Chiellini: „Egész Olaszország a Juventus ellen”

Chiellini Giorgio_Roma ellen.jpgGiorgio Chiellini úgy érzi, mintha a Juventus egész Olaszország ellen harcolna a bajnokságban, ám örül a sikernek és az ezzel járó nemtetszésnek.

A védő a hétfői Livorno elleni mérkőzés kapcsán adott interjút a Tuttosport stábjának, amely mérkőzés este hétkor veszi majd kezdetét Torinóban.

„A Scudetto elérhető közelségben van, azonban ez nem azt jelenti, hogy már megnyertük volna.” - mondta Giorgio Chiellini, miután a Roma már csak öt ponttal van lemaradva a Juventus mögött.

„Most az a feladatunk, hogy megszerezzük a bajnoki címet. Úgy tűnhet, hogy a sorsolás kedvez nekünk, azonban a hátralévő meccsek veszélyt rejtenek magukban, az első ilyen veszélyt pedig a Livorno testesíti meg.

Ezen kívül pedig az AS Roma csapata mindenféle nyomás nélkül játszhat. Kiváló bajnoki szezonjuk volt eddig, amely a legoptimistább elvárásokat is túlszárnyalta. Remélem, hogy a Napoli nem veszi rossz néven, de szerintem a harc a második helyért már eldőlt, garantált a fővárosiak második helyezése.

Következésképpen a nyomás most a mi vállainkat nyomja. Hozzá vagyunk ehhez szokva, és valami történelmit kívánunk elérni idén. 100 pont a bajnokságban? Ez másodlagos cél, mivel minket elsősorban két dolog érdekel: sorozatban a harmadik bajnoki cím, illetve a döntőig menetelni az Európa Ligában.”

A Napoli elleni vereséget követően nagy felháborodást keltett Beppe Marotta nyilatkozata, aki azt mondta, hogy a Napoli vidéki csapatként viselkedett a győzelmük ünneplésekor.

„Nem hiszem, hogy túlzó ünneplés lett volna. Egyszerűen azok ünneplése volt, akik győzelemre törekednek, és nem elégednek meg a második hellyel.

Hogy a Juventus egész Olaszországgal áll harcban a bajnokságban? Ez nem újdonság, már a bajnokság kezdete óta ez a helyzet. Amikor a Juventus veszít, annak mindenki örül, mivel abban reménykednek az emberek, hogy így ismét nyílttá válik a harc a bajnoki címért. Minél többet nyerünk, annál kevésbé fognak szívükbe zárni az emberek. Ez természetes, és remélem, hogy jövőre is folytatódik a tendencia...

Természetes, hogy kevésbé szórakoztató futballt mutatunk, mivel az ellenfeleink kitanulmányozták a játékunkat az utóbbi három évben. Amikor megkezdtük a bajnoki címek gyűjtését, mi voltunk az egyetlenek, akik hátulról indították a támadásokat. Most pedig már a bennmaradásért harcoló csapatok is bevonják a csapatjátékba a kapust.”

Ugyan a Juventus továbbra is domináns szereppel bír az olasz bajnokságban, a Bajnokok Ligájától már a csoportmeccseket követően búcsúzott, azonban idén szerencsére az EL döntőjét Torinóban rendezik, így esély mutatkozik a szezon kozmetikázására.

„Az volt a sorsunk, hogy az Európa Ligában játsszunk, mindehhez pedig egy isztambuli havazás kellett, amire nem hiszem, hogy valaha ismét lenne példa. Szerencsét próbálunk az Európa Ligában, azonban a legfőbb cél a bajnoki cím.

Ami az én helyzetemet illeti, szóban már megállapodtunk az igazgatókkal, és hamarosan tárgyalóasztalhoz is fogunk ülni a szerződéshosszabbítás ügyében. Amint lesz egy kis időnk, megejtjük ezt a megbeszélést, azonban jelenleg nagyon telített a naptárunk.”

Chiellinit a napilap munkatársai a világbajnokságról is kérdezték, a kérdések arra irányultak, hogy a védőjátékos inkább Francesco Tottit vagy Antonio Cassanót vinné Brazíliába.

„Véleményem szerint mindketten megérdemelnék. Bajnokokról beszélünk, és a válogatott az otthonuk. A szövetségi kapitány majd eldönti ezt a kérdést.” - futamodott meg a válasz elől a pályán lényegesen kevésbé finomkodó védő.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr855973154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goku06 2014.04.07. 10:57:24

"...100 pont a bajnokságban? Ez másodlagos cél, mivel minket elsősorban két dolog érdekel: sorozatban a harmadik bajnoki cím, illetve a döntőig menetelni az Európa Ligában.”

Így is kell csinálni. De azért ne csak a döntőig meneteljünk, hanem nyerjük is meg :D :D

Rivendell 2014.04.07. 11:53:19

@Goku06: Szerencsét próbálunk az Európa Ligában, azonban a legfőbb cél a bajnoki cím.

azért volt 1 ilyen mondat is,ami számomra nem túl pozitív,de majd kiderül mit csinálnak 1 komolyabb csapat ellen az elődöntőben

Goku06 2014.04.07. 12:24:10

@Rivendell: Hát a legfőbb cél a bajnoki cím, utána jön az EL, aztán utolsóként a 100 pont elérése..
Így korrekt is lenne. Mert hát a bajnoki címnek tényleg első, ezt látjuk is.. De mellé még befér az EL is... A 100 pont mellé már nem férne be az EL-trófea..

Rivendell 2014.04.07. 12:32:25

@Goku06:nekem a szerencsét próbálunk rész volt aggasztó,mert erőből magabiztosan hozni kéne az EL-t és a scudettot is,azért nincs sok nehéz mérkőzés már hátra a bajnokságban,Roma ellen már bajnokként kéne nekifutni

Drughi Di Bianconeri 2014.04.07. 13:05:26

Amilyen bunkó paraszt a Mi King-Kongunk a pályán, annyira intelligens és szimpatikus azon kívül :)
Forza Futuro Capitano !

Goku06 2014.04.07. 15:29:23

@Rivendell: Hát igen, ez igaz. Viszont azért még mindig a legszimpibb nyilatkozat a csapat háza tájáról.

@Drughi Di Bianconeri: egy középhátvéd legyen is bunkó paraszt én azt mondom :D Jó persze mostanában egy kicsit talán túllő a célon a mi King Kongunk, de azért Chiellininek mindig is ilyen imidzse volt.. Fog ő még komolyabban és kevésbé durván is játszani, ne bántsuk.. Még van 5 jó éve a csapatnál, és csapatkapitányként vonul vissza.

Drughi Di Bianconeri 2014.04.07. 16:25:43

@Goku06: Azért nem egészen értek veled most egyet kivételesen :)
Én inkább a Maldini-Nesta fémjelezte elegáns védőiskolát preferálom.
Mindig is utáltam a Materazzi-féle favágó parasztokat.
Chiellinit csak azért nem gyűlölöm,mert vérbeli Juventino...
de az se véletlen,hogy mindenki utálja a Juve-n kívül.
Azért tegyük a szívünkre a kezünket: nagy szerencsénk,hogy a bírók gyakran nem veszik észre Chiello alattomos játékát,mert akkor bizony ő lenne liga szinten a legtöbbször kiállított játékos, a sok könyökös, színészkedés stb-stb miatt.
Chiellini ilyen, nem elegáns, különösebben nem is gyors, és abszolút nem sportszerű: de a világon Ő alkalmas a legjobban az "emberfogásra" (Ibra szerint is),aminek nagyon fontos része az ilyen kellemetlenkedés is: a könyökösök,hajhúzások, rafináltkodások (ő szabálytalankodik,aztán a csatár kap sárgát,mert CHiello eljátssza a nagy halált stb :D ).
..De azért imádom,mert igazi Juventino és Ő lesz Buffon után a CSK, és mert ha nem nálunk játszana utálnám,mint a szart :D

Rivendell 2014.04.07. 16:51:47

Anno azért ennyire nem volt ekkora tuskó,mint ebben a szezonban,szerintem a minimális sebességéből is még veszített és ezért lett még nagyobb favágó.Részemről nem biztos,hogy helye lehetne 1 jó Juvéban az idei szezonban nyújtott játékával,nagyot kéne hogy javuljon a formája.

Goku06 2014.04.07. 17:03:53

@Drughi Di Bianconeri: Jó hát azért a Maldini-Nesta nevekkel a jelenkori fociból nem sok védőt lehetne egy lapon említeni.
De én egyébként szeretem a harcos futballt, úgy vagyok vele, hogy a középső védő és a védekező középpályás poszton szívesen nézek egy "favágót" is a csapatban. És hát hol máshol ha nem olaszországban lennének a legharcosabb védők.

Amit Chiellini Ibra vagy Cavani ellen művelt az elmúlt években, az szerves része a futballnak, és szerintem van benne valami gyönyörű is. (talán pont az gyönyörű benn, hogy a futball nagyon nem gyönyörű oldalát mutatja meg)

De pl egy Barca és Real féle ballerínák ellen ilyet nem lehet csinálni... Az ő színészkedésük és bíró általi segítésük gusztustalanabb mint egy Ibrával való oda-vissza könyökös, fejmagasságban talpalás, stb..

"ha nem nálunk játszana utálnám,mint a szart :D" - ez is mutatja, hogy mekkora klasszis ;-)

Il Principino 2014.04.07. 18:15:39

A mi Vanczák Vilink alias Chiellini:DDDD

MDaniel98 2014.04.09. 16:39:06

Végre egy szimpatikus nyilatkozat!Éljen!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása