Conte meccs utáni nyilatkozata egy másik meccsről

A vasárnap délutáni 3-1-es győzelem után számos hírszolgálat mikrofonvégre kívánta kapni a torinóiak mesterét, ő pedig eleget tett a sajtó kérésének, és sorban nyilatkozott a Mediaset Premium, a Sky Sport Italia, illetve a Rai Sport munkatársainak, ám nyilatkozatai középpontjában mintha nem a vasárnap délutáni események álltak volna.

Conte Antonio_sapka.jpg„Amikor egy futballguru megszólal, le kell térdelnünk, és azt kell mondanunk, hogy »Igenis, uram!«” - fogalmazott szarkasztikusan a torinói mester.

„Capello számos dologról beszélt. Véleménye szerint egy amatőrligában versengünk. Mióta a Juventusnál vagyok, szeret megszólalni a Juventus kapcsán, és beleüti az orrát a dolgainkba. Talán az elért eredmények és rekordjaink zavarják őt.

A következő évben talán azt fogom kérni, hogy az angol Premier League-ben induljunk... Véleményem szerint, aki ilyen megjegyzéseket tesz, az zavart kelt, és nem tanúsít tiszteletet az utóbbi két szezon rekordjai és eredményei felé.

Capello csapatai rekordokat állítottak fel és két bajnoki címet nyertek, amit visszavont a szövetség, de ezen kívül nem rémlik, milyen stílusú futballt játszott a csapat. Emlékszek Marcello Lippi csapatára, és még Giovanni Trapattoni csapatára is, mivel jól játszottak, azonban a Capello időszak csak a visszavont címekről híres.

Fabio Capellónak inkább a saját dolgával kellene törődnie. Két bajnoki címet nyert rendkívül telített kerettel, ám senki nem fog rá emlékezni ezen kívül semmiért. A Juventus más, történelmi jelentőségű edzői, mint például Marcello Lippi és Giovanni Trapattoni tiszteletet mutatnak irányunkba, Capello pedig nem.

Inkább arra kellene koncentrálnia, hogy továbbjuttassa az orosz csapatot a világbajnokság első fordulójából. Ha az ő helyében lennék, én inkább nem mondanék semmit. Mégis ki Capello, hogy kijelenthesse, hogy hibáztam?”

Az egykori edző megjegyzéseire való durvának tűnő választ követően Antonio Conte kicsit elemezte jelenlegi csapatát.

„Véleményem szerint ez a Juventus lényegesen teljesebb csapat minden szempontból, mint az első évben. Akkor lendületben voltunk és támadtunk, és mi voltunk az egyetlenek, akik képesek voltunk Zlatan Ibrahimović milánói csapatát megállítani a bajnoki cím megszerzésében.

Ez a harmadik szezon, és szerintem minden szempontból javultunk: taktikailag, erőnlétileg és pszichológiai értelemben.”

Az aktuális Juventus edző további kérdések után ismét visszatért a jelenlegi orosz szövetségi kapitány megjegyzéseihez, aki kritizálta a torinói trénert, amiért a Hellas Verona elleni döntetlen után visszavonta a hétfői szabadnapot és edzésre hívta a játékosait.

„Nem számítottam semmilyen reakcióra ma. A játékosoknak az edzésen kell bizonyítaniuk. Előfordulhat, hogy fel kell emelnem a hangom kicsit, hogy a helyes úton maradjunk, azonban a veronai döntetlen után egyértelműen az egyetlen helyes opció az volt, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a történteket. Egyszerűen felhívtam a keret figyelmét arra, hogy nem hullajthatunk el pontokat, amennyiben olyan történelmi tettet kívánunk végrehajtani, mint megnyerni zsinórban a harmadik bajnoki címet.

A történelem azt mutatja, hogy nem egyszerű feladat fenntartani a koncentrációt három éven keresztül. Ennek a Juventusnak mindez sikerül, azonban amikor látom, hogy az igyekezet lanyhul, akkor az én feladatom ismét felélénkíteni a csapatot. Egyesek szerint ezt rosszul csinálom, mások szerint jól.

Mostanában már semmit se tehetek anélkül, hogy közvélemény-kutatás indulna, hogy vajon durván bántam-e a játékosokkal vagy kesztyűs kézzel. Nem szeretem, ha az emberek tanárként próbálnak viselkedni olyan helyzetben, amit nem ismernek, és szerintem mindenkinek a maga háza táján kellene sepregetnie, mivel az valószínűleg jobban bűzlik.”

A bianconero tréner nyilatkozatában a szurkolókhoz is szólt, akik fütyültek, amikor Sebastian Giovinco elhagyta a pályát a második félidőben a Chievo elleni győztes mérkőzésen.

„Rendkívül igazságtalannak tartom, hogy ilyen hangulat alakult ki Giovinco körül. Nem is igen kívánok beszélni erről. Mindenkinek egyeztetnie kellene a saját lelkiismeretével.”

A torinóiak ismét 2-0 arányban vezettek a félidei szünetben, aztán a második félidő elején szinte azonnal gólt kaptak, bár ezúttal Stephan Lichtsteiner és Martín Cáceres nevéhez fűződik a gól.

„Nehéz ugyanazt a játékintenzitást 95 percen át fenntartani. Jelenleg pedig kénytelenek vagyunk ezt tenni, mivel amint csökken a koncentráció akár egy milliméternyit is, bármi megtörténhet.

A Chievo az első adandó alkalommal gólt lőtt, bár igazándiból mi lőttük saját magunknak a gólt! Vannak olyan pillanatok egy bajnoki szezonban, amikor bármely lövésből gól lehet, nagyon kell figyelni, mivel a Roma és a Napoli mögöttünk tartja a lépést.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr445818295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2014.02.17. 13:31:49

Igaza volt Capello-nak. Hűen tükrözi a BL szereplésünk az Olasz Liga minőségét.

The king of alibis 2014.02.17. 13:33:53

@norbi9107: Úgyhogy Conte visszább az arcot, mert hiába van 2 bajnoki cím a csapattal, a BL-ben nullák vagyunk, és ez a te hibád is.

MdewC 2014.02.17. 13:45:42

Forza!
Capellot tisztelem, szeretem, jó edzőnek tartom. De senki nem kérdezte a véleményét. Conte lehet, hogy eltúlozta, de jól tette. Így lehet csak igazán fókuszálni, hogy elérjük a célunkat. Idén semmi esetre sem akarja elengedni a gyeplőt. Ha tippelnem kéne, jövőre nem a bajnokságot fogjuk előnyben részesíteni, de ehhez idén meg kell nyernünk. Conte ez miatt van befeszülve, viszont minden megmozdulása brutálisan szimpatikus. (Nekem.)

Hajrá! :)

Tony. 2014.02.17. 13:49:01

Számomra ez egy elég vissztaszító nyilatkozat. Conte is ugyanolyan nagyképű lett, mint a csapata. Hova tűnt a szerénység ebből az emberből?

Capello csupán elmondta a véleményét a jelenlegi Serie-A ról, amihez minden joga megvan a történelem egyik legnagyobb olasz edzőjének. Ráadásul elég sokan igazat is adnak neki (én is).
Erre durcás kislányként elkezd sírni Conte és a Juve-ra venni az egészet... Megfigyelhető ugyanezt vette elő mikor Guardiola megdacsérte egy tök normális nyilatkozatban, csak mondott vmit a pénzügyi helyzetről.

És ez:

"Mégis ki Capello, hogy kimondhassa, hogy valamit hibáztam?”

Hihetetlen, hogy válhat valaki ilyen arrogáns seggfejjé 2 év alatt. A futballvilág ezzel kapcsolatban csak azt kérdezné vissza, hogy Conte ki a faszom, hogy ledegradálja Fabio Capello-t.

Szánalmas nyilatkozat egy önimádó, földtől elrugaszkodott embertől, aki ráadásul úgy viselkedik, mint egy sértett primadonna.

Valaki visszarángathatná már a földre, ahol a nagy zsenialitása a BL kieséshez vezetett, amiről persze nem esett szó...

Biztos Fabio Capello-t Conte baszott nagy eredményei zavarják, Fabio Capello-t... mégegyszer, Fabio Capello-t.

Úgy el van ájulva teljesen ettől az utóbbi 3 évtől, mintha nem is tudom mi történt volna. Conte hol élt a 2000-es évek elején és 2006 után, hogy nem látja a különbséget a 2 korszak között?

Goku06 2014.02.17. 14:14:25

először volt a veretlen bajnoki cím, utána jött az hogy "2 hetedik hely uátn 2 bajnoki cím", most jön pár évig az hogy "3 bajnoki cím egymás után - történelmi siker"??
és közben az egész vezetőség elsiklik afelett, hogy mennyire gyenge jelenleg a serie a, és hogy közünk nincsen európához? :S

nem jó előjel ez :S

rockitbaby 2014.02.17. 14:22:24

@norbi9107: Mert Capello sokkal jobb statisztikát csinált a BL-ben, egy akkor még tényleg erősebb csapattal. Semmi köze nincs ehhez.

Apuleius 2014.02.17. 14:30:38

Nem értem Conte miért reagálja ennyire túl ezeket a nyilatkozatokat, ahogy annak idején Guardiola teljesen normális (a Juvéra nézve egyébként kifejezetten pozitív hangvételű) nyilatkozata után, most is jön ez a vicsorgó, habzó szájú hörgés. Annyira nem elegáns ez az egész.

JUVE76 2014.02.17. 14:37:09

@Tony.: +100!!!!
Nem tudom mi a f@szér lett ekkora arca Conténak, hisz szinte még semmit sem tett le az asztalra!!!! Osvaldo nyakon vághatná :)

venember83 2014.02.17. 14:45:45

@Apuleius: a „nem elegáns” helyett a „bunkó” vagy a „primitív” kifejezést akartad használni, nem?

Csodálkozok, miért bukott ki ennyire Capellora, szerintem semmi olyat nem mondott az öreg, ami ne lenne igaz, még ha ez fáj is, mert lekicsinyíti az utóbbi években elért érdemeket, de tagadhatatlan, hogy a Serie A közel se olyan helyet foglal el jelenleg az európai bajnokságok között, mint fénykorában.

Apuleius 2014.02.17. 14:59:47

@venember83: Na hát igen, csak nem akartam contés lenni :-)

Nincs kedvem visszakeresni Capello nyilatkozatát, de kivetnivalót maximum abban a részben lehetne találni, amely a Juve kihagyott edzésnapjával kapcsolatos, mindenesetre hihetetlenül túlreagálta az egészet a mester.

bianconeri_2007 2014.02.17. 16:14:50

capello 2006-ban az elsők közt hagyta el a süllyedő hajót. ne kritizáljon, conte meg ne húzza fel magát. forza JUVE!

ToTTy-Juve 2014.02.17. 16:37:39

Capello egy ideje lósz@rt sem ér el és lassan a neve is elvesztette régi "fényét". Szerintem azzal, hogy más csapatokkal dolgával foglalkozik tényleg amolyan "kioktatósra" veszi a figurát. Nem tudom miért, talán Ő is így akarja életben tartani a hírnevét! Egyébként a nyilatkozata már akkor gyanús volt nekem és abban igazat adok Conténak, hogy nem kisgyerek Ő már és ne kritizálja senki a háta mögött. Viszont összességébe véve szerintem is eltúlozta a választ, de ezen meg neki kell elrágódnia.
Minden más amit mondott egyébként teljesen helyénvaló, a csapat felrázása az ő dolga és valjuk be jól csinálja, hiszen 1-1 meccs csúszik be és nincsenek hosszabb hullámvölgyek. Viszont remélem igaza lesz MdewC barátunknak és nemzetközi porondon is maradandót alkot majd a csapat.

TYUKI 2014.02.17. 17:12:43

Igaza van Contének! Capello mit ugat bele bunda botrány után ő volt az első aki menekült!!! Madridig meg sem állt!!! ő szarból épített várat!!! 2007 óta hogy vissza jutottunk az első osztályba mit értünk el semmit!!! és csak a lóvét nyomtuk a szarabbnál szarabb játékosokba(neveket nem szeretnék említeni, egy igazi JUVÉS tudja kikről van szó!)!!! Én személy szerint teljesen meg vagyok elégedve Conte munkájával igaz a BL bánt de minden nem sikerülhet!!! de meg lesz az is csak kell idő mire kialakítja azt a keretet amivel BL-t nyerhet! mert ez a keret ennél többre nem esélyes! a bajnokságra teljesen jó hisz ti mind azt állítjátok hogy ez az olasz bajnokság egy gyenge bajnokság!!! amúgy meg LIPPI-CONTE a mesterek mestere!!! Forza: JUVE,ÖRÖKÖN ÖRÖKÉ!!!

2014.02.17. 17:13:43

Most Conte kajak azt hiszi Capello irigy a sikereire?! Capello a világ egyik legjobb edzője,aki klubszinten mindent megnyert,ami nyerhető,Conte meg nyugodjon bele,hogy amíg az egyébként kurva gyenge olasz bajnokságon kívül nem mutat semmit a csapatával,addig az ilyen nyilatkozatoknak igenis van alapja! Az olasz bajnokság és Conte tökéletes Juventusa egyaránt harmatgyengék,ami az európai bajnokságokat és a BL-t illeti! A sorozatban három scudetto mellett még azt a kurva kupát se tudtuk megnyerni,az idei BL-teljesítményünk pedig önmagáért beszél...

tjunior 2014.02.17. 17:16:47

csak szólok, Conténak védeni kell a csapatot, már csak azért is tűzön-vízen kövessék őt, ha valaki fikázza őket, helyre kell tenni, Conte kicsit túlzásba eset, de ő is ember, lehet rossz pillanatban kapta a kérdést. Mourinho megmondta inkább vele foglalkozzanak, őt támadják mint a csapatát.
Megjegyzem miért kellene isteníteni Capellot egy Juventus szurkolónak? Olyan kezdőcsapat volt a keze alatt amiről Conte csak álmodhat, nem volt erősebb kezdő 11 akkor a futballban, majdnem minden poszton világklasszissal, mégsem ért el semmit nemzetközileg? 2 bajnoki címért lehetne tisztelni, ha nem első patkányként menekült volna el a süllyedő hajóról, ennyit Capelloról.

MdewC 2014.02.17. 18:04:24

@ToTTy-Juve: Köszi! ;)

@tjunior: Igen, osztom ezt a véleményt, hogy Conte védi a csapatot, hiszen az egy fontos motivációs tényező lehet, hogy "Srácok, amit elértek, azt nem egy szimpla helyen teszitek, hanem az OLASZ bajnokságban, ami ugye a leg leg..." (Még akkor is, ha ebbe azért bele lehet kötni erősen, de szerencsére ha lassan is, feljövőben van a liga.)
Lehet, hogy Conte igen is épít erre a csapat előtt és ezt a filozófiát akkor is megvédi, ha túl sok jelentősége számunkra nincs.
Abban viszont ne legyen kétségünk, hogy Conte nem ok nélkül tesz dolgokat. Valamiért azt érezte, hogy ezeket a szavakat, ebben a stílusban kell kimondania, még akkor is, ha Capelloról van szó. Márpedig akkor ennek akkor tényleg hatalmas szerepe van az öltözőn belül. Ebben az egész szituációban (beleértve akár Gio lejövetelét a Chievo ellen, vagy Tevez megmozdulását) benne van, hogy igenis az apróságok sok mindenben döntenek és Conte ha kell megvéd "minket", a csapatot. Lehet, hogy nem a leg taktikusabb edző, de hogy a motivációban ős profi, az tuti. (A stílus, hogyan teszi, az szubjektív, természetesen bele lehet kötni és alapjáraton én is elítélem az ilyen megnyilvánulásokat, de számomra ez most kivétel.) :)

Hajrá! :)

DINOBIZZO 2014.02.17. 18:47:17

olaszok...mit vagytok ezen kiakadva? conte felvolt b*szva pont odaszólt capello ő meg nem csicskult be...és teljesen igaza van most kajak hát milyen csapattal nyert két bajnoki címet capello..lehet jobb keret volt mint most a bayerné
Meg nem tudom mit vártok ettől a kerettől? Európa elitjeihez képest egy f*s ez a keret és örüljünk ha meglesz a scudetto és behúzzuk a EL-t...

danimester1 2014.02.17. 18:54:41

Megértem a mester felháborodását,mert egyfolytában a firkászok zaklatják őt és játékosait.Tény és való amit elért elértek sikerereket nem a hangyák hordták össze.Az is tény,hogy jelenleg gyenge ez a bajnokság viszont kivetni valót nem találok benne,Igen büszke lehet,büszkék lehetetünk,mert az első évükben veretlenül egy nem gyenge milánt kényszerítettünk magunk mögé.A 2. év volt számomra az amikor tényleg gyenge rivális(ok)sal kellett megküzdeni ahol szintén minőségibb játékosok is voltak(de ez nem a mi hibánk!).Jelenleg egy erős roma és napoli van a nyomunkban és tény,hogy mi teljesítünk nagyon jól,sőt szinte hiba nélkül.Nem lebecsülendő az elért eredményünk az olasz ligában.Tény,hogy nemzetközi szinten megbuktunk,de csak a Bl-ben és a lehetőség még adott az El-ben.Nem akarok belekötni,de ezzel a kerettel erőn felüli és kiváltképp szerencsés volt a tavalyi Bl "siker".Azt se felejtsük el,hogy nem kis szerepe volt annak a Bl buktában,hogy a fél Juventus válogatott volt a nyáron és fáradtan kezdték az évet ami lehet az egyik ok.A mester képességeit megkérdőjelezni meg a legnagyobb baromság a világon,mert a két 7.-ik hely azért inkább csak az edző(kö)n múlott pedig voltak klasszis játékosok.Sokszor elmondtuk már a Juve mindig a bajnokságra tör az az elsődleges utána jön csak a többi.A nyár folyamán megfelelő erősítéssekkel többre lehetünk képesek Európában ezt biztosra merem venni.Szerintem Conte túlreagált "válasza" több mint valószínű rossz időben rossz helyen nem megfelelő stílusban feltett kérdések okozata.Nem érzem elszálltnak a mestert,inkább a játékosait.A játékosai védelme meg alapvető.A büntetés meg igenis kell az elszállt játékosoknak,hogy minél hamarabb észbe kapjanak és tegyék a dolgukat rendesen lelkiismeretesen.Bárcsak az elnökünk ill a vezetőség lenne ilyen tökös szókimondó és állna a csapat mellett....(szerintem lesz még ennek folytatása)

tjunior 2014.02.17. 18:58:25

@MdewC: Conte ezzel a stílussal rázta fel a csapatot és nyert 2 scudettót, ő egy 1000 fokon égő emocionális ember, nem kell bemutatni mit művel a partvonal mögött egy meccsen (a baj akkor van ha csak néz ki a fejéből), ezek után kicsit furcsa, hogy ennyien ekézik...még is mit vártak tőle? Ő nem egy diplomata mint Lippi hanem egy hadvezér aki az első sorokban harcol az övéivel, én speciel ezért (is) kedvelem, még ha nem egyszer túl is lő a célon.

tjunior 2014.02.17. 18:59:12

@Tony.: őszinte gratulációm ehhez a hozzászólásodhoz

JUVE76 2014.02.17. 19:36:04

Annyira szánalmas, ha valaki úgy kezdi az érvelést, hogy :

"két 7. hely után..."

Mintha a világ 8. csodája lenne, ha a Juve bajnokságot nyer.....
Ha a Padova-val, vagy a Siena-val lett volna bajnok, akkor azt mondom ejha, de így....

danimester1 2014.02.17. 20:18:43

@JUVE76: Talán nem az volt?!Miért szánalmas!?Ezt a kommentet nem értem.Pontosan ez volt a csoda és nem az,hogy most milyen a bajnokság.Pontosan egy erős milánt(az,hogy most szarok a saját hibájuk nem a mienk!)előztünk meg nem akármilyen versenyfutásban.Fura a stílusod barátom,de van ez így mindenki más és más,ezt kell tudni elfogadni.Egyébként ez nem érvelés hanem sajnos tények voltak amiken képesek lettünk túllépni gyakorlatilag ugyanazon kerettel és a legfontosabb Conte segítségével.Ha már valami szánalmas az akkor az,hogy ilyen teljesítmény után is képesek "szurkolók" ekézni a csapatot és a mestert(persze nem mintha nem érdemelnék meg egy-egy meccs után).Természetesen semmi és senki nem tökéletes és be-becsúszik egy-egy hiba amit szintén el kell tudni fogadni,mint azt is,hogy egy keretileg erős romát és nápolyit pontokkal magunk mögött tudunk tartani.Ez pedig teljesítmény!Az Bl meg nekünk egyelőre még "sok",de megfelelő igazolásokkal lehet orvosolni a problémát és fokozatosan fejlődni mint itthon,persze a szurkolók türelmetlenek (én is),de muszáj lesz várnunk.Az első idényünk a Bl-ben javarészt a szerencsének és a sorsolásnak volt köszönhető,de igaz ez is kell hozzá A csodát azonnal teljesítik a lehetetlenre még várni kell!vagy épp fordítva?:-)

JUVE76 2014.02.17. 20:39:25

@danimester1: Félreérted. Nem a személlyel van problémám, hanem az "érvel". Mi az extra benne, hogy két 7. (akár 10. vagy 5. ) hely után bajnokságot nyerünk???? (nyilván a veretlenségre ez nem áll)

danimester1 2014.02.17. 20:48:31

@JUVE76: Persze ne abból akarjon élni ami már elmúlt!Valóban elég gyenge "érv",hogy sokszor ezt hozza fel és unalmas is.Tény szép volt jó volt,de már mutatni kéne valamit "idegenben" is.Megértem én,hogy büszke rá,de mindig erre hivatkozni...Ha megkapja a megfelelő embereket értem itt azt,hogy ő kérte-e vagy sem és nem tud felmutatni semmit "idegenben",akkor valóban lesz min elgondolkodnia,addig meg kell elégednünk azzal amink van.

2014.02.17. 23:58:35

@tjunior: Az igazi vezér és csapata mutassa meg a BL-ben,hogy hiába gyenge az olasz bajnokság,mi európai szinten is egy erős csapat vagyunk! Szarok én Capellora,nekem mutassa már meg Conte,hogy többre képes,mint Capello volt!

bianconeri_2007 2014.02.18. 08:42:33

az előbb olvastam egy érdekes cikket ennek az egésznek a hátteréről. 2004-ben capello lippit váltotta, contének pedig lejárt a szerződése, de volt rá opció, h 1 évvel meghosszabbítsák. a vezetőség hajlott rá, capello visszautasította. conte nem pattogott, de kérte, h lehessen az edzői stáb tagja, amit capello szintén visszautasított. azaz több mint 10 év után capello miatt kellett elhagynia a juvét.
tavaly capello szintén lekicsinyelte conte eredményeit és munkáját, miszerint nincs komoly ellenfele a juvénak a bajnokságban (ez a vezetőségnek sem tetszett). múlt héten folytatta. így jobban érthető conte kirohanása, bár semmiképp sem támogatandó.

Lord Viktor 2014.02.18. 10:17:07

Szerintem is túlreagálja a Mester ezt az egészet. Capello csak a véleményét mondta el, aztán érdekel, akit érdekel. Viszont ha az újságírók többedszerre ezzel zaklatják, akkor megértem, hogy kifakadt. Lehet, hogy kezdő edző, de attól még tény, hogy összekaparta a Juventust a padlóról, és zsinórban kétszer (lassan harmadszor) bajnoki címig vezeti azt. És lehet fikázni a bajnokságot, hogy gyenge, de ezzel a kerettel azért így kenterbe verni még ezt a mezőnyt is azért kurva sok meló. Én is pipa lennék a helyében, hogy egy nagy név a világ másik feléről osztaná az észt és lefitymálná a munkámat. Tény, kissé túlreagálta a dolgot, de azért az igazság valahol félúton van szerintem.

SnagyP 2014.02.18. 10:36:50

Először is sz..ok a Verona elleni döntetlenre, inkább örülök, hogy Tevez ismét betalált (nem is egyszer), mert megdolgozott érte az előző meccseken.

Hogy nagy arc a csapat?...
ezt miből lehet megállapítani? ..., mert ha már itt összehasonlítások vannak, akkor emlékezzünk már vissza egy Monterora, egy Davidsra egy Camoranesire, egy Felipe Melora vagy Ibrára, akik jók voltak, de minden meccsben bennük volt a piros lap, mert szerettek alattomoskodni.
Talán most az Osvaldo gyerek az, aki azt hiszi ő fingotta a passzátszelet, de ő még csak most jött és reméljük nem fogja szó szerint beverekedni magát a csapatba...

Amit végképp nem értek, hogy, van aki nem tartja nagy dolognak az újabb 7. hely után a nyeretlen bajnoki címet? Kíváncsi lennék, mondjuk egy angol fogadóirodában, ahol mindenre lehet tippelni, milyen odds lett volna erre?

Capellonak köszönjük az elért eredményeket a rémunalmas meccseket és hogy Del Pierot olyan sokat láthattuk a kispadon és melegíteni... (ha jól tudom, akkor majdnem eligazolt a Laziohoz)

Egy Milanos barátom azt mondta, hogy Conte egy idegbeteg őrült (ha így is van..., akkor?)
Mondtam neki: vazze nézz már a tabellára,
Én jó pedagógusnak és jó edzőnek tartom, bár féltem is, mert az eredményeinek is köszönhetően kikezdi a sajtó, kikezdik a Capello félék, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a játékosai szeretik.
(Mourinho kívülről nem egy szimpatikus figura, de emlékezzetek vissza, amikor az Interrel megnyerte a BL-t, a játékosai ott sírtak a vállán és kérték ne menjen a Margithoz...)

Nekem személy szerint nagyon tetszett, ahogy Conte Giovinco cseréjénél viselkedett, én edzőtől ilyet még nem nagyon láttam...

Ja és lehet, hogy túlreagálja a Capellos dolgot, de valójában ezzel is csak a csapatmorálnak tesz jót, mert addig sem a Q vagy Giovinco ügyről faggatják a firkászok

... akinek nem inge ne vegye magára, hanem szurkoljon Guardiola, Del Neri, Zaccheroni vagy Ferrara aktuális csapatainak.
Szép napot!

JUVE76 2014.02.18. 11:50:24

@SnagyP:
"Nekem személy szerint nagyon tetszett, ahogy Conte Giovinco cseréjénél viselkedett, én edzőtől ilyet még nem nagyon láttam"

Micsoda képmutatás Conte részéről!!!! Először is nem játszatja Gio-t mert nem bízik benne, majd miután kifütyüli a közönség Conte nagylelküen a védelmébe veszi... SZánalmas!!!!

KINGovHELL 2014.02.18. 12:11:49

@JUVE76: Szerintem egyáltalán nem képmutatás. Bármelyik másik játékossal megtette volna, legyen az stabil kezdő vagy "csak" csere. Ez egy baromság.

JUVE76 2014.02.18. 12:24:14

@KINGovHELL: Aha... Hányszor láttad már Conte-tól, hogy miutá lecserél valakit odamegy ölelgetni ??????? Max a játékos odamegy, akkor lepacsiznak - ami alap! KÉPMUTATÁS!!!!!

juve74 2014.02.18. 12:37:10

@Tony.: +1
Maximálisan egyetértek veled!

SnagyP 2014.02.18. 13:23:38

@JUVE76: 1. Miért játszatná, amikor mindenki jobb formában van.
2. Caceres sem játszik, szerinted őt is kifütyülték volna, ha lecseréli?

Lehet, hogy értelmetlen a vita, mert Te nem szereted Contét, de nekem szimpatikus és az eredményei is.
Ja és Capello vajon ezzel a kerettel BL elődöntőig juttatta volna a csapatot?

És még vmi, ami (nekem legalább is) Conte mellett szól emberileg:
www.youtube.com/watch?v=NqbPoMonFuA

tjunior 2014.02.18. 13:33:22

@JUVE76: te amúgy kedvelsz valaki a Juventus háza táján? Mert a megnyilvánulásaidból ítélve, Torinóban " mindenki hülye csak én vagyok helikopter"

JUVE76 2014.02.18. 14:51:39

@tjunior: Sorold már fel légysszi akiket állítólag nem kedvelek.

Drughi Di Bianconeri 2014.02.18. 15:41:06

Nos, úgy gondoltam én is hozzászólok,bár már látom jól kiveséztétek a témát :D

Ez a nyilatkozat,pontosabban annak stílusa mélységesen felháborít engem.
Capello szvsz semmi olyat nem mondott,ami valótlan, de tegyük fel,hogy Conte és a Csapat számára valótlan, de tiszteletlen semmi esetre nem volt.
Elmondta a véleményét, nem pocskondiázta sem a csapatot,sem Contet.
Nem volt benne semmi olyasmi,ami ilyen égzendülést váltson ki.

Noha tartalmilag van 1-2 igazság Conte kirohanásában, pl.:
Capello nyilván nem volt nálunk olyan stílusos edző,mint mondjuk Lippi,vagy akár őmaga a 90es évek eleji csoda Milannal.
Nálunk egy világválogatottal, tán' a világ akkori egyik,ha nem a legjobb keretével játszatott egy biztonsági,kissé töketlen focit,ennek okán estünk ki a BL-ből,holott szinte elvárás lett volna olyan kerettel BL-döntőket játszani.
Ez eddig oké, na de,hogy lehet olyat mondani,hogy "Ki az a Capello?"
A világ egyik legsikeresebb edzője, aki egy "kicsit" több mindent tett le az asztalra,mint a mi Conténk.
Annak a Milannak volt stílusa (igen az olyan szintű szervezettség,védekezés is tekinthető stílusnak),amelyik 4:0ra agyonverte az akkori csoda Barcat a BL-ben,meg hát csak nyertek 4 Scudettot is.A Reallal is nyert 2 bajnoki címet összesen,és hát a Roma is utoljára az Ő regnálása alatt nyert,és többet nem is fog szvsz,illetve velünk is nyert ugye 2 scudettot.
Hol van még ettől Conte ? Illetve ha ezt az eredménylistát nem tiszteli, legalább azt az alapvető etikettet betarthatná,hogy "tiszteld az idősebbet",elvégre szinte apja lehetne Don Fabio...
És Ő beszél tiszteletlenségről ?!

Nem hiszem,hogy nagy lenne Conte arca,de:
Nagyon nem tetszik nekem ez a stílus, tisztára Mourinho !
Rühellem az ilyen lázadó,Punk,anarchista edzői megnyilvánulásokat,még, ha a csapat védelmére is kel: lehet azt is más stílusban.
Mourinho egy portugál "oláhcigány" piperkőc, többet vártam volna Contetól.
(Kicsit olyan,mint Brian Clough,mikor Don Revie-nek odapörkölt :D )
Mindenesetre Olaszország mindenkori legnagyobb klubjának edzőjeként illene elegánsabbnak,nagyvonalúbbnak és tisztelhetőbbnek lennie,persze soha nem a hidegvérű eleganciájáért szerettük játékosként sem,de ez számomra elfogadhatatlan.
Mondjon ilyet otthon az asszonynak,vagy akár Don Fabionak személyesen, telefonon,de ne a sajtónak, amit olvas szerte a világ, köztük a kb 180 M Juve szurker.

Miért beszél pszichológiai fejlődésről ? Úgy látszik,ő nem bír elviselni minden TOP csapatnál megfigyelhető hírverést , amibe beletartoznak a sajtó zaklatásai (nem kötelező nyilatkozni !), és az egykori edzők,játékosok,ügynökök stb véleményei is.
Meg a másik: szerintem pont,hogy pszichológiai értelemben nem történt előrelépés,fejlődés,hiszen 2:0ról,4:2re kiszoptunk a Fiortól, vagy a múltkor egy győztes meccset adtunk le a Verona ellen ugyancsak 2:0ról döntetlenre...

tjunior 2014.02.18. 15:42:16

@JUVE76: így hirtelen? Conte, Marrotta, vagy félreértek valamit és ezek a megnyilvánulások nálad a szeretet és a tisztelet jelei?

JUVE76 2014.02.18. 16:44:02

@tjunior: Hu-ha! Majdnem felsoroltad a fél csapatot gyúrókkal - szertárosokkal - karbantartókkal együtt :) !!! Kemény 2 ember, nem erőltetted meg magad....

tjunior 2014.02.18. 18:29:11

@JUVE76: szeretnéd hogy folytassam? Persze végül is csak az edzőt utálod...meg a fél csapatot stb. stb.

JUVE76 2014.02.18. 20:27:29

@tjunior: Igen szeretném -ha nem haladja meg a képeségeidet amit nagyon kétlek!!

"meg a fél csapatot"

Fejtsd már ki Te nagyon okos, hogy kik alkotják az általad vizionált fél csapatot???

Apuleius 2014.02.18. 20:28:53

@tjunior: @JUVE76: Hagyjátok abba a személyeskedést!!!

hellan (törölt) 2014.02.19. 19:58:45

Két dolog:
1. Capellot ki a tököm kérdezte, hogy pofázzon bele Conte és a Juve dolgaiba? Jól gondolom senki.
2. Contet kikérte meg, hogy reagáljon rá? Senki. Neki egyedül a csapattal kellene foglalkoznia stb, stb.

Giovinco: nem volt szép a szurkolóktól, de a játéka alapján megérdemelte. Tudom, hogy ez a két dolog üti egymást, de vhogy egyik fél pártjára sem tudok állni ezen ügyben.

Goku06 2014.02.19. 22:49:29

@hellan:
a válasz az első pontra:
A riporter kérdezte tőle.. Amit én olvastam ott Capello kifejti a véleményét a milanról is, úgyhogy szerintem egy átfogó elemzést kértek tőle a serieA-tól amiben a Juvéra is kitér. Úgyhogy nem csak belepofázik a Juve és Conte dolgaiba, csak megkérdezték tőle, utána az újságok persze felfújva adták vissza a dolgokat.

Gios dologgal pedig egyetértek. A kisgyerek észrevehetné magát, hogy egy vicc amit itt művel. (Vuci és Q össze sem hasonlítható Giovincoval az itt nyújtott játékuk alapján, pedig ők is már fél lábbal ki vannak baszva a keretből..)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása