Juventus - Torino 1:0

Tévez Carlos_gólöröm.jpgA Juventus sikeres Európa Liga fellépőt követően készült a torinói rangadóra, amelyen az Öreg Hölgynek az idén remekelő Bikákkal szemben kellett begyűjtenie a bajnoki címvédéshez szükséges három pontot, s ez már csak azért is igen fontosnak tűnt, mivel a legfőbb üldözőnek számító AS Roma tartja a lépést, s szombaton győzelmet aratott a Bologna vendégeként.

A két csapat szeptember végi összecsapásához hasonlóan, a mérkőzés felejthető játékot, s a Juventus fölényét hozta. Előbb Carlos Tévez próbálkozott lövéssel, majd a mindvégig idegesen játszó Arturo Vidal kapott sárga lapot, s ezzel eldőlt, hogy a chilei középpályás hiányozni fog a jövő hétvégi, Milan elleni rangadóról. 

A harmincadik percben a Juventus megszerezte a vezetést: Asamoah passzolt be balról a kapu előtt, s Tévez a labdát felpörgetve, a kapura fel sem nézve, fordulatból, igazi élményszámba menő, klasszis mozdulattal bombázott a Torino kapujába a tehetetlenül vetődő Padelli mellett. 1:0

Az első félidő végén még Buffonnak kellett mentenie Glik fejesénél, majd Padelli hatástalanította Pirlo szabadrúgását, végül Cesar Bovo bombázott fölé egy szabadrúgást a másik oldalon. A legnagyobb izgalmat Vidal kezezése okozta, azonban a Juventus közönségkedvence szerencsére elkerülte a második sárga lapot, valamint az azzal járó kiállítást.

A második játékrész elején Darmian próbálta meglepni Buffont 35 méterről, majd Padelli védte a lesen álló Llorente próbálkozását. A másik oldalon Buffon mentett Immobile megpattanó lövésénél, majd Carlos Tévez kis híján duplázni tudott mintegy hat méterről, azonban Padelli végül blokkolta az argentin lövését.

A mérkőzés utolsó jelentős momentumaként Pirlo pöccintette meg az attól látványosan eleső El Kaddouri lábát a tizenhatoson belül, azonban az esethez közel tartózkodó Rizzoli nem ítélt büntetőt. A visszajátszások alapján úgy tűnt, hogy valóban történt kontaktus a két játékos lába között, így ha a belga-marokkói játékos kevésbé színpadias koreográfiát választ, talán más döntés született volna. 

Több gól nem esett, így a Juventus újabb fontos győzelem tudatában készülhet a törökországi visszavágóra, s a Milan elleni rangadóra.

A teljes mérkőzés, valamint az összefoglaló itt megtekinthető.

Juventus - Torino 1:0

Gólszerző: Tévez 30'

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Cáceres; Lichtsteiner, Vidal (Marchisio 74'), Pirlo, Pogba, Asamoah; Llorente (Padoin 88'), Tévez (Osvaldo 90')

Torino: Padelli; Bovo (Meggiorini 81'), Glik, Moretti; Darmian, Kurtić (Basha 92'), Vives, El Kaddouri (Farnerud 85'), Pasquale; Cerci, Immobile

Játékvezető: Rizzoli

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr575829885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.02.24. 13:39:59

Biztos hallani fogja a Juventus a többi klub vezetőjétől, hogy a bírók ismét a torinói bianconero csapat mellé álltak. Nem mintha érdekelne, Serie B óta immunis vagyok az ilyen jellegű hülyeségre.

Tévez találata viszont tényleg szép volt, kár, hogy utána már nem sok mindent csináltak a hazaiak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása