Juventus - Chievo 3:1

Az előző veronai ellenfélnél hagyott értékes pontok után a bajnokcsapatnak kötelező volt a győzelem vasárnap délután, ezért számos forrásból az a hír érkezett, hogy Antonio Conte a legerősebb formációban küldi pályára az együttest, ám végül nem ez történt.

Asamoah Kwadwo_gólöröm.jpgA torinóiaknál a mester sérülés miatt nem számíthatott Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Mirko Vučinić és Simone Pepe játékára, valamint meglepetésként Carlos Tévez is pihenőt kapott, helyette Sebastian Giovinco játszott a támadó részlegben Fernando Llorente párjaként. Az ellenfélnél Michael Agazzi először lépett pályára Chievo mezben, miután a Cagliari kölcsönadta a kapust a veronai csapatnak, amelyben eltiltás miatt nem léphetett pályára Bostjan Cesar, sérülés miatt pedig Luca Rigoni és Dario Dainelli sem segíthette együttesét.A Juventus hazai pályán nem tétovázott sokat, Nicolas Frey Fernando Llorente elleni szabálytalanságát követően Andrea Pirlo kapufa fölé lőtte a labdát, azonban nem sokáig kellett várni, hogy a hazaiak betaláljanak.

Kwadwo Asamoah a bal szélről elindult, és középen tört be a vendégek kapuja elé, szépen egyérintőzött spanyol csapattársával, majd ballal kapuba csavarta a labdát, ezzel a mérkőzés tizennyolcadik percében megszerezte első bajnoki gólját az elmúlt hetek számos próbálkozását és jó játékát követően. 1-0

A Juventus a harmincadik percben egy Andrea Pirlo szabadrúgást követően megszerezte a második gólt is. Mchael Agazzi az olasz játékmester lövését még kiütötte, ám a labda pontosan Claudio Marchisio elé pattant, aki nem hibázott pár méterre a kaputól. 2-0

A második félidő is hazai támadással kezdődött, ám ezúttal Andrea Pirlo szabadrúgását ezúttal nem a kapus, hanem Gennaro Sardo védte ki, ezt követően azonban komikus pillanatok következtek.

Az ötvenegyedik percben egy Chievo ellentámadás során a jobb szélről belőtt labda megtalálta a tizenhatosra betörő csatárt, ám Sergio Pellissier lábáról lecsúszott a labda, és Stephan Lichtsteiner elé pattant, aki megpróbálta felszabadítani a büntetőterületet, ám ehelyett fenékbe rúgta a játékszerrel uruguayi védőtársát, akiről a labda a tehetetlen Gianluigi Buffon fölött kapuba pattant. 2-1

Ez volt sorozatban a hatodik mérkőzés, amikor a Juventus gólt kapott, és a múlt heti mérkőzés után nem meglepő, ha sokak ismét pontvesztésről vizionáltak.

Ezúttal azonban nem ismételte magát a sors, és a Juventus összekapta magát védelemben, és nem sokkal egy újabb Andrea Pirlo szabadrúgást követően ismét gólt ünnepelhetett a torinói közönség. A szabadrúgást még kivédte a nem túl jó napot kifogó Michael Agazzi, ám a szögletből belőtt labdánál tehetetlennek bizonyult a kapus, Fernando Llorente pedig könnyedén juttatta kapuba az Andrea Pirlótól érkező labdát. 3-1

A gólt követően a közönség még láthatott néhány helyzetet a közönség, mindkét kapunál, így Giovinco kaput el nem találó lövését, illetve Leonardo Bonucci is védte Guana fejesét.

A mester a hetvenegyedik percben lehozta támadópárosát, Fernando Llorente helyett Daniel Osvaldo, míg Sebastian Giovinco helyett Carlos Tévez lépett pályára, Atom Anti levonulásánál pedig nemigen türtőztette magát a hazai közönség, néhányan kifütyülték a kis termetű támadót, amire válaszként Antonio Conte megköszönte játékosának a pályán elvégzett munkát, illetve a közönség felé kiabálta nemtetszését.

Ezt követően még gólhelyzet alakult ki Claudio Marchisio előtt, aki nagyszerűen ugrott ki a védők közül egy mesteri Andrea Pirlo passzra, azonban a lövést ezúttal védte Michael Agazzi, illetve Gianluigi Buffonnak is védenie kellett egyet a lefújás előtt.

A mérkőzés góljai megtekintőek erre a hivatkozásra kattintva.

Juventus: Buffon, Cáceres, Bonucci, Ogbonna, Lichtsteiner, Vidal (Padoin 85. p.), Pirlo, Marchisio, Asamoah, Llorente (Osvaldo 71. p.), Giovinco (Tévez 71. p.)

Chievo: Agazzi, Frey, Canini, Bernardini, Sardo, Guana, Radovanić, Hetemaj, Dramé (Rubin 64. p.), Stoian (Pellissier 46. p.), Théréau (Obinna 78. p.)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr265817895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.02.17. 20:17:30

Bőven láttam már jobb meccseket,de amíg nyerünk nem számít,hogy hogyan.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása