Ancelotti: „Verratti kész átvenni Pirlo helyét”

Ancelotti Carlo_1.jpgMarco Verratti kész Andrea Pirlo örökébe lépni az olasz válogatottan, legalábbis így véli Carlo Ancelotti, a szakember, aki mindkét játékost edzhette.

Andrea Pirlo ezen a héten megerősítette, hogy mégse kíván visszavonulni a válogatott keretből, amely kijelentést követően az olasz szövetségi kapitány egyik nyilatkozatában arra utalt, hogy a nemzeti csapat kezdőjében csak egy hely van a roppant tapasztalt Andrea Pirlo és a feltörekvő Marco Verratti számára.

„Készen áll a válogatottban játszani, mivel ez az ő szerepköre.” - nyilatkozta Carlo Ancelotti a fiatal középpályásról az Il Giornale munkatársának.

„Valamint rendelkezik a feladat betöltéséhez szükséges minőséggel. Nem idegenkedik semmitől, megvannak a szükséges tulajdonságai ahhoz, hogy ő örökölje meg ezt a pozíciót.”

Carlo Ancelotti az interjúban elmondta véleményét az olasz világbajnoki szereplésről is.

„Számomra úgy tűnt, hogy a nemzeti csapatnál új szelek fújnak. A legnagyobb előrelépést a fejlődő fiataloktól várhatjuk, olyanoktól, akik esetleg még Bajnokok Ligája tapasztalattal se rendelkeznek.

Olyanokra gondolok, mint De Sciglio, Darmian, Immobile, Florenzi, El Shaarawy, Verratti, Destro.”

A Real Madrid edzőjét, aki elismerően beszélt az AC Milannál tapasztaltakról, mióta Pippo Inzaghi vette át az irányítást, arról is kérdezték, véleménye szerint mennyire sikerült beilleszkednie Massimiliano Allegrinek a Juventus csapatába Antonio Conte távozását követően.

„Elkerülhetetlen az összehasonlítás a Juventus előző sikeredzőjével, de szerintem ez nem fog semmit befolyásolni. Találkoztam Massimilianóval Nyonban, és azt mondta, hogy nagyon elégedett a Juventusszal és a saját beilleszkedésével.

Továbbra is ők a bajnokság legerősebb csapata, így egyértelműen ők a legesélyesebbek a bajnoki cím elhódítására.

Az igazi különbség a két szakember között véleményem szerint leginkább a Bajnokok Ligájában fog megmutatkozni.”

Mivel Carlo Ancelotti nemrégiben a PSG-t irányította, óhatatlanul felmerült a kérdések között Kingsley Coman és Adrien Rabiot ügye. Mindkét játékos a Juventushoz köthető, egyikük már Torinóba költözött, míg a másik várhatóan a közeljövőben fogja aláírni szerződését az Öreg Hölggyel, és mindkét játékos a PSG-t erősítette, amikor az 55 éves szakember volt a párizsiak edzője.

„Mielőtt elhagytam volna Párizst, Coman bemutatkozott. Ő és Rabiot volt messze a két legérdekesebb tehetség a párizsiak akadémiáján.

Mostanra pedig a PSG elvesztette mindkét játékost, jelen helyzetben pedig illendő feltenni magunknak a kérdést, hogy ez miért is történt így.” - zárta az interjút költői kérdéssel az edzőként számtalan bajnoki címet és három BL-győzelmet begyűjtő olasz szakember.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr616686513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2014.09.10. 18:56:02

Neki el lehet hinni,de egy apró dolog van ami miatt nem valószínű,hogy érkezne.Sajnos ez a pénz és mint nyilatkozta neki a Juve nem lenne előre lépés.

Devilke Balla 2014.09.10. 19:02:14

@danimester1: a válogatottrol volt szó,nem a juveról.

2014.09.10. 22:09:45

Ő pont az a játékos,akire nem csak a válogatottnak,hanem nekünk is szükségünk van! Sokoldalú játékos,képzett,ügyes,igazi profi,ráadásul fiatal és olasz. A Juventusnak hagyományosan birtokolnia kell a legjobb olasz játékosokat,ez abszolút alapelv szerintem,hosszú-hosszú évek óta mi adjuk az olasz válogatott alapjait,ennek így kell lennie! Darmian,Verratti,Berardi kapásból három olyan játékos,hogy már akár,ha idén őket látnám a pályán,maximálisan elégedett lennék,mellettük még Pogba,Coman,esetleg Zaza,így tökéletesen látszódna egy valóban bíztató projekt.

babo0410 2014.09.10. 23:29:31

Én is sajnálom, hogy anno nem igazoltuk le, de talán az ő példája is arra sarkalt minket, hogy a fiatal tehetségeket ne hagyjuk elúszni. Remélhetőleg idén nyáron nem fogjuk azt mondani, hogy sok, nem kell, mert elviszi Berardit és Zazát a Roma, vagy egy pénzes külföldi csapat. Immobile elengedését meg olyan szempontból még el is fogadnám, hogy Zazában jobban bíznak, és ha ő visszajön, akkor idén felesleges volt Immot visszahozni. Annyi befejező nem kell. Llorente, Zaza, Immo, és középre még ott van Morata és Tévez is. Én remélem, hogy őket nem herdáljuk el, ha már Verratti leigazolására nem sok esélyünk van. Max majd 25 évesen ingyen, ha addig nem hosszabbít. Habár nem lenne baj, ha Kerítenének rá pénzt, és leigazolnák.

CSuvi 2014.09.11. 19:31:31

@babo0410: 30-40 alatt nem fogják eladni sajna és nem csak nekünk kellene... Soha nem lesz a miénk max Pogba vonalon,de akkor meg adunk a szarnak egy pofont.

Barolo 2014.09.12. 13:18:44

@CSuvi: Szerintem pont Pogba lehet a kulcs egy ilyen átigazolásnál. Minden azon múlik, hogy Pogba meddig szeretne maradni, illetve a pénzéhes menedzsere meddig bír kivárni. Ha úgy dönt, hogy menni akar, akkor én csak úgy adnám el (hatalmas pénzért persze), hogy egy másik tehetséget bele vonva az üzletbe (ez amúgy Vidalra is igaz). Jelen esetbe Verrattit. A dolog szépséghibája persze az, hogy a Real is vinné, de ők talán jobban konkurenciák a PSG-nek mint mi. Forza Juventus!

MDaniel98 2014.09.19. 19:31:30

Azért ilyen szempontból vannak bizonyos kétségeim, de mondjuk 2 év kérdése, és megtudjuk erre a választ.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása