Szerkesztők a 2013-2014-es idényről

Questionmark.pngMindenki számára véget ért a a 2013-2014-es futballszezon, de boldogabbak lettünk volna, ha a Juventus több meccset játszik, mondjuk valamelyik európai kupa döntőjét. De ez van, így sikerült... vagy mégsem csak sikerült, hanem eleve így volt eltervezve?

Harminckettedik bajnoki cím, hivatalosan is három aranycsillag (amit Agnelliék nem akarnak feltenni), legitimált harmincadik Scudetto, pontrekorddal elért bajnoki cím - ez a csapat idei mérlege, amire teljes joggal büszkék lehetünk lehetnénk, ha a csapatnak nem lett volna esélye otthon játszani egy EL-döntőt. Pedig az csak karnyújtásnyira volt, de nem éltünk vele. 

Örülni kell ennek az idénynek, vagy szomorkodni az elszalasztott lehetőség miatt? Lássuk, hogy a szerkesztők hogyan ítélik meg a harmadik Conte-szezont!

4Evorg: A szezon egy kicsit döcögősen indult, már ami a játék képét és a kibrusztolt győzelmeket illeti, akkor még a Roma nagyon száguldott. A szezon azon részén komolyan elgondolkodtam azon, hogy a Farkasokat talán senki nem fogja tudni megállítani, nem lett igazam, hiszen a későbbiekben összeszedtük magunkat és a játék is kezdett fazont kapni, beindult a henger, a végét pedig már mindenki ismeri: pontrekord és tizenvalahány pont verve a fővárosiakra. Azonban a Bajnokok Ligája és a Kupa szereplés számomra kiábrándító. Szezon elején a csapat kimondva-kimondatlanul is arra predesztinálta magát, hogy legalább addig eljusson a BL-ben, ameddig tavaly sikerült, s ha megnézzük a keret erősségét ez közel sem volt lehetetlen feladat. Erre jött a szokásos letojom mentalitás az első meccseken, utána pedig már futottunk az eredmény után, nem sikerült... Ami az EL-t illeti (nagyvonalúan most szemet hunyok az Olasz Kupa fiaskó felett), nekem már az is csoda volt, hogy az elődöntőig elvergődtünk. Valljuk be a Fiorentina és a Lyon elleni meccseken sem voltunk olyan lehengerlőek. Valahol éreztem azt is, hogy még a döntőbe sem fogunk bejutni. Mindegy, ez így alakult, mindezek ellenére büszke vagyok a csapatra, csak már illene többet mutatni Európában is. Jövőre lehet javítani. A csillagok ügyében pedig kifejtettem álláspontom az aktuális poszt alatt, most röviden annyit, haragszom Agnelliékre.

Apuleius: A csapat tovább erősödött, majd európai pontrekorddal, százszázalékos hazai teljesítménnyel hódította el zsinórban harmadik, összességében harminckettedik Scudettóját, így a negatívumok ellenére, azt gondolom, hogy nincs okunk keseregni. A mérleg másik nyelveként ott találjuk az elfogadhatatlan európai szereplést, a kiesést a Bajnokok Ligája egyik leggyengébb csoportjából, majd egy kevéssé meggyőző menetelést az Európa Ligában. A Juventus elszalasztotta a történelmi lehetőséget, hogy hazai pályán gyűjthessen be egy európai trófeát, még ha csak a második számú sorozatról is van szó. A középszerű Benfica elleni párharc során sorsdöntő volt, hogy a Juventus hétfőn, semmiféle kockázatot nem vállalva, legerősebb csapatát küldte pályára a Sassuolo ellen, egy lényegében megnyert bajnoki címmel a zsebében, s ezzel feladta az európai továbbjutást. A szép emlékek között megmarad a már-már túlzott önbizalmat szerző Roma tökéletes megsemmisítése, úgyhogy soha se legyen ennél rosszabb, csak azt az európai bénázást tudnám feledni... Igazi örömöt jelentett, hogy a támadósorban egy olyan játékos villanásait élvezhettük hétről hétre, mint Carlos Tévez, aki méltó a mezén viselt számra, s a döcögősen kezdő Llorente is tette a dolgát, megbízhatóan termelte a fontos gólokat. Bízom benne, hogy tanultunk a hibákból, s jövőre, hasonló hazai szereplés mellett, nem jelent majd gondot a Bajnokok Ligája csoportköre.

keshudioo: Óriási keserűség lett rajtam úrrá, mikor olyan szégyenteljesen kiestünk a Bajnokok Ligájából. Utána többször elmondtam, hogy ezt csak az Olasz Kupa és az Európa Liga-serleg tudná elfeledtetni velem a kötelező bajnoki cím mellett. A csalódások ellenére tudtam örülni, mikor zsinórban harmadszor is bajnokká koronázták a Zebrákat, mégiscsak az Öreg Hölgyért dobog a szívem. Éppen ezért európai kalandok helyett inkább a pozitívumokra szeretnék gondolni. 102 pont, 19 Tévez-gól, 16 Llorente-gól, Buffon 500. Serie A-s mérkőzése, Padoin bajnokságot eldöntő találata, Sassuolo - Milan 4-3, a Roma-szurkoló barátommal való csipkelődések, az olasz pasi, aki a januári 3-0-s Juve-Roma alatt rávágott az asztalra és kivonult a pubból, ezek a gólok, és persze a blog fantasztikus szurkolótábora és hangulata, amihez Ti, rendszeres kommentelők járultok hozzá. Itt mindenki egyéniség, külön karakter, nélkületek nem lenne olyan az oldal, amilyen. Köszönöm. :-)

Type-R: A csapat magabiztosan húzta be zsinórban harmadik Scudettoját, ami valljuk be, elvárható volt. Persze nyáron az erősödő Napoli miatt fájhatott a fejünk, majd év közben a meglepően jól teljesítő Roma nehezítette meg Contéék dolgát, de mindent egybevetve egyik olasz csapat sem veheti fel a Juvéval a versenyt. Éppen ezért erős európai szereplést vártam, de a szégyenteljes BL kiesés sokkolt. Ezt plasztikázhatták volna a hazai rendezésű EL-döntőbe jutással, amelynek elérésére az első EL-meccsek alkalmával sok pénzt nem tettem volna. Gondoltam nem érdekli a vezetőséget a kisebb európai kupa, de amint egyre jobban közeledtünk a döntő felé, annál jobban hittem benne. Ekkor érkezett a második arcul csapás: egy mérkőzéssel az áhított döntő előtt otthon nem képes gólt szerezni a csapat. Borzalom. Természetesen a 32. Scudetto nagy fegyvertény, és örülni kell neki, de több volt ebben a szezonban. Sokkal több.

venember83: Minden bizonnyal a sorozatban érkező eredmények teszik, de úgy érzem, hogy mostanra kissé immunissá lettem a bajnoki sikerekre, és azt várnám, hogy a csapat valahogy befogja az olasz focit kinevető jelentős embertömeg száját mondjuk európai sikerekkel. Nehezen tudom elhinni, hogy egy Juventus képtelen két fronton harcolni, és hogy folyamatosan fel kell adni a Bajnokok Ligáját, neadjisten az Európa Ligát a hazai bajnoki címért, és akkor még nem is beszéltünk az olasz kupáról. Természetesen nagyon fontos volt megszerezni a harmadik csillagra az olasz szövetség szemében feljogosító bajnoki címet, azonban ezt kevésnek érzem, és ezt indokolja a szememben az is, hogy óriási fölénnyel és pontrekorddal lett meg a cím. Vajon nem lett volna jobb beáldozni (főleg a vége felé) néhány bajnoki meccset, és akkor nem két idegen csapat mérettetik meg Torinóban az EL döntőjében? A BL-botlás ebből a szempontból érthetőbb, hisz az első hónapokban lépést kellett valahogy tartani a fővárosbeliekkel, következésképpen nem lehetett pihentetni játékosokat a bajnokikon, de a Benfica elleni sikertelenségre ez az indoklás már egyáltalán nem alkalmazható. Ha értékelnem kellene, tízből hat pontot adnék erre az évre, mert a csapat hozta a kötelezőt, de európai szinten kudarc volt, és ez számomra elfogadhatatlan. Nagyon remélem, hogy a klub vezetősége is levonja a megfelelő következtetéseket, és nem kell jövőre ismét átélni, ahogy ideje korán elszállnak az európai álmok, vagy ha nem jött el még ennek az ideje, akkor legalább legyen meg az a nyomorult ezüst csillag.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr576288250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2014.06.10. 20:18:12

A szezon megítélése a szerkesztő álláspontjainak összemixelésével történhetne meg tökéletes módon. Ellenben én mégis inkább egyénekre húznám a vizes lepedőt, holott tudom, az egész csapat sáros ha rosszul teljesít, és király, ha jól. De nem tudok ép ésszel elmenni az mellett, hogy az a védelem, ami a Conte első BL-es évében alig kapott gólt, idén nevetségesebbnél nevetségesebbeket nyelt be. Az is elkeserítő, hogy Tévez is csak egy már lényegtelen európai meccsen tudott csak betalálni, amikor fontos lett volna, nem hogy csöndben volt, de még az elfogadható szintet sem érte el. Persze ezért vannak a többiek, hogy korrigálajanak, javítsanak, de úgy tűnik ez még sokaknak nagy teher.

Ha nem fordulanak a prioritások jövőre, akkor valami nagy gond lesz ott a fejekben és ez esetben a komoly játékosaink is távozhatnak, de ez már egy másik történet.

Cannavaro 2014.06.10. 23:01:40

én Pogba, és Vidal gyenge szezonjának tudom be nagyrészt a kieséseket, és a Tevez nélküli színtelen szagtalan támadójátéknak....
a szezon másofik felére Pogba, és Vidal felét sem játszotta amit tud!!!!

Lord Viktor 2014.06.11. 08:32:08

A szerkesztői vélemények nagy részével egyet értek, Apuleiussal majdhogynem kánonban nyomtuk a szöveget a Sassuolo meccs előtt/alatt/után, hogy jó-jó, szétütjük őket a legerősebb csapattal, de így szopás lesz az EL-ben. Az is lett.
A bajnoki szereplés egyébként frenetikus volt, lehengerlő, és a keret erejét mutatja, hogy rekordokat döntögettünk európai szereplés mellett is, egy szintén csúcsformában lévő Roma ellen, akiknek nem voltak ilyen kötelességeik. Tényleg, ha csak a bajnokikról kéne beszélni, tökéletesen elégedett lennék, nem is lehet erről mit mondani, hisz magáért beszél.
Az európai szereplés viszont gyalázatos volt. Bár sok tényezője volt, Vidal és Pogba formahanyatlása a szezon végére, balszerencsés körülmények Isztambulban, Madridban stb. Viszont a legeslegnagyobb felelőssége Conténak van, aki mind a BL-csoportkör elejét, mind az EL-szereplést egy-az-egyben, nagy ívben leszarta. És ez látszott a csapaton is. Az isztambuli sártengerben kizzadott győzelméhez ki kellett volna röhögnünk a Galatát, mert már nem kellett volna, hogy számítson. Otthonon ütni kellett volna a őket, ahogy a dánokat is idegenben. A Fiorentina ellen csak Pirlo zsenije vitt minket tovább, a Trabzonnal és a Lyonnal is szerencsénk volt, mert félgőzzel is el tudtuk őket intézni, viszont az EL legkeményebb ellenfele ellen, a döntő kapujában képesek voltunk rotáció nélkül, fáradtan pályára lépni, majd pedig éppen hogy kiesni (mert csak 1 db kurva gólt kellett volna lőnünk az egész meccsen, hazai pályán), ez azért igazi teljesítmény... Mondjuk valahol megértem a vezetőséget és Contét, hogy a bajnoki menetelés most mindennél fontosabb volt, hogy végre lekerüljön a vállunkról a teher, hogy nincs meg hivatalosan a 3 csillag. Megvan. Megvan és kész. (Szerintem fel is fogjuk varrni. Nemcsak a szurkolóknak, de a mezgyártó szponzornak sem fog tetszeni, ha Agnelli most sértett kisfiút játszik. Van egy íratlan szabálya ezeknek a szimbólumoknak, ha nem rakhattuk fel két éve, akkor most ne szarakodjunk, igenis rakjuk fel, hisz megérdemeljük, hadd süljön ki a milánóiak szeme.)
Szóval most már ideje lenne Európára koncentrálni. Ahogy a dolog kinéz, jövőre is max. a Roma és a Napoli lehet csak ellenfél a bajnokságban, szóval egy 2. hely valamelyik mögött bőven elég lehet, ha cserébe Európában villantunk. Egyébként okos igazolásokkal és végre normális rotációval igenis kivitelezhető, hogy csúcsformában legyen a csapat mindkét sorozatban.
Illetve mindháromban... Egy pár szóban megemlékeznék a kupáról is. A tény, hogy már sok-sok éve vagyunk egy lépésre az ezüst csillagtól, és nem kellene olyan nagy teljesítmény, hogy elhódítsuk, szintén idegesítő. Szerintem sem ér sokat a kupa, de azért szép mementója lenne a Conte-érának, ha ezt is megszereznénk. Mondjuk megbocsátanék a csapatnak, ha ez jövőre nem sikerülne egy jó BL-szereplés mellett.
Szóval összegezve: ez a szezon az "egyik szemem sír, a másik nevet" kategória. Soha rosszabbat, de jövőre lépjünk már előrébb. :)

Barolo 2014.06.11. 11:05:04

Az előttem szólok elmondták a lényeget.... de ejtsük szót arról is, hogy az előző két átigazolási időszak (tél/nyár) utólag vissza nézve elég nagy kudarc, ami rányomta a bélyegét a variációs lehetőségekre. Ezek ráadásul olyan problémák, amiről mindenki tud és beszél is évek óta.
Csatár sor mondjuk OK. volt, bár Oszi teljesen fölösleges volt, Llorente hozta a kötelezőt, Tevez egyértelműen jó igazolás. Viszont szélsők nem érkeznek, Q-t kiutálta Conte (jobb lett volna eladni).
Középpályán voltak a legnagyobb hiányok szerintem, és ez úgy hogy Marchisio évek óta bizonytalan, Pirlo öregszik, Pogba és Vidal pedig nem tud folyamatosan topon teljesíteni, Giac eladása után min. 2 ember kellett volna ide....de nem lett, nálam ez a kulcs momentuma az idei több frontos rossz szereplések.
Ezt persze házon belül is meg lehetett volna oldani egy Asamoah, Marrone párossal, de ehhez rotálni kellene tudni (Conténak az nem megy), illetve kéne venni balhátvédet, ami évek óta nem sikerül. Ide ráadásul már rég le kellett volna igazolni egy Verratti kaliberű játékost, még úgy is, hogy Pirlo marad 2 évre.
Védelem hozta a kötelezőt, de itt is voltak/vannak súlyos gondok.Átlagéletkor kimondottan öreg. Rotáció hiányát Caceres és Ogbonna szenvedi el, így az utóbbi szintén nem számít jó igazolásnak (véleményem szerint ez is Conte sara leginkább),Barza már romló tendenciát mutat,Chiellinit meg nagyon rendbe kéne tenni fejben, mert amit művel az rajongójaként is gáz.
Nálam jelenleg Bonucci és Lichtsteiner az aki a világ bármelyik kezdőjébe beférne (a védelemből), Isla és Peluso pedig nem Juventus szint még csereként sem. Itt van az újabb problémája az igazolásoknak, hogy nem sikerült a padot erősíteni és a felesleges játékosoktól megszabadulni. Nálam ezen ment el a két kupa, amit nagyon sajnálok (nyilván a Bl-t is, de onnan inkább érzem azt, hogy így ki lehet esni, még ha a csoport eleji teljesítmény szégyen volt).
A jó hírt a végére hagytam. Kapus poszton még mindig a világ legjobbjai vagyunk!
Forza Juventus!

MDaniel98 2014.06.12. 19:54:55

Kiestünk az Olasz kupából,a BL-ből,és az EL-ből is,és hiába nyertük meg a bajnokságot rekordponttal,ez attól még csak 1 cím.Azaz,ha csak ezt és Conte 1.-t hasonlítom össze,semmi fejlődés.Ez csak egy közepes teljesítmény 5/10 nálam.A Scudetto önmagában már nem elég.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása