Conte: „Alapvető fontosságú a hétfői meccs”

Conte ANtonio_sajtótájékoztató_1.jpgAntonio Conte vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a hétfői, Sassuolo elleni mérkőzés kapcsán tartott, megnyugtatta az Arturo Vidal állapotáért aggódó chilei újságírókat, valamint csípős válasszal szolgált Rudi Garciának.

„Mielőtt belekezdenék a sajtótájékoztatóba, szeretnék megemlékezni Tito Vilanováról, aki megmutatta, hogy nem csupán kiváló edző, hanem bizonyította rendkívüli erejét, méltóságát és tartását a borzasztó kórral szemben. Családjának őszinte együttérzésem küldöm ebben a nehéz időszakban, és tiszteletemet szeretném kifejezni vele szemben.

Fontos mérkőzés lesz a hétfői, alapvető fontosságú, mivel egy győzelem révén megszerezhetjük a bajnoki címet. Tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk, mivel a Sassuolo a kiesés ellen harcol, így nagyon figyelmesnek kell lennünk, azonban azért utazunk Modenába, hogy elérjük az elsődleges célunk, amely, ismétlem, a bajnoki cím.”

Számos chilei újságíró látogatott Torinóba, akik arról kérdezték az edzőt, hogy mi a véleménye azokról a hírekről, miszerint Arturo Vidal térdét műteni kell a világbajnokság előtt.

„Arturo meniscusa körül gyulladás jelentkezett. Úgy tűnt, hogy meggyógyult, amikor a Lyon ellen lépett pályára, azonban ismét begyulladt. A csapattal edz, és megpróbáljuk pályára küldeni, talán holnap egy rövid időre, azonban sokkal valószínűbb, hogy csütörtökön az Európa Liga visszavágóján.

Ő a Juventus fontos játékosa, amely klub állja az ő fizetését, majd fontos játékos lesz a válogatott színeiben is. Megértem, hogy aggodalom tapasztalható Chilében, azonban, ha bárkit is megrémít egy játékosunk sérülése, az a Juventus.

A chilei orvosi személyzet folyamatosan kapcsolatban áll a Juventus orvosaival, ahogy mindig is voltak. Hasonló módon, amikor Arturo Vidal egészségi problémákkal küzdött a válogatott egyik összetartásán, mi is elküldtük az orvosunk Chilébe. A közös cél annak biztosítása, hogy a játékos jól érzi magát. Rendkívül puha kesztyűs kézzel bánunk vele!”

Ezt követően Antonio Contét arról kérdezték, mi a véleménye Rudi Garcia felhívásáról, aki nyilvánosan arra kérte a Juventus bajnokságbeli ellenfeleit, hogy átlagon felüli teljesítményt nyújtsanak a torinóiak elleni mérkőzéseken, hogy továbbra is nyílt maradjon a bajnokságért folytatott verseny.

„Őszintén megleptek Rudi Garcia megjegyzései, mivel rendkívül vidékiesnek és régimódinak találom ezeket, ha ehhez hozzáadjuk a többször említett segítséget is, akkor csak a kocsmai jelzőt tudom használni ezek jellemzésére. Nem gondolom, hogy a Serie A bajnokságnak szüksége lett volna arra, hogy Rudi Garcia új motivációval szolgáljon a Juventus ellenfeleinek. Ne feledjük, hogy már több éve az olasz csapatok életük meccsét játsszák folyamatosan a Juventus ellen.

Továbbá rendkívül tiszteletlennek találom a megjegyzést az edzők, játékosok és klubok irányába, de a szurkolókkal szemben is, mivel nem hiszem, hogy a szurkolók azt hinnék, hogy a csapatuk azért látogat a Juventus Stadiumba, hogy aztán félvállról vegye a mérkőzést. Teljes mértékben szükségtelennek éreztem Rudi Garcia szavait.”

A Sassuolo elleni meccs mindössze pár nappal előzi meg az Európa Liga elődöntő visszavágóját, amelyen a Juventusnak meg kell fordítania az első mérkőzésen született 2-1-es eredményt, így várható-e bizonyos sztárjátékosok pihentetése?

„Bármely változás a csapatösszeállításban a győzelem érdekében kell, hogy történjen. Mindig a következő mérkőzésnek kell életünk meccsének lennie. Ha szükséges néhány poszton az erőnlét miatt változásokat eszközölnöm, akkor ezt meg fogom tenni, mivel ez a mérkőzés túlságosan fontos ahhoz, hogy ilyesmin ússzon el.

Andrea Barzagli bursitis miatt nem edzhetett tegnap a csapattal, de ma már jobban érzi magát. Egészségi szempontból elég problémás szezon volt ez számára. Szerencsére Martín Cáceres idén nagyszerűen válaszolt az adódó lehetőségek alkalmával.

Carlos Tévez még sérülten is játszani akart! Nagyon odaadó játékos, és vállaltunk néhány kockázatot az esetében, mivel az összes mérkőzés fontos volt a scudettóért folytatott harcban. Jelenleg sokkal jobban van, és amikor majd igazán számít, akkor nagy szükségünk lesz rá.”

Az edzőnek szegezett következő kérdés az volt, hogy ez a legintenzívebb hét-e torinói edzősége során.

„Talán nem is annyira intenzív, hanem izgalmas. Az első évben európai kupasorozatban se képviseltettük magunkat, tavaly a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből estünk ki, idén pedig az Európa Ligában érünk el sikereket. Ez az első alkalom, hogy két fronton is harcban vagyunk a szezon utolsó részében.

Kemény és fárasztó, azonban nagyon izgalmas és ez megszokottá kell, hogy váljon a Juventusnál. Csupán három év alatt sikerült a Juventust olyan szintre emelni, hogy egynél több címért küzdjön a csapat a szezon végén, amely határozott cél volt ennek a kalandnak az elején.

Szükségünk van a szurkolóinkra hétfőn Emilio-Romagnában, és a Juventus Stadiumban is csütörtökön, mivel velük könnyebb lesz játékosainknak teljesíteni.”

Záró kérdésként arról érdeklődtem az újságírók, hogyan halad Antonio Conte az angol nyelvleckékkel, mivel jelentek meg olyan hírek a közelmúltban, miszerint a Manchester United szemet vetett rá.

„Ez egy nem létező ügy. Továbbra is megerősíthetem, hogy annyira koncentrálok célunk elérésére a csapattal, a klubbal és a szurkolókkal egyetemben, hogy semmi más nem foglalhatja le az agyunk.” - utasított el bármilyen feltételezést rendkívül határozottan a sikeredző.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr406093152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2014.04.28. 10:56:27

Ha a Sassu elleni meccs ilyen fontos, akkor a rotálást elfelejthetjük. Pedig max. 4 pont választ el minket a scudettotól, és ezt 4 meccsen kéne megszereznünk, szóval úgy gondolom kutya kötelességünk lenne egy Storari - Cáceres, Bonucci, Ogbonna - Peluso, Marchisio, Asamoah, Padoin - Quagliarella, Giovinco, vagy hasonló kezdővel kiállni ma.

tjunior 2014.04.28. 12:58:56

@Lord Viktor: ez egy ördögi kör, ha pihentet és valami gebasz van, akkor Rómában kell éles meccset játszani egy esetleges EL döntő előtt pár nappal, itt most nincs jó megoldás szerintem

Lord Viktor 2014.04.28. 13:19:39

@tjunior: A 4 pont csak akkor kell, ha a Roma az összes hátralévő meccsét megnyeri (köztünk az ellenünk lévőt). Ergo teszem azt ha a Sassu ellen X-elünk egy B-csapattal és kiszopunk a Romától, még mindig ott van 2 meccs, amiből elég az egyiket megnyerni és már bajnokok is vagyunk. És azért lássuk be: a Sassuolo ellen a B csapatnak is nyernie kéne.

tjunior 2014.04.28. 13:24:31

@Lord Viktor: nagy tétben fogadnék, hogy a Roma ha mind a 4 meccs éles, mindet megnyeri, formában vannak, Róma meccs előtt legyünk bajnokok, már csak azért is mert a EL győzelem után engedjék el magukat a srácok, ne kellessen foglalkozniuk az utolsó Cagliari elleni meccsel :D

Lord Viktor 2014.04.28. 13:36:29

@tjunior: Egyébként az lenne a csavar, hogy ha esetleg X-elünk a Sassuolóval, megverjük az Atalantát (vagy fordítva), és úgy megyünk Romába. Mert akkor pontegyenlőség lehet a max, amit a Róma elérhet, és ahhoz hogy az nekik legyen jó, legalább 4 góllal kéne megverniük minket (őszi bajnoki 3-0 volt nekünk). Szóval ha nyernek 2-0-ra, az orruk előtt ünnepelhetjük a scudettót. De ez már tényleg csak vicces elmélet, a lényeg: nem lehet csak a mai meccset nézni, igenis kell tartalékolni a Benfica elleni visszavágóra. Ha nem is B csapatot, de egy A/B vegyest mindenképp elvárnék, olyan kulcspléjerek pihentetésével, mint Tévez, Pogba és Pirlo. Vidalt meg még a padon se szeretném látni, inkább drótozzák össze csütörtökre, de akkor tényleg legyen készen.

Apuleius 2014.04.28. 13:42:19

@tjunior: @Lord Viktor: No, no, úgy látom megfeledkeztetek közben a pontrekordról, amivel a Juventus beírhatná magát a történelemkönyvekbe :-D

A bajnokságnak ebben a szakaszában a kiesőjelöltek elleni meccsek (főleg idegenben)pokolian nehézzé válhatnak, ennek ellenére a Sassuolo ellen kockáztatni kell, még akkor is, ha beleszaladunk egy pontvesztésbe. Muszáj tartalékolni a Benfica ellen.

venember83 2014.04.28. 13:56:40

@Apuleius: kíváncsi vagyok, mennyire fogja a legerősebb csapatot a pályára küldeni Conte, ezen a héten három meccs van, nem ártana erről nem megfeledkezni, és talán a mai a legkevésbé fontos.

venember83 2014.04.28. 13:58:10

@venember83: vagyis majdnem egy héten belül van három meccs.

Lord Viktor 2014.04.28. 13:58:42

@Apuleius: nem felejtettem el ezt az őrületet, de nagyon remélem, hogy az EL-döntő árnyékában nem az lesz a prioritás. Bár mi a Juventus vagyunk, tehát a bajnokságért képesek vagyunk belefosni bármibe, de azért remélem egy kupát felmutatni csak jobb lenne, mint kapni egy kis prémiumot.

tjunior 2014.04.28. 14:01:44

@Apuleius: Micsoda? Ezzel kellek, fekszem! Az a rémálmom, hogy kikapunk rómában és "csak" 99 ponttal leszünk bajnokok.

Apuleius 2014.04.28. 14:28:14

@venember83: @Lord Viktor: Nagyon meglepődnék, ha este nem egy teljesen felforgatott csapat futna ki a Sassuolo ellen, s kockázat ide vagy oda, Conténak ezt kell tennie, a bajnokságot szinte képtelenség innen elbukni, a Benfica ellen pedig ugyan jó pozícióból várjuk a visszavágót, de nem lesz sétagalopp. Remélem este Padoin is megvillan végre, s igazolja klasszisát.

@tjunior: Na azért!!! Én magam is alig tudok elaludni esténként, s rettegek attól, hogy nem érjük el a száz pontos álomhatárt. Ez kell a fő prioritás legyen Conte számára is!

mpite 2014.04.28. 15:10:53

Ide is bemásolom, nem vettem észre, hogy itt folyik a téma kibeszélése:

Minden lesz itt ma este, csak pihentetés nem... A Sky szerint a kezdőnk:

Buffon - Caceres, Ogbonna, Chiellini - Isla, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Tevez, Llorente

Mondjuk Conte is megmondta, mi az elsődleges cél, de azért már mégis...

Táno 2014.04.28. 17:57:02

@tjunior: Én a 98 pontnak is örülnék. Átadnánk a múltnak az inter 97 pontos rekordját.

MDaniel98 2014.05.01. 14:55:45

Conte,meg a rotálás.Hagyjuk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása