Giaccherini: „Fiatal olasz játékosként nehéz érvényesülni Olaszországban”

Emanuele Giaccherini legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy örül annak, hogy ismét Antonio Conte vezénylete alatt futballozhat, és elkötelezett a Sunderlanddel kötött szerződés mellett, valamint nem titkolta, hogy Balotelli közel sem tökéletes játékos.

Giaccherini Emanuele_sajtotajekoztaton.jpg„Véleményem szerint felelősséggel jár, hogy Antonio Conte ennyire értékel engem.” - mondta Emanuele Giaccherini sajtótájékoztatón.

„A csütörtöki, Hollandia elleni mérkőzés jelentette számomra a legtöbbet, mivel benne voltam a nemzeti válogatottban. Amíg az edző lehetőséget biztosít számomra a játékra, mindig örömmel állok majd a rendelkezésére.

A Juventusban nem volt egyszerű kezdőbe kerülni. A sorban előttem volt néhány játékos, így például Paul Pogba és Claudio Marchisio. Csak bizonyos szinten számítottam Antonio Conte hívására, mivel idén nem sokat játszottam a Sunderland mezében.

Beismerem, hogy Antonio Conte kinevezésekor szövetségi kapitánynak úgy éreztem, nagyobb esélyem van bekerülni a válogatottba.

Nem tudom, igaza volt-e Antonio Contének, amikor azt mondta, nagyobb megbecsülésben részesülnék, ha külföldi lennék. Azt tudom, hogy a fiatal olasz játékosokat nemigen veszik számba az olasz első osztályban, és hogy az olasz csapatoknak jobban kellene saját utánpótlás akadémiákra támaszkodniuk.”

Emanuele Giaccherini nem volt benne az olasz válogatott keretében a brazil világbajnokságon, így nem segíthette csapatát.

„Sajnálom, hogy nem lehettem ott. Hogy a fiatal vagy idősebb generációhoz tartozok? Már két éve a válogatottban voltam, így mindkét táborhoz tartozok valamennyire. Valahol ott vagyok középen.” - mondta mosolygósan a huszonkilenc éves játékos.

Ugyan nem jutott rengeteg játéklehetőséghez, a Juventus egykori középpályása nem bánja döntését.

„Nem bántam meg az Angliába költözést. A tavalyi szezon nem volt kiemelkedő, azonban véleményem szerint annyira rossz se volt. Huszonöt meccset kaptam, és öt gólt lőttem. Biztos vagyok benne, hogy idén még jobb mutatóim lesznek.

A nyáron nem vette fel velem a kapcsolatot egyetlen olasz klub sem. A Sunderlanddel kötött szerződésem 2017-ig érvényes, és boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Nem Giaccherini az egyetlen olasz a Premier League-ben, bár az olasz szövetségi kapitány nem hívta be a Liverpool nyáron igazolt csatárát, Mario Balotellit.

„Ezt a döntést az edző hozta. Mario nagyszerű játékos, aki a jövőben nagy hasznára válhat a válogatottnak, még ha van néhány hibája is. Semmi se utal arra, hogy legközelebb se lesz ott a válogatott keretben.”

A várakozások szerint Emanuele Giaccherini kezdő lehet a Norvégia elleni keddi EB-selejtezőn.

„Nem hegyezhetjük ki a meccset a fizikai fölény megszerzésére, inkább a dinamikus játék és a ritmus a fontos. Csak így lehetünk képesek jól teljesíteni.” - zárta a sajtótájékoztatót az olasz válogatott angliai idegenlégiósa.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr26679397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.09.19. 19:04:49

Giac egy jó kis iparos, de sajnos semmi több.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása