Conte: "A második félidei teljesítményünk elfogadhatatlan volt"

Conte ANtonio_sajtótájékoztató_1.jpgA Juventus egy megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből a Hellas Verona elleni összecsapáson, így érthető, hogy az Öreg Hölgy mestere kritikusan értékelte csapata teljesítményét.

"Ez megmagyarázhatatlan!" - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italiának. "A mérkőzés kilencven percig tart, nem csupán negyvenötig. Elfogadhatatlan, hogy két állított helyzetből kapunk gólt. Semmissé tettük azt a jó munkát, amit addig végeztünk."

"Sokkal, sokkal jobbnak kell lennünk. Felfoghatatlan számomra, hogy miként lehetséges az, hogy az első félidőben uraljuk a játékot, majd a mérkőzés így zárul. Hasonló gondjaink voltak az Inter ellen, kaptunk egy gólt, s jött a pánik."

"Túl sok gólt kaptunk állított helyzetekből, s koncentráltabbnak kellene lennünk, hiszen keveset tehetek ellene taktikai, vagy az ellenfelek feltérképezése szempontjából. Ez összpontosítás kérdése."

"Szégyen, hogy döntetlennel zártuk ezt a mérkőzést, egy olyan Verona ellen, amely alig teremtett helyzeteket. Kijár nekik az elismerésem az elszántságuk miatt."

Az újonc Daniel Osvaldo csereként kapott lehetőséget, s első labdaérintéséből majdnem gólt is szerzett, azonban lövése végül a kapufán csattant.

"Mindenkinek emlékeznie kell arra, hogy ki kell érdemelnie a helyét a csapatban. Ne feledkezzünk meg arról, hogy egy remek formában levő Claudio Marchisio ül a padon, míg Osvaldo készen áll a játékra támadórészlegben. Ki fogom értékelni a dolgokat, s ennek alapján hozom majd meg a döntéseimet."

"A motivációnak mindig a csúcson kell lennie, különben úgy járunk, mint ma. Igazi szégyen, hogy elvesztegettük ezt a két pontot."

Conténak megemlítették a statisztikát, amely szerint a csapat soha sem úszta meg kapott gól nélkül, amikor valaki hiányzott a hátsó alakzatból. 

"Akkor is kaptunk gólokat, amikor a három állítólagos kezdőjátékosunk volt a pályán. Ez nem mentség, mivel itt néhány súlyos zavart láthattunk. Ez nem elegendő."

"Ez a döntetlen hideg zuhany kell legyen számunkra, amely alázatosságra tanít, s ebből a szempontból hasznos lehet a jövőre nézve. Nincsenek állandó kezdők és cserejátékosok, a csapatot forgatni kell, s ez jó alkalmat jelent a játékosoknak arra, hogy nyomást gyakoroljanak rám a döntéseim előtt."

A bajnoki tabella élén nem változik semmi, hiszen az AS Roma 0:0-ás döntetlent játszott a fővárosi rangadón a Lazio ellen.

"Függetlenül attól, hogy mások mit játszottak, ez egy elvesztegetett lehetőség volt."

"Csak mi hozhattuk vissza a Veronát a mérkőzésbe. Remélem tanulunk belőle, s észben tartjuk, hogy még nem nyertük meg a Scudettót. A korábbi években az elszántságunk, agresszivitásunk és erőnk vezetett győzelemre. Nem lesz egyszerű megismételni mindezt." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr85806958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.02.10. 09:46:18

Várom majd a fejleményeket, és nagyon remélem, hogy Conte tudja, hogy mit csinál, és azért nem fogja elűzni a Juventus két aranyhalát.

bianconeri_2007 2014.02.10. 09:46:26

kudarc nélkül nincs győzeleméhség. a tegnapi balf@szkodás fel kell h rázzon néhány játékost, h nem elég csak a mezeket felküldeni a pályára. ma plusz taktikai tréning, kíváncsi leszek változik-e valami.

Apuleius 2014.02.10. 09:56:20

@venember83: "Várom majd a fejleményeket, és nagyon remélem, hogy Conte tudja, hogy mit csinál, és azért nem fogja elűzni a Juventus két aranyhalát."

Mire-kire gondolsz?

venember83 2014.02.10. 10:10:52

@Apuleius: természetesen nem Pelusora és Padoinra, hanem mondjuk Pogbára és Vidalra. A marchisiós mondat nyilvánvalóvá teszi, hogy kiket okol Conte.

Apuleius 2014.02.10. 10:20:46

@venember83: Értem. Nos, én egyáltalán nem gondolom, hogy ez ennyire konkrét, személyre szabott fenyegetés akart volna lenni. Marchisio mellett említi Osvaldót is ugyebár, s ez legalább annyira vállveregetés Marchisiónak, mint kritika a kezdő tizenegynek. Conte feltételezem nem gyengeelméjű, hogy bűnbaknak tegye meg két talán legjobb játékosát. Tény és való, hogy gyengén játszottak, de a tegnapi balfaszkodás nyilvánvalóan komplexebb, az egész csapatot érintő ügy.

sleepy8 2014.02.10. 10:34:37

Az is baj, hogy a Conte altal is emlitett ket jatekoson kivul nincs padunk. Egyszeruen nincs verseny a kezdoert, es ez foleg a vedelemre igaz. (Ogbonna meg az Indian is jo jatekosok, de azert na..)

Nincsen padunk, ennyi. Aki Conte nyakaba varja a rotalas hianyat, az meg nem lat.

tjunior 2014.02.10. 10:45:03

@sleepy8: láttál te már olyan csapatot ahol 22 ugyanolyan játékos játszik, Caceres például iszonyúan látszik a meccshiány, Még hogy nincs padunk Storari, Caceres, Ogbonna, Isla, Marchisio, Vucinic, Giovinco, ez nem pad.
pl. A kis hobbittól mit várhatunk ha még 300 percet sem játszott az idén? Isla miért nem lehet megpróbálni 1-2 szer középen? játszott Udineseben is ott, nem is rosszul stb. stb.
Conte nagyon jó edző, de rotálni nem tanult meg, nem azt várom, hogy olyan kényszeres cserélő legyen mint Benitez, de valamit még is, mondjuk Vidalt egy meccset a kispadon kezdjen mert a Róma meccs óta kb árnyéka önmagának vagy mondjuk Pogba is találja magát már a padon ha ilyen flegma fasz mint tegnap is

benssz 2014.02.10. 12:37:37

@tjunior: így van ! nyugodtan lelehet ültetni a padra Vidalt meg Pogbát is.nem dől össze tőle a világ.senkinek se legyen bérelt helye

Tony. 2014.02.10. 12:39:06

Szerintem nem a játékosokat kellene elsősorban hibáztatnia, hanem saját magát. Az edző feladata, hogy ne hagyja, hogy a csapata félidőben hátradőljön. Az utóbbi pár fordulóban végig ezt csinálták, még az a bohóc inter is kiegyenlíthetett volna, ha jobban koncentrálnak.

Mostanában lőnek 1-2 gólt és onnantól végiglötyögik a meccset. Ez teljesen elfogadhatatlan.

JUVE76 2014.02.10. 13:12:39

@Tony.: +1!

Conténak nem az öltözőban a meccs után kell üvöltöznie, hanem a meccs alatt!! Eső után köpönyeg....

devil-z 2014.02.10. 14:38:39

Az eddigi maszatolós nyilatkozataihoz képest ez még egész elfogadható, bár szerintem neki is köze van az eredményhez.

A csapatnak nincs már igazán sikeréhsége, zsinórban érkezik a 3. scudetto érdemesnek nevezhető kihívók nélkül.
Kellene a BL, hogy az ottani vérszomj átragadjon az ilyen tesze-tosza meccsekre is és ne csak felmenjünk a pályára, hogy úgy is megnyerjük aztán jön a pánik.

Lord Viktor 2014.02.10. 15:10:19

Akkor de jó, hogy nem láttam ezt a meccset... :)
Egyébként szépen hangzik ez a nincsenek fix kezdők és cserejátékosok, de a valóságban nem nagyon látszik, hogy ezt a Mester tudná alkalmazni is. Nem hiszem el, hogy Cáceres mindig szarabb edzésen, mint a fix védőhármasnál vagy Q sosem nyújtott volna (akárcsak 1-1 alkalommal) jobb edzőmunkát, mint Lóri, Mirko vagy tavaly a törpe. Persze lehet, hogy így van, de még akkor is kéne rotálni, ami eddig csak szóban megy.

Goku06 2014.02.10. 15:24:11

@devil-z:@ Lord Viktor: ebben a nincs sikeréhség dologban a legviccesebb, hogy a BL-ben sem volt sikeréhség, pedig ott a keretünk nagyrésze még azt sem tudja milyen egy elődöntő.. ott küzdeni kellett volna..

3. scudetto meg persze hogy nem annyira motiváló a társaságnak. Akik meg tudják hogy soha a büdös életbe nem fognak itt rendszeresen játszani (Caceres-Q-Gio-Vuci-Ogbonna?-Isla) persze hogy nincs semmi motivációjuk. "Bekerülök végre, jól játszok, lőhetek 5 gólt is, követekező meccsen akkor is minden marad ugyanúgy és a padon ülhetek"... mert eddig tényleg csak Lóri került be a padról a keretbe, de azért őt nem a padra hozták alapból sem, csak időbe tellett neki hogy belerázódjon. Őt nem sorolhatjuk az előbb említett 5ös/6ossal együtt.

Az viszont valóban igaz, hogy minőségi cseréink nincsenek, ezt csak tovább rontja a motiválatlanságuk. Ez pedig részben Conte hibája is. Részben pedig a "nincs szükségünk erősítésre" mentalitás miatt van (Agnelli-Marotta hibája)...

@Tony.: +1
Conte mostanában már nem hang nélkül fejezi be a meccseket, visszatérhetne a régi jó szokásához.

mpite 2014.02.10. 16:16:45

@Goku06: Azért Pogba is szép lassan szorította ki Marchisiot a kezdőből, persze hozzá kell tenni, hogy Marci hetekig (hónapokig) nyújthatta ugyanazt a fos teljesítményt, Conte csak azért kapta le onnan szerintem, mert az egész közvélemény elégedetlen volt már.

ToTTy-Juve 2014.02.10. 19:38:54

@devil-z: +1
Egyébként lehet kritizálni a mestert, de az eredmények eddig őt igazolják -függetlenül attól, hogy mit lehetne másként csinálni. Lehet sztárokat padon kezdetni - azért, hogy 1-1-et játszunk a Samp-al - és le lehet cserélni a teljes bal oldalt (Chiello+Asa) - és kapunk onnan 2 gólt egy félidő alatt - ez mind-mind lehetséges, de a döntés a Misteré és a következményekért is ő tartja a hátát (ahogy most itt a blogon is mindenki őt tartja felelősnek). Lehetne tökösebb, ez igaz, és a meccshiány faktorra a kupa és az EL/BL jelenti a megoldást (ahogy Devil-z is írta), de az elvárások magasak és idén már biztos, hogy ezeken alul fog teljesíteni a csapat. Ez a pofon kellett, mint a fiori zakó, de véleményem szerint az hátráltatja a csapatot a legjobban, hogy a tabellán nincs aki igazán lépést tudna tartani velünk a kezdettől fogva. A Roma jól kezdett, nem is nagyon botlottunk, de mióta már ők sem szorongatnak olyan erősen, kiengedtek a srácok és sajnos ebből fel jöhetnek a többiek és akkor meg már kapkodás lesz nálunk, ami akár a bajnoki címet is megpecsételheti. Summa: "mi magunk vagyunk önmagunk legnagyobb ellenfellei" - Conte!

danimester1 2014.02.10. 20:09:33

Nem kapok szikrát!A mesternek most igaza van és tetszik ez a nyilatkozat!Végre nem ilyen szokásos semmitmondó sablon hanem odaszól rendesen.Nem értek egyet azzal,hogy ez a meccs az ő hibája lett volna ma cseréi időben érkeztek,az már egy másik téma,hogy igazából nincsenek erre jó játékosai,nem rotál megfelelően.Mint mondja is ez pontosan abból fakad,hogy egyesek nem összpontosítanak és el mismásolják a játékot,flegmáznak,figyelmetlenek és belemennek felesleges csel(ek)be,figuráznak,sőt lekezelik az ellenfelet.Ha már játékosok,akkor tegnap képet kaphattunk arról mire jó a "p"-s kiskedvenc,és miért csak csere az indián.
@ToTTy-Juve: Adom egyetértek.Nagyon gyorsan vissza kell rángatni a fiúkat a földre,mert igen csattanós pofon lehet a szezon végén.Nem kell erőltetni semmit,de azért magunknak ne tegyük nehézzé.Remélem az arc mellé megfelel az El és odateszik magukat.Nem az elégedetlenség beszél belőlem,de illene a bajnokságon kívül is nyerni valamit...

MDaniel98 2014.02.10. 20:14:16

Na végre egy nyilatkozat ahol nem ködösít,nem beszél mellé.Mire jó,ha elmúlik az átigazolási szezon...

babo0410 2014.02.10. 22:18:43

@danimester1: Száz százalékban leírtad amit akartam! :D Jó nyilatkozat, és biztos vagyok benne, ha Vidal és Pogba így fognak játszani, akkor padon fognak landolni pár meccsre. És akkor jó példa lesz mindenki előtt, hogy a legjobbak is padoznak, akkor ők pláne padozni fognak, ha nem teszik oda magukat. Osvaldo is ezért jött. Quaga és Gio nem tették mostanában kellőképpen oda magukat, így kellett valaki, aki egyrész küzdésre sarkalja őket, másrészt a rossz formában lévő játékosok helyett be tud ugrani. Szerintem most jön majd pár nagyon jó meccs, mert Conte meghajtja őket.

Goku06 2014.02.10. 22:45:55

ha nem játszik jól padon találja magát.... lol, Conte vicces kedvében van.

Vidal-Pogba-Lichti-Asamoah-Tevez-védőhármasból 2 ember max pihentetés céljából találhatja padon magát 1 azaz egy darab meccsre. Többre nem.
Ezeknek a játékosoknak nincs cseréjük, egyszer Conte max lerakja őket a padra, majd a meccs félidejében már magát szidja, és hozza is őket vissza a pályára.
Ne nevettessük már ki magunkat Conte.. Lichti szarul játszik, majd Isla meg Padoin beugrik helyette hosszú távon? :D Asamoah helyett Pelus kezdene egymás után két meccsen? :O vagy Tevezt lerakná a padra?
Vidal és Pogba helyett pedig egyszer egyszer befér Marci, de ezek a játékosok max pihenőt kapnak, nem "kikerülnek a kezdőből mert rosszak voltak"...
Caceresnek és Ogbonnának is megmutatta Conte már, hogy a Bonucci-Barzagli-Chiellini trió elé NEM KERÜLHETNEK a sorban, csinálhatnak bármit.. a három védőből 2nek egyszerre a pályán a helye.
Buffon helye pedig szintén megkérdőjelezhetetlen.
Szóval a Buffon - 2 védő a Bonu-Barza-Chiellini trióból - Lichti, Asa, Vidal, Pogba - Tevez 8as KIHAGYHATATLAN a keretből.
Egy védő poszton variálhat Conte, Llorentének nincs bérelt helye most Osvaldo miatt, valamint Pirlo helyett Marci még visszakerülhet ha formába lendülne.
Szóval Osvaldo és Marci említésével elmondta a teljes padot. A 11 kezdőjátékos mellett ez a 2 játékos akit Conte emberszámba vesz a keretből (mellettük max Ogbonna VAGY Caceres kerülhet be, valamint a Padoin-Pelus duó, de őket inkább nem számolom). Rajtuk kívül senki sem fog komolyabb szerephez jutni idén.

danimester1 2014.02.11. 19:53:49

@babo0410: A probléma ott kezdődik,hogy ez semmi hatással nincs a csodatrióra!Teljesen elégedettek a helyzettel.A fizetésük nem lesz kevesebb,igaz több sem,bajnokságot nyernek nulla játékkal...soroljam?!:-)Rájuk az lenne hatással ha kipenderítenék őket "azonnali felmondással",mondván nem látják el a feladatukat nem tesznek eleget a szerződésben foglaltaknak.Valljuk be ez sajnos így igaz és ezért a "teljesítményért" (ez erős kifejezés rájuk) zsebre teszik a sok zsét.A vezetőség egy ilyen lépéshez sajnos töketlenek.Nem hiszem,hogy többet kellene fizetni bármelyiknek így,mintha kitölti a szerződését a bőséges fizujával.Az eladási árat nem számítom,mert mindegyik harmadát negyedét éri mint amennyiért jött...
A mesterünk nem a rotálásról híres,igaz nem tudjuk mi lenne ha lenne normális cseréje és ect...Viszont azt kimerem jelenteni,hogy a kezdőt CSAK akkor variálja meg (ha nagyon) muszáj a cseréi meg magától értetődőek.Nem tudom elképzelni hogy "büntetésből" leültetné bármelyiket.Inkább megszívatja őket edzésen...XD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4165) mercato (4145) nyilatkozat (7445) Olasz Kupa (327) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása