Platini: „Ne hibáztassanak a Juve kieséséért”

Michel Platini úgy nyilatkozott, hogy megérti, milyen stressznek van kitéve Antonio Conte, megvédte a Serie A színvonalát, valamint meglepetésként hasonlatot vont Mario Balotelli és Eric Cantona között.

Michel Platini_Juve mez.jpgA Juventus csapata a bizonytalanság időszakát éli, miután Antonio Conte a legutóbbi meccs után arról beszélt, hogy nem zárható ki, hogy véget ért a három éves sikersorozata a klubnál, és távozni fog a szezon végén.

Ugyan Antonio Conte sorozatban három bajnoki címet nyert az Öreg Hölggyel, a klublegenda és UEFA elnök Michel Platini megértőnek bizonyult az edző távozási gondolatai kapcsán.

„Megértem Antonio Conte stresszes helyzetét, ma sokkal nagyobb a stressz, mint a múltban.” - nyilatkozta az európai futball mindenható ura csütörtökön a Tuttosportnak adott interjúban.

„Giovanni Trapattoni tíz évig volt edző a Juventusnál, de akkoriban kisebb volt a stressz, mivel én és további bajnokok is a csapat részét képezték.”

A Contére nehezedő nyomás egy része a Juventus európai sikertelenségének is betudható, mivel a csapat korántsem tudta Európában is érvényesíteni Olaszországban megkérdőjelezhetetlen domináns szerepét.

A Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során az olasz bajnokot kiejtette a Galatasaray, az olasz újságok pedig részben Michel Platinit okolták a történtekért, mivel az UEFA engedélyezte, hogy a BL hatodik meccsnapján kritikán aluli pályán mérkőzzön meg a két csapat.

„Őszintén szólva, nem tudom, miért lettem én a bűnbak. A pálya mindkét fél számára nehéz talajú volt.” - válaszolta az ötvennyolc éves szakember, akinek a képe a Juventus kiesését követően a Tuttosport címlapján jelent meg a Köszönjük, Michel! felirat társaságában.

„Ha a Juventus képtelen legyőzni a Galatasarayt, ahhoz nekem mi közöm van? A sajtó nem meri kritizálni a Juventust, így inkább a rendkívül távol tartózkodó UEFA elnököt teszi felelőssé…

Emlékszem, hogy a Juventus mezében a Liverpool ellen játszottunk az Európai Szuperkupában 1985-ben, a pálya nagyon nehéz volt, de győztünk, nemigaz?

Azonban én nem érzem rosszul magam, a kritika jogos, és ugyanakkor mindent megértek, ez csak egy játék, megértem a felek szükségleteit, ha pedig 30 évvel olaszországi pályafutásomat követően még mindig érdemesnek találtatok arra, hogy címlapra kerüljek, ez komoly elégedettséggel tölt el.

Azokról, akik nem kerülnek címlapra, mindenki elfeledkezett, nem igaz?

Hogy sajnálom-e, hogy a Juventus nem jutott be az Európa Liga döntőjébe? Minden a pályán dől el. Hosszú és nehéz út vezet a döntőbe, akik pedig elérik a döntőt, azok minden bizonnyal megérdemlik mindezt. A Benfica és a Sevilla nagyon jól teljesített.

49 perc volt az effektív játékidő az elődöntő visszavágóján? Ez valóban kevés. Nekem ez sokat számít, mivel azok között voltam, akik 1990-ben egy munkacsoport tagjaként új szabályokat hoztak a hazaadást illetően, az utolsó emberként történő szabálytalanság ügyében, és intézkedtünk, hogy a játék a teljes pályára kiterjedjen.

Azóta számtalan dolog változott, és sikerült az effektív játékidőt meccsenként 60-65 percre emelnünk.

Nos, ha a Juventus - Benfica csata csupán tulajdonképpen 49 percig tartott, akkor az a kivételek egyike volt. A portugálok okosan viselkedtek? A saját játékukat nyújtották.”

A háromszoros Aranylabda-győztest ezt követően a Serie A kapcsán arról kérdezték, hogy elvesztette-e az olasz bajnokság a vonzerejét.

„Nézem a meccseket, és nem igazán érdekel a bajnokság varázsa. Ez az év élvezetes volt, csatázott egy rendkívül erős Juventus, egy jól játszó AS Roma, valamint a Fiorentina és a Napoli is jól teljesített.

Természetesen, ha a stadionok állapotáról kérdez, arról, hogy a Juventus stadionján kívül az arénák csúnyák, azzal egyetértek, azonban a futball tekintetében az olasz bajnokság még mindig a legmagasabb szintet képviseli.”

Ezt követően Michel Platini beszélt Zinedine Zidane állítólagos edzői terveiről is.

„Ha én képes voltam rá, akkor mindenki más képes rá! De nem, ez nem igaz, én szövetségi kapitány voltam, ami azért kicsit más helyzet.

Komolyan így gondolom, nekem úgy tűnik, hogy Zinedine Zidane komolyan bevonja magát a feladatokba, és nagyon szeretne valami nagyszerűt véghez vinni. Zizou készen áll arra, hogy belevágjon.”

Franciaország fiatal középpályás reménységének, Paul Pogbának helyzete továbbra is beszédtéma, mivel nem kötelezte el magát hosszú távon a Juventushoz, bár a hírek szerint a klub a nyáron ismét meg kívánja vitatni a szerződéshosszabbítás ügyét a játékossal.

„Mostanában ezeknek a játékosoknak megvan a hatalmuk ahhoz, hogy azt tegyék, amit szeretnének, így nem tudom, mi lesz a sráccal.

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Juventus tette őt naggyá, még akkor is, ha komoly pénzért távozni fog, és mindenki elégedett lesz az üzletet követően.”

Michel Platini ejtett pár szót az olasz csodagyerek, Mario Balotelli problémás helyzetéről is.

„Megközelítőleg ugyanebben a helyzetben voltam én is Eric Cantona miatt francia szövetségi kapitányként - őrült egyéniség volt, azonban számomra ő volt a legjobb csatár, amikor játszott.

Ha a játékos segít a meccsek megnyerésében, akkor játszatni kell, és meg kell próbálni segíteni őt, hogy jobbá váljon. Ha nem nyer a csapat, akkor el lehet küldeni.” - zárta az interjút talán Cesare Prandellinek intézett tanáccsal Michel Platini.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr76169959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2014.05.16. 10:38:03

Nagyon érdekes számomra ilyen nyíltan,sablonoktól mentes nyilatkozatot olvasnom az UEFA vezérétől.
A fene nagy francia arroganciát persze nem hagyta el :D de sok mindenben igaza van.
Azt én magam sem értettem, amikor egyesek azzal takaróztak a BL kiesés kapcsán,hogy direkt úgy tisztították meg a törökök a pályát,hogy nekik kedvezzen...még ha így is volt: addigra már rég el kellett volna intézni a továbbjutást.
Persze Platini abban igen is ludas,hogy eleve nem szabadott volna lejátszatni egy Bajnokok Ligája meccset, egy magyar megyei 3as színvonalúra mocsarasodott pályán, vagy mint UEFA elnök,legalább biztosíthatott volna néhány hókotrót a törököknek,hogy ne 19. századi módszerekkel,szinte groteszk látványt nyújtva takarítsák a pályát.
Az,hogy az ellenfélnek is ugyanazon a pályán kellett játszania,még nem tette alkalmassá a "pályát" arra,hogy Európa legnívósabb klub futball sorozatának egy sorsdöntő meccsét azon játsszák le.
Az ideális vagy egy semleges helyszín,vagy 1 hét halasztás lett volna szvsz.

Rivendell 2014.05.16. 11:17:25

és volt arcuk az nso-s barmoknak leközölni 1 cikket,miszerint europa 1ik legmodernebb stadionja :DDD s még gyep karbantartók sincsenek:)

Táno 2014.05.16. 11:49:04

Anno reménykedtem, hogy a "sors keze", és csak azért estünk ki a Bl-ből, hogy hazai pályán megnyerjük az El-t. Én naiv

MdewC 2014.05.16. 11:53:21

@Táno: A "terv" attól még lehetett ez... :D

Il Principino 2014.05.16. 18:07:29

Ha a játékos segít a meccsek megnyerésében, akkor játszatni kell, és meg kell próbálni segíteni őt,

Akkor talán Nasrit is be kellett volna válogatni:)vagy Tévezt:)Remélem korán búcsúznak Messiék...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása