Conte: „A Napoli megérdemelte a győzelmet”

Antonio Conte a vasárnap esti vereséget követően arra kérte fel Rafa Benítezt, hogy ellenőrizze a számításait, ám nem tagadta, hogy a Napoli jogos győzelmet aratott a Juventus fölött.

Conte Antonio_instruál.jpg„Egyértelműen nem teljesítettünk jól az első félidőben, függetlenül attól, hogy a hozzáállást, a csapat mutatott jellemét vagy bármi mást nézünk.” - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia stábjának a kétgólos idegenbeli vereség után.

„A Napoli nagyon jól játszott az első félidőben, mi pedig megfizettük a sok mérkőzés és a sérülésekből adódó vészhelyzet árát, mivel így ugyanazok a játékosok kell, hogy játsszanak folyamatosan.

Egy győzelemre és nem csupán részvételre felépített Napoli ellen léptünk pályára. Elvégre egy csapat, amely 100 millió eurót meghaladó összeget költ az átigazolási időszakban, nem lehet elégedett csupán a részvétellel.”

A torinói edző ezzel a mondattal mintegy választ adott a spanyol tréner többször megismételt állításaira, miszerint a Juventus tekintendő esélyesnek, mivel a torinóiak nagyobb bevétellel rendelkeznek, mint bármely másik olasz klub.

„A bevétel kérdése egy adott nézőpontot tükröz. Lehet egy csapatnak 500 millió eurós bevétele, de az a fontos, mennyit is fektet be a vezetőség a keretbe. A Napoli többet költött egy év alatt, mint a Juventus három év alatt.” - folytatta a hadakozást a szavakkal Antonio Conte.

„Mi 25 millió eurót fizettünk ki, azonban ezt a kiadást például Emanuele Giaccherini értékesítésével fedeztük. Remélem, hogy Benítez felhagy ezekkel az állításokkal, vagy legalább ellenőrzi a számításait. Fontosnak tartom az igazság lenyilatkozását, nem csupán olyan hírek terjesztését, amelyek tulajdonképpen nélkülözik a valós alapot.

A számok adottak, bárki ellenőrizheti ezeket. A Juventus ezen a nyáron 25 millió eurót költött el, míg a Napoli több mint 100 millió eurót azért, hogy kiessenek a Bajnokok Ligája csoportból, illetve az Európa Ligában a legjobb tizenhat közül.

Mi megpróbálunk a pályán győzelemmel válaszolni, és remélhetőleg ez ismét sikerülni fog még ebben a szezonban.”

Carlos Tévez nem játszhatott eltiltás miatt, és a Juventusnak vasárnap este nagyon hiányzott a góllövő listát vezető csatár hozzájárulása.

„Ne feledjük, hogy Mirko Vučinić kihagyott két és fél hónapot, Sebastian Giovinco ezen a héten tért vissza, és komoly vészhelyzeten vagyunk túl. Elkerülhetetlen, hogy Fernando Llorente fáradtnak érzi magát, mivel ő folyamatosan a pályán van. Daniel Osvaldo jó teljesítményt nyújt, amikor lehetőséget kap. Carlos egyértelműen vezéregyéniség, akinek a jelenlétét megérzi a csapat ilyen heves összecsapásokon.

A Napoli ügyesen visszatartott minket, és mi nem voltunk elég agresszívek, hogy ellenálljunk. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, és megeshet, hogy egy csapat a fáradtság miatt nagy árat fizet, ha háromnaponta játszani kényszerül.

A nápolyiak éhesebbnek tűntek az első félidőben, azonban mi életerős válasszal szolgáltunk a második félidő elején, és senki nem panaszkodhatott volna, ha egyenlítünk. Természetesen azonban a kilencven percet tekintve a Napoli megérdemelten győzött.”

Az újságírók természetesen kíváncsiak voltak Antonio Conte véleményére José Mourinho múlt heti nyilatkozatával kapcsolatban, amelyben a Chelsea edzője azt mondta, hogy a Juventus számára nem lehet igazi diadal az EL megnyerése, hiszen a csapat építése során a cél a Bajnokok Ligája győzelem volt.

„Mourinho nem a Juventusról beszélt. Ő a Porto, Benfica és Napoli csapatáról beszélt, és szerintem azt szerette volna bizonyítani, hogy Benítez tavalyi győzelme az Európa Ligában a Chelsea csapatával nem volt túlságosan lenyűgöző teljesítmény. A nyilatkozat igazi célpontja Benítez volt.” - zárta az interjút nyugodtan Antonio Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr915886591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vico94 2014.03.31. 10:23:49

Szokásos semmi nyilatkozat...

Barolo 2014.03.31. 10:27:51

Elég lett volna az a mondat, hogy a Napoli megérdemelte a győzelmet....
Illetve, azt is jó lett volna hallani, hogy nyáron komoly erősítésekre lesz szükségünk. A kapus posztot leszámítva, a pálya kb. minden részére kellene 1-2 új ember. Tegnap nagyon látszott, hogy elsősorban gyorsulni és fiatalodni kellene a jelenlegi csapathoz képest. Persze néha lehet szarul játszani, de idén még fontos meccsek vannak, amire remélem, hogy a jobb arcát fogja mutatni a csapat.
Forza Juventus!

NucLeo 2014.03.31. 10:42:59

25 millió eurót költöttünk,ezen a szinten ez sajnos nem elég.A vezetőség a szokásosnál is jobban fukarkodott,és most a fagyi visszanyal.Mondjuk Conte is csúsztat,hiszen jól hangzik ez 100 millió a nápolyiról,de ebből több mint 60 milliót Cavani eladásából szereztek.
Kedves Agnelli(vagy Elkann),kéne a 100 pont,meg a BL serleg,mi?Akkor leszel szíves befektetni a csapatba,és nyáron 5-6 minőségi játékost igazolni,ha kell,akár Pogba eladásával.És nem hadoválni a gazdasági válságról,meg pénzügyi fair play-ről.

Goku06 2014.03.31. 10:45:07

Nagyon nem szimpatikus amit nyilatkozik..
Azért a Napoli eladott egy Cavanit, volt pénze miből erősíteni.. és nekik volt is mit erősíteni, ha terveik vannak persze kinyitják a pénztárcájukat.

És nem kell folyamatosan mentegetőzni..
Napoli is 3 naponta játssza a meccseit, mint mi. Sőt, nekik volt egy plusz olasz kupa elődöntő, szóval ők még több meccset is toltak mint mi. Valamint ők igazi rangadókat játszottak a BL-ben is, míg mi csak bohóckodtunk.. Galata őket nem ejtette volna ki..

Type-R 2014.03.31. 11:31:33

Legalább nem azt mondta most, hogy látta a tüzet, elégedett a játékosok teljesítményével és a következő meccsre kell koncentrálnunk. Valamiféle beismerést vélek felfedezni, ami tetszik.

Rivendell 2014.03.31. 12:09:52

pápá Conte ha nem hoztok a nyáron 2 támadó szélsőt és 1 támadó kp-t...nem vagyunk kíváncsiak a töketlen játékra,amit hónapok óta megy.

Apuleius 2014.03.31. 12:18:31

Nem gondoltam, hogy alul lehet még múlni a csapat tegnapi teljesítményét, de Conténak ez is sikerült. Nem történt tragédia, szerintem pontosan ezt lehetett várni idegenben a Napoli ellen, úgy, hogy már nagyon közel a bajnoki cím, s a mérkőzés sokkal fontosabb volt a délieknek. Az egy pontért utaztunk Nápolyba, nem voltunk felpörögve, fáradt a csapat, Conte cseréi pedig katasztrofálisak voltak.

Nem értem Conténál ezt a kettős mércét. Ha bárki egyetlen szót ejt a Juve gazdasági helyzetéről, elkezd hörögni, mint egy veszett kutya, erre most nyomja ezt a bullshitet arról, hogy a Napoli 100 milliót költött igazolásokra. Ki nem szarja le? Foglalkozzon a saját klubjával. Amúgy eleve marhaság, amit mond, egy klub bevételének nagysága igenis lényeges szempont, az, hogy csak 25 milliót költöttünk belőle, az már egy választás eredménye, de a lehetőségek igenis különbözőek.

Amúgy halkan jegyzem meg, hogy a Napoli pontosan ugyanannyi meccset játszott, mint mi, olyan unalmas, hogy Conte folyamatosan a sűrű versenynaptárra hivatkozik. A sérülésekkel kapcsolatos duma is elég fals, Barzagli tényleg hiányzik, de Peluso vagy Ogbonna kiesése azért aligha jelent tragédiát. Conte úgy beszél, minta egyébként a rotáció nagymestere lenne.

NucLeo 2014.03.31. 12:46:59

@Apuleius: Szerintem korrekt nyilatkozat,nem picsog a napoli lesgólja,vagy a szurkolóik minősíthetetlen viselkedése miatt.Benitez viszont hülyeséget beszélt,erre reagált,valamint megragadta a lehetőséget,hogy kicsit odaszúrjon a vezetőségnek,hogy nyáron végre nyúljanak mélyebben a zsebükbe.
De ez a tegnapi betli be volt kalkulálva,nincs más dolga a csapatnak,mint felszívni magukat a hozható meccsekre,és nem lesz gond.

Victor90 2014.03.31. 12:58:28

A Sprito Juve/Conte kezd egyre jobban megszűnni!Kéne a bandának még vagy 2-3 pofon,attól hátha észhez térnének.Egyébként a középpályánkon a meghatározó játékosaink agyon vannak strapálva,nincs pótlás.Kérdem én,hogy akkor januárban miért nem lehetett ezt orvosolni?Minek kellett nekünk Osvaldo?

Apuleius 2014.03.31. 13:22:54

@NucLeo: Ebben most abszolúte nem értek egyet veled. A lesgól és a déli barbár hordák viselkedés miatt talán picsog, de azért bőven maradt elég picsognivalója. Szerintem Conte logikai gondolatmenete a bevétek kapcsán eleve nem korrekt (ahogy ezt az imént már írtam is). Én nem érzek a nyilatkozatban semmiféle odaszúrást a Juve vezetőségének egyébként.

Tony. 2014.03.31. 13:31:57

Ahogy a meccs előtti felvezetőben írtam, igencsak kevés esélye volt annak, hogy győzünk Nápolyban, így a világon semmi meglepő nem történ, nyugodtan ültem a tv előtt mert ez várható és bekalkulálható volt előre.
A mostani formát, a múltat és Tévez hiányát figyelembe véve az X-ben lehetett reménykedni, de nem jött össze. Bár kicsit talán simább volt, mint gondoltam.

Ez valóban egy bullshit nyilatkozat, főleg ez a fáradtság meg sok meccs duma... pont egy olyan csapat ellen amely 2 meccsel többet játszott idén, mint a Juve...

Nem tudom hosszú távon lesz-e következménye a mostani fásultságnak, de ha nyer 7 közben a Roma, akkor marad 8 pont, ami már annyira nem sok. Kérdés, hogy bírni fogják-e a továbbiakat, mert ugyan a bajnokságban papíron könnyebb meccsek jönnek, de ott az EL is, így nehogy gond legyen a végén.

NucLeo 2014.03.31. 13:39:18

@Apuleius: "az a fontos, mennyit is fektet be a vezetőség a keretbe." Azaz lehet,hogy nekünk több volt a bevételünk,de a Napoli több pénzt fektetett a kerete megerősítésére.Persze ezzel magyarázni a tegnapi különbséget a két csapat között kb. annyira nevetséges,mint hogy az afrikaiak a 100 milliójukkal elértek egy kemény Olasz-kupa döntőt.
Abban viszont szerintem egyetértünk,hogy nyáron nem lesz elég 20-30 millió,ha valóban meg akarják erősíteni és fiatalítani a csapatot.

Apuleius 2014.03.31. 13:51:30

@NucLeo: Igen, akkor azt hiszem végül is egyetértünk :-) Ezzel takarózni szerintem is nevetséges. A magasabb bevétel egyértelműen azt jelenti, hogy több lehetőségünk van, mint annak, akinek alacsonyabb a bevétele, az már más kérdés, hogy a vezetőség ebből mennyit hajlandó erősítésekre fordítani. Ez már a klub döntése, magyarán szólva klubon belüli kérdés. Mondjuk az is tény, hogy arról is lehetne beszélni, hogy a Napoli vajon mennyit erősödött abból a 10 millióból, s nem lett volna értelmesebb másként sáfárkodni vele (szerintem igen).

Nyáron a riválisok is erősíteni fognak, idővel jó lenne a BL-ben is labdába rúgni, így 20-30 millió tényleg nem lesz elég, a Juve vezetőségének mélyebben a zsebébe kell nyúlnia most nyáron, ha komolyan gondolja.

Apuleius 2014.03.31. 13:52:33

@Apuleius: Természetesen 100 millió, nem 10, lemaradt egy nulla :-)

benssz 2014.03.31. 16:51:01

mindent leírtatok,ami felidegesített a nyilatkozatban.engem ez az "éhség" kifejezés irritál mindig.ez a fordítás miatt van ennyit használva,vagy tényleg ennyire imádják használni a srácok?

venember83 2014.03.31. 17:08:44

@benssz: ennyire imádják használni. Nincs mit tenni, ha az eredetiben is ez van. :(

2014.03.31. 18:58:20

De én azt nem értem bassza meg ,hogy angliában ,hogy tudnak a minden egyes meccsen 100-on pörögni a játékosok ,amikor neki minden tetves kupában kell indulniuk? Hagyjuk már ezt ,hogy fáradt a csapat ,egész szezonban ha volt 2 jó meccsünk.... Szezon elején azért voltak fáradtak már kemény volt az alapozás ,most meg a rotálás miatt. Bravó. Profi játékosok bírniuk kéne akárki akármit mond..... Talán megint kéne tartania Conténak egy lebaszást /lelkesítő beszédet ,mert hánynom kell ettől a nagyképű hozzáálástól. Amíg hozzuk a meccseket addig nem érdekel hogy játszunk ,de ha nem nyerjük meg az EL+bajnokság kombóból akármelyiket akkor az már egy óriási kudarc lesz.........

danimester1 2014.03.31. 19:07:41

Érdekes ez a nyilatkozat!Talán nem költött többet a nápolyi mikor Torinóban 3 kopasszal küldtük őket haza?Talán nem akkor kell elkezdeni a csapat rotálását mikor ég a ház a srácok kiköpik a belüket, és nem lesznek lézengő anyámasszony katonák a pályán,a meccs hiány miatt lesz idő összeszokniuk!A másik dolog ami érthetetlen ezt a meccset ne akarja Carlos hiányával megmagyarázni,mert tegnap az egész csapat vele együtt egyszerűen fogalmatlan volt.A Bl-t meg szóba hozni felér egy öngóllal!Ha mi gyűjtöttünk volna 12 pontot 100% a továbbjutás.Az meg mi hogy mi 25M-ból igazoltunk?!Rajta múlt vagy a vezetőségen?!Kérem szépen amíg a bevétel, a nyereség és a scudetto lesz az első számú szempont (zsinórban3. után is),addig ne is álmodozzanak minőségi játékos(ok)ról,mert azt nem adják lejárt szerződéssel és szaré'-húgyé'...Az egyetlen pozitív dolog,hogy végre bevallotta,hogy szarok voltunk.Osvaldo és Fernando "dícsérete" számomra nonszensz.A másik az állandó "éhség" ez mi ez!?Jóllakott a csapat a scudettókkal és ők is inkább nemzetközi szinten szeretnének villantani(persze ez akkor igaz ha nem kapnak felsőbb utasítást),DE amíg nem lesz megerősítve a keret és látják is ezt valamint azt,hogy állandóan nekik kell "szopni" végig robotolni egy szezont több fronton addig ez lesz.Elmegy a kedvük kifáradnak,elvesztik a lelkesedésüket,sőt ha idén sem lesz erősítés,akkor el fognak igazolni.
Na kimérgelődtem magam :-) Forza Juve a Lyon majd megissza ennek a levét!

benssz 2014.03.31. 19:33:29

@venember83: nem haragszom nyugi! használhatjátok továbbra is :)

epaska 2014.03.31. 20:39:08

Persze, hogy megérdemelte! De ha csütörtökön lézengünk a pályán akkor nagyon nagy a baj! A fáradtságról való állandó nyavalygás már nagyon szánalmas! Talán ha nem padoislapelenka ülne a padon, akkor lehetne nyugodtan rotálni, nem ugy hogy összeszarom magam ha meglátom bármelyiket a kezdőben. Lehetne lenditeni meccsek közben egy-egy cserével, nem azt nézni hogy szerencsétlenkedik a padunk a pályán. A vezetőség egyáltalán nem akar BL-t nyerni, nem látszik rajtuk. A csapat vezetéséből kiveszett a hírhedt mottónk...! Marchisio is lenyilatkozta, hogy ideje lenne már BL-t nyerni, mert szerencsétlen is tudja, hogy semmi esélyük. Ő tudja mit jelentene a klubnak. Vidal sem fog sokáig szerelmes lenni az Öreg Hölgybe, ha nem látja a fényt az alagút végén.
Akár mi is lesz, a nyáron nekünk is kell legalább 100 millió! Ha kell Pogba árán, mert olyat mint ő, találni rengeteget, csak max 4 évvel idősebbet. Egyáltalán nem győz meg a fiú! Kövezzetek meg, nem érdekel!
El kell hozni Guarint, ha nem ment télen, majd akkor nyáron összejön. Nainggolant sajnálhatjuk. Osvaldo mehet amerre lát, helyette jöhet Mobiltelefon és Berardi. Szélső kell mert ez így szégyen! És nem akarok Padoin felíratú bábukat szaladgálni látni Olaszország legjobb csapatában!

2014.04.01. 11:50:00

Amikor egy csapatnak nincs sok pénze igazolni,de a keret szűk,akkor talán nem kéne az összes fiatal játékost kölcsönadogatni...milyen jól jönne most egy Masi vagy egy Bouy,lehetne őket játszatni,közbe a többiek pihenhetnének...szimpla logika,amiből itt sajnos kurva kevés van...nem panaszkodni kell,hanem gondolkodni!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása