Boniperti: „Ideje megismételni a duplázást”

Boniperti Giampiero_oltony.jpgA Juventus egykori elnöke, Giampiero Boniperti arra szólította fel a torinói bajnokcsapatot, hogy kövesse az általa mutatott példát, amikor is az ő elnöksége alatt 1977-ben a Juventusnak sikerült dupláznia.

Az illető szezonban a Juventus megnyerte a bajnokságot és az UEFA kupát, és a Juventus jelen szezonban is versenyben van a bajnoki címért és az Európa Liga győzelemért.

„Feszült napok ezek, amikor nincs más megoldás, mint győzni és a játékosokból kihozni az összes szenvedélyt, amely bennük lakozik.” - nyilatkozta Boniperti a Tuttosport napilapnak.

„Természetesen Conte és a Juventus már megszokta ezt a helyzetet. Számunkra az egyik legnehezebb időszak az 1976-77-es szezonban jött el, amikor két trófeát is megnyertünk pár napon belül.”

A döntő első mérkőzését a Juventus nyerte 1-0-s eredménnyel, majd az idegenben lőtt gólnak köszönhetően begyűjtötte a trófeát hála az Atheltic Bilbao ellen idegenben elért csupán 2-1-es vereségnek május tizennyolcadikán.

„Bilbaóba utaztunk, és a pályán küzdöttünk meg az ellenféllel hihetetlenül szenvedélyes szurkolótábor előtt. Az első félidő végén én elhagytam a stadiont, mert nem bírtam azt a poklot. Taxiba pattantam a Juventus egyik biztonsági emberével, és beültem egy bárba, ahol azonban nem közvetítették a mérkőzést.

A Fiat a játékosokat magánrepülővel utaztatta vissza a mérkőzést követően. Megnyertük az UEFA kupát, azonban azonnal a Serie A bajnoki cím elnyerésére kellett koncentrálnunk, mivel négy nappal később a scudetto volt a tét a Marassi stadionban.

Magánrepülőgépet kértem, mivel meg akartam óvni a játékosokat a stressztől. Végül jól sült el a terv, mivel megvertük a Sampdoriát 2-0-ra, és megnyertük a bajnokságot.”

A Juventus ma a Sassuolo ellen lép pályára, majd a Benfica elleni visszavágó következik csütörtökön az Európa Liga döntőjébe jutásért, jövő hétfőn pedig az Atalanta elleni mérkőzésen eldőlhet a bajnoki cím sorsa a torinói stadionban.

„Optimista vagyok, mivel jó helyzetnek örvendünk, még ha kemény feladat is mindenáron győzni.” - folytatta az interjút Giampiero Boniperti.

„Feszült napok ezek, és fontos ezeket megfelelő koncentrációs szinttel és nyugalommal megélni. Hogy milyen tanácsot adnék Antonio Conténak? Soha nem merészelnék tanácsot adni. Különben meg Antonio átélte már mindezt játékosként, így tökéletesen tudja, milyen folyamatok zajlanak le ilyenkor.

Az edzőnek nagyszerű játékosok állnak a rendelkezésére, és úgy tűnik, hogy a futballisták jól viselik a nyomást, ami rájuk nehezedik. Jelenleg csak annyi a feladatuk, hogy csapatként viselkedjenek és mindent beleadjanak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr96094105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása