Maldini: "Balotelli a Juventusban lenne bajnok"

Balotelli Mario_hátranéz.jpgAz AC Milan egykori legendája, Paolo Maldini szerint Mario Balotelli karrierje igazán csak a Juventus csapatában teljesedhetne ki.

Az olasz fenegyerek egy éve csatlakozott Milánó vörösebbik feléhez, s rögtön a dobogó legalsó fokára, a harmadik helyre segítette új csapatát.

A lombárd klubnál azonban búcsúzni kényszerültek Massimiliano Allegritől, akinek távozása után Clarence Seedorf vette át a csapat irányítását. Balotelli azóta finoman szólva sincs ereje teljében.

Paolo Maldini úgy gondolja, jót tenne az olasz válogatott csatárnak a környezetváltás, s ehhez leginkább a Juventus csapatát látja megfelelőnek.

"Balotelli még nem bajnok. Hasonló vele a helyzet, mint Alexandre Patóval. Csak akkor lesz bajnok, ha a vállára veszi a csapatot, és 90 percen keresztül küzd. Ezt eddig csak rövidebb periódusokon keresztül volt képes megtenni.

Nem vagyok benne biztos, de az az érzésem, hogy ha a Juventushoz szerződne, ahol kemény edző, színtiszta elképzelések és biztos szurkolói háttér van, megugraná ezt a szintet."

Maldini arról is nyilatkozott, miként érzett, amikor a Milan a Juventus karjai közé lökte Andrea Pirlót 2011 nyarán.

"Ha egy edző azt mondja, hogy Andrea ideje lejárt, és többé nincs rá szükség, a vezetőségnek szólnia kell, hogy ez nem igaz, Pirlo még mindig egy értékes tagja a csapatnak. Ha így történt volna, nem tettünk volna szívességet a Juventusnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr385867633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2014.03.18. 19:20:59

Forza! Blog Kollégák. Ne utáljatok, ne bántsatok, ne kövezzetek, de ha Balo ide igazolna (Nem fog, ez biztos.), akkor tudná sztem tudná segíteni a csapatot és én nagyon örülnék neki. Ha tényleg benőne a feje lágya (Nem fog, ez biztos.), akkor sokat nyernénk vele, egy régi kívánságom teljesülne, ezt már többször is hangoztattam. Egyébként Tevez tökéletes választásnak bizonyult és igazi 10-es az Apach, ha bármi megbontaná ezt és a csapategységet, akár egy igazolás, akkor nem szabad meglépni.
Meglátjuk, de elmélkedni szabad nem? :)
Hajrá!

MdewC 2014.03.18. 19:22:33

*1 sztem tudnával kevesebb... :D

Apuleius 2014.03.18. 19:44:21

Balotelli egy agyhalott balfasz, aki képtelen túllépni a saját korlátait, így pedig sajnos soha az életben nem válik belőle igazán komoly játékos.

JUVE76 2014.03.18. 20:11:37

@Apuleius: Soha a büdös életben nem lesz belőle focista!!! Inkább L. Toni mint Baromtelli!!!

babo0410 2014.03.18. 20:14:24

Balotellivel az a baj, mint Cassanoval. Cassano is klasszis lett volna, ha nem hisztizik annyit. Balonak is inkább az a baja, hogy nincs agya. Szerintem nálunk se biztos, hogy jó lenne, mert sokat önzőzik, és sík buta játékos. Lehet csak meg kéne nevelni, de félő, hogy Conte se tudná kihozni belőle a legjobbat. És szerintem Conte se látná szívesen, mert az edzéseket sokszor elökörködi, elvonja a társak figyelmét és hasonlók. Szerintem nem idevaló. És ha akkora milan drukker, mint állítja, nem is jönne hozzánk.

Györi_Juventino 2014.03.18. 20:34:53

Szerintem egy klasszis, sőt ...csak nem nőtt még fel, egy keménykezű edző kéne mellé , mint Conte.

MDaniel98 2014.03.18. 20:39:17

Ebben a Juventusban Padoin is bajnok tudott lenni,szóval ebből a gondolatmenetből kiindulva,Balonak egész könnnyedén menne ez.De nem szeretném itt látni,mert így is elég sok már a "zűrös" előéletű játékos a csapatnál(Tévez,Vuci,Osvaldo),nem kell ide még egy barom is.Az meg a másik,hogy míg előző 3 játékost kemény eszközökkel,de meglehet nevelni,addig Balotellit még úgy se.

keshudioo 2014.03.18. 21:13:11

@JUVE76: Én moderáltalak, és megkérnélek, hogy hagyd abba! Ha Te ezt viccnek szánod, eléggé sivár elképzeléseid vannak a humorról, ha pusztán csak kötekedni akarsz, akkor meg menj ki a játszótérre, és rendezd le ott!

JUVE76 2014.03.18. 21:17:15

@keshudioo: Áhhhh... Semminek nem tudsz örülni.... :)

Goku06 2014.03.18. 22:58:08

Szerintem vitathatatlan, hogy az olasz futballnak Del Piero és Totti óta nem született ilyen tehetséges csatára.. (én Cassanot sem említeném egy szinten vele.. de annyiban hasonlítanak hogy Cassanoban is több volt, mint amit elért)

Ha valaki megnevelné, akkor hihetetlen dolgokra lehetne képes.. De szerintem egyre lejjebb fog süllyedni és alig nyer valamit a pályafutása során, és komoly csapatok le fogják szarni..

Hozzánk pedig a múltbéli okok miatt és a szurkolók dühe miatt sem jöhetne.

neuropa 2014.03.19. 08:31:38

@JUVE76: Ember, az imént moderáltak, ráadásul nem először kellett feltenni a szájkosarat. Ilyenkor szerintem nem jópofizni kellene, csak csendben újrakalibrálni magad, mert szemmel láthatóan időről időre eltéveszted a stílust. Nem mintha bármi bajom lenne veled, de néha olyanokat írsz, mintha az élet arról szólna, hogy ki a legkeményebb a fórumon. Meg ki mer leugrani a legmagasabb almafáról. Én sem azért írom ezt, hogy kemény legyek, csak annyira átlátszó reakció, hogy moderálnak valakit ő meg előhúzza a "lazavagyok leszarom" viselkedést, mert BIZTOS mindenki azt lesi, hogy most vajon mit fogsz reagálni.. Elárulom, nem. Csak én.

Balotellihez annyit, hogy ez a jellem nem vezet sehová. Mindene megvan, senki nem tudja úgy megbüntetni, hogy döntéskényszerbe hozzák. Márpedig magától nem fog megváltozni, csak ha az élet bevisz egy gyomrost és felfogja, hogy itt most két út áll előtte. Magyarán szerintem örök ígéret marad a tehetsége.

Juventus 2014.03.19. 09:19:34

Nem értem miért ne jöhetne?
Ha annak idején tudott jönni a fiorból egy Baggio,a Milanból Pirlo,akkor miért nem érkezhetne Balo?
Szívesen elnézegetném Tevez mellet,ha meg nem változtatna a magatartásán,hozzáállásán Conte úgy kibaszná a padra,hogy csak nyekkene.

realsequator 2014.03.19. 09:53:19

@MdewC: Gyuszikám! Hívjál fel oszt teletömlek annyi pálinkával, hogy egy életre kiszeretsz ebből a gyökkkérből. :D
Véleményem szerint ez a gyerek olyan sötét mint a kályhacső. Már eljárt az idő a "focifenegyerekek" felett. Ez már nem menő. Igazi őstuloknak tartom.
Ha az energiáit a tudása fejlesztésére és alázatra költené hihetetlen jó játékos lenne. De amíg azt hiszi a feje felett elszálló kányára, hogy csillagszóró addig nincs miről beszélni...

keshudioo 2014.03.19. 10:01:14

@realsequator: Szerintem semmi baj nincs a focifenegyerekekkel, viszont Balotelli nem is tartozik közéjük. Ő egy fogyatékos hisztikirálynő.

Én kedvelem Balotellit, de csak ameddig nem a mi csapatunkban játszik.

Rivendell 2014.03.19. 11:11:24

egy valamit nem árt tisztázni..ez a mostani Conte az életben nem nevelné meg..mit csinálna? berakja helyette Padoint? nem mondom hatalmas nevelés lenne...ez 1 ovist nem tudna megnevelni.

Az a Conte aki 1ső évben volt..talán.

MdewC 2014.03.19. 11:52:22

@realsequator: :D Ez a pálinkázás egyébként nem rossz ötlet, születésnapomra asszony familiája megdobott 3 üveggel, szal most ott lapul a hűtőben 1-1 üveg meggy, birs, szilva és vegyes... :D Szal lehet nálunk kéne a köv meccs nézős témát tartani, addig meg én zárom be az asszonyt, persze sztem Ő is nézné a meccset... :D

Viccet félre téve, az a gond ezzel az "állattal", hogy amikor bebaxta azt a 2 gólt a németeknek az EB elődöntőben, akkorát üvöltöttem, hogy a lakópark másik felében is felriadtak és azóta azon szentimentalizálok, hogy Balo ugyanezt lehozza nálunk, mondjuk a Bayern ellen egy BL elődöntőben. Na de mind1...

De mint írtam, ide egy normális Balo kéne, viszont sajnos jelenleg ez nem lehetséges. Megbontani a csapategységet nem érdemes, amúgy se adnák és amúgy se vennénk meg, szal egy olyan dolgon megy a fejtegetés, ami 99,9%, hogy nem történik meg. Viszont nem lennék bánatos, ha egy tétmeccsen nem Gio vagy Padoin, hanem egy küzdeni akaró Balo lépne a pályára. Ennyi. :)

Hajrá!

Il Principino 2014.03.19. 12:32:58

Először csak is kölcsönben hozzák,ha hozzák,mint Oszit!Könnyebb megszabadulni tőle,ha nem válik be...olasz honban az amúgy is menő,hogy a fele játékjogának a harmadának a tized részét birtokolja valaki:DDD

Gabuero 2014.03.19. 13:33:43

Ha idejonne tobb Juventusos hir ( faszsagai ) keringenenek vilaghalon igy likeok szama fb-n biztos none.

Drughi Di Bianconeri 2014.03.19. 16:06:03

Nagy ember Maldini és max Respect a világ mindenkori legjobb védőjének.
Szerintem ez inkább félig-meddig bók volt nekünk: úgy érthette szvsz,hogy a mostani fostengerből,amit AC Milan-nak hívtak egykor,-s melynek Ő volt az egyik legikonikusabb,legendás alakja,vezére - az egyetlen kiemelkedő játékos Balotelli,és talán jobban tenné a karrierje szempontjából,ha egy ilyen erős csapathoz,erős kezű (?) edzőhöz csatlakozna.

De remélem ez soha nem valósul meg.

Balotelli egy hisztis kisfiú,akit megáldott a JóIsten tehetséggel,azonban semmi mással nem. Intelligenciája egy gilisztáéval vetekszik - szvsz pályán belül is.Nagyon ritka az,amikor "okosan" játszik,van értelmes indítása és nem csak belebikázza az előtte álló védőbe.
Az állandó dobálgatásaitól,színészkdéseitől,reklamálásaitól meg rosszul vagyok (bár ez igazság szerint tipikus olasz prima punta habitus),hogy a rendre szabálytalanul elvégzett tizijeiről ne is beszéljek.
Nem véletlen az,hogy sehol nem tudott igazán maradandót hosszú távon alkotni - noha való igaz,hogy a válogatottban azért általában megembereli magát és a legjobbak közt van.

Kissé felháborít,de inkább csak csendben csóválom a fejem azokon,akik Del Pierohoz vagy Tottihoz hasonlítják,a cipőjüket nem pucolhatná az említett Ikonoknak.
Sőt,a magam részéről Cassanohoz sem mérhetőnek tartom.Ragyás Toni egy zseni, csak legalább ugyanakkora f@sz,de talán,ha akkor nem balhézik össze az egész Romaval és TOttival,azóta a Roma is nyert volna ezt-azt...és Ő maga is.
Nem hiába van ott Cassano rendre a legtöbb key pass-t osztó játékosok közt (ha jól tudom most vezeti is e listát) a ligában.
Meg hát,ha a focira koncentrál élmény nézni,amiket művel.
Balo ehhez képest sehol sincs.

Még a rossz fiú imidzs se ül igazán,mert a "rosszfiú" az mondjuk Ibrahimovic,aki az elmúlt 10 év legjobb csatára az én szememben,és Balo hozzá tényleg sehol nincs,se játéktudásban,se intelligenciában,de még tán habitusban sem (Ibra sokkal alázatosabb játékos).

Summa summarum: nem akarnám ezt az embert Juve mezben látni,nem 17 éves már hanem 24,tehát ahhoz kissé öreg,hogy pátyolgassa a lelkét Conte : "hátha benő a feje lágya" alapon.
Egyetlen "előnye" az lenne,hogy akkor a Juve-nak lenne egy nagyobb hírverése,marketingje - tán még több mezt is adnánk el.

polaris_minoris · http://polarisminoris.blog.hu 2014.03.19. 22:36:30

Azt ne felejtsük, hogy Balotelli 2008--ban az olasz kupában 2 gólt lőtt a Juventusnak. Nem lenne vele gond, csak fogni kell.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása