se pihenjen a pályán egy másodpercet se.”

Antonio Conte Oslóban szokásos énjét mutatta meg a pálya mellett, amely természetesen kicsit sem lepte meg Leonardo Bonuccit.

„Mindenki tudja, hogyan viselkedik meccs közben, ezek a képek már agyunkba égtek a Juventusnál töltött évei alatt. Ő az első, aki megpróbálja átadni harcosságát és sikeréhségét a játékosoknak, amelyet mindenki láthat a kispadon is.

Nem volt sok időnk csapatként hozzászokni ahhoz a rendszerhez, amely Juventus játékosok számára már tulajdonképpen automatikus volt. Sikerült ezeket az ötleteket megvalósítani a pályán, aminek nagyon örülünk, és így nő az önbizalmunk, ahogy közeledünk a selejtezők későbbi szakaszához.

Amikor tudjuk, mit kell tennünk, és minden meg van tervezve, akkor minden természetesnek hat, és magabiztosabbnak érezzük magunkat.”

Mielőtt a horvát csapattal találná magát szembe az olasz válogatott, először Málta és Azerbajdzsán válogatottjával kell megmérettetnie magát.

„Olyan csapatok jönnek, amelyeket papíron bizonyosan képesek vagyunk legyőzni, azonban a kapitány minden bizonnyal el fogja mondani, hogy a váratlan dolgok akkor következnek be, amikor kicsit visszaveszünk. Ugyanúgy kell készülnünk ezekre a mérkőzésekre, ahogy mindig, sikeréhséggel és határozottsággal.” - zárta az interjút a mára a Juventus és a válogatott egyik alappillérévé lett védő.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr566685161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.09.10. 11:14:57

"Amikor tudjuk, mit kell tennünk, és minden meg van tervezve, akkor minden természetesnek hat, és magabiztosabbnak érezzük magunkat."

Ezt szeretném én egyszer látni a magyar válogatottnál, hogy van valamiféle tudatosság és elképzelés, nem a nemlétező kreativitásra és ihletre bazíroz a szövetségi kapitány.

Barolo 2014.09.10. 13:29:18

Hogy is van pontosan, hogy jövőre egy fix (nem kicsi) összegért meg tudjuk venni Zazát? Forza Juventus!

benssz 2014.09.10. 14:02:54

@Barolo: 14 millió,ha jól emlékszem,de javítsatok ki.
reméljük Bonunak jót tesz,hogy Conte ennyire számít rá.

rockitbaby 2014.09.10. 14:06:47

@Barolo: Én csak Berardi esetében tudok ilyen fix 15 millióról, Zaza esetében úgy emklszem, hogy csak símán meg lett hosszabbítva egy évvel a kölcsön!

Apuleius 2014.09.10. 14:30:54

@Barolo: @benssz: @rockitbaby: A Sassuolo megvette Simone Zaza játékjogának a Juventus tulajdonában levő felét (7.5 millióért, ha jól emlékszem), s a Juve jövő nyáron 15 millióért vásárolhatja vissza a játékost.

Ádám.84 2014.09.10. 16:55:57

A football-italia.net-en szereplő hírek szerint jövőre 15 millióért, míg 2016-ban 18 millióért vásárolhatja meg a Juventus Zaza teljes játékjogát.

babo0410 2014.09.10. 18:20:40

@Ádám.84: Tök mindegy, mert szerintem vagy idén visszahozzuk, vagy soha az életben nem lesz a mi játékosunk. És én nem herdálnám el, mint Immobile-t. Szerintem egy lehetőséget megérdemelne, hiszen jó játékos. Igaz 15-ért nem fogjuk tudni eladni, ha bukik, de kockáztatni kell a fiatal olasz tehetségekkel, mert sose lesz belőlük semmi, ha folyton kiscsapatokban sínylődnek, mert nem merünk kockáztatni. Be kell vállalni, és ha nem jön be, vissza lehet passzolni a Sassnak. Igaz nem fognak már 15-öt adni érte, de talán bizniszbe bevonható lenne. De szerintem jól járnánk vele.

benssz 2014.09.10. 18:24:48

Ha idén jól teljesít a Sass-ban akkor megkell venni,mert szerintem van a gyerekben tehetség,nem tudom néztétek-e tegnap az olasz meccset,de nekem eléggé meggyőző volt.

MDaniel98 2014.09.19. 19:22:39

Megnézem én azt mikor válik Balotelli csapatemberré...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása