Elkann: "Szem előtt fogjuk tartani az anyagi lehetőségeinket"

John Elkann_alair.jpgA legújabb olasz és francia pletykák szerint a Juventus készen áll arra, hogy leigazolja a Chelsea csapatát Bajnokok Ligája győzelemre vezető, majd a Galatasarayba igazoló veterán támadót, Didier Drogbát, s az ügyben most megszólalt az Exor elnöke, John Elkann is, aki nem zárta ki az elefántcsontparti játékos érkezését.

A La Stampa állításai szerint, a nyáron ingyen igazolhatóvá váló játékos egy plusz egy további évre szóló, szezononként 3.5 millió eurós bérezést biztosító szerződést írhat alá az Öreg Hölggyel.

"Túl öreg lenne? Roger Milla sem volt éppen ifjonc, amikor mindenkit meglepett az 1990-es világbajnokságon Kamerunnal."

Drogba, aki márciusban töltötte be 36. életévét, a Galatasaray színeiben 53 mérkőzésen lépett pályára, s ezalatt 20 találatig jutott.

"Az Atlético Madrid bebizonyította, hogy nem az átigazolási piac sztárjátékosai jelentik a döntő tényezőt a Bajnokok Ligája sikerhez." - folytatta Elkann.

"Ez az, amiért imádjuk a labdarúgást, a pénz nem számít. A Juventus egy ambiciózus tervet követ, hogy visszaszerezze méltó helyét zsinórban megnyert három bajnoki címet és egy soha sem látott százkét pontos rekordot követően."

"Európában a legerősebb keretek egyikével rendelkezünk, s a győzelem a célunk, azonban közben alaposan szem előtt kell tartanunk az anyagi lehetőségeket. A Juventus mindig is így tett, s ez továbbra is prioritást fog jelenteni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr396197083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2014.05.22. 16:47:41

Igazából nagyon egyszerű vagyok. Jön Alexis és kussolok. (Mondjuk nem bánnám, ha Lóri maradna és fiatalodna a keret, leendő Olasz válogatottakkal.)

Hajrá.

MeGmOnDtaM 2014.05.22. 16:57:11

Ha kukáztok még két olyan mentalitású és tudású játékost mint Tevez, én elégedett leszek! :)

venember83 2014.05.22. 17:03:01

Igen, várható volt, hogy az Atletico Madriddal fog takarózni. Akkor végül is kár igazolni.

Drughi Di Bianconeri 2014.05.22. 17:13:42

Hát ez az Elkann úrfi... :D
Nem tudom,hogy nevessek vagy inkább sírjak néhány gondolatán.

Hogy jön ide Roger Milla ?! Felhoz,egy 24 évvel ezelőtti példát ?!
Az nem tűnt fel neki,hogy azóta az európai futball rengeteget fejlődött,s a klub futball mára már sokkal nívósabb,keményebb,mint bármilyen válogatott torna (jómagam ezt nem üdvözlöm,sőt sajnálom is,de tény, h. 1-1 EB,VB közel sincs olyan színvonalú,mint régen,főként mert sokkal megterhelőbbek a bajnokságok,kupák).
Ha 1990-et írnánk valóban nem lenne gond egy 36 éves Drogba - azzal együtt,hogy a mostani Serie Aban, még így is nagyon komoly lenne, de nekünk eleve nem center kell,főleg nem egy vén csataló.
A Scudetto-t nélküle is megnyerjük.
Személy szerint jobban örülnék,ha Immobile-t hoznánk vissza (bár tudom,hogy nem fogjuk),de nem értem miért nem merül fel a vezetőségben ötlet szinten sem a visszahozatala (ja mert pénzbe kerülne ? :D )

Az Atlétivel nem tudom miért példálózik.Az övék egy szinte egyedi csoda, és nem egy racionális görbe.Mert ilyen ritkán történik,hogy egy csapat csupa középszerű,vagy még gyengébb játékossal, s 1-2 tehetségesebbel Bl-döntőt játszik.Nyilván az sem a BL-döntő "kulcsa",hogy nyaranta elkölt egy klub 100-200 M eurót,hiszen ez egyelőre a Man.City - PSG párosnak sem jött össze (ellentétben a Chelseavel,akik szinte mindig BL elődöntőt játszanak min).
Nekik van egy a miénktől fanatikusabb,tehetségesebb edzőjük.Vagy pont az volt a mondanivalója,hogy Conte-nak odaszúrjon, és leállítsa,hogy ne "követelőzzön" jobb játékosokért ?!

Nem Johnny fiú, a keretünk még véletlenül sem európai TOP,a kezdőnk esetleg.

Ha prioritást jelent az "anyagi lehetőségek figyelembevétele", akkor meg pláne nem érteném Drogba leigazolását.
Tegnap a dühöngőben verte a nyálát tjunior ,hogy micsoda dolog az,hogy fizetést kell adni egy játékosnak+olasz adózási rendszerek stb.
Akkor számoljunk: Drogba 2 évre jönne, évi 3.5 M euróért,az 2 évre 7, az adók miatt 14 M.
Tehát 14 millió euróba kerülne, egy kiégett,levezető,egykori klasszis fenntartása,akiből pénzt már soha az életbe nem látnánk.
Immobile másik felét 8-10 M összegért megszerezhetnénk,egy évi 1.5M-2 fizetést kínálva neki (fiatal,és ez így is kb 5szöröse az eddigi keresetének).
A fő különbség az,hogy még Immobile-t akár már idén,de 2-3 év múlva is el tudjuk adni jó pénzért.

Error001 2014.05.22. 17:13:51

De nem bírom ezt a palit... le se szarja a csapatot.

neuropa 2014.05.22. 17:15:00

Ha már az Atletivel példálózik, meg lehet nézni milyen játékosokat igazolnak, míg nálunk egy Padoin egyáltalán szóba jöhetett (nem hogy aztán még szerződtették is). Vagy hogy ők mennyiért veszik a legjobbjaikat, nem mindig olcsón. Végül pedig honnan van pénzük minderre? Onnan, hogy náluk van pénzmozgás, el is adnak kőkemény összegekért. Míg a Juve képtelen a selejtjén is túladni, mikor 5-10 milliónál aligha ér többet a legtöbb peremember, de még ennyit sem képes kiharcolni magának a klub. Ezek után miről beszélünk? Plusz a Madrid évek óta először bejutott a döntőbe és jó esélyük van rá, hogy meg is nyerjék - mindezt a rekordösszegű Bale-transzfer után. Szóval akkor mi is kell a döntőhöz?

Alexissel már én is elégedett lennék, mint "drága" és minőségi igazolás, ha mellé jönnek a "beígért" olcsó és selejt-kiszorító emberek is (Menez és társai) a hiányposztokra. Bár még egy Ricardo Rodriguez szerintem megérne 10-15 millát a bal oldalra, előre és hátrafelé is jól dolgozik.

tjunior 2014.05.22. 17:28:02

Egyrészt igaza van, másrészt az én vágyam egy mindentől független Juventus (lásd. Bayern) ami meg tud állni a saját lábán, nem függ sem az Exortól sem senkitől, ha emiatt nem lesz 30-40 millió egy játékosra hát nem lesz.

venember83 2014.05.22. 17:32:04

@tjunior: a Juventus szerinted független lenne, ha mondjuk már nyereséget termelne? Onnan kezdve szépen tejelnie kellene minden valószínűség szerint az Exornak, mint tulajnak, mert ugye ez a lényege a dolognak, akkor meg ugyanúgy nem lennének sztárigazolások. 22-es csapdája.

babo0410 2014.05.22. 17:58:21

Azt egyáltalában nem mondta, hogy le fogjuk igazolni Drogbát. Okosan kitért a konkrét válasz elől. És abban @tjunior véleményével egyetértek, hogy az önállósulás útján kell tovább haladnunk, hogy senkitől ne függjünk. Szerintem a legjobb úton haladunk efelé. És szerintem Elkann is jól mondja, hogy figyelni kell a túlköltekezésre is. De ez ne azt jelentse, és bízom benne, hogy nem azt fogja, hogy kukázunk kiöregedett játékosokat. Inkább akkor lehetőséget kell adni a tehetséges fiataljainknak. Amúgy én nem értem az ellenszenvet Elkannal szemben. Azt mondjátok, hogy leszarja a csapatot. 3 éve, mikor Conte jött akkor is leszarta? Vagy akkor éppen jó volt, mert betolt 100 millát a keretbe? Nem szarja le a csapatot, csak eldöntött tény, hogy a csapat szeretne mindentől és mindenkitől függetlenné válni. Az meg úgy nem megy, hogy minden évben ő adja az igazolásokra a pénzt. És jelenleg az ő pénze nélkül is meg tudjuk oldani.

Lord Viktor 2014.05.22. 18:00:08

Tegyük hozzá, hogy az Atletico is hatalmas adósságokat görget maga előtt...

pedronegro (törölt) 2014.05.22. 18:07:45

A reál margit-tal is lehetne példálózni mert ők csilliárdokat költenek és most végre ők is ott vannak a döntőbe, nem csak a szegény ember madridja (atleti).:) Nagy pénz nagy foci is működik. :)
Természetesen nekem is a kisebb madridi csapat megoldása tetszik akik kisebb pénzből szerényebb keretből eljutottak oda ahova a madrid oda ahova egy mancity vagy psg meg a cselski se jutott el a korlátlan anyagi lehetőségek ellenére se.
szóval végülis igaza van Elkann-nak, minek annyi pénzt befektetni mikor az még ugyanúgy nem garancia a bl trófeára. Szerintem is okosan kell költekezni, de az ilyen kis pénzből nagy foci produkcióhoz edző is kell ám, és Conte ezt még nem bizonyította hogy ilyenekre képes. Amúgy meg nem egyszeri csoda az atleti, a dortmund se olajmilliárdosok pénzéből jutott el a döntőbe vagy a porto se jó pár évvel ezelőtt vagy a döntőbeli ellenfele a monaco-t is említhetnénk. Szóval ehhez kellett egy Simeone, egy Mourinho, egy Klopp, egy Deschamps...és Conte???

tjunior 2014.05.22. 18:21:18

@venember83: Miért kellene? Amúgy a triade is ezen dolgozott a Calciopoli előtt, a pénzügyi függetlenségen.

Táno 2014.05.22. 19:35:33

@Error001: Egy dolgot nem kalkuláltál bele: tjuniornak ehhez tudni kellene gondolkodni, nemcsak fröcsögni!

Táno 2014.05.22. 19:50:36

@Táno: Bocs, ez nem Neked ment.

neuropa 2014.05.22. 20:59:01

@tjunior: Tridente.

@Táno: Aki itt fröcsög, az nem tjunior.

peti78 2014.05.22. 21:41:19

@tjunior: sajnos mi nem tudunk kiásni elfeledett náci aranyat a bajor alpokban és az elnökünk sincs börtönben (ugyanabban ahol anno adolf csücsült), tiszeteletem az összes focistának és az összes klubbnak a világon de a rohadt náci falábú eszetlen futóbolond fanatikus töröklengyelárja multikulti merkelkedvenceket szívből utálom.

Shyr Kahn 2014.05.22. 21:59:53

@Drughi Di Bianconeri: Immobile-t már csak a magatartása miatt sem lenne érdemes visszahozni. Miért? Tudod te miket nyilatkozott? Szerinted létezik akkora köpönyegforgatás, hogy a nevelő klubjának beintett, szerelmet vallott a Torino-nak, majd visszahozva kinyalja a szurkolók seggét? Persze lehet azt mondani, hogy profiról van szó, még ha a nyilatkozatai ezt nem is tükrözik, és biztosan jól akarna itt teljesíteni. A probléma csak az, hogy nem olyan típusú játékosra van szükségünk, mint Ő. Tök fölösleges lenne a padra hozni és sztem végképp nem szeretné Ő sem a padon végignézni a szezon nagy részét. Immobilét felejtsük el. Egy Torino-ban, ahol kis túlzással köré építik a csapatot jó tudott lenni. Giovinco is a liga egyik legjobbja volt a Parma-ban és csak most kezd magára találni. Ez itt a Juve... tök mindegy, hogy gólkirály volt egy kis csapatban, az még nem bizonyítja, hogy a Juvéban is jó lesz. Én sem látok benne fantáziát és nem csak a nyilatkozatai miatt. Szvsz 9 milláért adjuk a Torino-nak a másik felét és csókolom.

Goku06 2014.05.22. 23:24:51

@MdewC: "Igazából nagyon egyszerű vagyok. Jön Alexis és kussolok."
Ámen! :D

Nekem is egy a lényeg, Alexis.. az hogy rajta kívül mit csinál Marotta nekem teljesen mindegy most nyáron. Ha őt elhozza akkor nem zavar ha az összes többi igazolásunk koncepció nélkül lesz..

Rivendell 2014.05.23. 06:44:41

Engem meg zavarna,ha Alexis-en kívül nem hoznának még 2-3 fiatalt...Berardi-Immo párosnak itt kell lenni,ha meg nem jön Berardni,akkor meg Alexist ki kell rakni szélsőnek,mivel attól hogy ő jött és nem hoznak szélsőket,még semmit se fog javulni a játékunk.....pláne balon,ahol ott van Asa és ő pont középről hiányzik,mivel benne van középen lendület..Marciban 0la lendület van középen attól függetlenül,hogy a végén volt 2 vagy 3 gólja.

+ akkor már legalább jobbon lenne 1 lendületes szélső és engem az sem érdekel ha szarik bele a védekezési feladatokba,csak legyen már támadásvezetés széleken...Berardit mondjuk én kiraknám jobbra és akkor mehetne csatárnak vagy csatár mögöttinek Sanchez,kegyetlenül hatékony támadó gépezetünk lenne,bár amilyen bal lába van Berardinak,nem hiszem hogy ne lehetne beleverni a balszélső posztot

Rivendell 2014.05.23. 06:47:34

Elkann....te idiot,ne 1 példával gyere,hozz fel 10-et...ja hogy 1 van és ezzel vége is,elnézést...ismerős neked Lucio neve...tudod a brazil védő.

neuropa 2014.05.23. 08:44:02

@Rivendell: A fiatalok miatt ne zavartasd magad.. Sánchez megszerzése izommunka, kölcsönben és felesben távollévő fiatalok visszahozása meg rutin. Csak azon múlik, hogy Conténak kell-e fiatal vagy sem, a visszahozásuk miatt nem érdemes aggódni.

Rivendell 2014.05.23. 09:47:52

@neuropa: Pedig én miattuk aggódom,mert fontosabbak,mint Sanchez 1maga...sokkal fontosabb az egész keret megfiatalítása,mint 1 jobb képességű játékos,mert ha Sanchez áránka következménye,hogy Evra-menez-Drogba korú-képességű játékosok érkeznek fiatalok helyett,akkor el van cseszve a mercato...részemről

Rivendell 2014.05.23. 09:50:12

jobb szeretnék 1 Dortmund féle fiatalos lendületes csapatot,mint sem 1 Madrid féle összevásároltat,bár ott nincsenek kiszemelt idősek-ingyenesek,szóval a Madriddal még felfelé is emeltem a színvonalat

bianconeri_2007 2014.05.23. 09:56:46

az anyagi lehetőségekhez egy adalék, h a szintén érdekeltségbe tartozó ferrari f1-es csapatának pénzügyi lehetőségeit mostanában jelentősen bővítették, a rossz vezetés és több éves eredménytelenség ellenére...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása