Conte: „Alkalmazkodtunk a Toro játékához”

A vasárnap esti városi derbit Carlos Tévez gólja döntötte el, azonban ezúttal se maradhatnak el a viták, hiszen a mérkőzés utolsó perceiben a Torino határozottan tizenegyest reklamált, mivel véleményük szerint Andrea Pirlo  buktatta Omar El Kaddourit.

Conte Antonio_instruál_1.jpg„Nem hiszem, hogy jelenleg gondot jelentene a fáradtság. Ezek a mérkőzések elkerülhetetlenül nagyon, nagyon nehezek, mivel a Torino csapatának nem volt semmi veszítenivalója. A Verona csapatával karöltve ők a szezon legnagyobb pozitív meglepetései.” - nyilatkozta az edző a Sky Sport Italia stábjának a mérkőzést követően.

„Véleményem szerint taktikai szempontból tökéletes mérkőzést zártunk, mivel hideg fejjel, de ugyanakkor szívvel-lélekkel játszottunk.

Nagyon kevés gólszerzési lehetőséget engedélyeztünk a Torino csapatának, és próbáltuk korlátozni a kontratámadásaikat, mivel ez a leghatékonyabb fegyverük.

Immobile, Cerci és El Kaddouri bármely ellenfél soraiban képes gondot okozni, és amennyiben nem koncentráltunk volna a játékra száz százalékosan, akkor komoly veszélynek tettük volna ki magunk, ha áttörnek a védelmen. Nem volt egyszerű a feladatunk, és elégedett vagyok a válasszal, amivel a srácok szolgáltak mindössze három nappal a legutóbbi Európa Liga mérkőzés után.

Mostantól a csütörtöki meccsre koncentráltunk, mivel Törökországban nagyon tüzes lesz a hangulat, és aki azt képzeli, hogy már megvan a továbbjutás, az bizony téved. Idegenben is minél hamarabb gólt kell lőnünk.

A Torino egy atipikus 3-5-2-es felállást használ, ami inkább 3-5-1-1, mivel az egyik csatár sokkal inkább a szélen játszik, mint a másik. Csatárként Cerci változtatja játékstílusát, azonban ha középre tör, akkor nagy kárt tud okozni. Véleményem szerint nagyszerű munkát végeztünk taktikai szempontból, hogy korlátoztuk a játékukat.”

A meccs után Antonio Conte elmondta, hogy taktikai okokból preferálta a csapata a labda megjátszását a füvön, és ezért volt viszonylag kevés beadás a mérkőzésen.

„Amit tettünk, az nem improvizáció volt, ez bizonyos. Kiértékeltük a helyzetet. Az volt a feladatunk, hogy eljuttassuk a labdát a csatárokhoz, nem hogy a csatárok jöjjenek vissza a labdákért, mivel így maradt elég helyünk, hogy visszaérjünk és blokkoljunk bármilyen kontratámadást vagy legalább jobban megdolgoztassuk az ellenfelet.”

A sajtó munkatársai megmutatták több kameraállásból El Kaddouri tizenhatoson belüli esését, a tréner pedig felsóhajtótt.

„Monduk azt, hogy El Kaddouri készült minderre, de volt kontakt is a játékosok között. Beismerem, hogy itt bármit ítélhetett volna a bíró, tizenegyest vagy sárga lapot szimulálásért. Szerencsénkre azonban a bíró a nekünk kedvező döntést hozta meg!” - nevetett az edző.

„Elismerésem a Torino csapatának, mivel nagyszerű szezont futnak be, és gratulálok Giampiero Venturának a nagyszerű munkáért. Ritkán mondok ilyet, de ez esetben indokoltnak vélem.”

A Juventus megtartotta kilencpontos előnyét a Roma együtteséhez viszonyítva, akik egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, azonban az előny ellenére Antonio Conte nem titkolta nyugtalanságát.

„Amennyiben azt kérdezik, hogy a tavalyi vagy idei szezon ugyanezen időszakában voltam-e nyugodtabb, azt kell őszintén válaszolnom, hogy tavaly. Nagyszerű idényünk van, azonban a Roma kiváló futballt játszik és nagyon lelkesek. Hogy veszélyesebbek-e, mint tavaly a Napoli? Igen. Határozottan.

Ezen kívül európai kupaküzdelmekben sem érdekeltek, nem botlanak meg, és több szempontból is az én első juventusos évemre emlékeztetnek. Nagyon figyelnünk kell, mivel ha pontokat ajándékozunk el, ahogy azt Veronában tettük, ezzel még több reményt adunk a minket üldözőknek.

A Roma szombat este üzent nekünk, mi vasárnap válaszoltunk, ezen a héten pedig a Milan ellen fogunk idegenben pályára lépni. Ami engem aggaszt az az, hogy csak péntek reggel hétre érünk vissza Törökországból, aztán vasárnap este már játszunk, így alig lesz időnk regenerálódni.

Tisztában vagyok vele, hogy előfordulhat, hogy sokak antipatikusnak találnak, azonban nagyon koncentrálok, a feladatra összpontosítok és kíméletlen vagyok a munkám terén. Véleményem szerint mindez elengedhetetlen, hogy sikert érhessen el az ember.” - adta meg a siker receptjét az edzőként kétszeres olasz bajnok.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr75829489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2014.02.24. 15:55:15

Mester, szerintem meg a Toro-nak, meg a legtöbb csapatnak a mi játékunkhoz kellene alkalmazkodnia.

2014.02.24. 16:01:52

Ja...szívvel-lélekkel játszottunk...30 percig max,de sztem addig se igazán! Legalább faszságokkal ne bosszantson fel,ha már ezt a fosszar hulladék meccset végigkínlódtam a csapattal a tévé előtt!

bianconeri_2007 2014.02.24. 16:03:23

néhány észrevétel. amikor cáceresnél volt a labda mindig felment a vérnyomásom, h eladja és gólt kapunk.

kb. az 55. perctől durván csaltuk a játékot, szerencse, h a toro nem támadott ki hamarabb.

végül: az el-es olasz csapatok közük 2 is ma játszik, talán nekünk is beleférne...

összességében annyira nem tetszett amit láttam tegnap, de legalább megvan a győzelem.

visszakanyarodva a conte-capello vitához: kezd ez a csapat is néha nézhetetlen meccseket produkálni...

forza juve!

MdewC 2014.02.24. 21:25:30

Forza!

Nekem az a véleményem, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így, hogy ameddig a csapat szálltja a pontokat és nincs "veszélyben" az elsőségünk, illetve versenyben vagyunk az EL-ben, addig senkinek nincs joga kritizálni sem a csapatot, sem az edzőnket. Akinek meg nem tetszik a játékunk, az ne nézze. Részemről én is sokkal szebb focit várok, de az eredmények nélkül semmit nem érne. Azok pedig jönnek. ("Picit el lettünk kapatva.") A többi pedig remélhetőleg idővel, tovább javul. Mi egy olasz csapat vagyunk, az ilyen meccsek hozzátartoznak az életünkhöz, ez pedig rendben van.

Hajrá!

CSuvi 2014.02.24. 21:38:57

@MdewC: nem vagy egyedül +1 ;)

MDaniel98 2014.02.24. 21:46:19

Nyertünk.Kész(pont). És inkább ne ragozzuk ezt a meccset tovább.

MdewC 2014.02.24. 22:16:16

@Juventus FC 15: Jogos. :) De ezt ettől a meccstől függetlenül is tartom.
Hajrá!

ToTTy-Juve 2014.02.24. 23:09:24

@MdewC: végre már nem csak én posztolok optimista szemléletben :)

Sandro Corleone 2014.02.25. 08:37:31

@MdewC: tökéletesen igazad van! nem nagyon írok ide, mert néha megdöbbent, hogy itt lesenkiházizzák, fosszarozzák, lebarmozzák stb Contét, Marrottát, a CSAPATOT!
mi általában 20-22 órát autózunk azért, hogy élőben nézzük a meccseket!
mégsem hangzik el soha, hogy milyen rohadék a csapat, hogy nem túrja fel a pályát a szemét granata ellen, habár a kövi héten két olyan meccse lesz amin oda kell tenni magát (idegenben)!
érdekes....
maximális tisztelet azoknak, akik mint Te - a többi nevet most nem vágom, bár gondolom mindenki tudja, hogy rá gondolok - itt megvédik Contét, és a CSAPATOT ezektől a szájkaratés fotelhuszároktól!

FJPS!

MdewC 2014.02.25. 10:32:22

Forza!

Minden elismerésem az élő meccsek miatt!

Hajrá! :)

JUVE76 2014.02.25. 11:49:24

@MdewC: Az, hogy Te 20-22 órát autózol, az még nem mentség a Verona elleni szégyenteljes hozzáállásra. Semmivel nem vagy több vagy jobb mint bármelyik "szájkaratés fotelhuszár". Inkább örülj neki, hogy lehetőséged van meccsre járni.....

JUVE76 2014.02.25. 11:50:08

@JUVE76: Sorry ezt nem Neked akartam...

KINGovHELL 2014.02.25. 12:20:06

@JUVE76: Jól kiragadtad a lényeget! Szerintem neki az szúrja a szemét, hogy egyesek annyira drukkerek, mint én Morpheus. Ebben egyet is értek vele, mert néhányan képesek olyan stílusban megírni a véleményüket, hogy sírni lenne kedvem.

MdewC 2014.02.25. 13:01:27

@JUVE76: No problémó Kolléga úr. :) Ugyanakkor bárcsak lenne lehetőségem legalább 1 meccsre kijutni évente, az is igaz, hogy rajtam is múlik.
Hajrá! ;)

realsequator 2014.02.25. 16:07:18

@MdewC: Gyuszi, Te Buddha egyik reinkarnációja vagy. Szinte érzem a szantál illatot. :)))
Igazad van bájdevéj,de én indulatosabb vagyok egy ilyen meccs után. Ilyenkor Juve76 szemléletével értek egyet.

JUVE76 2014.02.25. 16:26:35

@KINGovHELL:
"néhányan képesek olyan stílusban megírni a véleményüket, hogy sírni lenne kedvem"

Az avatarodból kiindulva szerintem szimplán csak depis vagy - azért akarsz sírni...

Drughi Di Bianconeri 2014.02.25. 17:07:32

@MdewC: Nagyon bírom a higgadt, békítő, józan gondolkodásodat DewC :)
...De most @realsequator: és @JUVE76: álláspontja áll hozzám közel.
Azzal együtt persze,hogy a Te meglátásod és szemléleted is igaz nyilván. :)

Off:
Amúgy srácok, a héten Milan meccs, szerintetek megtudnánk szervezni megint egy közös meccsnézést ? :)

MdewC 2014.02.25. 17:47:36

Forza!
Tisztelet az uraknak! Nyilván én is ki tudok akadni ha szarul toljuk, de ez most nem az a pillanat, amikor például a dánok ellen toltuk a BL-ben, az sokkal kínkeservesebb volt sztem.

Illetve az illat nem hiszem, hogy stimmel, mert elég sok babot eszek. :)) (és nem a 410-et... sry :D)

A Milánt le kell zúzni, akár össze is hozhatnánk a meccsnézést, beszéljünk róla, annyi, hogy vidéki kötelezettségeimtől függően még nem tudom biztosra mondani.

Hajrá!

JUVE76 2014.02.27. 00:19:27

Remélem Conte látta a Real meccset és tanul belőle - hogyan kell az ellenfélhez alkalmazkodni!!!!!

babo0410 2014.02.27. 01:01:29

@MdewC: Tetszett! :D És örülök, hogy itt a blogon is vannak )ha nagyon kevesen isÖ, akik pozitívan látják a dolgokat. Volt időszak, amikor én se tudtam feltétlenül elégedett lenni, sőt bosszantott a játékunk, de Conte érkezése óta nincs ok a panaszra. Sajna Európában az is visszaüt, hogy az olasz bajnokságban a taktika a fontos, Jgy a játék nem pörög annyira. Ezáltal a gyorsabb tempójú bajnokságokból érkező csapatok ellen nehezebben tudjuk felvenni a ritmust. A dánok ellen meg csak annyi volt a baj, hogy ők is beálltak bekkelni 10 emberrel, aztán a szokásos szenvedés ment. Ja és remélhetőleg jövőre a formaidőzítés is jobb lesz!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása