Conte: „Nem találok jelzőket”

Conte Antonio_unnepel melegitoben meccs utan.jpgAntonio Conte a hétfői meccs utáni nyilatkozatában tagadta volna, hogy ünneplését a bajnoki cím bezsebelése indokolta volna, valamint ismét csípős válasszal szolgált római nyilatkozatokra, mely válasszal ugyanakkor csapata eddigi teljesítményét is méltatta.

Az edző a Sky Sport Italiának nyilatkozott a 3-1-es vendégsikerrel zárult mérkőzést követően, amely győzelem révén ismét nyolc pont a különbség a bajnoki tabella első két helyezettje között az utolsó három mérkőzés előtt.

„Nem, nem a bajnoki címet ünnepeltem, mivel még mindig megvan a lehetősége annak, hogy üldözőink utolérjenek minket, így jövő héten döntésre kell még vigyük az ügyet.

Határozottan nagy lépést tettünk előre, azonban az üldözőinknek megvan minden joguk ahhoz, hogy továbbra is higgyenek az esélyeikben.”

Antonio Conte csapata harmadik góljánál, Fernando Llorente találatánál úgy ünnepelt, ahogy azt pár éve José Mourinhotól láttuk: füvön csúszott térdein örömében.

„Az járt a fejemben, hogy fontos lépést teszünk meg egy történelmi jelentőségű bajnoki cím felé, amely sorozatban a harmadik lenne. Mindig is jellemző volt rám bizonyos viselkedésforma, már akkor is, amikor az Arezzo csapatánál voltam. Mindig szenvedélyes és lelkes voltam játékosként, és edzőként is folytatom ezt a hagyományt.

A szakmát rendkívüli lelkesedéssel és átéléssel művelem, amit véleményem szerint a játékosok értékelnek, mivel velük együtt küzdök a pályán, jó és rossz időkben egyaránt.”

Azonban Antonio Conte kihasználta a mérkőzés utáni alkalmat arra, hogy ismét visszavágjon szavakkal Rudi Garciának és a Roma csapatának.

„Úgy értesültem, hogy az emberek szerint az AS Roma csillagászati teljesítményt produkál. Erre én azzal tudok válaszolni, hogy nyolc ponttal megelőzzük az AS Roma csapatát, és az Európa Liga elődöntőjében vagyunk. Ha a Roma teljesítménye csillagászati, akkor nem tudok megfelelő jelzőkkel szolgálni a Juventus jellemzésére.

Bármi, amit a Juventus elér, olyan, mintha természetes lenne. Ha megnyerjük az Európa Ligát, akkor az a trófea értéktelen. Ha veszítünk, akkor az emberek az mondják, hogy a Juventus nem áll készen az európai futballra. Amikor elérünk valamit, az emberek úgy viselkednek, mintha ez lenne a dolgok természetes rendje.

Véleményem szerint az üldözőink az ingerlékenyek, nem mi. Figyelniük kellene arra, hogy mit jelentenek ki, mivel Rudi Garcia és a Roma rossz irányba tettek lépéseket, amikor a gyanakvás kultúráját felhasználva elkezdtek segítségről nyilatkozni, majd feltételezni azt, hogy az ellenfelek nem adnak bele mindent a Juventus ellen. Ha ez a futballkultúra, akkor ez bizony visszalépés.”

A Juventus következő feladata megfordítani az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén született 2-1-es eredményt csütörtök este a Benfica ellen.

„Csütörtökön tizenkét emberrel fogunk felállni a Benfica ellen, ebben biztos vagyok, és a portugál csapat jobban teszi, ha óvatos, mert a szurkolók is részt fognak venni a harcban. Izgalommal tölt el a legutóbbi három év, amit a Juventus vezetésével töltöttem. Valóban hihetetlen utat jártunk be, ha csak arra gondolunk, hogy három éve teljesen felborítottuk a papírformát.

Nagyon izgatott vagyok, hogy ezeknek a srácoknak lehetek az edzője, akik mindent beleadnak, amikor rájuk kerül a sor, és azt szeretném, ha mindennek a szurkolóinkkal együtt örülhetnénk. Megismétlem, azt várom a szurkolóktól csütörtökön, hogy pokoli hangulatot teremtsenek a stadionban, ahogy a Benfica szurkolói is tették Lisszabonban.”

Az első gólt Simone Zaza lőtte a Sassuolo színeiben a mérkőzés kilencedik percében, az a csatár, amelynek játékjogát részben a Juventus birtokolja.

„Zaza erős játékos, aki sokat fejlődött idén. Kár a gólért, mivel kielemeztük, hogyan tud nekünk problémát okozni, és ennek ellenére megtette! Ébresztőt fújt nekünk, és dicséret illeti a Sassuolo csapatát, amely valódi futballt játszik, és képes bent maradni a Serie A-ban.”

Az újságírók következő kérdése az volt, mit céloz meg Conte, miután csapata harmadik éve nyeri sorozatban a bajnokságot.

„Nem egyszerű biztosítani a játékosok csúcsteljesítményét három éven keresztül. Úgy vélem, nem volt egyszerű fenntartani a motivációjukat és feltüzelni őket. Az elismerés nagyban őket illeti, hiszen az edző előállhat ötletekkel, azonban a játékosoknak kiváló embereknek kell lenniük, és ez adott a Juventusnál.

A következő év? Próbáljuk meg először eredményesen befejezni ezt az évet! Andrea Agnelli elnök úr kérte ezt a történelmi triplázást, amit édesapjának és nagyapjának sem sikerült elérni ennél a klubnál.” - fedte fel az interjú végén az edző, miért is fontos az idei bajnoki cím.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr386097769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2014.04.29. 10:57:15

Egyrészt örülök, hogy nyertünk tegnap, viszont a rotáció hiánya miatt félek a csütörtöki meccsről. A legjobb (Tevez) és a legfáradtabb (Pogba) játékosunk végigjátszotta a meccset, ahogy a két legjobb belső védőnk is. Pirlot is úgy éreztem, hogy sokat játszott a korához és ahhoz képest, hogy vélhetően az EL-ben is játszania kell majd. Szóval nem vagyok maradéktalanul elégedett, persze ha csütörtökön így is továbbjutunk, visszaszívok mindent, de az biztos, hogy nem lesz könnyű.

Alex8610 2014.04.29. 11:20:50

@Lord Viktor: En inkabb a vedelemtol felek rem kepesek lesznek kapott gol nelkul lehozni a meccset.A tegnapi teljesitmenyhez gratula Conte Murinhos orome hatalmas volt rem csuszhat majd oromebe csutortokon is majd pedig a dontoben.

Táno 2014.04.29. 11:51:13

@Alex8610: Conte mást is tanulhatna Mourinho-tól.

MDaniel98 2014.05.01. 20:17:25

Na,azért annyira ez nem volt eget rengető győzelem,hogy ne találjon rá szavakat.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása