Allegri a taktikai felállásról, Vidalról és a további igazolásokról

Allegri Massimiliano_mosolyog.jpgA Juventust váratlanul elhagyó, majd az olasz szövetségi kapitányi posztot elfoglaló Contét váltó Massimiliano Allegri az ausztráliai-ázsiai túra tapasztalatairól, az eddigi benyomásairól, valamint a zebramezes csapat várható taktikai felállásáról beszélt.

"A túrát arra használtuk, hogy jó munkát végezzünk, keményen és kiválóan edzettünk, s fejlődtünk fizikai szempontból. " - nyilatkozta Allegri a La Gazzetta dello Sportnak.

"Ezen kívül, tovább haladtunk a 3-5-2-es szisztémával, valamint tovább mélyítettük a tudásunkat más játékrendeket illetően is. Úgy gondolom, hogy rendkívül szerencsés dolog, ha képesek vagyunk két formációt is alkalmazni, akár egyetlen meccs alatt. Vannak pillanatok a szezon során, mikor játszhatunk három védővel, s vannak olyanok is, mikor jobb négy védővel."

"Hogy nincsen irányítóm? Alkalmazhatok itt valakit, Pereyra rendelkezik azokkal a jellemzőkkel, még akkor is, ha nem egy klasszikus befejező. Nem igazán tudom elképzelni Pogbát ebben a szerepkörben, Marchisiót már sokkal inkább. Tévez képes 4-3-2-1-es felállásban játszani, két játékossal, akik a vonalak között mozognak, vagy akár 4-3-1-2-ben is. Ha ilyen kiváló játékosokkal számolhat az ember, minden sokkal egyszerűbb."

"4-3-3-ra váltani nehezebb volna? Igen, a játékosok jellemzői miatt. Az egyetlen szélső Pepe, aztán ott van Coman, aki fantasztikus képességekkel rendelkezik, de még nagyon fiatal. Nagy hasznunkra lesz ebben az évben."

Allegri ismét együtt dolgozhat majd Andrea Pirlóval, akivel a Milannál nem volt felhőtlen a viszonya, azonban a Juventus szakvezetője nem tart attól, hogy ennek bármi hatása lenne a kapcsolatukra Torinóban.

"Ez az ügy soha sem létezett. A labdarúgás nem egy egzakt tudomány, vannak évek, melyek másként kezdődnek, mint, ahogy végződnek."

"Abban a szezonban Andrea nem volt szerencsés, kezdő volt, majd megsérült, s némi időt vett igénybe a felépülése, miközben mi más felállásban folytattuk. Azután a klub más döntést hozott a gazdasági szempontok alapján."

"Technikai szempontból Pirlo mindenki másnál magasabb minőséget képvisel, míg fizikai szempontból ugyanott tart, mint tíz évvel ezelőtt, vagyis... Hogy ki veheti át a helyét, ha Pirlónak pihenőre van szüksége? Marchisio, ő taktikailag intelligens."

Az új mester szót ejtett a Torinóban szerzett új benyomásairól, a győzelemhez vezető módszerekről, s a csapatot segítő klub jelentőségéről is.

"Nem csak egyetlen út vezethet a győzelemhez. Allegri, Conte, Mourinho, Ancelotti, Guardiola vagy Klopp módszere egyaránt jó, azonban szükség van egy kiváló csapatra és arra, hogy egy nagy klub álljon az ember mögött."

"Az edző nagyon fontos, azonban szükség van összetartásra közte, a klub és a játékosok között. A Juvénál ráleltem erre, s a Milannál is adott volt három éven keresztül."

"Megismételni a Juve tavalyi, százkét pontos szezonját? Próbáltam megismerni az embereket, akik a klub alkalmazásában állnak, különösképpen Vinovóban. Mindenki hozzájárulhat a sikerhez valamivel. Ha valaki rossz munkát végez, legyen szó akár a kertészről, pontokat hullathatunk az út során. Százkét pontot gyűjteni lehetetlenség, átlagosan 84-85 pont szükséges a bajnoki győzelemhez. Egyszerűen csak azt akarom, hogy egy ponttal többet szerezzünk, mint a második helyezett."

A Juventus tavaly csúfos búcsút vett a Bajnokok Ligájától, s nagy meglepetésre, nem sikerült a továbbjutás a csoportkörből, azonban Allegri bízik abban, hogy sikerül hoznia korábbi formáját a sorozatban.

"Az elmúlt négy részvétel alkalmával szerencsére mindig továbbjutottam az egyenes kieséses szakaszba, egyszer pedig a negyeddöntőig. A Bajnokok Ligája varázslatos és egyedülálló."

"Az elsődleges célunk, hogy továbbjussunk a második körbe, ahol új sorozat kezdőik. Csak annyit mondhatok, hogy szükségünk van a hitre, azonban a realitások talaján kell maradnunk. A csapatok, melyek megélik az egyenes kieséses szakaszt, elképesztőek, mint a Real Madrid, a Bayern München, a Barcelona, vagy a Manchester City."

"A Dortmund és az Atlético tanított nekünk valamit? Bizonyosan, azonban a Borussia hosszú utat tett meg, míg a Bajnokok Ligája döntőt megelőzően, az Atlético elhódította az Európa Ligát."

"Ez persze nem jelenti azt, hogy a Juve nem gondolhat arra, hogy versenyben marad. Komoly minőséget képviselünk. Vannak játékosok, akik még mindig képesek tovább fejlődni egyénileg, ilyen Pogba, Marchisio, Vidal, Coman, Llorente, Asamoah vagy Morata. Ha valaki akár csak tíz százaléknyit fejlődik egyénileg, az megnöveli az egész csapat értékét."

"Scudetto vagy a Bajnokok Ligája? Mindkettő."

Természetesen szó esett a Manchester United által csábított Arturo Vidalról is, akinek jövője még mindig hatalmas bizonytalanságot jelent a zebracsíkos csapat szurkolói számára. A chilei játékos térdsérülést szenvedett a tavalyi szezon második felében, majd szerencsésen felépült a brazíliai világbajnokságra, azonban egyelőre külön edzésmunkát végez a Juventusnál.

"Ő egy ketrecbe zárt oroszlán. Szeretne játszani, de többet kell még edzenie. Pályára küldjük majd a Vilar Perosában valamint a TIM-kupán." - utalt Allegri csapata augusztus 20-án, valamint 23-án esedékes fellépéseire.

"Arturo kiváló szellemű játékos, teljesen érthető, hogy pletykák születnek róla. A tekintélyes klubok nagy játékosokat keresnek, azonban Vidal már most is egy tekintélyes csapatnál szerepel."

A Juventus nem titkolt célja, hogy még egy védő és egy támadó igazolásával zárja a nyári átigazolási piacot.

"Ki kell értékelnünk a dolgokat a klubbal. Kevés időnk maradt, s kicsi mozgástér maradt ahhoz, hogy hibázzunk. Két hiba nyolc igazolásból olyasvalami, amit senki sem vesz észre, kettőből kettő hiba azonban óriási kárt okozhat. "

"A védők jó munkát végeznek, Ogbonna kiváló képességekkel rendelkezik, azonban nyilvánvalóan többet várunk tőle. Szükség lesz rá az első két fordulóban Barzagli sérülése és Chiellini eltiltása miatt. Csak Cáceres, Bonucci, Ogbonna és, amennyiben marad, Marrone áll majd rendelkezésemre. Mindamellett Marrone kellemes meglepetést jelent védőként, egyértelmű fejlődést mutat ebben a szerepkörben."

"Mi a helyzet a támadórészleget illetően? Fontos, hogy visszakapjuk Moratát, aztán meglátjuk mit tudunk. Olyan játékosra lenne szükségünk, aki két szerepkörben is bevethető. Morata például képes elsődleges támadóként játszani, azonban inkább tekinthető visszavont csatárnak, de tud a támadó háromszög szélén is szerepelni."

"Vagyis, ha valaki érkezik, annak hasznosnak kell lennie. Nincs szükségünk szerényebb képességű csatárra, aki nem jelent erősítést számunkra."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr16614015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benssz 2014.08.18. 17:17:15

na ez jó kis nyilatkozat volt szerintem,volt mondanivalója is nem úgy,mint Conte sablonszövegeinek. Kiváncsi vagyok kik lesznek az új igazolások !
A TIM kupát pedig el is felejtettem már :D

Drughi Di Bianconeri 2014.08.18. 17:22:00

Meglepően szimpatikus,ambíciózus nyilatkozat ez tőle.
Tetszik,hogy több taktikai felállásban gondolkozik.Reméljük a pályán is látjuk majd mindezt !

Az kissé meglepő,hogy Marchisiot előbb tolná fel trequartista pozícióba,mint Pogbat. Ő az edző,de szerintem pont fordított a helyzet, majd meglátjuk.
Persze Ő is beismeri,hogy végesek a korlátaink: 4-3-3at csak kényszermegoldásokkal tudnánk játszani,de ha úgy vesszük a 4-3-1-2 felállást is,mert se egy Pereyra,se Marchisio nem támadó középpályás.
Éppen ezért remélem,hogy Comant bedobja a mélyvízbe,bár abból a félmondatból ami rá vonatkozik,úgy veszem le,hogy inkább hasznos Squad Playerként tekint még(?) rá.

Meglepően őszintén és korrektek a nyilatkozat utolsó mondatai.

danimester1 2014.08.18. 18:39:05

Nekem is tetszik ez a nyilatkozat. Arturo-val pedig csak óvatosan, mert ezért a tökmag TIM kupáért inkább ne kockáztassuk az épségét.->igaz nyilatkozattól függetlenül még mindig a levegőbe lóg a sorsa, mert 100%-osan még senki nem erősítette meg a maradását és a távozását sem. Lényegre törő és nem úgy adták a szájába a szavakat, legjobban ez tetszik nekem az egészből:
"Nincs szükségünk szerényebb képességű csatárra, aki nem jelent erősítést számunkra." Szerintem ez a lényeg és remélem tartják is magukat ehhez. Tudom nem szabad álmodozni (nem is akarok,mert sajnos ismerem Marottát),de remélem tényleg nem Toni és Boriello féle fél-semmilyenmegoldásokban gondolkodnak. Igaz a a másik véglet sem lenne jó pl. Falcao 20-ért kölcsönbe, bár ez nem reális. A mercato vége felé nagyon nehéz lesz találni olyan játékost aki több poszton is bevethető, sőt szinte lehetetlen. Marotta kösse fel, bár csalódást nekem nem igen tud okozni max. pozitív irányba....-)

2014.08.18. 19:30:27

Ezzel a nyilatkozattal semmi gond,hajrá fiúk!

Gannicuss 2014.08.18. 21:20:12

Korrekt, profi nyilatkozat! Reméljük az utolsó 2 igazolás is ilyen lesz.

MdewC 2014.08.18. 21:24:58

@Drughi Di Bianconeri: Várjuk meg a meccseket, ez csak 1 nyilatkozat, bármennyire is szimpatikus. ;)

babo0410 2014.08.18. 23:16:43

@Drughi Di Bianconeri: Marchisiot már Conte is szívesen tolta előre meccsek közben, 3-4-1-2-re, vagy inkább 3-1-3-1-2-re variálva a felállást.
Buffon
Brza-Bonu-Chiellini
Pirlo
Lichti-Vidal-Asa
Marchisio
Matri-Vucinic
Nem egyszer variálta át így a felállást Conte a 2. félidőben. És nem is eredménytelenül. Nem egyszer szereztünk úgy gólt, hogy Marchisio ment előre a védők mögé/elé (és ezen lehet vitatkozni, hogy így volt-e vagy nem, de ezek tények. Pogba nagyon jó játékos, de nem igazán alkalmas arra, hogy előretold irányítóba. Pirlo helyén se volt túl jó.

Drughi Di Bianconeri 2014.08.19. 09:48:54

@babo0410: psszt ! :D

@MdewC: Tudom és igazad van. Nem is értékelem túl,mert beszélni/nyilatkozni bármilyen alak tudhat jól és megnyerően.
Nem emlékszem, de talán még Del Neri/Zaccheroni/Ferraranak is voltak szimpatikus nyilatkozatai :D

CSuvi 2014.08.19. 12:46:48

@Drughi Di Bianconeri: Úgy érzem Marci idén ismét tündökölni fog!

MDaniel98 2014.08.21. 14:45:47

Na, arra kíváncsi vagyok, hogy milyen az Allegri-féle kemény fizikai felkészülés.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása