Conte: "Sokkal jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen"

Conte ANtonio_sajtótájékoztató.jpgAntonio Conte fiai magabiztos játékkal léptek át a Trabzonspor gárdáján, s a mester elégedetten értékelte a mérkőzés tapasztalatait, azonban elárulta, hogy roppant nehéz csatára számít a következő fordulóban, ahol a zebramezes csapat ellenfele a hazai rivális Fiorentina lesz majd.

"Nagyon elégedett vagyok, mivel ez egyértelműen minden szempontból jobb teljesítmény volt, mint amit az első mérkőzésen nyújtottunk." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak.

"A megfelelő hozzáállással játszottunk, míg Torinóban csupán szórványosan tudtuk azt csinálni, amit szerettünk volna. A továbbjutás kérdését is kockára tettük az első mérkőzésen." 

A kevés játéklehetőséghez jutó Sebastian Giovinco remek teljesítménnyel adott választ az őt kritizáló szurkolóknak, hiszen gólpasszal segítette Osvaldót, s aktív szerepet vállalt a támadások építéséből. 

"Ahhoz, hogy a Serie A-ban és az Európa Ligában is folytatni tudjuk, mindenkire szükségem lesz. A srácok némelyikével a kritikusok rosszul bánnak, azonban önbizalmat nyerhetnek, s formába lendülhetnek ezeken a mérkőzéseken."

"Giovinco remek teljesítményt nyújtott a passzaival, de jogosan ideges, ha nem sikerül betalálnia. Ő egy csatár, ezért gólszerzésre kellene törekednie."

"Tegnap elmondtam, hogy senki sem várhatja azt tőlünk, hogy védekezni érkezünk ide, hiszen az elejétől fogva megpróbálunk gólt szerezni, s pontosan így is tettünk. Amikor a mérkőzés eldőlni látszott, lehetőségem nyílott arra, hogy néhány változtatást eszközöljek, s pihentethessek olyan játékosokat, mint Paul Pogba és Martin Cáceres."

Claudio Marchisio a pihentetett Andrea Pirlo posztján próbálhatta ki magát, s Conte elégedett volt azzal, amit látott.

"Marchisio rendelkezik mindazzal, ami ahhoz szükséges, hogy jól teljesítsen ezen a poszton. Ha elkezdi hosszú passzokkal segíteni a csatárokat és az előretörő középpályásokat, akkor hatalmas meglepetésre lesz képes ebben a szerepkörben. Természetesen Andrea Pirlo az első számú jelölt, de Marchisio bebizonyítja, hogy megfelelő helyettes lehet, s ez megnyugtató."

A Juventus bejutott a kiírás legjobb tizenhat csapata közé, ahol sokkal erősebb ellenfél, az ősi rivális Fiorentina lesz majd a következő ellenfél.

"Természetesen soha sem jó, ha két azonos országból származó csapat találkozik a legjobb tizenhat között, mivel szeretnénk, ha az olasz csapatok a lehető legtovább jutnának a versenysorozatokban."

"A Fiorentinát kaptuk a sorsolás alkalmával, s a továbbjutás határozott szándékával nézünk szembe velük, s tisztában vagyunk azzal, hogy Vincenzo Montella csapata nagyon nehéz akadályt jelent majd."

Contét azzal kapcsolatosan is megkérdezték, hogy a Bajnokok Ligája kiesés, majd az azt követő Európa Liga szereplés vajon segítségére lehet-e a Juventusnak abban, hogy még gyorsabban fejlődjön tovább.

"Az előző szezon során úgy gondoltam, hogy a Bajnokok Ligája szereplésünk kivételes volt, hiszen a Chelsea kárára kvalifikáltuk magunkat, majd csak a Bayern München állított meg bennünket. Úgy hiszem, hogy egy olyan időszakot nyitnak most, amelyet nehéz lesz megszakítani."

"Idén csalódást keltettünk a csoportkörben, de előfordulhat ilyesmi, hiszen Buffon, Pirlo és Tévez kivételével kevés olyan játékosunk akad, aki két számjegyű alkalommal szerepelt volna ebben a sorozatban."

"Elmondtam, hogy türelemre lesz szükség, s a csapatnak fejlődnie kell. Ugyanakkor meg vagyok győződve arról, hogy az ilyen mérkőzések jó reklámot jelentenek az olasz labdarúgás számára külföldön."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr105836508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.02.28. 12:12:50

Nagyon kíváncsi leszek, ki fog pályára lépni a Fiorentina ellen, és hogy a Fiorentina hogyan fogja kezelni a meccset. A tegnapinál azért komolyabb ellenállásra számítok az firenzeiektől.

Ádám.84 2014.02.28. 13:17:38

@venember83: véleményem szerint a bajnokságban a legerősebb kezdő 11-el fog a csapat pályára lépni, míg az EL-ben marad a B csapat (mint a kupában) és jutnak ameddig jutnak...
Aztán majd meglátjuk, hogy így lesz-e, én is kíváncsian várom.
Csak aztán nehogy a két szék közül a pad alá essenek...

MDaniel98 2014.02.28. 20:32:45

Ha mindig így tudnánk játszani egy szavam nem lenne.Csák hát a Trazonnál csak komolyabb csapatok vannak a nemzetközi kupákban,hellyel-közzel.

neuropa 2014.03.02. 08:52:14

@Ádám2000: Azért egy sötét lovakkal teletűzdelt európai kupa mindig nagyobb lutri mint a jól ismert hazai bajnokság. Nem véletlen, hogy foghíjas kerettel inkább a "biztos" trófeát választja a vezetőség. De megfelelő erősítés után (ahogy a B csapat is erősödik) már szabadabban lehet "terheléselosztani" a szezonban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása